X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, jestes jedyna znana mi osoba, ktroa chcialaby miec niepelnosprawne dziecko. Ludzie z reguly chca miec zdrowe...
    Nic mnie juz chyba w zyciu nie zdziwi.

kapturnica, kicia 123, BISCA, Mega, Ruda Paskuda, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kisiel Ty zyjesz? ?? :-P

No zostałam wyrwana do odpowiedzi to się Melduje :)

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.

Kajtek ma już dwa lata? A pamiętam jak Bozia jęczała w bólach. Jakby to było tydzień temu.
    Najlepszego Kajtek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 20:47

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Heja.

Kajtek ma już dwa lata? A pamiętam jak Bozia jechała w bólach. Jakby to było tydzień temu.
    Najlepszego Kajtek!

Właśnie 109 lat dla Kajaka :)

Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Krysiu starasz się i masz pozamaciczną, która Cię elegancko rozerwie, więc nie masz wyjścia..
    Starasz się o dziecko i na badaniu wychodzi, że jest rozwija się, ale mózgu nie ma..
    starasz się o dziecko i okazuje się, że ma poważną wadę serca. Masz szansę poddać się operacji jeszcze w łonie.
    Starasz się o dziecko i wiesz, że po urodzeniu będzie potwornie cierpieć, że nie ma szans..
    Z resztę Twoje ciało, Twoja sprawa

kapturnica, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a może wsadzić sobie palec do oka
    zieeeeew

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ..a może wsadzić sobie palec do oka
    zieeeeew
    A moze Morkowy sposob będzie lepszy ,ostro zatemperowany olowek? :-D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam widzę ze dzisiaj temat kontrowersyjny heh wiecie co w sumie to ja nie wiem co bym zrobiła gdyby się okazało ze mam chore dziecko .... urodzić bo naogladalam się tyle chorych dzieci na turnusach rehabilitacyjnych ze głową małą nie wiem czy bym sobie z tym poradziła .Ale mam wielki szacun do tych matek !!u warzam ze kobieta powinna mieć wybór i to jest jej wybór i nikt jej potępiać za to nie może. Życie czasem też weryfikuje pewne rzeczy dopiero będąc w takiej sytuacji zdajemy sobie sprawę ze życie to nie bajka

Reni, kicia 123 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie wierze, ze wierzysz w to, co piszesz...
    Ze ja chce niepelnosprawne dziecko??? Ja tak napisalam??? Nie wiem, co bralas, ale odstaw to czym predzej!
    Bo usunelas posta, w ktorym piszesz, ze moglabys miec letalne dziecko, tylko dorobilabys mu zdrowe rodzenstwo, zeby sie mogli nim opiekowac, kiedy juz ciebiw nie bedzie.
    Naprawde sa kobiety, ktore nie wyobrazaja sobie, zeby ich dziecko cierpialo. Albo fizycznie, w bolach, albo upokarzane i nieakceptowane przez innych oprocz matki.
    wierze, ze mozna kochac niepelnosprawne dziecko, ale to nie spowoduje, ze pokochaja je wszyscy, ani ze bedzie zdrowe.

kapturnica, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Krycha, jestes jedyna znana mi osoba, ktroa chcialaby miec niepelnosprawne dziecko. Ludzie z reguly chca miec zdrowe...
    Nic mnie juz chyba w zyciu nie zdziwi.
    a co z tym niepełnosprawnym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie Krysiu starasz się i masz pozamaciczną, która Cię elegancko rozerwie, więc nie masz wyjścia..
    Starasz się o dziecko i na badaniu wychodzi, że jest rozwija się, ale mózgu nie ma..
    starasz się o dziecko i okazuje się, że ma poważną wadę serca. Masz szansę poddać się operacji jeszcze w łonie.
    Starasz się o dziecko i wiesz, że po urodzeniu będzie potwornie cierpieć, że nie ma szans..
    Z resztę Twoje ciało, Twoja sprawa
    przeciez to sa marginalne przypadki

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A moze Morkowy sposob będzie lepszy ,ostro zatemperowany olowek? :-D

Jak Morek na odchodne wszystkie oófki zabrała

BISCA lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jak Morek na odchodne wszystkie oófki zabrała
    A nie masz jaki cienkopis? ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za życzenia dla Kajtka, ale to po prostu suwak się skończył, a ja nie zauważyłam - bo on skończył 2 lata, ale 19 września :). Tak czy siak - czas leci niemiłosiernie :).

krycha.stara, Dziobak, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co?
    co Wam powiem, to Wam powiem, ale Wam powiem..Brakowało mi starego forum, takiego gdzie były dyskusje, droczenie się, łapanie za łby, wymiany zdań i spostrzeżeń. Serio. Nie musimy się zgadzać, ale coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 21:16

krycha.stara, Dziobak, paszczakin, kicia 123, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Zapewne chodzilo Ci o ten post. To przeczytaj raz jeszcze i z laski swojej podkresl mi na czerwono , gdzie napisalam, ze chce miec niepelnosprawne dziecko. Jak juz te slowa znajdziesz, uderze sie w piers. A jesli nie znajdziesz, to prosze Cie, skoncz pisac glupoty, bo mialam Cie za yntelygentna.
    O, nie znalazlam go. Mea culpa.
    Skoro nie usuniesz ciazy, nawet jesli wiesz, ze dziecko bedzie chore, to chyba chcesz to dziecko. Chcesz niepelnosprawne dziecko. Jest to tu wyraznie napisane. Albo przestalam czytac ze zrozumieniem.
    W zyciu bywa roznie, kobieta moze dowiedziec sie np. po amniopunkcji, ze dziecko ma ZD. I na dwoje albo i wiecej babka wrozyla, dziecko moze miec tylko cechy i nieznaczne uposledzenie umyslowe albo mnostwo wad i glebokie uposledzenie. Tego nie wiemy, ale zawsze mozna miec nadzieje, ze bedzie dobrze. I dac dziecku szanse.
    Ale dziecko z wadami letalnymi? Ktoree umrze podczas porodu albo w pierwszych godzinach po urodzeniu? W bolach? Bo nie ma dla niego szans na zycie?
    Ale nie usuniesz. Bo go chcesz.
    Zle rozumiem? To mi wytlumacz czego nie rozumiem.

krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no! i mozna bezkarnie komus olowkiem w oko! tez lubie ;)
    Ale czemu tylko w to oko ? Nie ma innych dziur? ??

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziobak, Krysce (chyba) chodzi o to, ze nie to, ze chce, ale jak jej bedzie dane to wezmie.. No nie czepiajmy sie juz tak doslownosci..
    Tak sie tez domyslam. Aczkolwiek jej slowa sa zastanawiajace.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    W zasadzie dobrze. Chce mu dac szanse w kazdym przypadku. Leczyc, co sie da. Wiesz, lekarze nie dawali mojemu mezowi szans po wypadku. Mowili, ze bedzie mial jakis uszczerbek na zdrowiu, nie wiedzieli, jaki. Mogl tez do tej pory sie nie wybudzic. Ale zyje i jest taki, jak przedtem. Nawet wyprzystojnial na tych kroplowkach. Caly czas w to wierzylam. Moze mam cos z glowa, ale podobnie mysle o dziecku. Tez bede mocno w nie wierzyc, ze da rade i bedzie silne. Po tacie.
    To moze zacznijmy od poczatku. Od definicji. Wady letalne nie rokuja. One prowadza tylko do smierci.
    Jesli wiec nie to mialas na mysli, to dyskusja ta ma zupelnie inne znaczenie.

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że to wszystko to jest osobista decyzja każdej jednostki chcesz usuń ciążę nie chcesz nie rób tego, chcesz korzystaj z ni vitro nie chcesz stosuj naprotechnologię lub nie rób nic, chcesz korzystaj z antykoncepcji po stosunku, spirali czy tabletek anty nie chcesz nie korzystaj nie używaj , chcesz zrób badania prenatalne w ciąży lub nie bo przymusu nie ma ale nie narzucaj tego, że wszyscy mają tego nie robić, na tym polega wolność jednostki
    poza tym pisałam wcześniej, że postawienie siebie hipotetycznie w sytuacji i mówienie ja bym tak zrobiła a nie inaczej bez osobistego przeżycia nie jest miarodajne nigdy. Bo dopiero dana sytuacja wyzwala w nas instynkty i decyzje.

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
‹‹ 13728 13729 13730 13731 13732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ