X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zassałam deser tiramisu ostaniu mi został a co tam w środę wizyta jak mnie gin zważy to się przerażę

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Wole takie kurestwo niz zabic. Piate: Nie zabijaj. Jakos nie znalazlam: nie zmuszaj rodzenstwa do opieki nad rodzenstwem. Jest za to czwarte: czcij ojca i matke swoja.
    Dekalog w obecnych czasach moze byc malo aktualny. Ale kazdy zyje tak jak uwaza za stosowne.
    A sam fakt zmuszania wlasnych dzieci do czegokolwiek wydaje mi sie niesmaczny. Tym bardziej, ze o ile mozemy zmuszac dzieci do noszenia zima czapki, bo to dla ich dobra, to nic dobrego nie widze w ukladaniu zycia swoich dzieci pod katem ich chorego rodzenstwa.

kapturnica, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Eeeeeeejjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!! Prrrrrrrrrr szalona! Sama zmuszasz Zosie do tego czy siamtego dla jej dobra. Zmuszenie dziecka do bycia dobrym altruistycznym czlowiekiem przestrzegajacym tej nieaktualnej dychy nie wydaje mi sie nie na miejscu. No, ale ja dzieci zadnych nie mam, wiec gowno wiem tak naprawde :-P
    Wiesz Krycha, siedze w tej branzy od prawie 25 lat. Niektorym moim uczniom z autyzmem towarzyszylam od kiedy mieli po kilka lat - teraz sa dorosli. I widzialam ich rodziny i rodzenstwo. Mlode, ladne dziewczyny, do ktorych nie przychodzily kolezanki, a tym bardziej koledzy, bo brat jest agresywny i potrafi zdemolowac pokoj bez ostrzenia. Albo siostra, ktora lubi rozebrac sie do naga na srodku ulicy.
    Czy myslisz, ze latwo jest zyc normalnie ze swiadomoscia, ze byc moze ciezko bedzie zalozyc rodzine, bo przeciez kiedys trzeba bedzie zajac sie siostra? Bo rodzice i cala rodzina tego oczekuja? Masz wybor? Pewnie tak. Ale jak wybierzesz nawet wbrew wlasnej woli, to pewnego dnia rodzenstwo i tak wyladuje w domu opieki, a ty brdziesz dozywac swoich dni byc mozez poczuciem winy. Nie dalas rady jako rodzenstwo niepelnosprawnego dziecka.
    Ja nie zmuszalabym swojego dziecka do tego. Kazdy ma prawo zyc swoim a nie czyims zyciem. Albo dla kogos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 19:07

kapturnica, kicia 123, BISCA lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tak sie sklada, ze czytalam publikacje o rodzenswie niepelnosprawnych osob. Owszem, maja przewalone. Taka karma, przykro mi. Kazdy ma jakis tam krzyz do dzwigania. Kwestia dzwigania go z godnoscia i tyle. A czy idiopatycznie nieplodne pary nie maja krzyza? Zostawie retorycznie, bo to w sumie forum dla osob z takimi problemami i kazda wie, czym one pachna.
    Krzyze jakies kazdy w zyciu ma. Ale dokladac swojemu dziecku swiadomie kolejny? Moim zdaniem to watpliwe moralnie.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dekalog w obecnych czasach moze byc malo aktualny. Ale kazdy zyje tak jak uwaza za stosowne.
    A sam fakt zmuszania wlasnych dzieci do czegokolwiek wydaje mi sie niesmaczny. Tym bardziej, ze o ile mozemy zmuszac dzieci do noszenia zima czapki, bo to dla ich dobra, to nic dobrego nie widze w ukladaniu zycia swoich dzieci pod katem ich chorego rodzenstwa.
    Co możemy, a co nie - to pojęcie względne. Ja osobiście do dziś mam traume z powodu zmuszania mnie do noszenia czapki i rzadko ubieram ( no chyba, że różową). Zmusza się dzieci do wielu spraw... Ze strachu, z własnych ambicji czy braków itd. Ale ja nie o tym chciałam. Chciałam o tym, że razi mnie brak tolerancji dla innych opinii. Wielkie marsze, walka o wolność, a wystarczy jedna czy dwie odmienne opinie i od razu albo debilzm albo kurestwo. Skoro kobieta ma mieć prawo do aborcji, to może niech ma też do pomysłu nie zabijania czy posiadania dziecka zdrowego do pomocy przy chorym. To tylko pomysły na życie z którymi niektóre kobiety muszą się zmierzyć i radzą sobie jak potrafią, a inne tylko dziobią i dziobią w nieskończoność..

krycha.stara, Dobrawa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jak zwykle przeginasz matko dwojki zdrowych dzieci. Obys nie wpadla z trzecim chorym. Letalnie.
    Jak wpadne z chorym letalnie to chce miec możliwość zdecydowania czy chce je urodzic czy usunąć. A nie miec bata nad sobą ,który rozkaze mi urodzic bez patrzenia na to czy ja tego chce czy nie. Ale nie zamierzam zdrowych dzieci z góry skazywac na opiekę nad chorym rodzeństwem. Także o mnie sie nie martw raczej zajmij własną wpadka. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 19:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Wole takie kurestwo niz zabic. Piate: Nie zabijaj. .
    Kryska a jak to 5 przykazanie sie ma do imigrantów, których chętnie byś wytopila ? Czy jest inne przykazanie dla twojego dziecka a inne dla dziecka imigranta? Moze warto byc konsekwentnym w swoich poglądach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 19:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie chce mi sie z Toba dyskutowac, bo nie lubie, jak ktos mowi mi, co mam robic.
    Tak tak Krysiu ciapatego można zabic zgodnie z dekalogiem. Inny wymiar, pewnie piąty :-D

BISCA, Mega, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Kajetana! :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie chce mi sie z Toba dyskutowac, bo nie lubie, jak ktos mowi mi, co mam robic.
    Ja Ci nie mowie co masz robic . Daje do zrozumienia ,zo o moja ewentualna wpadke z chorym dzieckiem niech cie dyńka nie boli .

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt kiedy masz kolejna wizytę. Strasznie jestem ciekawa kto sie u Ciebie ukrywa :-)

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Hipokoryzja smierdzi na kilometr... To tak dla reszty kolezanek, zeby widzialy obronczynie ciapatych. Tja.
    Kryska nigdzie nie napisałam ,ze jestem ich obrońcą bo wszyscy doskonale wiedzą ,ze nie jestem. Po prostu rozsmieszyl mnie twój post o 5 przykazaniu ,jak je przestrzegasz i jak ważne dla ciebie jest ludzkie zycie. Na swoim podworku, kto tu jest hipokrytą. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 20:17

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Biszkopt kiedy masz kolejna wizytę. Strasznie jestem ciekawa kto sie u Ciebie ukrywa :-)

Dopiero 9/11 !! Na polowkowym
    Ja tez nie moge sie doczekac. I ubranek nie moge kupywac ;-)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jak ty lubisz jednak prowokowac. Wez zejdz se ze mnie. Nie dyskutuje z idiotami. Najpierw sprowadzaja do swojego poziomu, a potem pokonuja doswiadczeniem.
    Dobrze miSZCZuniu :-D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dopiero 9/11 !! Na polowkowym
    Ja tez nie moge sie doczekac. I ubranek nie moge kupywac ;-)
    Strasznie długo musisz czekać. A przeczucia masz jakie ?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A dziekuje, rzyganie ma sie swietnie ;) Aktulanie eksperymentuje jak w druga strone smakuje greckie zarcie i na razie nie dostalo zbyt wielu punktow ;)
    Najlepszy w tej kategorii zawsze bedzie banan. A drugi kisiel ;)

Przepisa dam po powrocie.

Wieczór bry :)

Tylko nie Kisiel bo się wyzywasz :P

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może som magnesy?

aaaaa włacha Biszonie kochany dzięki dzięki dziękuję

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel wrote:
    Wieczór bry :)

Tylko nie Kisiel bo się wyzywasz :P
    Kisiel Ty zyjesz? ?? :-P

Kisiel lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sprzedam kolejna opowieść: Z kraju merynosow.
    Dziecko chore, prosto od lekarza idziemy do apteki po antybiotyk. Recepta juz tam jest, idzie elektronicznie. Pan farmaceuta sprawdza 3 razy czy Adas to Adas i mowi, ze lek jest w syropku ( zawiesina do rozrobienia). Wyciagam ja reke po flaszke, a pan mnie karci wzrokiem i mowi, ze lek nie jest przeciez gotowy. To ja, ze wiem ze nie, rozrobie sobie w domu. A on, ze w zadnym wypadku, to jest robota dla farmaceuty...
    Umarlam.
    Gosciu poszedl na zaplecze, dolal wody do kreski na butelce, wstrzasnal i z usmiechem przyniosl. Tadam! Gotowe.
    Umarlam po raz drugi.
    ;-)

Bozia3, villemo_gbm, BISCA, Mega, Ruda Paskuda, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha zwolenniczek wyboru i samodzielnego podejmowania decyzji.

kapturnica, kicia 123, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 13727 13728 13729 13730 13731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ