X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Mam 39 lat.Niedawno urodzilam trzeciego syna Fabianka a dokladnie 29.03.2016.To moja piata ciaza.Najpierw poronilsm,potem urodzil sie syn Mateusz teraz ma 12 lat.Potem znow poronienie i w niedlugim czasie kolejns ciaza i synek Damianek 19 mc sie urodzil i za niedlugi czas postaralismy sie o kolejne dziecko Fabianek 10 dni ma:-) Wszystkie porody byly przez cc i teraz najlepiej znioslam cc.Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego i oby szybko dwie kreseczki u Was sie pojawily:-)

krycha.stara lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, gratuluje !! Ja znowu zaczynam starania a co z tego wyjdzie zobaczymy.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Hejka.Mam 39 lat.Niedawno urodzilam trzeciego syna Fabianka a dokladnie 29.03.2016.To moja piata ciaza.Najpierw poronilsm,potem urodzil sie syn Mateusz teraz ma 12 lat.Potem znow poronienie i w niedlugim czasie kolejns ciaza i synek Damianek 19 mc sie urodzil i za niedlugi czas postaralismy sie o kolejne dziecko Fabianek 10 dni ma:-) Wszystkie porody byly przez cc i teraz najlepiej znioslam cc.Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego i oby szybko dwie kreseczki u Was sie pojawily:-)
    gratuluję

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    No tak rozumiem, w takim razie mocno zaciskam kciuki :) PS. tak przeglądam wątek i jak rozumiem jesteś z Kraka ?
    Tak z Krakowa :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Sami chłopcy o laboga...:) Nie miało to znaczenia - czy tak wyszło??

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - no to ja też na tej samej wielkiej wsi mieszkam :) a właściwie teraz tak trochę koło :)
    Można wiedzieć gdzie chodzisz do gina ?
    Ja długo szukałam sensownego lekarza wcześniej, chodziłam do dr. Homy (niestety zmarł jakiś czas temu).

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia - no to ja też na tej samej wielkiej wsi mieszkam :) a właściwie teraz tak trochę koło :)
    Można wiedzieć gdzie chodzisz do gina ?
    Ja długo szukałam sensownego lekarza wcześniej, chodziłam do dr. Homy (niestety zmarł jakiś czas temu).
    ja też będę mieszkać tak trochę koło...ale jeszcze nie mam na to funduszy, a jak będą - to zamieszkam w okolicach organizowanych ŚDM - stąd bardzo mnie cieszą rozbudowywane tam drogi :)
    Też zaczynałam od normalnego gina z przychodni, ale to była porażka - nic nie kumał za bardzo. Potem trafiłam do Ludwin&Ludwin na ul. Rakowickiej do dr A. Sus-Urban i jestem tam do dziś. jestem bardzo zadowolona - młodzi lekarze, którzy na co dzień pracują na Kopernika - więc są na bieżąco. Jakby co - to polecam. Lekarka bardzo ludzka i mądra - ma świetne opinie w internecie.

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jak coś to będę pamiętać.Ja mam zamiar chodzić oprócz prywatnego również na NFZ zastanawiam się jak to jest z badaniami dla kobiet 35+ ponoć sporo jest refundowanych stąd ten pomysł, chyba że obecny pan. dr. wyśle mnie na badania na kasę chorych, jakby nie było pracuje w szpitalu też na Kopernika.
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest z duphastonem od którego dnia? Czy dobrze pamiętam od około 18-20 dc ? Cykle mam 26 dniowe czasem 28.
    Bo acard wcześniej - prawda ? Koło 15dc lub co poniektórzy cały czas zalecają.
    Jutro jadę zrobić sobie jeszcze badania ad. krzepliwości białko C i S.
    A dziś lub jutro mam mieć jedne wyniki i bardzo się denerwuję.
    A miałam nic już nie robić ...

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam tylko prywatnie i to nie ma znaczenia - bo i tak korzystałam z refundowanych zabiegów. Miałam darmową laparoskopię diagnostyczną i potem podczas ciąży za darmo jedne i drugie badania prenatalna - wszystko na Kopernika. Prywatny lekarz tez Cię może skierować na to - po 35 roku życia.
    Acard nie wiem jak sie zażywa, dupka bierzesz po owulacji i potem odstawiasz po zrobieniu testu ciążowego.

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem mile zaskoczona, myślałam że będę musiała się nieźle nagimnastykować żeby dostać badania na nfz.
    A u Ciebie jak starania ? masz jakieś wspomagacze czy nie potrzeba ?

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    To jestem mile zaskoczona, myślałam że będę musiała się nieźle nagimnastykować żeby dostać badania na nfz.
    A u Ciebie jak starania ? masz jakieś wspomagacze czy nie potrzeba ?
    Ja mam dobre wyniki, dobre cykle i zwykle owulacyjne. Ale wiek może juz robić swoje. Nie mam aż takiego parcia, żeby myśleć o in vitro - więc pozostają witaminy, kwas foliowy - no taki standard. Chłop ma wyniki w normie i teraz nawet lepsze niż przy Kajtku - jedynie jest słaba morfologia - 5 %. On jest faszerowany wit. w dużych dawkach (ale to nie od lekarza - a samemu sie kupuje w sieci). Zestaw jest podany na wątku "wspomagacze" :)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój odebrał dziś wyniki wyniki nasienia. Morfologie ma 9% to chyba dobrze wszystko inne też w normie.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    No mój odebrał dziś wyniki wyniki nasienia. Morfologie ma 9% to chyba dobrze wszystko inne też w normie.
    No to morfologia ok - ale nie jakoś super hiper :) Ja bym go i tak trochę podstymulowała - nie zaszkodzi, a zawsze może pomóc...

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym go szprycować ?? Bierze teraz omega 3, selen, cynk, wit C i wit E. Hmm wiek robi swoje jak widać ;)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    a czym go szprycować ?? Bierze teraz omega 3, selen, cynk, wit C i wit E. Hmm wiek robi swoje jak widać ;)
    a no to dobrze bierze..:) ja bym jeszcze dołożyła L-karnitynę i koenzym Q10 - tylko w dużych dawkach :)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No włączyłam mu od miesiąca. Właściwie koenzym mam w domu to mu dorzucę :)
    Matko, ale dziś dzień ... nie mogę się ogarnąć.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam 40 lat i dwie córki, od kilku miesiecy staramy się o kolejne maleństwo, w ciążę zachodzę od razu ale na przełomie 5-6 tyg tracę ją samoistnie bez zabiegów. Mieszkam w uk i o jakiekolwiek badania trzeba walczyć, lekarze każą próbować dalej i tyle. Postanowiłam odwiedzić polskiego ginekologa moze on cos poradzi. Nigdy nie brałam żadnych leków wspomagających ciąże i nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem że cos jest nie tak, może hormony, moze tarczyca ( badanie w ciazy wykazało 2.1) podobno ok, sama juz nie wiem. Zegar biologiczny tyka, czasu coraz mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 13:43

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Witam
    Mam 40 lat i dwie córki, od kilku miesiecy staramy się o kolejne maleństwo, w ciążę zachodzę od razu ale na przełomie 5-6 tyg tracę ją samoistnie bez zabiegów. Mieszkam w uk i o jakiekolwiek badania trzeba walczyć, lekarze każą próbować dalej i tyle. Postanowiłam odwiedzić polskiego ginekologa moze on cos poradzi. Nigdy nie brałam żadnych leków wspomagających ciąże i nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem że cos jest nie tak, może hormony, moze tarczyca ( badanie w ciazy wykazało 2.1) podobno ok, sama juz nie wiem. Zegar biologiczny tyka, czasu coraz mniej
    Hej, ciężko cokolwiek radzić bo przyczyn może być wiele. Robiłaś już jakieś badania prócz THS, które jest za wysokie (aby zajść w ciąże i ją utrzymać najlepiej by oscylowało 1 do 1,5 (może to jest przyczyna))A może problemy z krzepliwością. Badania nasienia były robione ? Dobrze byś trafiła na dobrego lekarza lub też sama na własną rękę zrobiła trochę badań i z tym udała się do gina. (Ja tak robiłam po stracie wysokiej ciąży). Wówczas dowiedziałam się że mam Hahsimoto, problemy z krzepliwością.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram sie do polskiego lekarza w tygodniu wiec zrobię tam wszystkie badania i zobaczymy. Nie robiliśmy badań nasienia, mamy 8 miesięczna córeczkę wiec nie tak dawno jeszcze wszystko było jak trzeba.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem przed prenatalnymi które będę mieć 4 Maja i powiem wam,że bardzo się boję bo wlaśnie kilka dni temu koleżanka urodziła ma 29 lat i jej córeczka ma zd.Ja wiem że nie robiła ona prenatalnych bo lekarz mówił że nie trzeba ale powiem wam że jestem przerażona i poważnie myślę o amino

iv09cwa1rrl9vhg6.png
‹‹ 13586 13587 13588 13589 13590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ