Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie,

Na tym wątku jestem nowa: czy mogę dołączyć?:)

karolinams lubi tę wiadomość

mmdw
  • MadźkaLena Nowa

Wysłany: 19 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dzisiaj pierwszy dzień na ovu. Chciałam się bardzo serdecznie przywitać i tylko wspomnieć nieśmiało, że zaczynamy drugi cykl starań o dzidzie (pierwszą) - w zeszłym miesiącu skończyłam 37 lat.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mysza ile mala teraz wazy wg.usg?

W czwartek (32+0 tc) wazyla 1330g.

• ola_bike38 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy znacie @mama ginekolog świetna dziewczynę ginekolozke.Napisała niedawno super post on hipotrofia.mamaginekolog. może Wam coś pomoze:https://mamaginekolog.pl/hipotrofia-plodu/
    Jeśli nie znacie jeszcze jej strony albo profilu na Facebooku to na pewno się zakochacie:)robi kawał dobrej roboty.

Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7.
  • ola_bike38 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadźkaLena wrote:

Dzisiaj pierwszy dzień na ovu. Chciałam się bardzo serdecznie przywitać i tylko wspomnieć nieśmiało, że zaczynamy drugi cykl starań o dzidzie (pierwszą) - w zeszłym miesiącu skończyłam 37 lat.
    Cześć!ja też jestem nowa od kilku dni tutaj na forum.Rok starsza od Ciebie.Pol roku starań o 2 dziecko i cisza....

Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doooobry:)
    Biszka-gotowa? Dzis jest TEN dzien :)
    Mysza, nie przejmuj sie, jesteś pod kontrola lekarza, wiec będzie bieżący monitoring sytuacji. Pamiętasz, rok temu moja siostra miała podobnie, pociągnęli ciążę ile się da i przyspieszyli cesarkę. Mała zdrowa i śliczna, choć urodzona ma esiac przed terminem.

Witam nowe koleżanki i miłego dnia wszystkim

moremi lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Mysza, mi się wydaje, że na 32 tydzień to nie jest zła waga i faktycznie ta Twoja lekarka jakoś cały czas Cię straszy. Wierzę, że to tak sporo na wyrost.

Cześć nowe :-)
    A reszta starych to gdzie? Gdzie lista? Gdzie Pani? ;-)
    I gdzie się Czarny kot kryje? Jak przygotowania do wesela?

Dzisiaj moje dziecko po prawie dwumiesięcznej przerwie wróciło do żłobka i mm nadzieję, że będzie dobrze. W każdym razie nie płakał i poszedł się bawić.

Reni, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie znalazłam swojego starego suwaczka :-( a taki ładny był

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Vikram Nowa

Wysłany: 20 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona staraczek 35+. Mamy już jedno dziecko. Próbujemy od 6 mc drugie i jakoś straciłam nadzieję. Dziś jest mi wyjątkowo źle, bo przypuszczam, że się znowu nie udało. To będzie 7 cykl starań. A zegar tyka.

karolinams, Lunaris lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tu nowa ale witam serdecznie :)
    Vikram wrote:
    Dołączam do grona staraczek 35+. Mamy już jedno dziecko. Próbujemy od 6 mc drugie i jakoś straciłam nadzieję. Dziś jest mi wyjątkowo źle, bo przypuszczam, że się znowu nie udało. To będzie 7 cykl starań. A zegar tyka.
    Witam, nie łam się, mamy podobne historie, jesteśmy tu by się wspierać będzie dobrze zobaczysz.
    ola_bike38 wrote:
    Cześć!ja też jestem nowa od kilku dni tutaj na forum.Rok starsza od Ciebie.Pol roku starań o 2 dziecko i cisza....
    Witam, u mnie podobnie tylko że walka o trzecie po prawie roku , pierwszy cykl ze stymulacją :)
    MadźkaLena wrote:

Witam, dopeiro drugi cykl i może już będzie owocny i tego ci życzę :)
    mmdw wrote:
    Witam Was serdecznie,

Na tym wątku jestem nowa: czy mogę dołączyć?:)

Witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:13

mmdw lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki karolinams:)

W przyszłym miesiącu kończę 37 lat, staram się o dzieciątko (wymarzonego synka) od bardzo dawna z przerwami (laparo, HSG, usunięcie torbieli czekoladowej na jajniku, 5 inseminacji: tylko pierwsza się udała ale niestety w 6 tygodniu poronienie, usunięcie guza w piersi) ale ostatnio po ustąpieniu endometriozy zwiększyliśmy z mężem nasze starania:)

Mam już dwie, cudowne adoptowane córeczki ale marzę o ciąży naturalnej i biologicznym maleństwie :) dziewczynki też zresztą ciągle proszą o braciszka:)

mmdw
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw wrote:
    Dzięki karolinams:)

W przyszłym miesiącu kończę 37 lat, staram się o dzieciątko (wymarzonego synka) od bardzo dawna z przerwami (laparo, HSG, usunięcie torbieli czekoladowej na jajniku, 5 inseminacji: tylko pierwsza się udała ale niestety w 6 tygodniu poronienie, usunięcie guza w piersi) ale ostatnio po ustąpieniu endometriozy zwiększyliśmy z mężem nasze starania:)

Mam już dwie, cudowne adoptowane córeczki ale marzę o ciąży naturalnej i biologicznym maleństwie :) dziewczynki też zresztą ciągle proszą o braciszka:)
    Rany to macie już dużo już przeżyte, współczuję i trzymam kciuki tym bardziej mocno.
    Cudne, że adoptowaliście córeczki :) to musi być cudowne, że one nawet proszą o braciszka .

mmdw lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinams a jak Twoje samopoczucie ?

Z tego co widzę, starasz się o trzecie maleństwo ? Również Cię podziwiam...i gratuluję odwagi:) Będzie dobrze, zobaczysz...

A w jakim wieku masz już dzieciaczki ?

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolinams, już niedługo testujesz :) będę trzymała kciuki:)

Ja zaczynam mój 2cs na Ovu, włączyłam tym razem do diety siemię lniane...bo w zeszłym cyklu miałam skąpy płodny śluz, może siemię mi go choć troszkę poprawi...:)

mmdw
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw mam już podrośnięte dzieci więc bardzo tęsknie za maluszkiem w domu.
    Mam dwóch synów 11 lat i 7 lat :)
    Tak z niecierpliwością czekam na testowanie, od wczoraj bardzo ciążowo się czuję, ale to podobno za sprawą pregnylu (biegam do wc ciągle, mega zmęczona i śpiąca, piersi nabrzmiałe)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Mysza, mi się wydaje, że na 32 tydzień to nie jest zła waga i faktycznie ta Twoja lekarka jakoś cały czas Cię straszy. Wierzę, że to tak sporo na wyrost.

Cześć nowe :-)
    A reszta starych to gdzie? Gdzie lista? Gdzie Pani? ;-)
    I gdzie się Czarny kot kryje? Jak przygotowania do wesela?

Dzisiaj moje dziecko po prawie dwumiesięcznej przerwie wróciło do żłobka i mm nadzieję, że będzie dobrze. W każdym razie nie płakał i poszedł się bawić.

dostałam okres w 27 dc - tak więc 56 cs zaczęłam i mnie wszystko wkur**a
    mam syndrom pacmana, cały czas coś żre, ja nie wiem jak te diety działają! Jem 10 posiłków dziennie i nie chudnę chytryke.gif
    zrobiłam testa chciałam zobaczyć czy jakieś emocje będą, ale ta zabawa to już nie dla mnie. Zapomniałam o nim i odczytałam go 3 dni później. Tak że ten..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:44

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Jagodka2017 Nowa

Wysłany: 20 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dołączyłam i ja. Mam 38 lat i 3 letniego synka. Hashimoto i leczoną niedoczynnosc tarczycy. Jestem tuz po poscie Dr Dabrowskiej (uspokoilam nia tarczyce, oczyscilam organizm i troche podleczylam hashimoto) - polecam!!!

W pierwszą ciążę zaszłam własnie jakims cudem (dieta oczyszczajaca glownie), bo wyniki byly do bani - jak to powiedzial moj ginekolog: z medycznego punktu widzenia ciaza byla niemozliwa. Urodzilam zdrowego synka - 10p 61 cm i 4280g :)

Od tego miesiaca rozpoczynam starania o 2 dzidzię. W tym miesiacu kiepsko z przytulaniem bedzie, bo maż "na wygnaniu zawodowym" ale mam nadzieję, że jeszcze będę mamą. Pozdrawiam Was wszystkie!!!

villemo_gbm, Lunaris lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki wysyp nowych :-)

Jagódka 38 lat i dzidzia? no weź sie chytryke.gif za dzidzię można tu palec w oko dostać ;-) my się staramy o dziecko :-)

witajcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:04

Aasiula, anna maria, moremi, gosia7122, kapturnica, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Luna76 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    O jaki wysyp nowych :-)

Jagódka 38 lat i dzidzia? no weź sie chytryke.gif za dzidzię można tu palec w oko dostać ;-) my się staramy o dziecko :-)

witajcie
    Dobrze mowisz Renek :) I zeby miec dziecko trzeba uprawiac sex a nie przytulac sie;)
    Czy moze cos sie zmienillo hyhy ;)

anna maria, moremi, kapturnica, malgos741, nick nieaktualny, Luna76 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kolezanki starajace sie o dziecko :)
    :)

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 13808 13809 13810 13811 13812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ