35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka.Mam 39 lat.Niedawno urodzilam trzeciego syna Fabianka a dokladnie 29.03.2016.To moja piata ciaza.Najpierw poronilsm,potem urodzil sie syn Mateusz teraz ma 12 lat.Potem znow poronienie i w niedlugim czasie kolejns ciaza i synek Damianek 19 mc sie urodzil i za niedlugi czas postaralismy sie o kolejne dziecko Fabianek 10 dni ma:-) Wszystkie porody byly przez cc i teraz najlepiej znioslam cc.Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego i oby szybko dwie kreseczki u Was sie pojawily:-)
krycha.stara lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
doti77 wrote:Hejka.Mam 39 lat.Niedawno urodzilam trzeciego syna Fabianka a dokladnie 29.03.2016.To moja piata ciaza.Najpierw poronilsm,potem urodzil sie syn Mateusz teraz ma 12 lat.Potem znow poronienie i w niedlugim czasie kolejns ciaza i synek Damianek 19 mc sie urodzil i za niedlugi czas postaralismy sie o kolejne dziecko Fabianek 10 dni ma:-) Wszystkie porody byly przez cc i teraz najlepiej znioslam cc.Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego i oby szybko dwie kreseczki u Was sie pojawily:-)
-
doti77 wrote:Hejka.Mam 39 lat.Niedawno urodzilam trzeciego syna Fabianka a dokladnie 29.03.2016.To moja piata ciaza.Najpierw poronilsm,potem urodzil sie syn Mateusz teraz ma 12 lat.Potem znow poronienie i w niedlugim czasie kolejns ciaza i synek Damianek 19 mc sie urodzil i za niedlugi czas postaralismy sie o kolejne dziecko Fabianek 10 dni ma:-) Wszystkie porody byly przez cc i teraz najlepiej znioslam cc.Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego i oby szybko dwie kreseczki u Was sie pojawily:-)
Nie miało to znaczenia - czy tak wyszło??
-
Mika2009 wrote:Bozia - no to ja też na tej samej wielkiej wsi mieszkam
a właściwie teraz tak trochę koło
Można wiedzieć gdzie chodzisz do gina ?
Ja długo szukałam sensownego lekarza wcześniej, chodziłam do dr. Homy (niestety zmarł jakiś czas temu).
Też zaczynałam od normalnego gina z przychodni, ale to była porażka - nic nie kumał za bardzo. Potem trafiłam do Ludwin&Ludwin na ul. Rakowickiej do dr A. Sus-Urban i jestem tam do dziś. jestem bardzo zadowolona - młodzi lekarze, którzy na co dzień pracują na Kopernika - więc są na bieżąco. Jakby co - to polecam. Lekarka bardzo ludzka i mądra - ma świetne opinie w internecie. -
Dzięki, jak coś to będę pamiętać.Ja mam zamiar chodzić oprócz prywatnego również na NFZ zastanawiam się jak to jest z badaniami dla kobiet 35+ ponoć sporo jest refundowanych stąd ten pomysł, chyba że obecny pan. dr. wyśle mnie na badania na kasę chorych, jakby nie było pracuje w szpitalu też na Kopernika.
Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest z duphastonem od którego dnia? Czy dobrze pamiętam od około 18-20 dc ? Cykle mam 26 dniowe czasem 28.
Bo acard wcześniej - prawda ? Koło 15dc lub co poniektórzy cały czas zalecają.
Jutro jadę zrobić sobie jeszcze badania ad. krzepliwości białko C i S.
A dziś lub jutro mam mieć jedne wyniki i bardzo się denerwuję.
A miałam nic już nie robić ... -
Ja chodziłam tylko prywatnie i to nie ma znaczenia - bo i tak korzystałam z refundowanych zabiegów. Miałam darmową laparoskopię diagnostyczną i potem podczas ciąży za darmo jedne i drugie badania prenatalna - wszystko na Kopernika. Prywatny lekarz tez Cię może skierować na to - po 35 roku życia.
Acard nie wiem jak sie zażywa, dupka bierzesz po owulacji i potem odstawiasz po zrobieniu testu ciążowego. -
Mika2009 wrote:To jestem mile zaskoczona, myślałam że będę musiała się nieźle nagimnastykować żeby dostać badania na nfz.
A u Ciebie jak starania ? masz jakieś wspomagacze czy nie potrzeba ?krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Mika2009 wrote:No mój odebrał dziś wyniki wyniki nasienia. Morfologie ma 9% to chyba dobrze wszystko inne też w normie.
Ja bym go i tak trochę podstymulowała - nie zaszkodzi, a zawsze może pomóc...
-
Mika2009 wrote:a czym go szprycować ?? Bierze teraz omega 3, selen, cynk, wit C i wit E. Hmm wiek robi swoje jak widać
ja bym jeszcze dołożyła L-karnitynę i koenzym Q10 - tylko w dużych dawkach
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Witam
Mam 40 lat i dwie córki, od kilku miesiecy staramy się o kolejne maleństwo, w ciążę zachodzę od razu ale na przełomie 5-6 tyg tracę ją samoistnie bez zabiegów. Mieszkam w uk i o jakiekolwiek badania trzeba walczyć, lekarze każą próbować dalej i tyle. Postanowiłam odwiedzić polskiego ginekologa moze on cos poradzi. Nigdy nie brałam żadnych leków wspomagających ciąże i nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem że cos jest nie tak, może hormony, moze tarczyca ( badanie w ciazy wykazało 2.1) podobno ok, sama juz nie wiem. Zegar biologiczny tyka, czasu coraz mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 13:43
dwie córeczki i...
[*] aniołek 5tyg 2dni
[*] aniołek 5tyg 6 dni
[*] aniolek 10 tyg -
Maredd wrote:Witam
Mam 40 lat i dwie córki, od kilku miesiecy staramy się o kolejne maleństwo, w ciążę zachodzę od razu ale na przełomie 5-6 tyg tracę ją samoistnie bez zabiegów. Mieszkam w uk i o jakiekolwiek badania trzeba walczyć, lekarze każą próbować dalej i tyle. Postanowiłam odwiedzić polskiego ginekologa moze on cos poradzi. Nigdy nie brałam żadnych leków wspomagających ciąże i nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem że cos jest nie tak, może hormony, moze tarczyca ( badanie w ciazy wykazało 2.1) podobno ok, sama juz nie wiem. Zegar biologiczny tyka, czasu coraz mniej
-
Wybieram sie do polskiego lekarza w tygodniu wiec zrobię tam wszystkie badania i zobaczymy. Nie robiliśmy badań nasienia, mamy 8 miesięczna córeczkę wiec nie tak dawno jeszcze wszystko było jak trzeba.dwie córeczki i...
[*] aniołek 5tyg 2dni
[*] aniołek 5tyg 6 dni
[*] aniolek 10 tyg -
Hej
Jestem przed prenatalnymi które będę mieć 4 Maja i powiem wam,że bardzo się boję bo wlaśnie kilka dni temu koleżanka urodziła ma 29 lat i jej córeczka ma zd.Ja wiem że nie robiła ona prenatalnych bo lekarz mówił że nie trzeba ale powiem wam że jestem przerażona i poważnie myślę o aminokrycha.stara lubi tę wiadomość