X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe na zimie grubosć nie zaszkodzi :P bedzie CI cieplej :) poradzisz sobie :)
    No tak, ja zmarzluch jestem, tyle że tłuszczyku nie mam ni w ząb :)

Inessa, a ten Twój lek to ma działanie jak bromergon? Bo objawy są takie własnie, jak ktoś nie toleruje bromergonu.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie to jest zastrzyk jak heparyna czyli zmniejsza krzepliwość i ma sprawić aby nie tworzyły sie skrzepy w macicy a dzieciatko było prawidłowo odżywione. I widocznie ja mam na niego jakieś uczulenie albo za bardzo rozrzedz moją krew.

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochana nie to jest zastrzyk jak heparyna czyli zmniejsza krzepliwość i ma sprawić aby nie tworzyły sie skrzepy w macicy a dzieciatko było prawidłowo odżywione. I widocznie ja mam na niego jakieś uczulenie albo za bardzo rozrzedz moją krew.
    Kurcze, a nie ma innego odpowiednika tego leku?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia na razie odstawimy a jak kiedyś uda sie zajsć to od razu mam dzwonić i ginka ma coś wymyślić.zobaczymy co dalej ale ja musze zrobić sobie jakąś przerwe bo ja już wariuje od tych badań, oczekiwań itd :(

A o grubosć chodziło mi o piekne tycie wciaży :)

caffe, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    nie mam pojecia na razie odstawimy a jak kiedyś uda sie zajsć to od razu mam dzwonić i ginka ma coś wymyślić.zobaczymy co dalej ale ja musze zrobić sobie jakąś przerwe bo ja już wariuje od tych badań, oczekiwań itd :(

A o grubosć chodziło mi o piekne tycie wciaży :)

Ja Ciebie rozumiem, że masz dosyć całej tej otoczki starań. Bo tak w zasadzie, to nie masz problemu z zajściem w ciążę, tylko z tym żeby ją utrzymać.
    Mnie się wydaje, że ginka powinna dość szybko się zorientować czy można lek zastąpić, bo w Twoim przypadku już nie można eksperymentować, bo to ciężkie jest dla Ciebie pod względem psychicznym i fizycznym.

Co do grubości to ja myślałam tak jak Ty, ale nie wiem czy ta grubość będzie mnie grzała :) no chyba, ze tam jest więcej niż jeden egzemplarz, więc adrenalina da popalić :)

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ściskam mocno, doskonale wiem co czujesz ;-)
    Caffe dbaj o siebie, bądź ostrożna, wszystko będzie ok

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe czuje sie bardzo źle jakbym miała zaraz odlecieć :( :( :(
    ale cóż widocznie już takie moje życie.

A jak wiecej bedzie w Twoim brzuszku to bedzie chyba też dobrze prawda???

nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe czuje sie bardzo źle jakbym miała zaraz odlecieć :( :( :(
    ale cóż widocznie już takie moje życie.

A jak wiecej bedzie w Twoim brzuszku to bedzie chyba też dobrze prawda???
    Kurcze, szkoda mi Ciebie i innych kobiet, mnie samej też mi było siebie szkoda, bo człowiek się stara, chodzi jak w zegarku zeby się udało, a co chwilę na drodze jakieś anomalia, kłody i blokady. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że się jest bezsilnym, nawet gdyby się bardzo chciało coś zmienić.

Wcześnie sobie żartowałąm, ze jakby były bliźnięta to byłoby fajnie, a teraz (nadal czekam na oficjalne potwierdzenie lekarza co do ciąży ;P )to nie byłoby mi do śmiechu :) Ale u mnie w rodzinie nigdy i nigdzie bliźniąt nie było, więc mi to nie grozi raczej :)

nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dzieki ja sie na jakiś czas pożegnam z Wami bo ja wariuje już bede zaglądać i patrzeć co u Ciebie i mam nadzieje u innych zazielenionych !!!
    Bede pamietać o każdej z Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 21:30

nick nieaktualny, caffe, Iwone, grosza, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe dzieki ja sie na jakiś czas pożegnam z Wami bo ja wariuje już bede zaglądać i patrzeć co u Ciebie i mam nadzieje u innych zazielenionych !!!
    Bede pamietać o każdej z Was <3
    Inessa, wiesz, że ja też postanowiłam, że z nowym cyklem będę tu raczej jedynie na "występach gościnnych", rezygnuję ze starań połączonych z lekami, monitoringami i lekarzami to już chyba taki 16 czy 17ty cykl, wcześniej było ok 12-13 bez pomocy lekarskiej. nie chodzi o to, ze się załamuję czy coś, jestem po prostu tym zmęczona a decyzję tą ułatwiła mi moja gin a raczej jej ciąża, bo tak jak już wcześniej pisałam, nie będę zaczynała wszystkiego od nowa u nowego lekarza, może kiedyś uzbieramy na in vitro.....jeśli nie TRUDNO ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 22:47

caffe, Iwone, grosza, nick nieaktualny, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, trzeba sobie dać czas na złapanie oddechu i dystansu gdy organizm i psychika tego potrzebuje. Doskonale to rozumiem. Wolałabym jednak zebyście nie odchodziły, tylko zaciążyły w tym lub następnym cyklu, a ja żebym szczęśliwie donosiła ciążę i latem wybierzemy się na wózkowy maraton po parku ;)

nick nieaktualny, Iwone, grosza, nick nieaktualny, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Macie rację, trzeba sobie dać czas na złapanie oddechu i dystansu gdy organizm i psychika tego potrzebuje. Doskonale to rozumiem. Wolałabym jednak zebyście nie odchodziły, tylko zaciążyły w tym lub następnym cyklu, a ja żebym szczęśliwie donosiła ciążę i latem wybierzemy się na wózkowy maraton po parku ;)
    Caffe, z całych sił trzymam za Ciebie - za Was kciuki, wszystko będzie dobrze ;-)

caffe, Iwone, grosza, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, z całych sił trzymam za Ciebie - za Was kciuki, wszystko będzie dobrze ;-)
    Czyli trzymamy za siebie nawzajem ;) bo ja za Ciebie (za Was ;) ) i pozostałe dziewczyny też trzymam :)

nick nieaktualny, grosza, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z miesiąca na miesiąc mam rózny cykl.W poprzednim miałam w 11 d.c jajko 19 mm,endo 9,8.A teraz mam w 14 d.c jako 11 mm,endo 7,5 mm.Ciekawe jak długi bedzie ten cykl.Mam przyjść we wtorek,żeby zobaczyć jak przyrasta i czy wogóle przyrasta.Bo to chyba bardzo późno wypadnie owulka,jeśli wogóle wypadnie?No i 4 cykl idzie z prawego jajnika.

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kurcze, szkoda mi Ciebie i innych kobiet, mnie samej też mi było siebie szkoda, bo człowiek się stara, chodzi jak w zegarku zeby się udało, a co chwilę na drodze jakieś anomalia, kłody i blokady. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że się jest bezsilnym, nawet gdyby się bardzo chciało coś zmienić.

Wcześnie sobie żartowałąm, ze jakby były bliźnięta to byłoby fajnie, a teraz (nadal czekam na oficjalne potwierdzenie lekarza co do ciąży ;P )to nie byłoby mi do śmiechu :) Ale u mnie w rodzinie nigdy i nigdzie bliźniąt nie było, więc mi to nie grozi raczej :)
    U mnie też nie było w rodzinie bliźniąt,a ciąże pozamaciczną miałam bliźniaczą.Z wiekiem to ponoć wzrasta :)

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:53

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:53

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    No to mam już synowe dla moich chłopaków 17 i 5 :D

Ja liczę tym razem na córcię :)
    Prosze prosze jakie kombinacje hahaha ;)

Iwone, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki
    dziś mamy z mężem misje do wykonania, zawozimy córkę do babci i dziadka i "organizujemy" jej akwarium w pokoju, będzie miała niespodziankę jak wieczorem wróci ;-)
    u mnie temperatura zaczyna spadać zatem sprawa jasna, kolejny książkowy ale bezowocny cykl i tak już chyba zostanie
    nie ukrywam, trochę mi przykro z tego powodu ale trudno, biorąc pod uwagę całokształt moich starań w tym również o córcię, z mężem stwierdziliśmy, ze dobrze że ją mamy i z tego się cieszymy i tyle w temacie
    Miłego dnia dziewuszki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 08:21

caffe, Iwone, grosza, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, cieszę się że u Ciebie niezmiennie zielono

caffe, Iwone, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ