35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kicia 123 wrote:myślę, że to wszystko to jest osobista decyzja każdej jednostki chcesz usuń ciążę nie chcesz nie rób tego, chcesz korzystaj z ni vitro nie chcesz stosuj naprotechnologię lub nie rób nic, chcesz korzystaj z antykoncepcji po stosunku, spirali czy tabletek anty nie chcesz nie korzystaj nie używaj , chcesz zrób badania prenatalne w ciąży lub nie bo przymusu nie ma ale nie narzucaj tego, że wszyscy mają tego nie robić, na tym polega wolność jednostki
poza tym pisałam wcześniej, że postawienie siebie hipotetycznie w sytuacji i mówienie ja bym tak zrobiła a nie inaczej bez osobistego przeżycia nie jest miarodajne nigdy. Bo dopiero dana sytuacja wyzwala w nas instynkty i decyzje.kicia 123 lubi tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Slowkoczepianko. Zycie jest zycie. Lekarze tez sie myla czasem. Znajomym powiedzieli, ze corka ma wade serca wskazujaca na ZD. Urodzila sie zdrowa. OIOM strasznie mi w glowie poprzestawial. Zaczelam chyba wierzyc w cuda. Ze nawet jak lekarz daje wyrok smierci, wcale tak byc nie musi. Wada letalna u nienarodzonego dziecka moze okazac sie pomylka. Wiec ma ono ode mnie szanse w kazdym przypadku.
Wada letalna – zaburzenie rozwojowe płodu prowadzące do przedwczesnej śmierci dziecka bez względu na podjęte leczenie. -
Dziobak wrote:No nie no. Nie mowimy o ZD albo jego braku. Mowimy o zespole ciezkich wad rozwojowych prowadzacych do smierci, bo nieuleczlnych. Bez mozliwosci pomylki.
Wada letalna – zaburzenie rozwojowe płodu prowadzące do przedwczesnej śmierci dziecka bez względu na podjęte leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 22:30
Dziobak, Ruda Paskuda, moremi lubią tę wiadomość
-
Ale Krycha, olac ta dyskusje. Wiem o co Ci biega, nawet jesli slowa sa nieprecyzyjne.
Ja jestem raczej bardziej wierzaca w medycyne, niz w cuda i predzej uwierze lekarzowi niz ksiedzu, ale wiem, ze cuda sie zdarzaja. W medycynie tez.krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Ech. A diagnoze stawia sie kiedy? Ano przed urodzeniem. Odsylam w tym momencie do posta Paszczy o cudzie i do moich przemyslen po intensywnej. Naiwne. Dziwne. Utopijne. A ja tam se wierzyc bede w co mi sie podobie. Bo mam wolny wybor to moge wierzyc w cuda. Nawet na kiju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 22:43
krycha.stara, kapturnica lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Zgodnie z klauzula wolnosci wyboru powinnas zdecydowac czy lepsza bedzie aborcja (wykopanie) krzakow czy skazanie ich na ciezkie zycie w mrozie
Sie kurde nie wyspie przez te dysputy. Ale dzieki Dziobak. Da sie jednak z niektorymi elegancko wymienic poglady.
Dzieki mi tu. wiara w sens forum wrocila ze zdwojona sila!krycha.stara, BISCA, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Wpadam na chwilę zobaczyć czy wszystkie zęby i włosy są na swoim miejscu.
Czyżby ewcia się wkurzyła i usunęła konto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 23:13
BISCA lubi tę wiadomość
-
No wiesz ja sie zdziwie jak ty bedziesz w ciazy
a o Renkową sie nie martw będzie ,będzie w ciazy i donosi ja nawet jak bedziesz kankana odwalala by poroniła, w końcu uwielbiasz życzyć innym co najlepsze a potem urodzi piękne,zdrowe dziecko a ciebie z żalu i goryczy szlak trafi na miejscu , ze jej sie udało a tobie nie . I ja na to czekam cierpliwie i sie doczekamWiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 października 2016, 19:08
Reni lubi tę wiadomość