Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tia tez sobie marzyłam o takim naturalnym, z własnymi skurczami itp itd . A było jak przy pierwszym oxy bo szacowna macica nie miała ochoty popracować sama ;-)
    Wy to macie marzenia! Dzieciak ma wyjsc z brzucha bezkolizyjnie i bezbolowo. A skurcze srurcze, czy moje wlasne czy nie? Toc do domu ich nie biere ;-)

krycha.stara, Sabina, kapturnica, BISCA, beates, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak za pradziejow ;) wiesz ze żyjesz tak boli ;)
    Nic sie nie martw...rodziłam dwa razy - raz ze znieczuleniem i wlokło się niemiłosiernie i też na początku bolało, a drugi raz normalnie na żywca - o wiele szybciej było z bańki i da się przeżyć...jak widać...:)

Sabina, BISCA, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Max ostatnio mial to samo. Najbardziej pomogl mu odpowiednik tantum verde w sprayu i czopki przeciwbolowe. Po trzech dniach samo przeszlo.
    Aaa i lody.
    Babcia uratowała sytuację - przyszła i się udało. Babcie to jednak fantastyczne wynalazki i dzięki Bogu mam dwie do dyspozycji. Wcześniej pooglądałam z nim filmiki na youtubie- jak to robią inne dzieci oraz raz (za radą Myszy) przeinhalowaliśmy łosia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4033afae3f2c.jpg

Sabina, macduska, BISCA, beates, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wy to macie marzenia! Dzieciak ma wyjsc z brzucha bezkolizyjnie i bezbolowo. A skurcze srurcze, czy moje wlasne czy nie? Toc do domu ich nie biere ;-)
    A dlaczego bezbólowo? Natura to inaczej wymyśliła...:)

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nienienie Sabinka, pakuj sie i przyjezdzaj.. urodzisz, przypadkiem, u nas...

a jak juz musisz tam to faktycznie moze lepiej samodzielnie, bez oksy..
    niemniej- Ty przecie jeszczce przed terminem, to nie ma jeszcze sie co dziwic "ze jeszcze nie uroooodzilas!"
    Od jutra wyrażam plan. 3xs
    W związku z tym ze schodów mało i męża tez deficytowo mam skupię się na sprzątaniu. Jutro wyszoruje białe krzesła z gościnnego. Jak myślicie? Wystawić na balkon? Szybko wyschna tylko czy muchy ich nie zafajdaja? Potem zrobię prasowanie. A jak dam rade to jeszcze spacer zalicze. Ale w to już wątpię, bo rok za bardzo boli.

W piątek zajmę się łazienką. Fugi trzeba wyczyścić ;)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielne smyki. Maluchy nie znoszą nebulizacji

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Od jutra wyrażam plan. 3xs
    W związku z tym ze schodów mało i męża tez deficytowo mam skupię się na sprzątaniu. Jutro wyszoruje białe krzesła z gościnnego. Jak myślicie? Wystawić na balkon? Szybko wyschna tylko czy muchy ich nie zafajdaja? Potem zrobię prasowanie. A jak dam rade to jeszcze spacer zalicze. Ale w to już wątpię, bo rok za bardzo boli.

W piątek zajmę się łazienką. Fugi trzeba wyczyścić ;)
    Ja jeszcze firany i zasłony pralam, wieszalam. A Maks i tak postanowił wyjść kilka dni później. Zaraz ,wroć ,nic nie postanowił. Woda mu z chalupy uciekła bo by pewnie siedzial i siedzial do dziś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 14:52

Sabina, BISCA, beates, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Odezwała sie ta co dostała cała apteke znieczulen . Weź wstydzić sie powinnaś,co to był za porod jak nic Cię nie bolało . :-P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wyglądasz rewelacyjnie :) Ciąża Ci służy...I nie przyśpieszaj - wyśpij się i odpoczywaj...:)

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sabina wyglądasz rewelacyjnie :) Ciąża Ci służy...I nie przyśpieszaj - wyśpij się i odpoczywaj...:)
    Dziękuję
    Prawda jest taka że my i tak nie mamy wpływu na to kiedy urodzimy. A że przy okazji może zdążę dom wydprzatac ;)

moremi lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A dlaczego bezbólowo? Natura to inaczej wymyśliła...:)
    To nie natura. To nasz stworca ;-)
    Natura jest madra, nie wymyslilaby takiego czegos ;-)

Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Odezwała sie ta co dostała cała apteke znieczulen . Weź wstydzić sie powinnaś,co to był za porod jak nic Cię nie bolało . :-P
    A ze niby dlaczego mam sie wstydzic? Za bole porodowe jest + 3 do lansu?
    Nie bolalo mnie, bylo fajnie, wesolo, mam super wspomnienia. Jeszcze bym ze 3 dziecka urodzila, tak super bylo! :-P

kapturnica, BISCA, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się po chamsku wtrącę w dyskusję witając się z wami ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A ze niby dlaczego mam sie wstydzic? Za bole porodowe jest + 3 do lansu?
    Nie bolalo mnie, bylo fajnie, wesolo, mam super wspomnienia. Jeszcze bym ze 3 dziecka urodzila, tak super bylo! :-P
    hehe już nie pamiętasz, jak Twój chłop z kałachem chciał latać po szpitalu, bo nie chcieli Ci zrobić cesarki....a teraz ochy i achy...:)
    Ból jest częścią życia...a znieczulanie się na wszystko pogłębia się...Już niedługo do pierdnięcia się będzie używało znieczulenia. Rozumiem jakieś operacje, ale np. każda wizyta u stomatologa kończy się na tym, że histeryków trzeba znieczulać - to już parioda :).

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Tak się po chamsku wtrącę w dyskusję witając się z wami ;)
    eee to jeszcze nie chamstwo, ale pewnie będziesz mieć okazję zobaczyć...:)

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dotarlam na bete ani wczoraj, ani dzis. Korki takie, ze nie chce mi sie do labu przez pol miasta tluc.
    Wczoraj po poludniu jeszcze raz zatestowalam i zadnych watpliwosci - krecha jak byk.

Sabina, cudnie wygladasz!

kapturnica, macduska, Sabina, BISCA, Bozia3, beates, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    eee to jeszcze nie chamstwo, ale pewnie będziesz mieć okazję zobaczyć...:)

A spoko spoko. Udzielałam się w życiu na paru forach, wiem z czym to się je, więc nic mi niestraszne ;)

Mysza gratulacje :)

Ja się zastanawiam na ile moje mdłości to wynik "możeczegoścotamwyszło" a na ile mój łeb dostał na starość i pulsuje w jednym rytmie "małe!" ;)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    hehe już nie pamiętasz, jak Twój chłop z kałachem chciał latać po szpitalu, bo nie chcieli Ci zrobić cesarki....a teraz ochy i achy...:)
    .
    A co ma piernik do wiatraka? Nie chcieli mi zrobic cesarki, za to zafundowali mi fantastyczny porod. To chyba moge ochac i achac? Zamiana byla bardzo opłacalna.

moremi, Reni lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas odkryl nowa bajke w tv. Dinopociag. Pociagi i dinozaury, czyli to co kocha najbardziej. Gdyby mu jeszcze wsadzili Reksia do wagonu, to by sie dziecko posikalo ze szczescia ;-)

BISCA, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Adas odkryl nowa bajke w tv. Dinopociag. Pociagi i dinozaury, czyli to co kocha najbardziej. Gdyby mu jeszcze wsadzili Reksia do wagonu, to by sie dziecko posikalo ze szczescia ;-)
    Taaa a matka by sie poplakala z radości szorujac zasikana sofę :-P

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13687 13688 13689 13690 13691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ