35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Ewka, mnie nie o to chodzi. Ja bede umierajac wiedziała, ze najbliżsi mnie kochaja i pewnie umre w jakis sposob szczesliwa i spelniona. Ale głęboko uposledzony czlowiek nie bedzie wiedzial dlaczego nagle mama nie przychodzi i musi mieszkac w innym miejscu niz cale zycie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Dla mnie rozwazanie o bohaterskim urodzeniu uposledzonego czy ciezko chorego dziecka jest paradoksalnie egoistyczne. Ok, mamy takie dziecko, kochamy je najbardziej na swiecie a ono nas i jest pieknie. Przebieramy pieluchy z miloscia i troska, podajemy leki, pokazujemy piekny swiat. I co dalej? Umieramy, a dziecko zostaje w jakims domu opieki albo w najlepszym wypadku pod opieka rodzenstwa. Jakie fundujemy im zycie? Wiem, ze o tym sie nie mysli, ale wiecznie zyc nie bedziemy. I skazujemy dziecko na nedzne, najczęściej pelne upokorzen zycie.
Bo robienie choremu dziecku rodzeństwa tylko po to, zeby zajmowalo sie chorym siostra czy bratem to kur...najwiekszej miary. Wybacz Krycha, taka jest moja opinia.
a 10 km ode mnie jest taki DPS dla chłopców upośledzonych pracuje tam moja koleżanka jest tam "nauczycielem" ma tam etat ze szkoły specjalnej i jedno moje słowo dramat tam jest ja nie chciałbym tam zostawić swojego kota nie wspominając o dziecku proponowałabym to zobaczyć i wtedy wydawać wyroki na matki, które nie decydują się na takie dzieci a dorabianie rodzeństwa po to żeby opiekowało się bratem lub siostrą to sku....nizmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 16:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dudaczek wrote:przegiełas naprawde, uwazam że kazdy człowiek , tym samym kazde zycie ma swoja godność
Ale wiem, ze nie chcesz myslec inaczej. I doskonale to rozumiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Szkoda, ze nie wszyscy tak uważają. Nie kazdy bedzie zajmowal sie z taka sama troska i szacunkiem upośledzonym czlowiekiem jak jego matka.
Ale wiem, ze nie chcesz myslec inaczej. I doskonale to rozumiem.
w Niemczech jak nie masz ubezpieczenia i jestes chora to tez nikt na ciebie nie spojrzy...w US tak samo możesz zdychac na ulicy
taki jest ten chory swiat -
nick nieaktualny