35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Znaczy sie trendem jest popierac czy protestowac?
A ja tam się nie znam na trendach, więc nie wiem co jest trendi w obecnych czasach. Zawsze twierdziłam, że mam swój własny trend
Dudaczek wrote:bo sa matki i matki...
To prawda. Dlatego nie rozumiem nagonki jednych na drugie. Pozwólmy decydować jakimi chcą być matkami. Można zmusić matkę do urodzenia niechcianego dziecka, jak zmusić ją do miłości do tego dziecka? Jaką przyszłość ma takie "wymuszone dziecko"? Nie potępiam jeśli ktoś chce urodzić dziecko kalekie/z gwaltu/licząc się z tym, że rodząc to dziecko umrze, ale uważam za koszmarny nonsens zmuszanie kogoś do czegoś takiego. I tyle.kapturnica, kicia 123, krycha.stara, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySwoją drogą... dużo się mówi o tym, że kobieta decydując się na aborcję w przypadku gdy jej dziecko jest letalnie chore zabija to dziecko. A co robi kobieta, która nie decyduje się na aborcję i dziecko umiera po urodzeniu? Świadome już przecież...
kapturnica, kicia 123 lubią tę wiadomość
-
Ruda Paskuda wrote:Swoją drogą... dużo się mówi o tym, że kobieta decydując się na aborcję w przypadku gdy jej dziecko jest letalnie chore zabija to dziecko. A co robi kobieta, która nie decyduje się na aborcję i dziecko umiera po urodzeniu? Świadome już przecież...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:29
kicia 123, Ruda Paskuda, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw ogromnej wiekszości przypadków jest zupełnie inna sytuacja wiec takie przykłady jak podaje kapta sa tanie i jest to zwykłe mydlenie oczu, równiez jestem za aborcja w skrajnych przypadkach natomiast reality jest takie ze ciaza jest kobietom nie po drodze w ich życiu towarzyskim lub zawodowym lub dziecko nie jest tak idealne jakby sobie wymarzyły....to jest około 80 procent aborcji
-
Dudaczek wrote:w ogromnej wiekszości przypadków jest zupełnie inna sytuacja wiec takie przykłady jak podaje kapta sa tanie i jest to zwykłe mydlenie oczu, równiez jestem za aborcja w skrajnych przypadkach natomiast reality jest takie ze ciaza jest kobietom nie po drodze w ich życiu towarzyskim lub zawodowym lub dziecko nie jest tak idealne jakby sobie wymarzyły....to jest około 80 procent aborcji
kicia 123, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Mam rozumieć ,ze piszesz to z własnego doswiadczenia
ja podczas aborcji byłam w okresie chemii na nowotwór
jest to jakies usprawiedliwienie? chociaz i tak mam ogromne wyrzuty sumienia, potworne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:15
-
nick nieaktualnyDudaczek wrote:jest to jakies usprawiedliwienie? chociaz i tak mam ogromne wyrzuty sumienia, potworne...
W świetle tego o co walczą organizacje pro-life - żadne. Niestety.
I współczuję choroby i potrzeby podejmowania tak trudnych decyzji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:24
kapturnica, Dudaczek, moremi lubią tę wiadomość
-
Dudaczek wrote:nie
ja podczas aborcji byłam w okresie chemii na nowotwór
jest to jakies usprawiedliwienie? chociaz i tak mam ogromne wyrzuty sumienia, potworne...
A tak na marginesie. ..Tak ,jak chodzi o Ewe T ,to napewno była choroba ale w przypadku Olgi J czy innej Kryski W to zlikwidowanie niewygodnego problemu bo na bank przeszkadza w karierze. Nie ma to jak oceniać inne osoby nie będąc na ich miejscu . Odbierasz prawo do decydowania o swoim życiu i ciele innym kobietom a sama miałas możliwość wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:29
Ruda Paskuda, kicia 123, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Wg obrońców życia jesteś morderczynią czy Ci sie to podoba czy nie a wg nowej ustawy choroba nie jest powodem do usunięcia ciąży.
A tak na marginesie. ..Tak ,jak chodzi o Ewe T ,to napewno była choroba ale w przypadku Olgi J czy innej Kryski W to zlikwidowanie niewygodnego problemu bo na bank przeszkadza w karierze. Nie ma to jak oceniać inne osoby nie będąc na ich miejscu . Odbierasz prawo do decydowania o swoim życiu i ciele innym kobietom a sama miałas możliwość wyboru. -
Jeszcze jedno jeżeli ktoś nie chce zrobić aborcji to po prostu jej nie zrobi niezależnie od sytuacji bo ma takie przekonania, a jak będzie chciał bo według niego nie ma innego wyjścia to i tak zrobi
nie wydaje mi się żeby ktoś robił to z przyjemnością lub z radością na pewno za każdą taką decyzją kryje się ogromny dramat - nie myślę tu o osobowości psychopatycznej tylko o kobiecie z jakiego powodu postawioną pod ścianą z pod której wyjście w każdą stronę jest tragediąkapturnica, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Dudaczek wrote:Co do prawa do życia to moje stanowisko jest takie ze ma je każdy albo nikt.
Idąc tokiem Twojego rozumowania Ciebie tez powinno nie byc.....
kicia 123, Reni, Ruda Paskuda, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykicia 123 wrote:Jeszcze jedno jeżeli ktoś nie chce zrobić aborcji to po prostu jej nie zrobi niezależnie od sytuacji bo ma takie przekonania, a jak będzie chciał bo według niego nie ma innego wyjścia to i tak zrobi
nie wydaje mi się żeby ktoś robił to z przyjemnością lub z radością na pewno za każdą taką decyzją kryje się ogromny dramat - nie myślę tu o osobowości psychopatycznej tylko o kobiecie z jakiego powodu postawioną pod ścianą z pod której wyjście w każdą stronę jest tragedią -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Twoje dziecko nie miało prawa do życia skoro je usunelas,wybrałas swoje zycie kosztem jego. W czym było lepsze????.
Idąc tokiem Twojego rozumowania Ciebie tez powinno nie byc..... -
ale co Ci przeszkadzało upośledzenie? Sorry jak dla mnie jesteś hipokrytką
wróóć jakie sorry..nie sorry stwierdzamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:59
kapturnica, Ruda Paskuda, kicia 123, BISCA, Mega, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja nie będę idealna
pewnie nie raz spadnie mi z łóżka czy wyrżnie zębami o podłogę
życie!
ale nie osądzam i uważam, że to nie moja sprawa kto jak robi i co robi
jak ma ktoś wyskrobać i tak wyskrobie bez względu na to co Goblin powiekapturnica, Ruda Paskuda, kicia 123, BISCA, villemo_gbm, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ale o tym cały czas mówimy. Że powinno dać się wybór czy matka chce mieć dziecko, jak to określasz, głęboko upośledzone. Skoro chcesz żeby kobiety rodziły takie dzieci, dlaczego ty takiego nie urodziłaś? Brak mózgu też przeszkadza dziecku w przeżyciu po porodzie. Wybacz Dudaczek, ale gadasz głupoty w tym momencie i zgadzam się z Reni, że jedzie hipokryzją na kilometr. Drzazga w oku bliźniego jak najbardziej, ale belka w swoim nie przeszkadza. Bleh... brzydzi mnie coś takiego okrutnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 16:04
BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja nie będę idealna
pewnie nie raz spadnie mi z łóżka czy wyrżnie zębami o podłogę
życie!
ale nie osądzam i uważam, że to nie moja sprawa kto jak robi i co robi
jak ma ktoś wyskrobać i tak wyskrobie bez względu na to co Goblin powiekicia 123, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda Paskuda wrote:No ale o tym cały czas mówimy. Że powinno dać się wybór czy matka chce mieć dziecko, jak to określasz, głęboko upośledzone. Skoro chcesz żeby kobiety rodziły takie dzieci, dlaczego ty takiego nie urodziłaś? Brak mózgu też przeszkadza dziecku w przeżyciu po porodzie. Wybacz Dudaczek, ale gadasz głupoty w tym momencie i zgadzam się z Reni, że jedzie hipokryzją na kilometr. Drzazga w oku bliźniego jak najbardziej, ale belka w swoim nie przeszkadza. Bleh... brzydzi mnie coś takiego okrutnie...