35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda1 wrote:A jakie suplementy Reni byś polecała? Tarczycę miałam w normie robiłam komplet badań, zleconych przez gin. Chyba że jeszcze jakieś inne badania?
a jakie masz te wyniki? Bo norma nie zawsze oznacza, że przy staraniach jest ok
poza tym to, że Twój facet ma już dzieci nie oznacza, że może je mieć nadal
Mój kumpel miał podobną sytuację. Miał dzieci..po 30 roku życia okazało się, że żywotność jego plemników pozostawiała wiele do życzenia i tylko IVF ich ratowało
i tak jak wspomniała Magdala wejdź na "badania" tam zebrałyśmy wszystkie najważniejsze informacje, bo tutaj na tym wątku ginąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:21
krycha.stara, BISCA, kicia 123 lubią tę wiadomość
-
Cisza tu jak w kosciele... Pomor jaki? Hiszpanka grypa?
U nas zima zmierza wielkimi krokami, rano znowu wszystko bylo zamarzniete. Zimowy kombinezon i buty do przedszkola wyszykowane, czapka kominiarka wietrzy sie po poprzednim sezonie.
Wir jakis u nas lata, mnie odebral glos, teraz widze, ze Adas chrypi i kaszle. Dwa tygodnie do przedszkola pochodzil po feriach jesiennych... Taki lajf.
Dobrawa, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
cześć
wiecie coś czuje że poród to już całkiem blisko,
wiem wiem wcześnie coś,ale juz miałam bolesne skurcze ,wystraszyłam się nie na żarty
teraz jestem ostrożna już,
chciałabym do grudnia wytrwać stanie błogosławionymkrycha.stara, Dziobak, kicia 123, Bozia3 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
nick nieaktualnyDobry dziewczyny.
Mnie jakaś niemoc dopadła, tyle się tego nazbierało, że po prostu już nie wiem w co mam łapki wsadzić. Mój chodzi podminowany, masę rzeczy ma do szkoły więc chwilowo żyjemy bardziej obok niż z. Kociaki mi się rozeszły do nowych domów, pusto się jakoś zrobiło dziwnie. Ciąży jak nie było, tak nie ma, chociaż akurat teraz chyba się nawet trochę cieszę bo bym w suknię ślubną nie wlazła, a tak jest szansa że się zmieszczę. Niby sporo już mamy z tym ślubem pozałatwiane, ale nadal sporo do zrobienia jeszcze.
Ale wczoraj miło, kwiaty dostałam ot tak. Bez okazji . Byle do przodu...
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Dobrawa wytrzymasz może to skurcze B-H ja nie miałam
Kometa napisz jak sobie radzisz
Ja wczoraj po wizycie szyjka zmiękła ale zamknięta no i mam bliznę na szyjce po wypalance i może ona trzymać mocno szyjkę jak kamień może być i wtedy będzie ciężko kuźwa już przez tą szyjkę nie spałam dziś pół nocy mam się zgłosić na IP 13 listopada na KTG bo mój lekarz wyjeżdża na urlop gdybym oczywiście nie urodziła i potem dalej powiedzą mi co i jak jak ok to do domu a jak nie ok to na oddział
torba dalej nie spakowana nie wiem na co czekam -
kicia 123 wrote:Dobrawa wytrzymasz może to skurcze B-H ja nie miałam
Kometa napisz jak sobie radzisz
Ja wczoraj po wizycie szyjka zmiękła ale zamknięta no i mam bliznę na szyjce po wypalance i może ona trzymać mocno szyjkę jak kamień może być i wtedy będzie ciężko kuźwa już przez tą szyjkę nie spałam dziś pół nocy mam się zgłosić na IP 13 listopada na KTG bo mój lekarz wyjeżdża na urlop gdybym oczywiście nie urodziła i potem dalej powiedzą mi co i jak jak ok to do domu a jak nie ok to na oddział
torba dalej nie spakowana nie wiem na co czekamkicia 123, Dobrawa, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
kicia ty to odwazna jestes..spakuj juz ta torbe..
ja caly tydzien wydzwaniam do polskiego gina z zapytaniem czy ktos moze zrezygnowal i czy uda mi sie w ten weekend pojechac ale narazie nic,zapisali mnie za 3 tygodnie,mysle ze to juz bedzie po pierwszej miesiaczce,bo wydaje mi sie ze moje cialo juz wrocilo do normy.tydzien temu zrobilam test ciazowy wyszedl negatywny,wiec chyba jest ok,a wczoraj wiecz i dzis nad ranem bardzo pobolewa mnie lewy jajnik,zrobilam test ovu dzis rano i wyszla druga kreska ale bledsza od pierwszej.dzis 18sty dzien po poronieniu,nie myslalam ze tak szybko sie wraca do normy ,chociaz po dwoch porodach miesiaczke juz mialam po 5,6 tygodniach..wiec moze? lekarz mowil zeby odczekac jeden cykl i mozna sie znowu starac,ale ja mam wciaz jakies obawy co bedzie gdy sie uda i znowu cos sie stanie..,no nic poki moje dziecie spi,ide konczyc obiad.pozdrowkikicia 123, Dobrawa, villemo_gbm, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
no zaczęłam się pakować brakuje mi tylko szczoteczki do zębów i pasty a i żel do higieny intymnej no i klapki, jeszcze szlafrok a i chciałam powiedzieć ze Zosia waży 2800 prawie i ja sobie myślę że musi trochę podrosnąć czyli od 10 może wychodzić
AsiaPoli, Dobrawa, villemo_gbm, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór,
My po pierwszych badaniach prenatalnych. Młode ma 68,8mm, przezierność 2,0mm, kość nosowa jest, przepływy i czynność serca prawidłowa.
Ryzyko trisomi skorygowane:
21: 1:1091
18: 1:2726
13: 1:8535.
Mnie pierwszy wynik trochę zmartwił, ale lekarka mówi, ze jest jak najbardziej ok, bo obraz usg jest prawidłowy, a w obliczeniach dużą role odgrywa wiek.
P.S. I jest duża szansa na dziewczynkę.Dziobak, AsiaPoli, kicia 123, malgos741, Magdala, Ruda Paskuda, Bozia3, moremi, beates, Sabina lubią tę wiadomość
-
Zapach listopadowych mandarynek jest jedyny i niepowtarzalny. Zaraz swieta
Tymczasem u nas szpital, ledwo ja sie wykaraskalam z kaszlu, teraz wir przejal Adasia. Do tego wszystkiego pada deszcz.
Milego dnia!Bozia3, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Zapach listopadowych mandarynek jest jedyny i niepowtarzalny. Zaraz swieta
No przecie mowie, pierniki trzeba zagniatac.
W tamtym roku wyszly mi bardzo dobre. Z ktoregos, z naszych przepisow.
Zdrowia dla Adasia.Dziobak, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.