35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
.. u mnie to tak : okna pomyte , firanki uprane, zyrandole z brylantami wyglancowane na wysoki polysk, kafelki w lazience wyszorowane , pasztet spalony ale ogolony wiec zjadliwy i dalej to zobaczymy ...nic mi sie nie chce w te swieta...ani ja w polsce ani tesciowej nie bedzie ....smutno tak jakos jak sie ma nieliczna rodzine . Mama tylko przyjedzie...
Dziobak, Magdala lubią tę wiadomość
-
Wieczor dobry.
Codziennie zbieram się zeby do Was zagladnac no i w koncu sie zebralam.
Swiąt w ogole nie czuje w tym roku pewnie dlatego ze na obczyznie.
Gratulacje dla Rudej.
Moje 19 mczne dziecko mowi niewiele. Pojedyncze slowa. Najpiekniej mowi "nie"
A co do wymowy to pamietam jak moja bratowa martwila sie ze jej syn nie wymawia r tylko l. Raz szlysmy na spacer a idzie inna mama z synem i nagle ten chlopczyk krzyczy do mojego bratanka "moj kojega Szymek"
Takze tego nawet l na j mozna zamienic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 22:21
iwcia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a co do mowy to moj Ivo w styczniu 2 lata skonczy i tez nic nie mowi....pizza- dada, pies -adi, kot- adi...takze jak widac jest w normie
iwcia77, Magdala, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Iwcia to ten pasztet, co "srodkiem bede smarowac, a to co spalone sie wy.ebie"??
Hahaha.
Co do mowy. Jak bylam w wieku waszych synow, to zamiast r mowilam j. To tez jest rozwojowe chyba.
No i byla wigilia i szlismy cala rodzina do babci na wigile. Po drodze spotkalismy mikolaja jakiegos. A u babci przy calej rodzinie matka chciala sie corka pochwalic i pyta, Co coreczko widzialas po drodze?
-Mikolaja huja, huja. Mikolaja huja, huja.
Ot taka historia.
Ja okien nie mylam ale mam pierniki i keksy. A kafelki w lazience to co tydzien przelatywuje szmatka lub co dwa jak mam lenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 23:55
iwcia77, Dziobak, BISCA, villemo_gbm, Bozia3, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala, to z takich historii ja jako dzieciak mówiłam zamiast z - d. I mama rozmawia z jakimś swoim znajomym, a ja podleciałam, ciągnę za spódnicę i na cały regulator "mamo, mamo daj dupy!". Oczywiście dziecko zupy pożądało, niekoniecznie rodzicielskiego zadka
Magdala, villemo_gbm, Bozia3, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mamy dziewczynke! Potwierdzone na 100%.
No i wszystko na swoim miejscu, oprocz tego, ze z usg wynika, ze ciaza tydzien mlodsza.
Jakies imiona podpowiedzcie, bo jakos nie mamy weny.Dziobak, anna maria, villemo_gbm, kapturnica, Bozia3, BISCA, Magdala, gosia7122, beates, slash, Sabina, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Mamy dziewczynke! Potwierdzone na 100%.
No i wszystko na swoim miejscu, oprocz tego, ze z usg wynika, ze ciaza tydzien mlodsza.
Jakies imiona podpowiedzcie, bo jakos nie mamy weny.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Jakies imiona podpowiedzcie, bo jakos nie mamy weny. -
Noz kurka usunelo mi odpowiedz do Myszy. Co za kraj...
Moje typy : Ania, Marysia, Ola, Basia, Helenka, Zosia.
Nie Julka, Zuza, Amelka. Nie tam, ze brzydkie, ale ich wszedzie pelno.
A prababcia albo babcia nie ma na imie jakos wyjatkowo ladnie i pasujaco do Wojtka?Dobrawa, Sabina lubią tę wiadomość
-
Jakies imiona podpowiedzcie, bo jakos nie mamy weny.
Może Izabela/Izabella - Iza, i moje ulubione IGA.iwcia77 lubi tę wiadomość