X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd - sprawdź tą tarczyce bo faktycznie wynik ciut za wysoki. Skoro niedawno urodziłaś to faktycznie nie powinno być problemów. Może gin. da Ci progesteron i się uda. Daj znać co ginekolog powiedział.

Kicia - nie dziwię się, że się boisz. Ale masz już zdrowe dzieci wiec tak trzeba myśleć że będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Ja w piątek byłam u państwowego gina. No cóż, chociaż szczery był, że mój przypadek to odraz na patologię jak tylko zajdę. A poza tym dostałam skierowanie do poradni nadkrzepliwości. Czyli podzielił opinię prywatnego gina. U mnie acard, clexane i progesteron.
    Przy okazji zrobił mi USG i w sumie to nie wiem co mam myśleć. Że niby owulka była (pęcherzyk wyglądał jakby z niego powietrze uciekało), ale zero płynu w zatoce a ednometrium trójlinijne (czyli takie przed owulką). Zgłupiałam on w sumie też nie wiedział co powiedzieć, stwierdził że może owulacja była w dniu badania. No zobaczymy. Póki co biorę acard i duphaston.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) My dziś cały dzień na wycieczkach i spacerach, a wczoraj była taka piękna burza i potem podwójna tęcza - coś pięknego.

Mika - a dlaczego od razu na patologii?? Chodzi o krzepliwość i to jakoś zagraża??
    A jeśli chodzi o owulację - to różnie z tym bywa i z diagnozą też - tutaj na wątku już zdarzało się, że dziewczyny zachodziły w cyklach nieowulacyjnych i z nieciekawymi pęcherzykami - tak więc kciuki i do przodu :)

beates, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Hej
    Jestem przed prenatalnymi które będę mieć 4 Maja i powiem wam,że bardzo się boję bo wlaśnie kilka dni temu koleżanka urodziła ma 29 lat i jej córeczka ma zd.Ja wiem że nie robiła ona prenatalnych bo lekarz mówił że nie trzeba ale powiem wam że jestem przerażona i poważnie myślę o amino
    Nie bój się - bo i tak na nic nie masz wpływu. Ja też się okropnie denerwowałam i wszystko skończyło się ok. Moja ginka ma duże doświadczenie i pocieszała mnie, że młodym dziewczynom wcale nie rzadziej rodzą się dzieci z ZD, niż tym starszym. To się zdarza - a tym bardziej, że masz już dzieci, to ryzyko duużo mniejsze, niż dla tych, które rodzą po raz pierwszy..
    Rób prenatalne - cokolwiek się okaże - będziesz mieć czas na oswojenie się z sytuacją..:)

kicia 123 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Wybieram sie do polskiego lekarza w tygodniu wiec zrobię tam wszystkie badania i zobaczymy. Nie robiliśmy badań nasienia, mamy 8 miesięczna córeczkę wiec nie tak dawno jeszcze wszystko było jak trzeba.
    No to trzeba wszystko sprawdzić i po kolei działać - powodzenia...

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - no tęcze przepiękne :) Fajnie że Wam się wycieczki udały. Dziś pogoda była rewelacyjna, niestety my w domu siedzieliśmy, gdyż moja gwiazda chora zresztą mnie też coś bierze.
    Co do patologi - to ponoć wchodzą nowe wytyczne a może weszły, że kobiety z 2 poronieniami na początku ciąży mają iść na patologię co by im badania porobić (tak przynajmniej zrozumiałam). Jutro postaram się zarejestrować na Skawińską to ad. nadkrzepliwości. Póki co robiłam tam w zeszłym tyg białko S i C. Bo niestety z zagranicy nie przesłali mi wyników badań (miałam tam robione po stracie synka i wówczas wyniki krzepliwości wychodziły nie ciekawe, a tylko złe wyniki mogą być podstawą do refundacji cexane, które muszę brać) Niestety cena clexane jest ogromna (miesięczna kuracja wynosi koło 500 zł) plus inne przyjemności (leki, badania, wizyty).
    Co do owulacji to się nie spinam, był to pierwszy cykl staranek.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Gaby Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    mam prawie 42 lata od kilkunastu miesiecy staram sie o trzecie dziecko ,1,5 roku temu mialam oszczedzajacy zabieg usuniecia szyjki macicy ,oszczedzajacy bo usunieto tylko miejsca "zagrozone,zmienione" mam bardzo regularne cykle ale nie moge zajsc w ciaze,
    czy ktors z Pan miala podobny proble i czy udalo sie mimo tego zajsc w ciaze >
    Pozdrawiam

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia - no tęcze przepiękne :) Fajnie że Wam się wycieczki udały. Dziś pogoda była rewelacyjna, niestety my w domu siedzieliśmy, gdyż moja gwiazda chora zresztą mnie też coś bierze.
    Co do patologi - to ponoć wchodzą nowe wytyczne a może weszły, że kobiety z 2 poronieniami na początku ciąży mają iść na patologię co by im badania porobić (tak przynajmniej zrozumiałam). Jutro postaram się zarejestrować na Skawińską to ad. nadkrzepliwości. Póki co robiłam tam w zeszłym tyg białko S i C. Bo niestety z zagranicy nie przesłali mi wyników badań (miałam tam robione po stracie synka i wówczas wyniki krzepliwości wychodziły nie ciekawe, a tylko złe wyniki mogą być podstawą do refundacji cexane, które muszę brać) Niestety cena clexane jest ogromna (miesięczna kuracja wynosi koło 500 zł) plus inne przyjemności (leki, badania, wizyty).
    Co do owulacji to się nie spinam, był to pierwszy cykl staranek.
    500 zł? O kurcze to faktycznie duzo - to działaj, żeby się udało dofinansowanie. Może lepiej z ta patologią - przynajmniej jakby co, to Cię oglądną z każdej strony...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaby wrote:
    Hej
    mam prawie 42 lata od kilkunastu miesiecy staram sie o trzecie dziecko ,1,5 roku temu mialam oszczedzajacy zabieg usuniecia szyjki macicy ,oszczedzajacy bo usunieto tylko miejsca "zagrozone,zmienione" mam bardzo regularne cykle ale nie moge zajsc w ciaze,
    Pozdrawiam
    Ja nie pomogę i nie kojarzę nikogo z taką przypadłością...

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaby wrote:
    Hej
    Pozdrawiam
    Niestety też nie pomogę. Myślę, że tutaj już lekarz prędzej by sie wypoiwedził jeśli daje szanse to tak jest.

Bozia - no kwota powalająca, jak sobie przeliczyłam ile wyniesie mnie cała ciąża z lekami to głowa mała. Dzwoniłam dziś na Skawińską termin mam na koniec listopada ;) Mam nadzieję, że wcześniej uda mi się i zajdę a potem na Kopernika uderzę :)Co do clexane tom zaradna bestia (jestem obecnie po operacji kolana i zostawiłam sobie trochę drogocennego leku bo taki dostaję się po unieruchomieniu kończyn(na refundację płaciłam koło 12 zł za 10 szt.))Także na początek mam. Będę jeszcze poszukiwać wśród znajomych (może ktoś w domu ma resztki).

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po poronieniach, czy bierzecie jakaś leki na podtrzymanie kolejnej ciąży?

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Dziewczyny po poronieniach, czy bierzecie jakaś leki na podtrzymanie kolejnej ciąży?
    No ja od połowy cyklu biorę acard po owulce Duphaston 2x1 a od pozytywnego testu clexane (czyli żelazny zestaw). Jeszcze gin dał mega dawki luteiny dopochwowo 3x2.

Maredd lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dopiero technika :) Jak dla mnie czad:

http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/cud-we-wroclawiu-kobieta-ktora-nie-zyla-od-55-dni-urodzila-dziecko,9893302/2/

Mika2009 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To jest dopiero technika :) Jak dla mnie czad:

http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/cud-we-wroclawiu-kobieta-ktora-nie-zyla-od-55-dni-urodzila-dziecko,9893302/2/
    No nieźle !

iv09mg7ynbajyosc.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    ja poroniłam we wrześniu nic na razie nie dostałam ale wcześniej urodziłam dwójkę dzieci to może dlatego poza tym lekarz powiedział, że natura sama robi selekcję i czasem jest to lepsze

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    ja poroniłam we wrześniu nic na razie nie dostałam ale wcześniej urodziłam dwójkę dzieci to może dlatego poza tym lekarz powiedział, że natura sama robi selekcję i czasem jest to lepsze
    jeśli to było pierwsze poronienie to faktycznie, czasami się zdarza (selekcja naturalna) i wówczas lekarze nie dają leków i często nie zlecają badań. Ale to też zależy od zaawansowania ciąży.
    Ja straciłam pierwszą ciąże w 22tc i zostały mi zlecone badania. Potem kolejna udana ciąża na lekach. A po kilku latach ciąża bez leków stracona w 9tc, później następna w 7tc ( lekarz stwierdził że to przypadek) po ostatniej ciąży to ja wymusiłam na ginekologu badania a z wynikami poszłam do dobrego prywatnego lekarza, który po mojej historii stwierdził, że obowiązkowo muszę być na lekach.
    Maredd - Kicia dobrze pisze jeśli jedno poronienie na wczesnym etapie to w sumie leków nie dają, chyba że są wskazania medyczne.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    kicia jak tam samopoczucie? uspokoiłaś się choć trochę?

FZuMp1.png

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szok nie mija, w pracy zawirowania - jeszcze nie wie moja szefowa chyba się nogą przeżegna, córka oblała egzamin na prawko to taki skrót wydarzeń
    chodzę ciągle naburmuszona, chciałbym pokłócić się z mężem po prostu świruje i jeszcze mdłości w pracy najgorzej i jak kawę robią sobie dziewczyny, nie mogę nic gotowanego jeść nic co pachnie intensywnie głównie na kanapkach lecę mam dość już suchego szok

krycha.stara lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Ja też mam dwójkę dzieci i najmłodsze ma 9 miesiecy, tez po pierwszym poronieniu byłam przekonana że to był pech, tak powiedział lekarz i kazał starać sie dalej, ale potem kejna ciaza i kolejne poronienie... Dwa razy pech?? Za tydzień mam wizytę u ginekologa w polskiej klinice, bo chcemy starać sie dalej ale nie chce juz ryzykować, że znów bedę miec pecha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:36

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    szok nie mija, w pracy zawirowania - jeszcze nie wie moja szefowa chyba się nogą przeżegna, córka oblała egzamin na prawko to taki skrót wydarzeń
    chodzę ciągle naburmuszona, chciałbym pokłócić się z mężem po prostu świruje i jeszcze mdłości w pracy najgorzej i jak kawę robią sobie dziewczyny, nie mogę nic gotowanego jeść nic co pachnie intensywnie głównie na kanapkach lecę mam dość już suchego szok
    Dasz radę :). A z mężem to się pokłóć może i przynajmniej para ujdzie :)

krycha.stara, kicia 123 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    i jak dziś z samopoczuciem ?
    Bozia a co u Ciebie ?
    Maredd - a Ty na jakim etapie jesteś ?
    Ja dziś umieram :( Od tygodnia biorę dupka a od 10 dni acard dziś mnie mega mdli od rana do tego ciągnie mnie na wymioty. No chyba że nie od leków a np. się czymś strułam. Okropność. A zaraz muszę jechać po mała do przedszkola.

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 13587 13588 13589 13590 13591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ