X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe na zimie grubosć nie zaszkodzi :P bedzie CI cieplej :) poradzisz sobie :)
    No tak, ja zmarzluch jestem, tyle że tłuszczyku nie mam ni w ząb :)

Inessa, a ten Twój lek to ma działanie jak bromergon? Bo objawy są takie własnie, jak ktoś nie toleruje bromergonu.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie to jest zastrzyk jak heparyna czyli zmniejsza krzepliwość i ma sprawić aby nie tworzyły sie skrzepy w macicy a dzieciatko było prawidłowo odżywione. I widocznie ja mam na niego jakieś uczulenie albo za bardzo rozrzedz moją krew.

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochana nie to jest zastrzyk jak heparyna czyli zmniejsza krzepliwość i ma sprawić aby nie tworzyły sie skrzepy w macicy a dzieciatko było prawidłowo odżywione. I widocznie ja mam na niego jakieś uczulenie albo za bardzo rozrzedz moją krew.
    Kurcze, a nie ma innego odpowiednika tego leku?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia na razie odstawimy a jak kiedyś uda sie zajsć to od razu mam dzwonić i ginka ma coś wymyślić.zobaczymy co dalej ale ja musze zrobić sobie jakąś przerwe bo ja już wariuje od tych badań, oczekiwań itd :(

A o grubosć chodziło mi o piekne tycie wciaży :)

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    nie mam pojecia na razie odstawimy a jak kiedyś uda sie zajsć to od razu mam dzwonić i ginka ma coś wymyślić.zobaczymy co dalej ale ja musze zrobić sobie jakąś przerwe bo ja już wariuje od tych badań, oczekiwań itd :(

A o grubosć chodziło mi o piekne tycie wciaży :)

Ja Ciebie rozumiem, że masz dosyć całej tej otoczki starań. Bo tak w zasadzie, to nie masz problemu z zajściem w ciążę, tylko z tym żeby ją utrzymać.
    Mnie się wydaje, że ginka powinna dość szybko się zorientować czy można lek zastąpić, bo w Twoim przypadku już nie można eksperymentować, bo to ciężkie jest dla Ciebie pod względem psychicznym i fizycznym.

Co do grubości to ja myślałam tak jak Ty, ale nie wiem czy ta grubość będzie mnie grzała :) no chyba, ze tam jest więcej niż jeden egzemplarz, więc adrenalina da popalić :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ściskam mocno, doskonale wiem co czujesz ;-)
    Caffe dbaj o siebie, bądź ostrożna, wszystko będzie ok

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe czuje sie bardzo źle jakbym miała zaraz odlecieć :( :( :(
    ale cóż widocznie już takie moje życie.

A jak wiecej bedzie w Twoim brzuszku to bedzie chyba też dobrze prawda???

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe czuje sie bardzo źle jakbym miała zaraz odlecieć :( :( :(
    ale cóż widocznie już takie moje życie.

A jak wiecej bedzie w Twoim brzuszku to bedzie chyba też dobrze prawda???
    Kurcze, szkoda mi Ciebie i innych kobiet, mnie samej też mi było siebie szkoda, bo człowiek się stara, chodzi jak w zegarku zeby się udało, a co chwilę na drodze jakieś anomalia, kłody i blokady. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że się jest bezsilnym, nawet gdyby się bardzo chciało coś zmienić.

Wcześnie sobie żartowałąm, ze jakby były bliźnięta to byłoby fajnie, a teraz (nadal czekam na oficjalne potwierdzenie lekarza co do ciąży ;P )to nie byłoby mi do śmiechu :) Ale u mnie w rodzinie nigdy i nigdzie bliźniąt nie było, więc mi to nie grozi raczej :)

bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dzieki ja sie na jakiś czas pożegnam z Wami bo ja wariuje już bede zaglądać i patrzeć co u Ciebie i mam nadzieje u innych zazielenionych !!!
    Bede pamietać o każdej z Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 21:30

bliska77, caffe, Iwone, grosza, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe dzieki ja sie na jakiś czas pożegnam z Wami bo ja wariuje już bede zaglądać i patrzeć co u Ciebie i mam nadzieje u innych zazielenionych !!!
    Bede pamietać o każdej z Was <3
    Inessa, wiesz, że ja też postanowiłam, że z nowym cyklem będę tu raczej jedynie na "występach gościnnych", rezygnuję ze starań połączonych z lekami, monitoringami i lekarzami to już chyba taki 16 czy 17ty cykl, wcześniej było ok 12-13 bez pomocy lekarskiej. nie chodzi o to, ze się załamuję czy coś, jestem po prostu tym zmęczona a decyzję tą ułatwiła mi moja gin a raczej jej ciąża, bo tak jak już wcześniej pisałam, nie będę zaczynała wszystkiego od nowa u nowego lekarza, może kiedyś uzbieramy na in vitro.....jeśli nie TRUDNO ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 22:47

caffe, Iwone, grosza, inessa, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, trzeba sobie dać czas na złapanie oddechu i dystansu gdy organizm i psychika tego potrzebuje. Doskonale to rozumiem. Wolałabym jednak zebyście nie odchodziły, tylko zaciążyły w tym lub następnym cyklu, a ja żebym szczęśliwie donosiła ciążę i latem wybierzemy się na wózkowy maraton po parku ;)

bliska77, Iwone, grosza, inessa, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Macie rację, trzeba sobie dać czas na złapanie oddechu i dystansu gdy organizm i psychika tego potrzebuje. Doskonale to rozumiem. Wolałabym jednak zebyście nie odchodziły, tylko zaciążyły w tym lub następnym cyklu, a ja żebym szczęśliwie donosiła ciążę i latem wybierzemy się na wózkowy maraton po parku ;)
    Caffe, z całych sił trzymam za Ciebie - za Was kciuki, wszystko będzie dobrze ;-)

caffe, Iwone, grosza, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, z całych sił trzymam za Ciebie - za Was kciuki, wszystko będzie dobrze ;-)
    Czyli trzymamy za siebie nawzajem ;) bo ja za Ciebie (za Was ;) ) i pozostałe dziewczyny też trzymam :)

bliska77, grosza, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z miesiąca na miesiąc mam rózny cykl.W poprzednim miałam w 11 d.c jajko 19 mm,endo 9,8.A teraz mam w 14 d.c jako 11 mm,endo 7,5 mm.Ciekawe jak długi bedzie ten cykl.Mam przyjść we wtorek,żeby zobaczyć jak przyrasta i czy wogóle przyrasta.Bo to chyba bardzo późno wypadnie owulka,jeśli wogóle wypadnie?No i 4 cykl idzie z prawego jajnika.

caffe, bliska77, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kurcze, szkoda mi Ciebie i innych kobiet, mnie samej też mi było siebie szkoda, bo człowiek się stara, chodzi jak w zegarku zeby się udało, a co chwilę na drodze jakieś anomalia, kłody i blokady. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że się jest bezsilnym, nawet gdyby się bardzo chciało coś zmienić.

Wcześnie sobie żartowałąm, ze jakby były bliźnięta to byłoby fajnie, a teraz (nadal czekam na oficjalne potwierdzenie lekarza co do ciąży ;P )to nie byłoby mi do śmiechu :) Ale u mnie w rodzinie nigdy i nigdzie bliźniąt nie było, więc mi to nie grozi raczej :)
    U mnie też nie było w rodzinie bliźniąt,a ciąże pozamaciczną miałam bliźniaczą.Z wiekiem to ponoć wzrasta :)

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:53

caffe, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:53

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    No to mam już synowe dla moich chłopaków 17 i 5 :D

Ja liczę tym razem na córcię :)
    Prosze prosze jakie kombinacje hahaha ;)

Iwone, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki
    dziś mamy z mężem misje do wykonania, zawozimy córkę do babci i dziadka i "organizujemy" jej akwarium w pokoju, będzie miała niespodziankę jak wieczorem wróci ;-)
    u mnie temperatura zaczyna spadać zatem sprawa jasna, kolejny książkowy ale bezowocny cykl i tak już chyba zostanie
    nie ukrywam, trochę mi przykro z tego powodu ale trudno, biorąc pod uwagę całokształt moich starań w tym również o córcię, z mężem stwierdziliśmy, ze dobrze że ją mamy i z tego się cieszymy i tyle w temacie
    Miłego dnia dziewuszki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 08:21

caffe, Iwone, grosza, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, cieszę się że u Ciebie niezmiennie zielono

caffe, Iwone, inessa, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ