35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
To jak jesteśmy przy biszkopcie, to czas na forumowe wypieki. U mnie piernik pachnie na całą chatę, a w tym roku specjalny, bo słodzony wyłącznie miodem i bez masła i mleka. Zrobię jeszcze chlebek bananowy, bo lubię i też nie ma cukru, torcik ze śmietaną kokosową - też bez cukru. Jedynie zamówiony marcinek będzie z cukrem. I zapewniam, że brak cukru to tylko zasłona dymna, bo wszystkie te ciasta są słodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 19:52
Sabina, Magdala, BISCA, iwcia77, Luna76 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziobak wrote:
Jaramy sie wyjazdem na swieta, ale... Prognozy pogody pokazują deszcz i wiatr na swieta. Rok temu tez tak straszyli i sie nie sprawdziło, ale kto ich wie w tym roku?? Znaczy kurtki zapakowac cza!
Tym razem pamietaj o kurtce dla Adasia!
Reni, BISCA, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Ja tez obecna.
Upieklam piernik i keks. Piernik dojrzewa, a keks zjedlismy. Moze dorobie sernik.
Zdobylismy dzis karpia. Bede go obrabiac w piatek. Sledz czeka na zrobienie, pierogi sa, ryba po grecku tez (zamrozona czeka), barszcz zrobie w piatek. O. Deseru na wigilie nie mam..U mnie w domu jada sie kutie, ale nie bede ryzykowac, nigdy nie robilam.
Swieta spedzamy w gosciach, wiec robic nic nie musze
Kosc ogonowa sobie zbilam na lodowisku matko kochana jaki bol. Bede pamietac cale swieta.
Kurde, nie wiem czy znajde te sukienke, co ja nosze w okresie swiatecznym..hmm..najwyzej bede w dresach
Kto nastepny w kolejce?Sabina, moremi, Reni, BISCA, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
Wieczór bry
Ja nie wywołana ale też się Melduje
Niestety permanentny brak czasu
Pracowałam znowu od 6 do 20
Ale od poniedziałku mam nową pracę i nie wszystko jeszcze ogarniam ,
Święta znowu u wiatraków więc nic nie piekę bo brak czasu
Reszta zdobyta gotowa w polskim sklepieMagdala, Sabina, moremi, Reni, BISCA, Dziobak, anna maria, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI mnie święta będą jak zawsze, z kolejkami do łazienki przyjeżdża za familia, bo mama na 70 urodziny.
A zmowie prezent uczyniono, bratiwa pieczę tort makowy, bo mi byłoby ciężko ukryć . Poza tym mamy już pasztet i dwa pierniki też. Upiekłam i Morki i Caffe. Jeszcze upieczemy strucle makowe, ciasto z makiem orzechami i powidłami, pychotke i chyba roladę. Bratowa jeszcze sernik upiecze. Będzie od czego tycmoremi, BISCA, Dziobak, Magdala, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Renek co będziesz piekła na święta ?
W tym roku jak zwykle makowiec, mech, majonezowe i w związku z tym, że sąsiadka wyjeżdża i mam jej lodówkę do dyspozycji, będzie jeszcze jogurtowe z mango i przekładany miodownik
Tylko kiedy ja to wszystko zrobię
Aaa jeszcze ciastka maślane i gwiazdki Paszczaka
BISCA, Dziobak, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Kisiel wrote:Wieczór bry
Ja nie wywołana ale też się Melduje
Niestety permanentny brak czasu
Pracowałam znowu od 6 do 20
Ale od poniedziałku mam nową pracę i nie wszystko jeszcze ogarniam ,
Święta znowu u wiatraków więc nic nie piekę bo brak czasu
Reszta zdobyta gotowa w polskim sklepie
Na razie jeszcze Jastra, Natka i Peppa mi się przypomniały do listy. Z Dorbie mam kontakt i pewnie dlatego jej nie wymienilam.
Jutro będę bombki odswiezac, bo się zdefasonowalyBISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:W tym roku jak zwykle makowiec, mech, majonezowe i w związku z tym, że sąsiadka wyjeżdża i mam jej lodówkę do dyspozycji, będzie jeszcze jogurtowe z mango i przekładany miodownik
Tylko kiedy ja to wszystko zrobię
Aaa jeszcze ciastka maślane i gwiazdki PaszczakaReni lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:A propos potluczonych dup, pamietacie jak zlecialam ze schodow ? Mialam siniaka na caly posladek. I zostal mi w tym miejscu garb mam garbaty tylek !!
Czytalam ze trzeba operacyjnie usuwac. Kurza twarz
A props dup w ogole. To ja mam krzywa od urodzenia. Tzn hmm jak by tu...tam gdzie jest jej poczatek mam krzywo.
Pewnie i tak nikt nie zrozumial.moremi, Reni, Dobrawa, Mega lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyBISCA wrote:Jak sie czujesz Ruda ?
W sumie całkiem nieźle. Cycuchy przestały mnie boleć, mdłości jakichś strasznych nie mam więc daję radę. Jedyne co to coraz poważniej rozważam L4, bo stresów kupę w robocie, a wolałabym żeby nic się nie wydarzyło przez nerwy. Eh eh. -
nick nieaktualnyRuda Paskuda wrote:W sumie całkiem nieźle. Cycuchy przestały mnie boleć, mdłości jakichś strasznych nie mam więc daję radę. Jedyne co to coraz poważniej rozważam L4, bo stresów kupę w robocie, a wolałabym żeby nic się nie wydarzyło przez nerwy. Eh eh.
BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja odmalpowywuje od Cię mechate ciasto i w zw z tym mam bardzo ważne pytanie . Czy lepiej użyć świeżego czy mrozonego szpinaku? Świeży da lepszy ,intensywniejszy kolor?
ana79 lubi tę wiadomość