35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pusto tu jakos, a ja dawno nie pisalam, jak jest zajefajnie w norweskim przedszkolu, to pisze
Co miesiac dostajemy plan na kolejne tygodnie w przedszkolu, tak ze wiadomo, co dzieci beda robily kazdego dnia. Np w tym tyg. maluchy w srode przygotowywaly karme dla ptakow m. in. z jablek zebranych jesienia i jakichs nasionek, a dzis niosly je do karmnika do lasu i obserwowaly tam ptaszki. Wczoraj byl warsztat swiateczny, a w poniedzialek pakowanie tychze prezentow. Zakladam, ze zostaniemy obdarowani przepieknymi prezentami made by Adas ( Zosia zawsze przynosila ze szkoly cuda w stylu wlasnorecznie topione swieczki czy zapalki kominkowe w pudeleczku zdobionym makaronem )
Pod koniec miesiaca dostajemy zawsze pisemny raport dotyczacy mijajacego miesiaca i plany na kolejny. Paniom sie naprawde chce
We wtorek swieta Lucja, nabylam dla dziecka biala szatke, okazala sie jakies 70 cm za dluga... Za 2 lata bedzie jak znalazl...
Tak wiec, aj law to przedszkole. Kazdemu naszemu forumowemu maluchowi zycze, zeby bylo takie szczesliwe w przedszkolu jak Adas
krycha.stara, BISCA, Bozia3, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
bEATES,
Nie holestazy nie mam
w zeszlej ciąży dziewczyny sugerowaly ze mogę mieć,ale wyniki jeszcze w normie były,aczkolwiek wysoko
a ten lezaczek to taki na baterie mialas ? bo o taki mi chodzi
Bozia,
sliczny Mikołaj
szkoda tych ząbkówBozia3 lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
beates wrote:Tak, w leżaczku były baterie, ale tylko po to aby włączyć wibracje. Ja praktycznie tego nie używałam.
Ty pewnie myślisz o takim leżaczku -huśtawce, która po włączeniu sama się huśta , tak ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 21:42
Dobrawa, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No wlasnie Beates,o taka mi chodzi
Mowisz Kapta ze pomocne to bylo? Wlasnie o to mi chodzi,a Maks nie uzaleznil sie od tego chustania,w sensie ze bez tego nie chcial juz usnac?No i jeszcze nasuwa sie pytanie,jak dlugo dziecko moze w takim lezaczku lezec?Wszyscy w domu -
Dobrawa wrote:No wlasnie Beates,o taka mi chodzi
Mowisz Kapta ze pomocne to bylo? Wlasnie o to mi chodzi,a Maks nie uzaleznil sie od tego chustania,w sensie ze bez tego nie chcial juz usnac?No i jeszcze nasuwa sie pytanie,jak dlugo dziecko moze w takim lezaczku lezec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 10:53
Dobrawa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Witam!
Rzadko zagladam, ale wiele nie piszecie, wiec jestem na biezaco.
Ruda! Serdeczne gratulacje! Ja 15 grudnia mam polowkowe i juz mi sie stres wlaczyl.
Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.anna maria, Dziobak, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Witam!
Ruda! Serdeczne gratulacje! Ja 15 grudnia mam polowkowe i juz mi sie stres wlaczyl.
Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Hej Luna,
Byly zgrzyty, to sie troche forum personalnie oslabilo.
Moremi zaglada czasem i chyba maja sie dobrze.
Asiula regeneruje sie jak i Wacia.
Cometa ogarnia mlode i wszystko jest ok.
Napisz wiecej. Czy bez zmian znaczy, ze ciagle sie starasz?
Nie, Magdala, nie staramy się już. Za późno... Nie czuję się już na siłach - to raz, a dwa - jestem za wygodna. Mam już plany na wakacje zimowe i letnie, i teraz tym się cieszę i na to czekam. Przewartościowałam życie i korzystam pełną piersią. Czy szkoda mi, że nie mam jeszcze jednego dziecka? - jasne, że szkoda, ale głową muru nie przebiję... Życie!anna maria, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Hej Luna
Ciesz sie zyciem
Zawsze to wiekszy luzik bez maluchow,
Mozna np:
Wyspac sie,
Wypic kawke w spokoju
Wyjsc do kina z mezem
I wiele innych
A zapewniam cie taka kawka pita w fotelu w spokoju to baardzo wiele
Kapta,dziekuje za opinie:)
Juz mam cos upatrzonego i pewnie sie na to skusimyvillemo_gbm, Luna76 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
mysza1975 wrote:Witam!
Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.
Doszly tez norweskie wyrazy i norweskie liczebniki, zdecydowanie latwiejsze niz polskie w wymowie. Zawsze jest wiec zagwozdka, w jakim jezyku mowi do mnie dziecko Jezeli probujemy zrozumiec i dalej nie kumamy, znaczy mowi po swojemuMagdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Natomiast zauwazylam, ze nie wypowiada litery K, moze jej nie lubi. Nawet 'ko ko' nie powtorzy. Dziwne, bo np R mowi, czy Ł, ktor wydaja mi sie sporo trudniejsze..
Wojtek zamiast K mowi T. Wiec jest "mama tupa" zamiast "kupa", "tocyt" zamiast "kocyk", "tot" zamiast "kot" itd.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Wojtek zamiast K mowi T. Wiec jest "mama tupa" zamiast "kupa", "tocyt" zamiast "kocyk", "tot" zamiast "kot" itd.
Wycwicza jezyk i bedzie juz kotiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Odpowiedzi w kolejnosci zadawanych pytan:
Nie. Nie. Nie. Tak. Nie.
Prezenty kupione, chociaz mialo ich nie byc, ale jak zajechalam na weekend do Pl, to nabylam dla wszystkich.
Z ciast pieke w tym roku piernik ketrzynski z paczki i bedzie to moj jedyny wysilek w kuchni.
Niech zyja swieta! Czas lenistwa i relaksu.
To mowilam ja, higienistka.Dziobak lubi tę wiadomość