X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry... pogoda pod psem. Spać mi się chce okrutnie. Pracować mi się nie chce równie okrutnie, a tyle roboty. Jak żyć?!

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusto tu jakos, a ja dawno nie pisalam, jak jest zajefajnie w norweskim przedszkolu, to pisze ;)
    Co miesiac dostajemy plan na kolejne tygodnie w przedszkolu, tak ze wiadomo, co dzieci beda robily kazdego dnia. Np w tym tyg. maluchy w srode przygotowywaly karme dla ptakow m. in. z jablek zebranych jesienia i jakichs nasionek, a dzis niosly je do karmnika do lasu i obserwowaly tam ptaszki. Wczoraj byl warsztat swiateczny, a w poniedzialek pakowanie tychze prezentow. Zakladam, ze zostaniemy obdarowani przepieknymi prezentami made by Adas :) ( Zosia zawsze przynosila ze szkoly cuda w stylu wlasnorecznie topione swieczki czy zapalki kominkowe w pudeleczku zdobionym makaronem ;))

Pod koniec miesiaca dostajemy zawsze pisemny raport dotyczacy mijajacego miesiaca i plany na kolejny. Paniom sie naprawde chce :)

We wtorek swieta Lucja, nabylam dla dziecka biala szatke, okazala sie jakies 70 cm za dluga... Za 2 lata bedzie jak znalazl...

Tak wiec, aj law to przedszkole. Kazdemu naszemu forumowemu maluchowi zycze, zeby bylo takie szczesliwe w przedszkolu jak Adas :)

krycha.stara, BISCA, Bozia3, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bEATES,
    Nie holestazy nie mam
    w zeszlej ciąży dziewczyny sugerowaly ze mogę mieć,ale wyniki jeszcze w normie były,aczkolwiek wysoko :)

a ten lezaczek to taki na baterie mialas ? bo o taki mi chodzi

Bozia,
    sliczny Mikołaj :)
    szkoda tych ząbków

Bozia3 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donosiłam ciąże,uuf :)

Bozia3, Dziobak, kicia 123, villemo_gbm, beates, Magdala, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w leżaczku były baterie, ale tylko po to aby włączyć wibracje. Ja praktycznie tego nie używałam.
    Ty pewnie myślisz o takim leżaczku -huśtawce, która po włączeniu sama się huśta , tak ?

Dobrawa lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Tak, w leżaczku były baterie, ale tylko po to aby włączyć wibracje. Ja praktycznie tego nie używałam.
    Ty pewnie myślisz o takim leżaczku -huśtawce, która po włączeniu sama się huśta , tak ?
    Ja miałam taka kupiona od Iwci na baterie, były szumy ,melodyjki i hustanie. Dla mnie była wybawieniem :-) Miałam loving hug swing

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 21:42

Dobrawa, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Beates,o taka mi chodzi :)
    Mowisz Kapta ze pomocne to bylo? Wlasnie o to mi chodzi,a Maks nie uzaleznil sie od tego chustania,w sensie ze bez tego nie chcial juz usnac?No i jeszcze nasuwa sie pytanie,jak dlugo dziecko moze w takim lezaczku lezec?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    No wlasnie Beates,o taka mi chodzi :)
    Mowisz Kapta ze pomocne to bylo? Wlasnie o to mi chodzi,a Maks nie uzaleznil sie od tego chustania,w sensie ze bez tego nie chcial juz usnac?No i jeszcze nasuwa sie pytanie,jak dlugo dziecko moze w takim lezaczku lezec?
    Nie ,nie bylo takiej sytuacji bo hustawka była używana w różnych momentach więc nie kojarzyl jej tylko ze spaniem. Dla mniejszych dzieci jest wkladka do takich lezaczkow. Maks w niej leżał nie dłużej niż kwadrans czy 20 minut jednorazowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 10:53

Dobrawa, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Rzadko zagladam, ale wiele nie piszecie, wiec jestem na biezaco.

Ruda! Serdeczne gratulacje! Ja 15 grudnia mam polowkowe i juz mi sie stres wlaczyl.

Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.

anna maria, Dziobak, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam!

Ruda! Serdeczne gratulacje! Ja 15 grudnia mam polowkowe i juz mi sie stres wlaczyl.

Dziewczyny jak tam Wasze dwulatki? Rozgadaly sie wreszcie? Wojtek jest w stanie powtorzyc kazde slowo i sklada proste zdania, ale do plynnej mowy mu daleko.
    Mysza gratuluje coreczki Ale mieliście szczęście ,będziesz miała parke :-)

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Hej Luna,

Byly zgrzyty, to sie troche forum personalnie oslabilo. :-)
    Moremi zaglada czasem i chyba maja sie dobrze.
    Asiula regeneruje sie jak i Wacia.
    Cometa ogarnia mlode i wszystko jest ok.

Napisz wiecej. Czy bez zmian znaczy, ze ciagle sie starasz?

Nie, Magdala, nie staramy się już. Za późno... Nie czuję się już na siłach - to raz, a dwa - jestem za wygodna. Mam już plany na wakacje zimowe i letnie, i teraz tym się cieszę i na to czekam. Przewartościowałam życie i korzystam pełną piersią. Czy szkoda mi, że nie mam jeszcze jednego dziecka? - jasne, że szkoda, ale głową muru nie przebiję... Życie!

anna maria, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Luna :)
    Ciesz sie zyciem :)
    Zawsze to wiekszy luzik bez maluchow,
    Mozna np:
    Wyspac sie,
    Wypic kawke w spokoju
    Wyjsc do kina z mezem
    I wiele innych

A zapewniam cie taka kawka pita w fotelu w spokoju to baardzo wiele :)

Kapta,dziekuje za opinie:)
    Juz mam cos upatrzonego i pewnie sie na to skusimy :)

villemo_gbm, Luna76 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam!

Mój leniwy. Byliśmy u logopedy - wszystko ok z nim - w sensie, że kumaty - rozumie komunikaty, dogaduje się na migi, ale gada słabo. ostatnio nowe wyrazy to żaba (jaba), pupa, basia, babcia, jasia, ania, pić - no i to chyba tyle. Składa po dwa wyrazy, więcej nie. :)

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    U nas z mowa tez szalu nie ma. Jest sporo wyraznych slow, ale jest tez duzo Adasiowych slow, ktorych za chiny nie rozumiemy. Duzo jest przekreconych slow i cala masa dzwiekonasladowczych plus jezyk migowy. Do wyboru, do koloru ;-) Z tego da sie spokojnie ulozyc zdanie, a nawet opowiedziec, co dzialo sie w przedszkolu ;-)
    Doszly tez norweskie wyrazy i norweskie liczebniki, zdecydowanie latwiejsze niz polskie w wymowie. Zawsze jest wiec zagwozdka, w jakim jezyku mowi do mnie dziecko ;-) Jezeli probujemy zrozumiec i dalej nie kumamy, znaczy mowi po swojemu ;-)

Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Natomiast zauwazylam, ze nie wypowiada litery K, moze jej nie lubi. Nawet 'ko ko' nie powtorzy. Dziwne, bo np R mowi, czy Ł, ktor wydaja mi sie sporo trudniejsze..

Wojtek zamiast K mowi T. Wiec jest "mama tupa" zamiast "kupa", "tocyt" zamiast "kocyk", "tot" zamiast "kot" itd.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wojtek zamiast K mowi T. Wiec jest "mama tupa" zamiast "kupa", "tocyt" zamiast "kocyk", "tot" zamiast "kot" itd.
    Zamiana t na k jest rozwojowa i typowa u maluchow nawet starszych niz nasze.
    Wycwicza jezyk i bedzie juz kot :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma dziwne podejście do litery J. Na babcię Jasię mówi Hasia, ale na żabę mówi jaba. Jeszcze doszło teraz myju myju.

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Odpowiedzi w kolejnosci zadawanych pytan:
    Nie. Nie. Nie. Tak. Nie.
    Prezenty kupione, chociaz mialo ich nie byc, ale jak zajechalam na weekend do Pl, to nabylam dla wszystkich.
    Z ciast pieke w tym roku piernik ketrzynski z paczki i bedzie to moj jedyny wysilek w kuchni.
    Niech zyja swieta! Czas lenistwa i relaksu.
    To mowilam ja, higienistka.
    Dziobak! a ja myslalam , ze ty swieta znowu w tropiki uderzysz ..hm ...:-O

Dziobak lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no tak
    człowiek nie zagląda często, a jak wejdzie to wszystkie uciekają
    ..zgadzam sie :)...wchodze i jakies mistero..nikogo niet w doma :D

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Dziobak! a ja myslalam , ze ty swieta znowu w tropiki uderzysz ..hm ...:-O
    Bo uderze! A co!

‹‹ 13769 13770 13771 13772 13773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ