X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tia tez sobie marzyłam o takim naturalnym, z własnymi skurczami itp itd . A było jak przy pierwszym oxy bo szacowna macica nie miała ochoty popracować sama ;-)
    Wy to macie marzenia! Dzieciak ma wyjsc z brzucha bezkolizyjnie i bezbolowo. A skurcze srurcze, czy moje wlasne czy nie? Toc do domu ich nie biere ;-)

krycha.stara, Sabina, kapturnica, BISCA, beates, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak za pradziejow ;) wiesz ze żyjesz tak boli ;)
    Nic sie nie martw...rodziłam dwa razy - raz ze znieczuleniem i wlokło się niemiłosiernie i też na początku bolało, a drugi raz normalnie na żywca - o wiele szybciej było z bańki i da się przeżyć...jak widać...:)

Sabina, BISCA, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Max ostatnio mial to samo. Najbardziej pomogl mu odpowiednik tantum verde w sprayu i czopki przeciwbolowe. Po trzech dniach samo przeszlo.
    Aaa i lody.
    Babcia uratowała sytuację - przyszła i się udało. Babcie to jednak fantastyczne wynalazki i dzięki Bogu mam dwie do dyspozycji. Wcześniej pooglądałam z nim filmiki na youtubie- jak to robią inne dzieci oraz raz (za radą Myszy) przeinhalowaliśmy łosia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4033afae3f2c.jpg

Sabina, macduska, BISCA, beates, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wy to macie marzenia! Dzieciak ma wyjsc z brzucha bezkolizyjnie i bezbolowo. A skurcze srurcze, czy moje wlasne czy nie? Toc do domu ich nie biere ;-)
    A dlaczego bezbólowo? Natura to inaczej wymyśliła...:)

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nienienie Sabinka, pakuj sie i przyjezdzaj.. urodzisz, przypadkiem, u nas...

a jak juz musisz tam to faktycznie moze lepiej samodzielnie, bez oksy..
    niemniej- Ty przecie jeszczce przed terminem, to nie ma jeszcze sie co dziwic "ze jeszcze nie uroooodzilas!"
    Od jutra wyrażam plan. 3xs
    W związku z tym ze schodów mało i męża tez deficytowo mam skupię się na sprzątaniu. Jutro wyszoruje białe krzesła z gościnnego. Jak myślicie? Wystawić na balkon? Szybko wyschna tylko czy muchy ich nie zafajdaja? Potem zrobię prasowanie. A jak dam rade to jeszcze spacer zalicze. Ale w to już wątpię, bo rok za bardzo boli.

W piątek zajmę się łazienką. Fugi trzeba wyczyścić ;)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielne smyki. Maluchy nie znoszą nebulizacji

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Od jutra wyrażam plan. 3xs
    W związku z tym ze schodów mało i męża tez deficytowo mam skupię się na sprzątaniu. Jutro wyszoruje białe krzesła z gościnnego. Jak myślicie? Wystawić na balkon? Szybko wyschna tylko czy muchy ich nie zafajdaja? Potem zrobię prasowanie. A jak dam rade to jeszcze spacer zalicze. Ale w to już wątpię, bo rok za bardzo boli.

W piątek zajmę się łazienką. Fugi trzeba wyczyścić ;)
    Ja jeszcze firany i zasłony pralam, wieszalam. A Maks i tak postanowił wyjść kilka dni później. Zaraz ,wroć ,nic nie postanowił. Woda mu z chalupy uciekła bo by pewnie siedzial i siedzial do dziś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 14:52

Sabina, BISCA, beates, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Odezwała sie ta co dostała cała apteke znieczulen . Weź wstydzić sie powinnaś,co to był za porod jak nic Cię nie bolało . :-P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wyglądasz rewelacyjnie :) Ciąża Ci służy...I nie przyśpieszaj - wyśpij się i odpoczywaj...:)

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sabina wyglądasz rewelacyjnie :) Ciąża Ci służy...I nie przyśpieszaj - wyśpij się i odpoczywaj...:)
    Dziękuję
    Prawda jest taka że my i tak nie mamy wpływu na to kiedy urodzimy. A że przy okazji może zdążę dom wydprzatac ;)

moremi lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A dlaczego bezbólowo? Natura to inaczej wymyśliła...:)
    To nie natura. To nasz stworca ;-)
    Natura jest madra, nie wymyslilaby takiego czegos ;-)

Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Odezwała sie ta co dostała cała apteke znieczulen . Weź wstydzić sie powinnaś,co to był za porod jak nic Cię nie bolało . :-P
    A ze niby dlaczego mam sie wstydzic? Za bole porodowe jest + 3 do lansu?
    Nie bolalo mnie, bylo fajnie, wesolo, mam super wspomnienia. Jeszcze bym ze 3 dziecka urodzila, tak super bylo! :-P

kapturnica, BISCA, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się po chamsku wtrącę w dyskusję witając się z wami ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A ze niby dlaczego mam sie wstydzic? Za bole porodowe jest + 3 do lansu?
    Nie bolalo mnie, bylo fajnie, wesolo, mam super wspomnienia. Jeszcze bym ze 3 dziecka urodzila, tak super bylo! :-P
    hehe już nie pamiętasz, jak Twój chłop z kałachem chciał latać po szpitalu, bo nie chcieli Ci zrobić cesarki....a teraz ochy i achy...:)
    Ból jest częścią życia...a znieczulanie się na wszystko pogłębia się...Już niedługo do pierdnięcia się będzie używało znieczulenia. Rozumiem jakieś operacje, ale np. każda wizyta u stomatologa kończy się na tym, że histeryków trzeba znieczulać - to już parioda :).

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Tak się po chamsku wtrącę w dyskusję witając się z wami ;)
    eee to jeszcze nie chamstwo, ale pewnie będziesz mieć okazję zobaczyć...:)

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dotarlam na bete ani wczoraj, ani dzis. Korki takie, ze nie chce mi sie do labu przez pol miasta tluc.
    Wczoraj po poludniu jeszcze raz zatestowalam i zadnych watpliwosci - krecha jak byk.

Sabina, cudnie wygladasz!

kapturnica, macduska, Sabina, BISCA, Bozia3, beates, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    eee to jeszcze nie chamstwo, ale pewnie będziesz mieć okazję zobaczyć...:)

A spoko spoko. Udzielałam się w życiu na paru forach, wiem z czym to się je, więc nic mi niestraszne ;)

Mysza gratulacje :)

Ja się zastanawiam na ile moje mdłości to wynik "możeczegoścotamwyszło" a na ile mój łeb dostał na starość i pulsuje w jednym rytmie "małe!" ;)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    hehe już nie pamiętasz, jak Twój chłop z kałachem chciał latać po szpitalu, bo nie chcieli Ci zrobić cesarki....a teraz ochy i achy...:)
    .
    A co ma piernik do wiatraka? Nie chcieli mi zrobic cesarki, za to zafundowali mi fantastyczny porod. To chyba moge ochac i achac? Zamiana byla bardzo opłacalna.

moremi, Reni lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas odkryl nowa bajke w tv. Dinopociag. Pociagi i dinozaury, czyli to co kocha najbardziej. Gdyby mu jeszcze wsadzili Reksia do wagonu, to by sie dziecko posikalo ze szczescia ;-)

BISCA, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Adas odkryl nowa bajke w tv. Dinopociag. Pociagi i dinozaury, czyli to co kocha najbardziej. Gdyby mu jeszcze wsadzili Reksia do wagonu, to by sie dziecko posikalo ze szczescia ;-)
    Taaa a matka by sie poplakala z radości szorujac zasikana sofę :-P

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13687 13688 13689 13690 13691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ