X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ona nie będzie miała 2 lat. I tak bym musiała pilnować czy się trzyma itd a nie mam tylu rąk bo w jednej pies w drugiej wózek. Poza tym na dostawce się nie da spać. Są też takie dostawki siedziska ale czytałam opinie ze obciążają wózek po jednej stronie i nie jest stabilny.

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od dziecka to fakt. Moja kolezanka urodzila drugie jak pierwsze mialo 1,5 roku i nie bylo mowy o zadnym wozku dla starszego. Jezdzil na stojaco na dostawce i tez krotko, bo chcial wylacznie chodzic. Miala w ciazy drugiej plany na wozek rok po roku, ale przy jej starszaku to nie mialo sensu - sam na nogach i nie bylo opcji ;) Takze wiesz, roznie bywa. Teraz patrzymy na nasze 14-miesieczniaki a za pol roku to juz inny etap u nich bedzie i inna mobilnosc. Masz jeszcze czas do konca ciazy na spokojna ocene sytuacji :) Ja nie moge uwierzyc ze moje dziecko juz takie duze. Jakis tydzien temu przenieslismy Ją do swojego pokoju i się tam rządzi jak pani wielka a przeciez wczoraj wyskoczyla mi z brzucha!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Chava Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku to oby Ci się udał jak najszybciej, choć im bardziej się chce tym mniej wychodzi. Dzięki Twojemu wpisowi uzmysłowiłam sobie, że wcześniej mogło by wcale nie być łatwiej, owszem rezerwa większa, ale... Nie ma co się zastanawiać, jestem w tym punkcie w którym jestem i muszę iść do przodu.
    zFolwarku współczuję Ci sytuacji w pracy, u mnie wszyscy trzymają kciuki za moją ciążę, zrobię tym szansę dziewczynie, której kończy się za niedługo umowa czyli z korzyścią dla wszystkich.

krycha.stara, Dobrawa, zFolwarku lubią tę wiadomość

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłączę-jeśli przyjmiecie :)

Dobrawa, zFolwarku lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Marmurkowa :)
    napisz cos o sobie :)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm,pamieta któras jak ze dwa miesiace z hakiem mówiłam ze cykle po porodzie mi sie wydluzaja? ja do tej pory @ nie dostalam

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dobrawa:)
    Mam 35 lat, syna ( 11 lat). 7 sierpnia miną 4 lata od łyżeczkowania po obumarłej ciąży w 9 tygodniu, od tamtej pory nic się nie dzieje... Jestem totalnie zdołowana tym faktem i dlatego szukając wsparcia trafiłam do Was :)

Dobrawa, zFolwarku, iwcia77, Bianka4 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozgość się Marmurkowa :) a od dawna staracie się? ja mam córkę 12 letnią,no prawie 13

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Cześć Dobrawa:)
    Mam 35 lat, syna ( 11 lat). 7 sierpnia miną 4 lata od łyżeczkowania po obumarłej ciąży w 9 tygodniu, od tamtej pory nic się nie dzieje... Jestem totalnie zdołowana tym faktem i dlatego szukając wsparcia trafiłam do Was :)
    Witam. Znam ten ból. Zabrzmi to prozaiczne al czas goi rany.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie zagladalam a tu tak tłoczno ;)
    Witam nowe koleżanki!!!
    Jestem od poniedziałku w pl na wakacjach ale pogoda jak u mnie w UK, hahaga!!!;)
    Byłam u ginka, wyniki w porządku ni i nam brać Acard, a jak zajde to włączyć progesteron. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ten cykl odpuścić i w sierpniu do dzieła :)
    Miłego dnia!!!

Dobrawa, zFolwarku lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam nowe dziewczyny. Teraz jakoś czasu mniej na forum, bo chce się być poza domem i korzystać z pogody :). ALe przyjdzie jesień i nadrobimy pogaduchy :).
    Zaczynam się tu czuć jak matrona hehe - najstarsza chyba teraz jestem i moje 45 urodziny już były kilka miesięcy temu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 08:59

Dobrawa, zFolwarku, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bozia :) ciesz sie pogoda ale zagladaj
    Nie czuj sie matrona,my przeciez w podobnym wieku :)
    Jak tam twoja hiper stymulacja?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulka a jakie sa prognozy pogody na wybrzezu? Ja niedlugo dolaczam ,20 mam wylot

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za ciepłe powitanie :)

Dobrawa staramy się 6 lat, jak już pisałam 4 lata temu udało się ale na krótko niestety :(

Chava chyba większość z nas zna ten ból-przykra sprawa... Tak mi mówili i sama też tak myślałam, że "czas leczy rany" nie wiem ile czasu musi minąć żeby się uleczyć albo chociaż zaleczyć, bo u mnie pomimo 4 lat rana nadal jest otwarta, może dlatego że stało się to w okolicach moich urodzin...
    Rozumiem że Ty również masz Aniołka? A czy masz już dziecko czy staracie się o pierwsze?
    Przepraszam że pytam o takie rzeczy bo z całą pewnością gdzieś pisałaś o tym ale nie sposób przeczytać całego wątku :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa - przez te 4 lata sprawdziłaś swój organizm? W sensie - badania porobione? Monitoringi są? Czy tylko próbujecie? Bo może czas się zabrać za siebie bardziej?

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Hej Bozia :) ciesz sie pogoda ale zagladaj
    Nie czuj sie matrona,my przeciez w podobnym wieku :)
    Jak tam twoja hiper stymulacja?
    No ale ja teoretycznie sie jeszcze próbuje starać :)
    Stymulacja zakończona - kręci mnie już na @. No nic - kolejne 2 cykle bez wspomagania, potem chyba powtórzę drożność i po niej ze dwa cykle i potem "żegnaj Gienia..." Czas najwyższy dać sobie spokój....

krycha.stara, Dobrawa, Marmurkowa, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wiem, że nie w sposób czytać całego Wojtku. Sama netem tu od niedawna. Tak mam aniołka. Łatwiej było mi się pogodzić z tym faktem tłumacząc sobie, że lepiej stracić dziecko na takim etapie a Noe kiedy było by już z nami jakiś czas - wiem głupie tłumaczenie, ale mi to dużo dało. Późnie nie mogłam zajść w ciążę, wciąż utrzymywała się wysoką prolaktyna. Powoli zaczęłam kapitulować i mnożyć pozytywny nie posiadania dzieci...i właśnie wtedy, kiedy już stwierdziłam że z tego nic nie będzie to się udało. Mam prawie poęcio letniego syna.

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No ale ja teoretycznie sie jeszcze próbuje starać :)
    Stymulacja zakończona - kręci mnie już na @. No nic - kolejne 2 cykle bez wspomagania, potem chyba powtórzę drożność i po niej ze dwa cykle i potem "żegnaj Gienia..." Czas najwyższy dać sobie spokój....
    Ja po takim "żegnaj Gienia" zaciążyłam, ale tamta ciąża nie była stymulowanie. Szczerze mówiąc to w zeszłym miesiącu też przeżyłam kryzys i stwierdziłam, że już dość. Nawet na kontrolę nie pojechałam sprawdzić czy się torbiele wchłoneły. Jednak włączę dalej choć coraz częściej łapie się na myślach, że moż być już po kwiatach (z racji przedwczesnego menopałzy)

Dobrawa, Marmurkowa lubią tę wiadomość

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wszystko porobione. Cykle 28 dniowe, jajeczkowanie, endo, hormony, wszystko ok.
    Mój stary gin chciał robić od razu drożność ale z racji tego że połowa mojej rodziny to służba zdrowia to zasięgnęłam porady.( Jakoś mam opory chodzić do swoich i nogi rozkładać, głupio mi, ale porady zawsze chętnie usłyszę ;) ) Siostra kazała zrobić badania nasienia zanim zrobimy hsg lub laparo, bo może tu jest pies pogrzebany...
    No i jeśli chodzi o nasienie to po dodaniu a do b niby jest dobrze, ale samo to że 80% jest patologicznych a tylko 20% prawidłowych to jakoś nas entuzjazmem nie napawa.... Jednak myślę że laparo mnie nie ominie :/

Ps. nigdy nie miałam żadnych torbieli, owulację czuję co miesiąc więc te monitoringi wcale nie były mi potrzebne, bo po wejściu do gabinetu sama mówiłam lekarzowi czy już pękł czy nie ;)(jestem bardzo wrażliwa na ból od kilku lat bo kiedyś tak nie było...) cytologia o dziwo w tym wieku zawsze I.
    Nie wiem co jest.... teraz zaczęłam pić zioła o. Klimuszki mam już pierwszą mieszankę za sobą-jest paskudna....

Ale się rozpisałam może dacie radę doczytać do końca ;)

Chava też próbowałam sobie to tak tłumaczyć ale jakoś nie mogę sobie tego wbić do pustego łba... Sama widzisz że czasem jest lepiej odpuścić :) i wtedy wyskakuje jak Filip z konopi :) Z moim małym też tak miałam i dlatego nosi takie imię ;) Teraz nawet wmawiałam sobie że wcale nie chcę ale podświadomie ciągle coś się kołatało a może tym razem się udało.... I tak to właśnie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 16:49

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowe zmiana sposobu myślenia i zmiana podejścia są najtrudniejsze. Każda z nas jest inna, mi się wydaje, że o wiele łatwiej przychodzi mi godzenie się ze startą i rezygnacją. Obecnie wiem, że wolę nie mieć drugiego dziecka inż mieć dziecko chore, niepełnosprawne - nie podołałabym takiemu wyzwanie ani psychicznie ani finansowo. To studia zapał, wyzwala dużo rozwagi może nazbyt wiele. Z drugiej strony będąc już staruszką nie chcę czuć żalu, że mogłam zrobić więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:24

Marmurkowa, zFolwarku, Reni, krycha.stara, bulkaasia lubią tę wiadomość

‹‹ 13608 13609 13610 13611 13612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ