X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    w Niemczech jak nie masz ubezpieczenia i jestes chora to tez nikt na ciebie nie spojrzy...w US tak samo możesz zdychac na ulicy
    taki jest ten chory swiat
    W No wrecz przeciwnie. I fantastyczna opieka dla osob niepelnosprawnych umyslowo. Mozesz miec uposledzone dziecko iumierac ze spokojem, bo wiesz, ze bedzie mialo swoje mieszkanie o metrazu minimum 68m2 ( takie wymogi) i dozywotnia opieke 24 / dobe.
    Ale mam wrazenie, ze skoro zaczelo sie o czarnym protescie to mowimy o Polsce. Kraju, gdzie najwyzsza wartoscia jest zygota, a uposledzeni ludzie moga lezec w zasikanych pizamach w 10 osobowych salach.

Dudaczek, kicia 123, kapturnica, Amelia, Mega, Ruda Paskuda, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    W No wrecz przeciwnie. I fantastyczna opieka dla osob niepelnosprawnych umyslowo. Mozesz miec uposledzone dziecko iumierac ze spokojem, bo wiesz, ze bedzie mialo swoje mieszkanie o metrazu minimum 68m2 ( takie wymogi) i dozywotnia opieke 24 / dobe.
    Ale mam wrazenie, ze skoro zaczelo sie o czarnym protescie to mowimy o Polsce. Kraju, gdzie najwyzsza wartoscia jest zygota, a uposledzeni ludzie moga lezec w zasikanych pizamach w 10 osobowych salach.
    ta Norwegia obawiam sie tez jest tylko do czasu bo was Afryka zalewa...ale oby jak najdłużej, tak w Polsce jest kijowo ale i tak sie poprawiło bo juz wyjezdzajac z PL dostawałam na Tomka 1500zl miesiecznie plus darmowa rehabilitacja wiec nie ejst to nic,,,to wywalczyli rodzice dzieci niepełnospr. pzred sejmem niedawno temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem że najłatwiej jest zabić i mówie to z pozycji kobiety która zabiła...ale co potem?z tym tzreba juz zyc na zawsze a może sie tak zdarzyc jak w moim przypadku że sie żałuje i gryzie tym faktem, to nie jest tak że sie zapomina jak o wyrwanym zębie.....i w sumie nie wiadomo co jest lepszym rozwiązaniem

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    ja wiem że najłatwiej jest zabić i mówie to z pozycji kobiety która zabiła...ale co potem?z tym tzreba juz zyc na zawsze a może sie tak zdarzyc jak w moim przypadku że sie żałuje i gryzie tym faktem, to nie jest tak że sie zapomina jak o wyrwanym zębie.....i w sumie nie wiadomo co jest lepszym rozwiązaniem
    Ale mowimy o innym rodzaju aborcji. Jesli mowimy o aborcji dziecka z wadami, ktore po urodzeniu zmarloby w wielkim bolu, to wyrazem mojej milosci do niego byloby oszczedzenie mu cierpienia.
    Mysle, ze zadna z nas nie mowi o aborcji, bo "jeszcze studiow nie skonczylam"
    Taka aborcja na pewno po latach boli bardziej.

Dudaczek, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulaAxUH.jpg

Dziobak, Dobrawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synek z kuzynami
    straszne lobuzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 17:31

• BISCA Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paszcza !

Ja dalej czekam na ten przepis... Kulinarny, porzadny watek a tu politykujom. Smieszy mnie troche, ze polemika na temat aborcji toczy sie Z matka chorego dziecka a na temat emigracji Z Zatwardziala rasistka. Nie ma Co liczyc chyba na niepostronne pozycje.
    Bez urazy Ewka, wiem ze Cie zycie nie oszczedzilo

PS Paszcza, Jak tam rzyganko?

moremi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek wrote:
    i to my nadajemy ta godność , człowiek człowiekowi, ktos kto ciebie nie szanuje, ubliża odbiera ci ta godność

Bez przesady. Po tym Co Ty tu nawypisywalas, nie powinnas juz sie poslugiwac slowami jak " godnosc" i " szacunek"
    Na prawde myslisz, ze mamy krotka pamiec i damy sie nabrac na sztuczke " nawrocilam sie, jestem kims lepszym" ?
    Daj spokoj. Szukaj ukojenia w czyms innym bo syczenie jadem nie robi tu juz na nikim wrazenia

Reni, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spelnilo sie moje marzenie! Kotka jezdzi na Rumbie!! ;-) Filmik na fb ;-)
    Zaczynam szyc stroje ;-)

BISCA, kicia 123, Reni, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Hej Paszcza !

Ja dalej czekam na ten przepis... Kulinarny, porzadny watek a tu politykujom. Smieszy mnie troche, ze polemika na temat aborcji toczy sie Z matka chorego dziecka a na temat emigracji Z Zatwardziala rasistka. Nie ma Co liczyc chyba na niepostronne pozycje.
    Bez urazy Ewka, wiem ze Cie zycie nie oszczedzilo

PS Paszcza, Jak tam rzyganko?
    rasistką? rasistka to ja sie zrobiłam po 10cioletnim pobycie na zachodzie i bezposredniej stycznosci z czarnymi...wczesniej byłam taka jak Ty
    i nie uwazam sie tak naparwde za rasistke, mysle że ci ludzie którzy naplywaja w tej chwili to głównie immigranci ekonomiczni a nie ci którzy doswiadczyli tragedi wojny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bez przesady. Po tym Co Ty tu nawypisywalas, nie powinnas juz sie poslugiwac slowami jak " godnosc" i " szacunek"
    Na prawde myslisz, ze mamy krotka pamiec i damy sie nabrac na sztuczke " nawrocilam sie, jestem kims lepszym" ?
    Daj spokoj. Szukaj ukojenia w czyms innym bo syczenie jadem nie robi tu juz na nikim wrazenia
    i kto to mówi??
    czy szczypanie w tyłek zgwałconej kobiecie nie ejst odbieraniem jej godności??

• BISCA Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Spelnilo sie moje marzenie! Kotka jezdzi na Rumbie!! ;-) Filmik na fb ;-)
    Zaczynam szyc stroje ;-)

Ha! Rewelacja :-)

Wyglada na zdziwiona ;-)

Czekamy na pierwszy stroj !

Dziobak lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A dziekuje, rzyganie ma sie swietnie ;) Aktulanie eksperymentuje jak w druga strone smakuje greckie zarcie i na razie nie dostalo zbyt wielu punktow ;)
    Najlepszy w tej kategorii zawsze bedzie banan. A drugi kisiel ;)

Przepisa dam po powrocie.

Kisiel to Ja umiem robic. Chodzilo mi o ta salatke ...
    Taki maly zarcik ;-)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wez Dziobak no, bo kupie Rumbe!

.. w sumie, moglybysmy sie wymieniac strojami ;)
    Kuurde, wiesz jak smiga? Umarlismy prawie ze smiechu! Zeby nie robic plagiatu( rekin) to zaczne od dinozaura.
    I bedziemy sie wymieniac! Kup Rumbe!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla nowych uzytkowniczek...Bisca kiedys stwierdzila ze tak naparwde te wszystkie gwałty na niemkach w Kolonii i innych miastach to było tylko takie poszczypanie w tyłki pzrez immigrantów..tak naparwde to nic sie nie stało, ot takie zarty...

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to u nas angina. Adas dostal swoh pierwszy antybiotyk. Ja w domu na opiece nad nim, wiec sumujac ferie za tydzien mam2 tyg wolnego. Szkoda tylko, ze dziecko nie w formie, bo pogoda piekna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i do tej pory cała jej ferajna milczy na ten temat..znaczy wszystko jest cacy, natomiast mnie tepia poniewaz jestem za obecnym rzadem oraz za życiem i jeszcze z paru innych niewygodnych im powodów

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też angina , mały dostaje amoxiciline

Dziobak lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się skończyło zapalenie krtani, za to ciągnie się niemiłosiernie katar...już 3 tydzień.
    Zmarła moja chrzestna.. :( Odchodzi większość z epoki moich rodziców - w zasadzie została tylko moja mama i jeszcze jedna ciotka. Ale ja mam 45 lat i to przyjmuję - aż mnie ciary przechodzą, że kiedyś jak ja będę umierać, to Kajtek będzie taki młody...to aspekt późnego macierzyństwa, który mi ciężko zaakceptować...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - Tomek na fotce czadowy :) Rośnie chłop... :)

Dudaczek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 13726 13727 13728 13729 13730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ