X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A biale zloto? Ja jestem jego fanka.

Problem w tym, że białe złoto ma bardzo często nikiel w sobie (żeby wyciągnąć białą barwę), a u mnie to różnie z tym. Poza tym mój jest bardzo zasadniczy jeśli chodzi o domieszki (w jedzeniu też wszystko naturalnie, co w sumie jest dobre, ale musiałam nauczyć się gotować zupy bez kostki :P)

Bozia, podrzuć jakiś obrazek jak to wygląda.

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie rozumiem ciebie jak możne tak o kimś myśleć i mówić nie wiem co ona zrobiła złego, przeciez poglądy można kulturalnie wymieniac

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 października 2016, 19:07

Dobrawa lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Problem w tym, że białe złoto ma bardzo często nikiel w sobie (żeby wyciągnąć białą barwę), a u mnie to różnie z tym. Poza tym mój jest bardzo zasadniczy jeśli chodzi o domieszki (w jedzeniu też wszystko naturalnie, co w sumie jest dobre, ale musiałam nauczyć się gotować zupy bez kostki :P)

Ale nie musisz brac bialego zlota z domieszka niklu. Moze byc tez z palladem, tylko wtedy cena idzie w gore. Z drugiej strony nie placisz az tyle jak za sam pallad. A i zloto, i kolor zacny. :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booosz jak sobie przypomnę te wszystkie koszty itd to aż mi się włos jeży..tyle kasy :-(
    człowiek ze wszystkim się szczypał, a i tak kupa kasy poleciała

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    nie rozumiem ciebie jak możne tak o kimś myśleć i mówić nie wiem co ona zrobiła złego, przeciez poglądy można kulturalnie wymieniac

daj spokój Kicia, szkoda prądu
    Laska jest sfrustrowana, bo jej w życiu nie poszło i teraz szuka kozła ofiarnego.
    Wybaczam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:44

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    kicia po co cytujesz takie wypowiedzi? rozmnażają się potem niepotrzebnie i więcej trzeba usuwać....

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski przyszle mezatki, a gdzie podroze poslubne? To mnie zawsze najbardziej interere ( na pewno bardziej niz kiecki ;-) )
    Stare mezatki tez moga powspominac ;-)

krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:

podrzucę, jak dostanę ten nasz zestaw już - bo na razie wszystko w projekcie.

tu jest przykład palladynu i srebra - ale mnie się taki zestaw mniej podoba...ja wolę w kolory żółte iść... http://www.livemaster.ru/item/3575431-svadebnyj-salon-obruchalnye-koltsa-v-stile

ja będę mieć coś w tym stylu:
    http://www.livemaster.ru/item/1450536-svadebnyj-salon-koltso-v-stile-mokume-gane

Ruda Paskuda lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Laski przyszle mezatki, a gdzie podroze poslubne? To mnie zawsze najbardziej interere ( na pewno bardziej niz kiecki ;-) )
    ja zostawię dzieci na chwilę - bo nie mam czasu na długie podróże - chyba mykniemy do Wenecji na kilka dni...

Dziobak lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Ja jako bardzo stara mężatka się wypowiem.
    O ile jestem w stanie sięgnąć pamięcią to w podróż poślubna pojechaliśmy w dwa miejsca. Ja do jednego miasta na studia a Waciak w kierunku przeciwnym do pracy.
    :-)

Co nie przeszkodziło nam żyć sobie długo i szczęśliwie i obchodzić w niedzielę 17 rocznicy ślubu.

A obrączki mamy z białego złota. Wybrane w ostatniej chwili u jubilera. Co tam wybrane, zamówione pierwsze z brzegu jakie nam pokazał bo już mieliśmy serdecznie dosyć łażenia i szukania.

I tak to właśnie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:30

Dziobak, Reni, Ruda Paskuda, Magdala, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiesc Waci w 100% Waciowa. Zycie jest zlepkiem mniej lub bardziej zabawnych wydarzen, na ktore mamy wplyw albo nie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:37

macduska, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, jak mam iść w mieszanie złota z palladem to mogę iść w sam pallad, bo cenowo nie zabija jak platyna ;). Tyle że z kolei nie pójdę w 50% palladu w palladzie, a takie mają w apartach i innych takich. No ale nic... będziemy szukać.

A co do podróży poślubnej to pewnie odłożymy ją trochę, ale mamy plan wyskoczyć na kilka dni do Rzymu. Eh... Italia :D Póki co o podróżach poślubnych nawet nie myślimy, raczej ogarniamy bieżące sprawy ślubowe.

Dziobak lubi tę wiadomość

• Wiosenka Debiutantka

Wysłany: 4 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Może zacznę od tego, co istotne :)
    Mam 38 lat, troje dzieci - (córki 11,14 i 17 lat)
    Ponieważ dzieci wyrosły i w domu zobiło się trochę zbyt poważnie postanowiliśmy z mężem spróbować jeszcze raz.

Właściwie w tym cyklu zaczęliśmy starania (myśleliśmy o tym już kilka miesięcy temu ale nie wprowadziliśmy w życie)

Teraz czekam, tak naprawdę to czekam na @ bo powinna była przyjść w poniedziałek, ale nie przyszła. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny, więc nie wiem co o tym myśleć.

kicia 123 lubi tę wiadomość

k0kdtv739fvv8kxv.png
    ex2be6yd9uox4umk.png
    zem3vcqgduiyg3ya.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenka na razie nic nie myśl, to raptem 1 dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hej ;) Same córy w domu... nieźle :P

• Wiosenka Debiutantka

Wysłany: 4 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wiosenka na razie nic nie myśl, to raptem 1 dzień
    Staram się nie myśleć, ale wiecie jak to jest :)

Poczytałam sobie troszkę Waszych wpisów i stwierdzam, ze bardzo jest tu przyjemnie :)
    Zazdroszczę dziewczynom, które planują ślub :) Chętnie bym to przeżyła jeszcze raz.

k0kdtv739fvv8kxv.png
    ex2be6yd9uox4umk.png
    zem3vcqgduiyg3ya.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/scared/scared41 watermark.gif[/img]

można już czy dalej się kopią?

Dziobak masz dzisiaj nocną zmianę?

• anna maria Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    W Polsce jak masz ubezpieczenie też nie spojrzy :D
    Ze wroce do tematu ,w De istnieje cos takiego jak Pflicht Versicherung,wiec jak cos sie stanie to na ciebie spojrza i nie zostawia .To w sumnie do Hery :-) napisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:42

krycha.stara lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia kiedy slub ? :-)

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Dziobak masz dzisiaj nocną zmianę?
    Mam. Do poniedzialku nocki robie.

‹‹ 13731 13732 13733 13734 13735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ