X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie jestem 10 dni po drugim poronieniu. Umówiłam się na wizytę do polskiej kliniki. Chce żeby lekarz skierował mnie na jakieś badania, progesteron, gęstość krwi, tarczyca i wszystko co tam jeszcze trzeba. Nigdy nie brałam leków wiec warto by zrobić badania i spróbować z lekami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:04

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziś szkolenie jurto też jedyny plus ze szybko się kończyło i ekstra szybko byłam w domu to pospałam trzy godziny w domu sajgon ale to zostawiam sobie na weekend bez przesady dziś tylko poprasowałam i z grubsza łazienkę posprzątałam
    dzwonił do mnie kolega ten któremu urodziła się Hania z zespołem downa, trochę płakał ogólnie rozpaczał ale powiedział ze bardzo ją kocha ze nawet jakby wcześniej wiedzieli to i tak nic by nie zrobili także w sumie dobrze, że nie robili tych badań.
    Maja wyjść jutro ze szpitala pod koniec następnego tygodnia pojedziemy z mężem ich odwiedzić i musimy jakieś prezenty ogarnąć myślę o zabawce i standardowo o paczce pampersów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:06

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Obecnie jestem 10 dni po drugim poronieniu. Umówiłam się na wizytę do polskiej kliniki. Chce żeby lekarz skierował mnie na jakieś badania, progesteron, gęstość krwi, tarczyca i wszystko co tam jeszcze trzeba. Nigdy nie brałam leków wiec warto by zrobić badania i spróbować z lekami.
    jak się czujesz ? skąd pochodzisz ? Masz już jakiegoś polskiego lekarza ?
    Kicia - Kobieto wyluzuj trochę. Teraz masz dbać o siebie. Co do kolegi to bardzo współczuję :( nawet sobie nie wyobrażam jak się czują :( Ale tak jak piszesz na pewno mocna ją kochają.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w uk, pochodzę z trojmiasta. W ciazy z córka jeździłam do polski do lekarza. Pierwszy raz poroniłam w Pl a drugi w Uk. Teraz znalazłam Polska klinikę i podobno jest tam super lekarz wiec w piątek za tydzień jadę na wizytę, zobaczymy czy da sie nam pomóc.
    To kone drugie wczesne poronienie, pierwsze było 5 tyg 4 dni, drugie 6 tyg. Przy obu było tak samo pomarańczowy śluz, pózniej różowy i następnego dnia jakby okres ze skrzepami. Wydalilam całe jaja płodowe wielkości śliwki wegierki. Pózniej krwawienie 6 dni jak przy okresie. Ale za drugim razem miałam gorączkę, dreszcze i wymioty w nocy. Następnego dnia byłam w szpitalu tu w uk i wszystko było ok, za tydzień kazali zrobić test ciążowy i jak będzie negatywny to możemy sie starać dalej. To tyle co maja nam do powiedzenia. Ale tym razem zanim zaczniemy chcemy odwiedzić polskiego lekarza i zrobić badania.
    Po ostatnim porodzie badano mi gęstość krwi, zanim dojechałam po pobraniu krwi do domu juz dzwonili ze natychmiast mam jechać do szpitala bo krew za gęsta a w szpitalu lekarka powiedziała ze jest tylko troszkę za gęsta i nie na co panikować, zator mi nie grozi i wysłała do domu.
    Moze tam jest przyczyna moich problemów. Mam tez poziom tarczycy 2.1 ( mieszczę sie w normach) ale wszędzie pisze ze powinno być 1 bo tak lepiej.
    Nie wiem co jeszcze moze być nie tak, mam nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę i jeszcze bedziemy mieć jedno dzieciątko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:30

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd - to faktycznie musisz to powiedzieć lekarzowi o tym że w ciąży coś z krzepliwością było nie tak. Jak mieszkałam w Ire, tam zalecali mi baby aspiryn (czyli nasz np. acard) Można też bawić się w dzielenie aspiryny ale to chyba najgorszy wariant (nigdy się idealnie nie podzieli). No i ta tarczyca ja mam Hashimoto i niedoczynność, i lekarz zawsze powtarzał żeby zajść najlepiej między 1 a 1,5. Choć i zdarzają się kobiety którym nawet przy wyższym TSH się udaje. Po Twoim opisie ciąże wyglądają na biochemiczne (czyli bardzo wczesne - ja miałam taką ostatnią 6t5d poroniłam. Może faktycznie problem z zagnieżdżeniem się zarodka i sam acard wystarczy, a może i trzeba by duphaston. No to już lekarz powie. Dawaj znać jak coś będziesz już wiedzieć. Trzymam kciuki żebyś trafiła na mądrego gina.
    A ja z innej beczki. Miałam dziś starcie z dyr. pewnie mi umowy już nie przedłuży, ale wyszłam i prawie się poryczałam. Kilka miesięcy temu miałam wypadek w pracy (skręciłam kolano a skończyło się operacją) No więc popsułam dyr. statystyki i się przypierniczyła. Ponieważ nadal kuleję nie mogę wrócić do pracy (pracuję z małymi dzieciakami) a że kończy mi się zasiłek chorobowy staram się o świadczenie rehab. I prosiłam ją żeby mi dok. wypełniła to się nasłuchałam ile to szczęścia mam, że mi się to w pracy stało i że odszkodowanie dostanę i takie tam. Ja jej na to że wolałabym być sprawna a nie kuśtykać i czuć ból przy każdej zmianie pozycji. Ta stwierdziła że ja to zaplanowałam, no ręce i nogi opadają ... Chyba nie mam co liczyć na powrót do pracy. I teraz się zastanawiam czy nie zawiesić starań a może całkiem odpuścić, jakby nie było muszę szukać pracy :( Mam doła :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd - ale masz przejścia kobieto!! Tez bym się na Twoim miejscu porządnie przebadała, żeby nie prowokować losu....Ale masz dobry plan - więc oby wszystko się udało

Maredd lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - no ale ona Ci nie powiedziała, że masz do pracy nie wracać...może ją olej i nie przejmuj się - wredne babsko jakich wiele....

FZuMp1.png

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam lekarza wiec dam znać co i jak.

Bozia3 lubi tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mika - no ale ona Ci nie powiedziała, że masz do pracy nie wracać...może ją olej i nie przejmuj się - wredne babsko jakich wiele....
    No dosłownie nie tego nie powiedziała ale między wierszami. Ton jej głosu na to wskazywał. Niestety to nie moje wymysły, koleżanka też to słyszała i stwierdziła że mi nieźle pojechała. A szkoda gadać. Myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tylko szlak człeka trafia jak się poświęca a jak się potknie to trzeba zdeptać.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    No dosłownie nie tego nie powiedziała ale między wierszami. Ton jej głosu na to wskazywał. Niestety to nie moje wymysły, koleżanka też to słyszała i stwierdziła że mi nieźle pojechała. A szkoda gadać. Myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tylko szlak człeka trafia jak się poświęca a jak się potknie to trzeba zdeptać.
    Masz rację - nie ma tego złego.... najlepiej by było, żeby Ci się teraz udało zajść w ciążę i byłabyś nie do ruszenia..:) A potem pomału mogłabyś rozglądać się za nową pracą...:)

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - to by było najlepsze w tej sytuacji, gdyby się udało. Ale coś mi się wydaje że w tym cyklu to nam raczej nie wyszło. Jutro lub pojutrze zatestuję będę w 25dc a w pon. mam dostać @. Umowę mam do końca sierpnia, więc jeszcze 2 cykle mi zostają. Bo z tego co kojarzę jak kobieta ma umowę na czas określony to chroniona jest dopiero po 3 miesiącu ciąży.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam na imię Asia, 37 lat :)
    Córka 16 lat, syn 3 lata, starania od listopada 2015r., 1 poronienie (20/01/2016).
    To taki skrót o mnie. Ostatnio miesiaczka była 3 kwietnia, owulacja była 17-18/04(potwierdzona testami), współżycie w tych dniach jak najbardziej. czy sie udało? Nie wiem, po cichu liczę, że tak....
    Pozdrawiam :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Witajcie, mam na imię Asia, 37 lat :)
    Córka 16 lat, syn 3 lata, starania od listopada 2015r., 1 poronienie (20/01/2016).
    To taki skrót o mnie. Ostatnio miesiaczka była 3 kwietnia, owulacja była 17-18/04(potwierdzona testami), współżycie w tych dniach jak najbardziej. czy sie udało? Nie wiem, po cichu liczę, że tak....
    Pozdrawiam :)
    Hej Asia - to trzymam kciuki.
    Bozia - pomyliłam się, aż trzy cykle mi zostały ;)no jeśli by się udało i obym dotrzymała będzie super !

bulkaasia lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia oby się udało. My ten cykl odpuszczamy na badania.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam słychać? jak mineła niedziela?
    Ja dziś z dziećmi poza domkiem, ale migrena mnie dopadła po południu :(
    Jutro do pracy, weekend stanowczo był za krótki ;)
    Maredd jakie badania będziesz robić?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym tygodniu :).
    Po weekendzie trudno zacząć tydzień - wciąż na wszystko za mało czasu....
    Migreny współczuję - choć nie wiem w sumie czego - bo w życiu nie miałam, ale wiem, że potrafi porządnie dać w kość...

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej Asia - to trzymam kciuki.
    Bozia - pomyliłam się, aż trzy cykle mi zostały ;)no jeśli by się udało i obym dotrzymała będzie super !
    Trzy cykle, to nie tak mało...może akurat się uda...
    My teraz też działamy, bo to ten czas...i dwa tygodnie czekania jak zwykle...

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - to działajcie, działajcie :) ja zrobiłam test i nic :( także czekam na @

macduska lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, migrena okropna ale przeszla ;)
    Mika może jeszcze sie uda, póki brak okresu póty nadzieją :)
    Ja che zrobic test 2 maja, choc przyznam się , że cierpliwośi mi brak. Chciałabym aby ten tydzień szybko zleciał...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hejka, migrena okropna ale przeszla ;)
    Mika może jeszcze sie uda, póki brak okresu póty nadzieją :)
    Ja che zrobic test 2 maja, choc przyznam się , że cierpliwośi mi brak. Chciałabym aby ten tydzień szybko zleciał...
    mnie jak opuszcza cierpliwość - to testuję wcześniej - i wiem, że to bez sensu, ale przynajmniej na chwilę ciśnienie jakoś schodzi :)

FZuMp1.png

‹‹ 13588 13589 13590 13591 13592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ