X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Znaczy sie trendem jest popierac czy protestowac?

A ja tam się nie znam na trendach, więc nie wiem co jest trendi w obecnych czasach. Zawsze twierdziłam, że mam swój własny trend ;)
    Dudaczek wrote:
    bo sa matki i matki...

To prawda. Dlatego nie rozumiem nagonki jednych na drugie. Pozwólmy decydować jakimi chcą być matkami. Można zmusić matkę do urodzenia niechcianego dziecka, jak zmusić ją do miłości do tego dziecka? Jaką przyszłość ma takie "wymuszone dziecko"? Nie potępiam jeśli ktoś chce urodzić dziecko kalekie/z gwaltu/licząc się z tym, że rodząc to dziecko umrze, ale uważam za koszmarny nonsens zmuszanie kogoś do czegoś takiego. I tyle.

kapturnica, kicia 123, krycha.stara, villemo_gbm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą... dużo się mówi o tym, że kobieta decydując się na aborcję w przypadku gdy jej dziecko jest letalnie chore zabija to dziecko. A co robi kobieta, która nie decyduje się na aborcję i dziecko umiera po urodzeniu? Świadome już przecież...

kapturnica, kicia 123 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Swoją drogą... dużo się mówi o tym, że kobieta decydując się na aborcję w przypadku gdy jej dziecko jest letalnie chore zabija to dziecko. A co robi kobieta, która nie decyduje się na aborcję i dziecko umiera po urodzeniu? Świadome już przecież...
    Wtedy patrzy jak w męczarniach umiera jej dziecko . Tak jak omawiana kilka miesięcy temu kobieta ,której chazan uniemożliwił zrobienie aborcji. Urodziła dziecko bez mózgu, z wylanym okiem ,z choroba skory ,która powoduje ,ze jest ona spekana i krwawi. Tak uszkodzone ,ze lekarze bali sie jej je pokazać ,niezdolne do samodzielnego oddechu. Po kilku dniach męczarni zmarło. Tak ,patrzenie na to jest moralne wg obrońców życia. Tak jak skazywanie tej matki na to by oglądała co sie z dzieckiem dzieje i jej psychika, uczucia sie nie liczą . Najważniejsze, ze uratowali dziecko przed aborcją :-|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:29

kicia 123, Ruda Paskuda, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak wcisnę Lubię to, to dziwnie zabrzmi, ale masz Kapta rację

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogromnej wiekszości przypadków jest zupełnie inna sytuacja wiec takie przykłady jak podaje kapta sa tanie i jest to zwykłe mydlenie oczu, równiez jestem za aborcja w skrajnych przypadkach natomiast reality jest takie ze ciaza jest kobietom nie po drodze w ich życiu towarzyskim lub zawodowym lub dziecko nie jest tak idealne jakby sobie wymarzyły....to jest około 80 procent aborcji

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    w ogromnej wiekszości przypadków jest zupełnie inna sytuacja wiec takie przykłady jak podaje kapta sa tanie i jest to zwykłe mydlenie oczu, równiez jestem za aborcja w skrajnych przypadkach natomiast reality jest takie ze ciaza jest kobietom nie po drodze w ich życiu towarzyskim lub zawodowym lub dziecko nie jest tak idealne jakby sobie wymarzyły....to jest około 80 procent aborcji
    Mam rozumieć ,ze piszesz to z własnego doswiadczenia

kicia 123, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam rozumieć ,ze piszesz to z własnego doswiadczenia
    nie
    ja podczas aborcji byłam w okresie chemii na nowotwór
    jest to jakies usprawiedliwienie? chociaz i tak mam ogromne wyrzuty sumienia, potworne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    jest to jakies usprawiedliwienie? chociaz i tak mam ogromne wyrzuty sumienia, potworne...

W świetle tego o co walczą organizacje pro-life - żadne. Niestety.

I współczuję choroby i potrzeby podejmowania tak trudnych decyzji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:24

kapturnica, Dudaczek, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    nie
    ja podczas aborcji byłam w okresie chemii na nowotwór
    Wg obrońców życia jesteś morderczynią czy Ci sie to podoba czy nie a wg nowej ustawy choroba nie jest powodem do usunięcia ciąży.
    A tak na marginesie. ..Tak ,jak chodzi o Ewe T ,to napewno była choroba ale w przypadku Olgi J czy innej Kryski W to zlikwidowanie niewygodnego problemu bo na bank przeszkadza w karierze. Nie ma to jak oceniać inne osoby nie będąc na ich miejscu . Odbierasz prawo do decydowania o swoim życiu i ciele innym kobietom a sama miałas możliwość wyboru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:29

Ruda Paskuda, kicia 123, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wg obrońców życia jesteś morderczynią czy Ci sie to podoba czy nie a wg nowej ustawy choroba nie jest powodem do usunięcia ciąży.
    A tak na marginesie. ..Tak ,jak chodzi o Ewe T ,to napewno była choroba ale w przypadku Olgi J czy innej Kryski W to zlikwidowanie niewygodnego problemu bo na bank przeszkadza w karierze. Nie ma to jak oceniać inne osoby nie będąc na ich miejscu . Odbierasz prawo do decydowania o swoim życiu i ciele innym kobietom a sama miałas możliwość wyboru.
    nikogo nie oceniam, uwazam ze aborcja jest nadużywana tak jak zaczyna byc nadużywana eutanazja....tak to jest decyzja kobiety ale zycie dziecka tez powinno byc jakos chronione. Kto ma je chronic jesli własna matka skazuje je na śmierc? do kogo sie ma uciec? ta cała polityka w Europie zauwazylam prowadzi do hodowli superczłowieka tylko, ma byc silny, zdrowy inteligentny ..no i produktywny bo jak za stary i bezradny to najlepiej eutanazja. My tez bedziemy kiedys stare chore bezradne, byc moze niepełnosprawne. Co do prawa do życia to moje stanowisko jest takie ze ma je każdy albo nikt.

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno jeżeli ktoś nie chce zrobić aborcji to po prostu jej nie zrobi niezależnie od sytuacji bo ma takie przekonania, a jak będzie chciał bo według niego nie ma innego wyjścia to i tak zrobi
    nie wydaje mi się żeby ktoś robił to z przyjemnością lub z radością na pewno za każdą taką decyzją kryje się ogromny dramat - nie myślę tu o osobowości psychopatycznej tylko o kobiecie z jakiego powodu postawioną pod ścianą z pod której wyjście w każdą stronę jest tragedią

kapturnica, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    Co do prawa do życia to moje stanowisko jest takie ze ma je każdy albo nikt.
    Twoje dziecko nie miało prawa do życia skoro je usunelas,wybrałas swoje zycie kosztem jego. W czym było lepsze????.
    Idąc tokiem Twojego rozumowania Ciebie tez powinno nie byc.....

kicia 123, Reni, Ruda Paskuda, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Jeszcze jedno jeżeli ktoś nie chce zrobić aborcji to po prostu jej nie zrobi niezależnie od sytuacji bo ma takie przekonania, a jak będzie chciał bo według niego nie ma innego wyjścia to i tak zrobi
    nie wydaje mi się żeby ktoś robił to z przyjemnością lub z radością na pewno za każdą taką decyzją kryje się ogromny dramat - nie myślę tu o osobowości psychopatycznej tylko o kobiecie z jakiego powodu postawioną pod ścianą z pod której wyjście w każdą stronę jest tragedią
    wiem, i sie zgadzam ze sa tragedie ....i nie osadzam takich kobiet...ostatnio czytałam na Daily Mail że kobiety w UK usuwaja juz nawet takie ciąze z powodu club foot ..które da sie wyleczyc i nie jest jakas olbrzymia wadą, do tego prowadzi liberalna polityka aborcyjna

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Twoje dziecko nie miało prawa do życia skoro je usunelas,wybrałas swoje zycie kosztem jego. W czym było lepsze????.
    Idąc tokiem Twojego rozumowania Ciebie tez powinno nie byc.....
    to nie chodziło o mnie, uwazałam że mogłoby byc głeboko uposledzone po takiej dawce chemii...i naprawde nie jestem za całkowitym zakazem ale za ograniczeniem tylko do wyjatkowych przypadków

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co Ci przeszkadzało upośledzenie? Sorry jak dla mnie jesteś hipokrytką

wróóć jakie sorry..nie sorry stwierdzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:59

kapturnica, Ruda Paskuda, kicia 123, BISCA, Mega, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 października 2016, 20:56

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę idealna
    pewnie nie raz spadnie mi z łóżka czy wyrżnie zębami o podłogę
    życie!
    ale nie osądzam i uważam, że to nie moja sprawa kto jak robi i co robi
    jak ma ktoś wyskrobać i tak wyskrobie bez względu na to co Goblin powie

kapturnica, Ruda Paskuda, kicia 123, BISCA, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale o tym cały czas mówimy. Że powinno dać się wybór czy matka chce mieć dziecko, jak to określasz, głęboko upośledzone. Skoro chcesz żeby kobiety rodziły takie dzieci, dlaczego ty takiego nie urodziłaś? Brak mózgu też przeszkadza dziecku w przeżyciu po porodzie. Wybacz Dudaczek, ale gadasz głupoty w tym momencie i zgadzam się z Reni, że jedzie hipokryzją na kilometr. Drzazga w oku bliźniego jak najbardziej, ale belka w swoim nie przeszkadza. Bleh... brzydzi mnie coś takiego okrutnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 16:04

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie będę idealna
    pewnie nie raz spadnie mi z łóżka czy wyrżnie zębami o podłogę
    życie!
    ale nie osądzam i uważam, że to nie moja sprawa kto jak robi i co robi
    jak ma ktoś wyskrobać i tak wyskrobie bez względu na to co Goblin powie
    Igzakli Renek igzakli

kicia 123, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    No ale o tym cały czas mówimy. Że powinno dać się wybór czy matka chce mieć dziecko, jak to określasz, głęboko upośledzone. Skoro chcesz żeby kobiety rodziły takie dzieci, dlaczego ty takiego nie urodziłaś? Brak mózgu też przeszkadza dziecku w przeżyciu po porodzie. Wybacz Dudaczek, ale gadasz głupoty w tym momencie i zgadzam się z Reni, że jedzie hipokryzją na kilometr. Drzazga w oku bliźniego jak najbardziej, ale belka w swoim nie przeszkadza. Bleh... brzydzi mnie coś takiego okrutnie...
    ja takie urodziłam własnie

‹‹ 13723 13724 13725 13726 13727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ