X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby gratuluje ciazy,infor.uj nas na biezaco
    Bozia
    Gratuluje utraty wagi,niezly wynik:)

Wszyscy w domu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Zdjecie mi zginelo,jak to sie stalo?
    Jesteś tajemnicza blondi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Abby gratuluje ciazy,infor.uj nas na biezaco
    Bozia
    Gratuluje utraty wagi,niezly wynik:)
    Dziękuję :) oczywiście będę :) teraz obczajam kiedy i gdzie iść na pierwsze usg i serduszko mi spędza sen z powiek ;) oraz to ze musze nosić swego 11kg klocka a nie chce w ten sposób zaszkodzić embrionikowi :/

Dobrawa, zFolwarku lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Hej dziewczynki,dlugo sie nie odzywalam ale oczywiscie wszystko nadrobilam ;) u mnie oki,tylko mlody strasznie marudny i nieodkladalny.

Z folwarku witaj:) a ty z takiego wiejskiego folwarku czy jak ?

Ja z folwarku z poczatku XX w :)

Ile ma Twoj mlody? Jesli jest nieodkladalny to poczytaj o noszeniakach tutaj http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1523107,1,o-niezwyklych-relacjach-doroslych-i-dzieci.read

Dobrawa lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:

Ile ma Twoj mlody? Jesli jest nieodkladalny to poczytaj o noszeniakach tutaj http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1523107,1,o-niezwyklych-relacjach-doroslych-i-dzieci.read
    O to i dla mnie artykuł :/ moje młode jak mnie widzi od razu się rzuca z rykiem a ja nie mam serca i oczywiście noszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm zFolwarku mam nadzieje ze jesteś aktualnie najbardziej bzyknietym człowiekiem tego wątku :D

zFolwarku, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejzałam atykuł,fajny,popieram
    ale balans musi byc :) i potrzeby matki tez sa wazne,bo kurcze ilez mozna bobasa nosic :)
    nasz Junior to juz inna kategoria wagowa i wiekowa,a jeszcze z miesiac temu jaki fajny był,potrafił godzine sam soba sie zając bawiąc sie w boxie,teraz nawet 5 minut tam nie spędzi sam po prostu ryk,robi sie czerwony i płacze tak intensywnie ze caly sie poci :(
    a ja wiadomo ,matka,mam mietkie serce :P to siedze z nim ciągle ,ale to nie jest dobre dla mojej psyche...no i przez to coraz mniej energii mam dla niego.

młody skończył 8 miesięcy,w sumie to juz blisko 9 jest i teraz pewnie ponad 10 kg

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ,odzyskałam własna twarz ;D

_Abby_ lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Pani na włościach czy chłopka panszczyzniana ;) ? :)

zFolwarku, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkasia ,ja tam sie na badaniach nie znam,nigdy nie musiałam robic
    no to czekamy co powie gin :)

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ekhm zFolwarku mam nadzieje ze jesteś aktualnie najbardziej bzyknietym człowiekiem tego wątku :D

Wiesz co moim zdaniem nie ma jeszcze dni plodnych. Ovu pokazuje za dwa dni dopiero i to po objawach widac ze chyba racja. Nie wiem co pokazuje suwaczek ale to ma sie nijak do rzeczywistosci. Poki co czekam. Nawet testow ovu jeszcze nie robilam bo ewidentnie nie ma tej wilgotnosci ;) (że tak to ujmę delikatnie)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Wiesz co moim zdaniem nie ma jeszcze dni plodnych. Ovu pokazuje za dwa dni dopiero i to po objawach widac ze chyba racja. Nie wiem co pokazuje suwaczek ale to ma sie nijak do rzeczywistosci. Poki co czekam. Nawet testow ovu jeszcze nie robilam bo ewidentnie nie ma tej wilgotnosci ;) (że tak to ujmę delikatnie)
    Na suwaczku masz okres plodny jeszcze przez 2 dni ;)

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem ten wywiad duzo wyjasnia. Moja Corka tez jest z tych noszonych. Byl czas ze wozka nienawidzila, wtedy tylko nosidlo nas uratowalo. Ogolnie duzo Ją noszę i jest strasznym przytulaskiem. Do spania zawsze lulanie poki co. Czasami jest ciezko bo juz waży swoje... no i ja czasami tez chce odpoczac, brak cierpliwosci itd :( Ale ogolnie musze przyznac ze lubie ze taki tulasek z niej.
    Dzis Corka pierwsza noc spala w swoim pokoju. Ona spala, ja cala noc jak mysz pod miotla nasluchiwalam czy cos Jej sie nie dzieje, czy na pewno ok. Strasznie sie stresowalam i martwilam, ze taka malutka i samiutka. A ona spala w najlepsze. Rano przywitala mnie usmiechem rozciagajac sie do woli na nowym lozu 100x200 cm :) Wyraznie byla zadowolona. Zobaczymy jak dzis bedzie.

Dobrawa, Bozia3 lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Moim zdaniem ten wywiad duzo wyjasnia. Moja Corka tez jest z tych noszonych. Byl czas ze wozka nienawidzila, wtedy tylko nosidlo nas uratowalo. Ogolnie duzo Ją noszę i jest strasznym przytulaskiem. Do spania zawsze lulanie poki co. Czasami jest ciezko bo juz waży swoje... no i ja czasami tez chce odpoczac, brak cierpliwosci itd :( Ale ogolnie musze przyznac ze lubie ze taki tulasek z niej.
    Dzis Corka pierwsza noc spala w swoim pokoju. Ona spala, ja cala noc jak mysz pod miotla nasluchiwalam czy cos Jej sie nie dzieje, czy na pewno ok. Strasznie sie stresowalam i martwilam, ze taka malutka i samiutka. A ona spala w najlepsze. Rano przywitala mnie usmiechem rozciagajac sie do woli na nowym lozu 100x200 cm :) Wyraznie byla zadowolona. Zobaczymy jak dzis bedzie.
    Tez chustowalam i nosidlowalam córkę. Jestem na każde jej rykniecie ale teraz trochę się jednak boje ze zaszkodze numerowi 2 :/

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    O to i dla mnie artykuł :/ moje młode jak mnie widzi od razu się rzuca z rykiem a ja nie mam serca i oczywiście noszę.

I bardzo dobrze! :) Jak bedzie miec 18 lat to myslisz, ze rzuci sie z rykiem bys nosila i przytulala? ;) Musimy korzystac poki czas :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:54

Dobrawa lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Tez chustowalam i nosidlowalam córkę. Jestem na każde jej rykniecie ale teraz trochę się jednak boje ze zaszkodze numerowi 2 :/

Pamietam, ze gdzies czytalam, ze noszenie dziecka w ciazy nie szkodzi (oczywiscie mowa o zdrowej ciazy itd. a nie zagrozonej), bo jest inaczej rozlozony ciezar - tzn dziecko opiera sie o Twoje biodra. To zupelnie co innego niz np wziecie w rece dwoch siat o wadze 11 kg. Pamietam, ze studiowalam temat, bo oczywiscie martwie sie na zapas i chcialam miec temat obcykany zanim zajde w II ciaze. No i obcykalam temat a ciazy nadal nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:05

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Na suwaczku masz okres plodny jeszcze przez 2 dni ;)

Niby tak, ale objawow nie ma zupelnie. Moze to juz starosc? ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    przejzałam atykuł,fajny,popieram
    ale balans musi byc :) i potrzeby matki tez sa wazne,bo kurcze ilez mozna bobasa nosic :)
    nasz Junior to juz inna kategoria wagowa i wiekowa,a jeszcze z miesiac temu jaki fajny był,potrafił godzine sam soba sie zając bawiąc sie w boxie,teraz nawet 5 minut tam nie spędzi sam po prostu ryk,robi sie czerwony i płacze tak intensywnie ze caly sie poci :(
    a ja wiadomo ,matka,mam mietkie serce :P to siedze z nim ciągle ,ale to nie jest dobre dla mojej psyche...no i przez to coraz mniej energii mam dla niego.

młody skończył 8 miesięcy,w sumie to juz blisko 9 jest i teraz pewnie ponad 10 kg

Dobrawa w tym wieku to sie zmienia wlasnie! Moja Corka tez wczesniej sama sie pobawila a w wieku Twojego nagle zaczela mnie wiecej potrzebowac i juz sama to nie chciala. Dziecko istota socjalna :) Chce relacji, inteakcji. Ja tez siedze ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry :) my byli na pobraniu krwi u córki,bo cos blada ostatnio i ciagle narzeka na brak energii,bol głowy czy tez ból brzucha.
    Młody spi,chyba to wykorzystam i walnę się koło niego :)

Miłego dnia dziewczyny :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ja tez siedze ;)
    A więc nie jestem sama ,zawsze to jakieś pocieszenie ;P
    mi sie wydaje ze on wiele by chcial ale jeszcze wiele nie potrafi i to go troche uwiera

‹‹ 13606 13607 13608 13609 13610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ