X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja kocham mieso, uwielbiam tatara. I zawsze chcialam przestac je jesc. A dzis zobaczylam zajawke Superwizjera z dzis, sadysci z ubojni miesa maltretujacy zwierzeta idace na rzez. Wiec to jest ten dzien. Zaczynam.
    no to kupuj tylko kurki z ekologicznych farm, wolnobiegające i szczęśliwe i będzie git...przecież ryby - choć głupie - to też są bestialsko łapane w sieci, duszą się itp...i jeszcze im ogon skacze przy skrobaniu....;)

krycha.stara, Dziobak, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to kupuj tylko kurki z ekologicznych farm, wolnobiegające i szczęśliwe i będzie git...przecież ryby - choć głupie - to też są bestialsko łapane w sieci, duszą się itp...i jeszcze im ogon skacze przy skrobaniu....;)
    Mam troche cykora rzucic cale miecho naraz. I troche sie boje o zdrowie, ze nie dostarcze sobie wszystkiego, co niezbedne.
    Czy jedzenie ryb bedzie hipokryzmem?
    Nie musze nazywac sie wegetarianka, nie bede po prostu jesc ssakow.

krycha.stara, BISCA, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ja tam nikomu w talerz nie zagladam. Jem co chce. Nie chcialam, nie jadlam cukru. Idzie na tym schudnac, ale jak sa stresy, organizm sie dopomina zeby przezyc. Inna sprawa gluten, a w zasadzie pszenica. Z powodzeniem idzie ja zastapic orkiszem i zytem. A jelit nie klei. Oczywiscie nie narzucam nic nikomu. Pisze o swojej diecie jedynie. Tak , tak , bo ten makaron niedzielny to z maki orkiszowej jest. :-)
    mnie pszenica nic złego nie robi...znaczy o tyle robi, co inne węgle -dupa rośnie, ale wariacja na temat glutenu dla mnie jest niezrozumiała....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Mam troche cykora rzucic cale miecho naraz. I troche sie boje o zdrowie, ze nie dostarcze sobie wszystkiego, co niezbedne.
    Czy jedzenie ryb bedzie hipokryzmem?
    Nie musze nazywac sie wegetarianka, nie bede po prostu jesc ssakow.
    skoro Cię odrzuca - to nie jedz...może samo przejdzie. A ryby to dobre białko, jak dołożysz jakieś fasole, czy inne białka, to będzie ok...

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie jestem jakim glutenoortodoksem. Ot, patrze na sklad i wybieram orkisz zamiast pszenicy zeby miec plaski brzuch. No i zeby nie bylo jakichs E z cyferkami i innych chemicznych substancji. Troche trzeba sie w sklepie naczytac, ale tylko z poczatku. Potem leci sie automatem pamietajac opakowania.
    serio masz mniejszy brzuch od jedzenia orkiszu zamiast pszenicy?bo ja bym miałam bardziej płaski od jedzenia jajek zamiast węgli :)

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Krycha, nie chce mordować Twoich światopoglądow, ale orkisz to jest pszenica ;) I ma więcej glutenu niż zwykła..
    No i popelnilas grzech aborcji ;-)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Biszkopt! Biszkopt ! Mam magnesa :-D. Piękny . Mój pierwszy magnes na lodowke. Dziękuję :-*

Pierwszy ? Oh, wzruchlam sie.
    Witaj w klubie !!!!! ;-)

kapturnica lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O widzisz. Makaron ze srem. Teraz pewnie bedzie czesciej goscil na moim talerzu.
    I pierogi ruskie. I nalesniki z twarogiem.

I pierogi leniwe, i twarozek ze smietana i szcypiorkiem . Ale sie rozmarzylam. U nas niestety twarog niej est dostepny i nie mozna go niczym zastapic :-(

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bry
    Trzecia !

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    I pierogi leniwe, i twarozek ze smietana i szcypiorkiem . Ale sie rozmarzylam. U nas niestety twarog niej est dostepny i nie mozna go niczym zastapic :-(
    Czemu sobie nie zrobisz sama? Domowy jest ekstra - tylko potrzebne mleko od krowy lub pasteryzowane ze sklepu ( nie UHT)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:09

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Pierwszy ? Oh, wzruchlam sie.
    Witaj w klubie !!!!! ;-)
    Tak pierwszy i chyba nie ostatni . Jest naprawdę pieNkny :-D

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. To ja chyba czwarta.
    Wieje i pada.
    A babie lato gdzie?

Co by tu na śniadanie zjeść? Zdrowe, smaczne i żeby nie trzeba było długo robić?

Jakieś propozycje?

Udanego dnia. Pomimo pogody.

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenka wrote:
    Zazdroszczę dziewczynom, które planują ślub :) Chętnie bym to przeżyła jeszcze raz.

Było nie było... to mój drugi raz :P

Bozia... to ty tak już za chwileczkę, już za momencik ten ślub :). My dopiero w zaawansowanej fazie koncepcyjnej załatwiania, planowania, ślub dopiero w marcu a ja już panikuję, że mało czasu. Na szczęście marzec to nie pora ślubna, więc ani z restauracją większych problemów nie ma, ani z muzyką i fotografem. Do wyboru do koloru, więc jakoś na spokojnie podchodzimy :P

A co do glutenu to najbardziej bawi mnie reklama płatków kukurydzianych BEZ GLUTENU! :P

I dobry... wieje, pada, zimno jak w psiarni. Ja na śniadanko dzisiaj poczyniłam sałatkę z kurczaczkiem - zdrowo, smacznie i 5 minut roboty :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieje, pada, więc na poprawę humoru dzisiaj z rana :)

Stado drapieżników

PLPchvt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:33

macduska, Dziobak, kapturnica, Mimbla, villemo_gbm, Bozia3, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    U mnie tez nie. Jest tylko cottage w zabkach ze smietana. A mleka nie uhatego nie ma.

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Paskuda boskie stado

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czemu sobie nie zrobisz sama? Domowy jest ekstra - tylko potrzebne mleko od krowy lub pasteryzowane ze sklepu ( nie UHT)

oo i to jest myśl, ale czy takie mleko ze sklepu naprawdę się nadaje??
    Masz Bozia sprawdzony przepis?

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek przepis jest jeden. Ogrzewa sie kwasne mleko bardzo powoli by sie nie przypalilo az wytraci sie serek. Potem na bardzo gęste sitko by odcedzic serwatke i po robocie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:38

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bry. To ja chyba czwarta.
    Wieje i pada.
    A babie lato gdzie?

Co by tu na śniadanie zjeść? Zdrowe, smaczne i żeby nie trzeba było długo robić?

Jakieś propozycje?

Udanego dnia. Pomimo pogody.

Pewnie juz jestes po. Ale moja propozycja to jajka. Szybko, zdrowo, smacznie. I mozna na wiele sposobow. Na slodko, na slono, na rzadko, na gesto. Jak lubisz.

Dobry. U nas slonecznie. Zeby rano tak nie pizgalo to powiedzialabym, ze ciagle lato.

Dziobak, macduska, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez slonce. I jak patrze na pogode w Pl to mi sie flaki przewalaja. Jutro lecimy.
    Magdala, zaraz po powrocie z Pl wpadsmy do ciebie! Zatrzymaj lato!

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 13733 13734 13735 13736 13737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ