35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dudaczek wrote:w Niemczech jak nie masz ubezpieczenia i jestes chora to tez nikt na ciebie nie spojrzy...w US tak samo możesz zdychac na ulicy
taki jest ten chory swiat
Ale mam wrazenie, ze skoro zaczelo sie o czarnym protescie to mowimy o Polsce. Kraju, gdzie najwyzsza wartoscia jest zygota, a uposledzeni ludzie moga lezec w zasikanych pizamach w 10 osobowych salach.Dudaczek, kicia 123, kapturnica, Amelia, Mega, Ruda Paskuda, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:W No wrecz przeciwnie. I fantastyczna opieka dla osob niepelnosprawnych umyslowo. Mozesz miec uposledzone dziecko iumierac ze spokojem, bo wiesz, ze bedzie mialo swoje mieszkanie o metrazu minimum 68m2 ( takie wymogi) i dozywotnia opieke 24 / dobe.
Ale mam wrazenie, ze skoro zaczelo sie o czarnym protescie to mowimy o Polsce. Kraju, gdzie najwyzsza wartoscia jest zygota, a uposledzeni ludzie moga lezec w zasikanych pizamach w 10 osobowych salach. -
nick nieaktualnyja wiem że najłatwiej jest zabić i mówie to z pozycji kobiety która zabiła...ale co potem?z tym tzreba juz zyc na zawsze a może sie tak zdarzyc jak w moim przypadku że sie żałuje i gryzie tym faktem, to nie jest tak że sie zapomina jak o wyrwanym zębie.....i w sumie nie wiadomo co jest lepszym rozwiązaniem
-
Dudaczek wrote:ja wiem że najłatwiej jest zabić i mówie to z pozycji kobiety która zabiła...ale co potem?z tym tzreba juz zyc na zawsze a może sie tak zdarzyc jak w moim przypadku że sie żałuje i gryzie tym faktem, to nie jest tak że sie zapomina jak o wyrwanym zębie.....i w sumie nie wiadomo co jest lepszym rozwiązaniem
Mysle, ze zadna z nas nie mowi o aborcji, bo "jeszcze studiow nie skonczylam"
Taka aborcja na pewno po latach boli bardziej.Dudaczek, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Paszcza !
Ja dalej czekam na ten przepis... Kulinarny, porzadny watek a tu politykujom. Smieszy mnie troche, ze polemika na temat aborcji toczy sie Z matka chorego dziecka a na temat emigracji Z Zatwardziala rasistka. Nie ma Co liczyc chyba na niepostronne pozycje.
Bez urazy Ewka, wiem ze Cie zycie nie oszczedzilo
PS Paszcza, Jak tam rzyganko?moremi lubi tę wiadomość
-
Dudaczek wrote:i to my nadajemy ta godność , człowiek człowiekowi, ktos kto ciebie nie szanuje, ubliża odbiera ci ta godność
Bez przesady. Po tym Co Ty tu nawypisywalas, nie powinnas juz sie poslugiwac slowami jak " godnosc" i " szacunek"
Na prawde myslisz, ze mamy krotka pamiec i damy sie nabrac na sztuczke " nawrocilam sie, jestem kims lepszym" ?
Daj spokoj. Szukaj ukojenia w czyms innym bo syczenie jadem nie robi tu juz na nikim wrazeniaReni, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:Hej Paszcza !
Ja dalej czekam na ten przepis... Kulinarny, porzadny watek a tu politykujom. Smieszy mnie troche, ze polemika na temat aborcji toczy sie Z matka chorego dziecka a na temat emigracji Z Zatwardziala rasistka. Nie ma Co liczyc chyba na niepostronne pozycje.
Bez urazy Ewka, wiem ze Cie zycie nie oszczedzilo
PS Paszcza, Jak tam rzyganko?
i nie uwazam sie tak naparwde za rasistke, mysle że ci ludzie którzy naplywaja w tej chwili to głównie immigranci ekonomiczni a nie ci którzy doswiadczyli tragedi wojny -
nick nieaktualnyBISCA wrote:Bez przesady. Po tym Co Ty tu nawypisywalas, nie powinnas juz sie poslugiwac slowami jak " godnosc" i " szacunek"
Na prawde myslisz, ze mamy krotka pamiec i damy sie nabrac na sztuczke " nawrocilam sie, jestem kims lepszym" ?
Daj spokoj. Szukaj ukojenia w czyms innym bo syczenie jadem nie robi tu juz na nikim wrazenia
czy szczypanie w tyłek zgwałconej kobiecie nie ejst odbieraniem jej godności?? -
paszczakin wrote:A dziekuje, rzyganie ma sie swietnie Aktulanie eksperymentuje jak w druga strone smakuje greckie zarcie i na razie nie dostalo zbyt wielu punktow
Najlepszy w tej kategorii zawsze bedzie banan. A drugi kisiel
Przepisa dam po powrocie.
Kisiel to Ja umiem robic. Chodzilo mi o ta salatke ...
Taki maly zarcik -
paszczakin wrote:wez Dziobak no, bo kupie Rumbe!
.. w sumie, moglybysmy sie wymieniac strojami
I bedziemy sie wymieniac! Kup Rumbe! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie się skończyło zapalenie krtani, za to ciągnie się niemiłosiernie katar...już 3 tydzień.
Zmarła moja chrzestna.. Odchodzi większość z epoki moich rodziców - w zasadzie została tylko moja mama i jeszcze jedna ciotka. Ale ja mam 45 lat i to przyjmuję - aż mnie ciary przechodzą, że kiedyś jak ja będę umierać, to Kajtek będzie taki młody...to aspekt późnego macierzyństwa, który mi ciężko zaakceptować...