X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Pozamaciczna. Zabieg wieczorem
    Przykro mi rowniez.
    Moze jednak warto zrobić jak dojdziesz do siebie droznosc jajowodow i sprawdzić macice ?. Pozamaciczne ciaze bardzo czesto sa po powikłaniach chorobowych, które wywołują stany zapalne i powodują powstawanie zrostow, niedrożność etc.

Lunaris lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Morek,jak tam junior ?
    On ma motorek w dup...ce nawet jak jest chory. Taki typ. Na razie wygląda, że zdrowie, ale jeszcze dwa tygodnie będzie w domu. Ja wracam do pracy, a opiekę przejmuje mąż. Chyba sobie poradzą.

Co do obstawiania daty porodu... Nie życzę 8, bo to taka głupia data. "Masz prezent na dzień kobiet i na urodziny". Ja tak na walentynki dostaję :-(
    Będzie 17.03.2017!

BISCA, Magdala, anna maria lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Mozesz podac przepis na te " szybkie porody" ? :P
    Nie mam :( obawiam się, że przy kolejnym nie zdążę na porodówkę ;)
    Co dziwne, obie laski urodziły się po terminie. Starsza to był już koniec 42tc i lekka panika u lekarzy. Młodsza zmieściła się w 41tc. Ja już robiłam wszystko, żeby wylazły: długe spacery, seks, schody, herbatki z liści malin i już nie pamiętam co. I nic. Przy pierwszym porodzie było już mało wód i dlatego naszprycowali mnie oksytocyną. Szyjka mi popękała, na kroczu miałam chyba z 10 szwów, wszystko było jeszcze niegotowe :( Ale poszło szybko, nawet do wytrzymania ból i nie zdążyłyśmy się wymęczyć. Przy drugim przyjechałam już z rozwarciem na 4palce :D I naturalnie poszło bez oksy, nawet mnie nie nacięli :O było super, serio. Trzymam kciuki, żeby Tobie też tak gładko poszło. Co ciekawe, obie córki miały dokładnie tę samą wagę i długość (3350g i 57cm).
    Masz skurcze przepowiadające? Rozwarcie się zaczęło?
    Sung :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:31

moremi, anna maria lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nie zycze Ci zle tylko zamierzam przejac Twoj cykl! Wtedy zaczynam stymulacje.
    Team work panie.
    Magdala, 3lata temu w marcu był mój szczęśliwy cykl :) I teraz ma 2 latka <3

BISCA, Magdala, moremi lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Magdala, 3lata temu w marcu był mój szczęśliwy cykl :) I teraz ma 2 latka <3
    Bo u nas jest taka swiecka tradycja - jak ktoras rodzi, to ktoras zachodzi w ciaze, czyli przejmuje ten cykl, bo juz jest wolny.
    Podwierdzone naukowo!

lithe123, BISCA, kapturnica, Luna76, Magdala, moremi, anna maria, Reni lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Biszkopt urodzi 12 marca.

• BISCA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    On ma motorek w dup...ce nawet jak jest chory. Taki typ. Na razie wygląda, że zdrowie, ale jeszcze dwa tygodnie będzie w domu. Ja wracam do pracy, a opiekę przejmuje mąż. Chyba sobie poradzą.

Co do obstawiania daty porodu... Nie życzę 8, bo to taka głupia data. "Masz prezent na dzień kobiet i na urodziny". Ja tak na walentynki dostaję :-(
    Będzie 17.03.2017!

To juz wrocilas do pracy ?

Z tym 8 marca to masz racje, z tym ze tutaj nie znaja tego " swieta". Ktos tam cos przbaknie w mediach ze to dzien kobiet ale ogolnie ludzie nie wiedza ze to dzien kobiet.

moremi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Nie mam :( obawiam się, że przy kolejnym nie zdążę na porodówkę ;)
    Co dziwne, obie laski urodziły się po terminie. Starsza to był już koniec 42tc i lekka panika u lekarzy. Młodsza zmieściła się w 41tc. Ja już robiłam wszystko, żeby wylazły: długe spacery, seks, schody, herbatki z liści malin i już nie pamiętam co. I nic. Przy pierwszym porodzie było już mało wód i dlatego naszprycowali mnie oksytocyną. Szyjka mi popękała, na kroczu miałam chyba z 10 szwów, wszystko było jeszcze niegotowe :( Ale poszło szybko, nawet do wytrzymania ból i nie zdążyłyśmy się wymęczyć. Przy drugim przyjechałam już z rozwarciem na 4palce :D I naturalnie poszło bez oksy, nawet mnie nie nacięli :O było super, serio. Trzymam kciuki, żeby Tobie też tak gładko poszło. Co ciekawe, obie córki miały dokładnie tę samą wagę i długość (3350g i 57cm).
    Masz skurcze przepowiadające? Rozwarcie się zaczęło?
    Sung :(

Peknieta szyjka ?! 10 szwow ?! O.o. Odwoluje , ja tak nie chce ! ;-)
    Serio, co ma byc to bedzie. Boje sie po ludzku bolu, ale jakos to musi byc. Pocieszam sie,ze w moim szpitalu znieczulenie podaja od 3 cm rozwarcia, wiec oby do tych 3 cm ;-)

Przepowiadajacych jakos nigdy specjalnie nie czulam ale wczoraj caly dzien brzuch-skala a wieczorem dziwne cmienie w brzuchu. Dzisiaj twardnienia jak tylko jestem w pionie... moze cos sie zaczyna dziac, ale pewnie jeszcze potrwa

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A Biszkopt urodzi 12 marca.

Zaklad przyjety ;-)

Jak tam urlop ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja się wylamie i obstawiam, ze Biszkopt rozpakuje się 18 marca ;)

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Pozamaciczna. Zabieg wieczorem

Kurde, przykro mi. Trzymaj się <3

• BISCA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Biszkopt, jakbyś dziś urodzila, to byłby ten sam dzień ciazy jak ja rodzilam Adasia :)
    Idź rodz, mówię Ci..

Kurde, dopiero teraz przeczytalam posta. Dzisiaj juz za pozno. F jedzie do pracy i nie na reke mi. Trudno, bedzie marcoweczka ;-)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, jak Ci odpoczywanie idzie ? Nie nudzisz sie

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Zaklad przyjety ;-)

Jak tam urlop ?
    Jest fajowo. Jestem tylko z Zosia, wiec jest i odpoczynek, i duzo aktywnosci dla duzych dziewczynek. Dzis byl Escape room, Sztuka kochania w kinie, kawa ( dziecko pije kawe ) i szoping. Jutro muzeum- Centrum Solidarnosci.
    Super mam corke, wiec czas nam szybko plynie.

BISCA, anna maria lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bo u nas jest taka swiecka tradycja - jak ktoras rodzi, to ktoras zachodzi w ciaze, czyli przejmuje ten cykl, bo juz jest wolny.
    Podwierdzone naukowo!

ja mam jakieś koślawe ręce, bo zawsze mi cykle przelatują i łapie ktoś inny
    o jak na weselach z wiankiem ;-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak zabrałaś córkę na sztukę kochania? Czy to warsztaty z tego co wykładałaś w szkole? ;-)
    dalszy ciąg? chytryke.gif

BISCA, Dziobak lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Przykro mi rowniez.
    Moze jednak warto zrobić jak dojdziesz do siebie droznosc jajowodow i sprawdzić macice ?. Pozamaciczne ciaze bardzo czesto sa po powikłaniach chorobowych, które wywołują stany zapalne i powodują powstawanie zrostow, niedrożność etc.
    Tak. Koniecznie zrobię.
    O dziwo zrostow powiedzieli, ze prawie nie mam. Mimo 2 cesarek i plastyki brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:32

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung przykro mi, że się nie udało.

Kiedy możesz wrócić do starań?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziobak zabrałaś córkę na sztukę kochania? Czy to warsztaty z tego co wykładałaś w szkole? ;-)
    dalszy ciąg? chytryke.gif
    Ja zesz w morde! Ja nie mialam pojecia, ze w tym filmie to jawne pieprzenie odchodzi...
    Dziecko przyjelo sceny erotyczne z godnoscia. Podyskutowalysmy sobie o tym i o owym. Dala rade. Ja tez ;-)

moremi, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sung przykro mi, że się nie udało.

Kiedy możesz wrócić do starań?

Mój gin powiedział, że za dwa cykle. W szpitalu powiedzieli, żeby za 2-3 miesiące zrobić drożność. Zrobię najpierw drożność.
    :(

‹‹ 13796 13797 13798 13799 13800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ