X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja kocham mieso, uwielbiam tatara. I zawsze chcialam przestac je jesc. A dzis zobaczylam zajawke Superwizjera z dzis, sadysci z ubojni miesa maltretujacy zwierzeta idace na rzez. Wiec to jest ten dzien. Zaczynam.
    no to kupuj tylko kurki z ekologicznych farm, wolnobiegające i szczęśliwe i będzie git...przecież ryby - choć głupie - to też są bestialsko łapane w sieci, duszą się itp...i jeszcze im ogon skacze przy skrobaniu....;)

krycha.stara, Dziobak, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to kupuj tylko kurki z ekologicznych farm, wolnobiegające i szczęśliwe i będzie git...przecież ryby - choć głupie - to też są bestialsko łapane w sieci, duszą się itp...i jeszcze im ogon skacze przy skrobaniu....;)
    Mam troche cykora rzucic cale miecho naraz. I troche sie boje o zdrowie, ze nie dostarcze sobie wszystkiego, co niezbedne.
    Czy jedzenie ryb bedzie hipokryzmem?
    Nie musze nazywac sie wegetarianka, nie bede po prostu jesc ssakow.

krycha.stara, BISCA, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ja tam nikomu w talerz nie zagladam. Jem co chce. Nie chcialam, nie jadlam cukru. Idzie na tym schudnac, ale jak sa stresy, organizm sie dopomina zeby przezyc. Inna sprawa gluten, a w zasadzie pszenica. Z powodzeniem idzie ja zastapic orkiszem i zytem. A jelit nie klei. Oczywiscie nie narzucam nic nikomu. Pisze o swojej diecie jedynie. Tak , tak , bo ten makaron niedzielny to z maki orkiszowej jest. :-)
    mnie pszenica nic złego nie robi...znaczy o tyle robi, co inne węgle -dupa rośnie, ale wariacja na temat glutenu dla mnie jest niezrozumiała....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Mam troche cykora rzucic cale miecho naraz. I troche sie boje o zdrowie, ze nie dostarcze sobie wszystkiego, co niezbedne.
    Czy jedzenie ryb bedzie hipokryzmem?
    Nie musze nazywac sie wegetarianka, nie bede po prostu jesc ssakow.
    skoro Cię odrzuca - to nie jedz...może samo przejdzie. A ryby to dobre białko, jak dołożysz jakieś fasole, czy inne białka, to będzie ok...

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie jestem jakim glutenoortodoksem. Ot, patrze na sklad i wybieram orkisz zamiast pszenicy zeby miec plaski brzuch. No i zeby nie bylo jakichs E z cyferkami i innych chemicznych substancji. Troche trzeba sie w sklepie naczytac, ale tylko z poczatku. Potem leci sie automatem pamietajac opakowania.
    serio masz mniejszy brzuch od jedzenia orkiszu zamiast pszenicy?bo ja bym miałam bardziej płaski od jedzenia jajek zamiast węgli :)

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Krycha, nie chce mordować Twoich światopoglądow, ale orkisz to jest pszenica ;) I ma więcej glutenu niż zwykła..
    No i popelnilas grzech aborcji ;-)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Biszkopt! Biszkopt ! Mam magnesa :-D. Piękny . Mój pierwszy magnes na lodowke. Dziękuję :-*

Pierwszy ? Oh, wzruchlam sie.
    Witaj w klubie !!!!! ;-)

kapturnica lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O widzisz. Makaron ze srem. Teraz pewnie bedzie czesciej goscil na moim talerzu.
    I pierogi ruskie. I nalesniki z twarogiem.

I pierogi leniwe, i twarozek ze smietana i szcypiorkiem . Ale sie rozmarzylam. U nas niestety twarog niej est dostepny i nie mozna go niczym zastapic :-(

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bry
    Trzecia !

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    I pierogi leniwe, i twarozek ze smietana i szcypiorkiem . Ale sie rozmarzylam. U nas niestety twarog niej est dostepny i nie mozna go niczym zastapic :-(
    Czemu sobie nie zrobisz sama? Domowy jest ekstra - tylko potrzebne mleko od krowy lub pasteryzowane ze sklepu ( nie UHT)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:09

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Pierwszy ? Oh, wzruchlam sie.
    Witaj w klubie !!!!! ;-)
    Tak pierwszy i chyba nie ostatni . Jest naprawdę pieNkny :-D

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. To ja chyba czwarta.
    Wieje i pada.
    A babie lato gdzie?

Co by tu na śniadanie zjeść? Zdrowe, smaczne i żeby nie trzeba było długo robić?

Jakieś propozycje?

Udanego dnia. Pomimo pogody.

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenka wrote:
    Zazdroszczę dziewczynom, które planują ślub :) Chętnie bym to przeżyła jeszcze raz.

Było nie było... to mój drugi raz :P

Bozia... to ty tak już za chwileczkę, już za momencik ten ślub :). My dopiero w zaawansowanej fazie koncepcyjnej załatwiania, planowania, ślub dopiero w marcu a ja już panikuję, że mało czasu. Na szczęście marzec to nie pora ślubna, więc ani z restauracją większych problemów nie ma, ani z muzyką i fotografem. Do wyboru do koloru, więc jakoś na spokojnie podchodzimy :P

A co do glutenu to najbardziej bawi mnie reklama płatków kukurydzianych BEZ GLUTENU! :P

I dobry... wieje, pada, zimno jak w psiarni. Ja na śniadanko dzisiaj poczyniłam sałatkę z kurczaczkiem - zdrowo, smacznie i 5 minut roboty :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieje, pada, więc na poprawę humoru dzisiaj z rana :)

Stado drapieżników

PLPchvt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:33

macduska, Dziobak, kapturnica, Mimbla, villemo_gbm, Bozia3, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    U mnie tez nie. Jest tylko cottage w zabkach ze smietana. A mleka nie uhatego nie ma.

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Paskuda boskie stado

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czemu sobie nie zrobisz sama? Domowy jest ekstra - tylko potrzebne mleko od krowy lub pasteryzowane ze sklepu ( nie UHT)

oo i to jest myśl, ale czy takie mleko ze sklepu naprawdę się nadaje??
    Masz Bozia sprawdzony przepis?

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek przepis jest jeden. Ogrzewa sie kwasne mleko bardzo powoli by sie nie przypalilo az wytraci sie serek. Potem na bardzo gęste sitko by odcedzic serwatke i po robocie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:38

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bry. To ja chyba czwarta.
    Wieje i pada.
    A babie lato gdzie?

Co by tu na śniadanie zjeść? Zdrowe, smaczne i żeby nie trzeba było długo robić?

Jakieś propozycje?

Udanego dnia. Pomimo pogody.

Pewnie juz jestes po. Ale moja propozycja to jajka. Szybko, zdrowo, smacznie. I mozna na wiele sposobow. Na slodko, na slono, na rzadko, na gesto. Jak lubisz.

Dobry. U nas slonecznie. Zeby rano tak nie pizgalo to powiedzialabym, ze ciagle lato.

Dziobak, macduska, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez slonce. I jak patrze na pogode w Pl to mi sie flaki przewalaja. Jutro lecimy.
    Magdala, zaraz po powrocie z Pl wpadsmy do ciebie! Zatrzymaj lato!

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 13733 13734 13735 13736 13737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ