X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie jestem 10 dni po drugim poronieniu. Umówiłam się na wizytę do polskiej kliniki. Chce żeby lekarz skierował mnie na jakieś badania, progesteron, gęstość krwi, tarczyca i wszystko co tam jeszcze trzeba. Nigdy nie brałam leków wiec warto by zrobić badania i spróbować z lekami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:04

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziś szkolenie jurto też jedyny plus ze szybko się kończyło i ekstra szybko byłam w domu to pospałam trzy godziny w domu sajgon ale to zostawiam sobie na weekend bez przesady dziś tylko poprasowałam i z grubsza łazienkę posprzątałam
    dzwonił do mnie kolega ten któremu urodziła się Hania z zespołem downa, trochę płakał ogólnie rozpaczał ale powiedział ze bardzo ją kocha ze nawet jakby wcześniej wiedzieli to i tak nic by nie zrobili także w sumie dobrze, że nie robili tych badań.
    Maja wyjść jutro ze szpitala pod koniec następnego tygodnia pojedziemy z mężem ich odwiedzić i musimy jakieś prezenty ogarnąć myślę o zabawce i standardowo o paczce pampersów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:06

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Obecnie jestem 10 dni po drugim poronieniu. Umówiłam się na wizytę do polskiej kliniki. Chce żeby lekarz skierował mnie na jakieś badania, progesteron, gęstość krwi, tarczyca i wszystko co tam jeszcze trzeba. Nigdy nie brałam leków wiec warto by zrobić badania i spróbować z lekami.
    jak się czujesz ? skąd pochodzisz ? Masz już jakiegoś polskiego lekarza ?
    Kicia - Kobieto wyluzuj trochę. Teraz masz dbać o siebie. Co do kolegi to bardzo współczuję :( nawet sobie nie wyobrażam jak się czują :( Ale tak jak piszesz na pewno mocna ją kochają.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w uk, pochodzę z trojmiasta. W ciazy z córka jeździłam do polski do lekarza. Pierwszy raz poroniłam w Pl a drugi w Uk. Teraz znalazłam Polska klinikę i podobno jest tam super lekarz wiec w piątek za tydzień jadę na wizytę, zobaczymy czy da sie nam pomóc.
    To kone drugie wczesne poronienie, pierwsze było 5 tyg 4 dni, drugie 6 tyg. Przy obu było tak samo pomarańczowy śluz, pózniej różowy i następnego dnia jakby okres ze skrzepami. Wydalilam całe jaja płodowe wielkości śliwki wegierki. Pózniej krwawienie 6 dni jak przy okresie. Ale za drugim razem miałam gorączkę, dreszcze i wymioty w nocy. Następnego dnia byłam w szpitalu tu w uk i wszystko było ok, za tydzień kazali zrobić test ciążowy i jak będzie negatywny to możemy sie starać dalej. To tyle co maja nam do powiedzenia. Ale tym razem zanim zaczniemy chcemy odwiedzić polskiego lekarza i zrobić badania.
    Po ostatnim porodzie badano mi gęstość krwi, zanim dojechałam po pobraniu krwi do domu juz dzwonili ze natychmiast mam jechać do szpitala bo krew za gęsta a w szpitalu lekarka powiedziała ze jest tylko troszkę za gęsta i nie na co panikować, zator mi nie grozi i wysłała do domu.
    Moze tam jest przyczyna moich problemów. Mam tez poziom tarczycy 2.1 ( mieszczę sie w normach) ale wszędzie pisze ze powinno być 1 bo tak lepiej.
    Nie wiem co jeszcze moze być nie tak, mam nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę i jeszcze bedziemy mieć jedno dzieciątko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:30

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd - to faktycznie musisz to powiedzieć lekarzowi o tym że w ciąży coś z krzepliwością było nie tak. Jak mieszkałam w Ire, tam zalecali mi baby aspiryn (czyli nasz np. acard) Można też bawić się w dzielenie aspiryny ale to chyba najgorszy wariant (nigdy się idealnie nie podzieli). No i ta tarczyca ja mam Hashimoto i niedoczynność, i lekarz zawsze powtarzał żeby zajść najlepiej między 1 a 1,5. Choć i zdarzają się kobiety którym nawet przy wyższym TSH się udaje. Po Twoim opisie ciąże wyglądają na biochemiczne (czyli bardzo wczesne - ja miałam taką ostatnią 6t5d poroniłam. Może faktycznie problem z zagnieżdżeniem się zarodka i sam acard wystarczy, a może i trzeba by duphaston. No to już lekarz powie. Dawaj znać jak coś będziesz już wiedzieć. Trzymam kciuki żebyś trafiła na mądrego gina.
    A ja z innej beczki. Miałam dziś starcie z dyr. pewnie mi umowy już nie przedłuży, ale wyszłam i prawie się poryczałam. Kilka miesięcy temu miałam wypadek w pracy (skręciłam kolano a skończyło się operacją) No więc popsułam dyr. statystyki i się przypierniczyła. Ponieważ nadal kuleję nie mogę wrócić do pracy (pracuję z małymi dzieciakami) a że kończy mi się zasiłek chorobowy staram się o świadczenie rehab. I prosiłam ją żeby mi dok. wypełniła to się nasłuchałam ile to szczęścia mam, że mi się to w pracy stało i że odszkodowanie dostanę i takie tam. Ja jej na to że wolałabym być sprawna a nie kuśtykać i czuć ból przy każdej zmianie pozycji. Ta stwierdziła że ja to zaplanowałam, no ręce i nogi opadają ... Chyba nie mam co liczyć na powrót do pracy. I teraz się zastanawiam czy nie zawiesić starań a może całkiem odpuścić, jakby nie było muszę szukać pracy :( Mam doła :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd - ale masz przejścia kobieto!! Tez bym się na Twoim miejscu porządnie przebadała, żeby nie prowokować losu....Ale masz dobry plan - więc oby wszystko się udało

Maredd lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - no ale ona Ci nie powiedziała, że masz do pracy nie wracać...może ją olej i nie przejmuj się - wredne babsko jakich wiele....

FZuMp1.png

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam lekarza wiec dam znać co i jak.

Bozia3 lubi tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mika - no ale ona Ci nie powiedziała, że masz do pracy nie wracać...może ją olej i nie przejmuj się - wredne babsko jakich wiele....
    No dosłownie nie tego nie powiedziała ale między wierszami. Ton jej głosu na to wskazywał. Niestety to nie moje wymysły, koleżanka też to słyszała i stwierdziła że mi nieźle pojechała. A szkoda gadać. Myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tylko szlak człeka trafia jak się poświęca a jak się potknie to trzeba zdeptać.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    No dosłownie nie tego nie powiedziała ale między wierszami. Ton jej głosu na to wskazywał. Niestety to nie moje wymysły, koleżanka też to słyszała i stwierdziła że mi nieźle pojechała. A szkoda gadać. Myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tylko szlak człeka trafia jak się poświęca a jak się potknie to trzeba zdeptać.
    Masz rację - nie ma tego złego.... najlepiej by było, żeby Ci się teraz udało zajść w ciążę i byłabyś nie do ruszenia..:) A potem pomału mogłabyś rozglądać się za nową pracą...:)

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - to by było najlepsze w tej sytuacji, gdyby się udało. Ale coś mi się wydaje że w tym cyklu to nam raczej nie wyszło. Jutro lub pojutrze zatestuję będę w 25dc a w pon. mam dostać @. Umowę mam do końca sierpnia, więc jeszcze 2 cykle mi zostają. Bo z tego co kojarzę jak kobieta ma umowę na czas określony to chroniona jest dopiero po 3 miesiącu ciąży.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam na imię Asia, 37 lat :)
    Córka 16 lat, syn 3 lata, starania od listopada 2015r., 1 poronienie (20/01/2016).
    To taki skrót o mnie. Ostatnio miesiaczka była 3 kwietnia, owulacja była 17-18/04(potwierdzona testami), współżycie w tych dniach jak najbardziej. czy sie udało? Nie wiem, po cichu liczę, że tak....
    Pozdrawiam :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Witajcie, mam na imię Asia, 37 lat :)
    Córka 16 lat, syn 3 lata, starania od listopada 2015r., 1 poronienie (20/01/2016).
    To taki skrót o mnie. Ostatnio miesiaczka była 3 kwietnia, owulacja była 17-18/04(potwierdzona testami), współżycie w tych dniach jak najbardziej. czy sie udało? Nie wiem, po cichu liczę, że tak....
    Pozdrawiam :)
    Hej Asia - to trzymam kciuki.
    Bozia - pomyliłam się, aż trzy cykle mi zostały ;)no jeśli by się udało i obym dotrzymała będzie super !

bulkaasia lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia oby się udało. My ten cykl odpuszczamy na badania.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam słychać? jak mineła niedziela?
    Ja dziś z dziećmi poza domkiem, ale migrena mnie dopadła po południu :(
    Jutro do pracy, weekend stanowczo był za krótki ;)
    Maredd jakie badania będziesz robić?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym tygodniu :).
    Po weekendzie trudno zacząć tydzień - wciąż na wszystko za mało czasu....
    Migreny współczuję - choć nie wiem w sumie czego - bo w życiu nie miałam, ale wiem, że potrafi porządnie dać w kość...

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej Asia - to trzymam kciuki.
    Bozia - pomyliłam się, aż trzy cykle mi zostały ;)no jeśli by się udało i obym dotrzymała będzie super !
    Trzy cykle, to nie tak mało...może akurat się uda...
    My teraz też działamy, bo to ten czas...i dwa tygodnie czekania jak zwykle...

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - to działajcie, działajcie :) ja zrobiłam test i nic :( także czekam na @

macduska lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, migrena okropna ale przeszla ;)
    Mika może jeszcze sie uda, póki brak okresu póty nadzieją :)
    Ja che zrobic test 2 maja, choc przyznam się , że cierpliwośi mi brak. Chciałabym aby ten tydzień szybko zleciał...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hejka, migrena okropna ale przeszla ;)
    Mika może jeszcze sie uda, póki brak okresu póty nadzieją :)
    Ja che zrobic test 2 maja, choc przyznam się , że cierpliwośi mi brak. Chciałabym aby ten tydzień szybko zleciał...
    mnie jak opuszcza cierpliwość - to testuję wcześniej - i wiem, że to bez sensu, ale przynajmniej na chwilę ciśnienie jakoś schodzi :)

FZuMp1.png

‹‹ 13588 13589 13590 13591 13592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ