X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie,

Na tym wątku jestem nowa: czy mogę dołączyć?:)

karolinams lubi tę wiadomość

mmdw
  • MadźkaLena Nowa

Wysłany: 19 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dzisiaj pierwszy dzień na ovu. Chciałam się bardzo serdecznie przywitać i tylko wspomnieć nieśmiało, że zaczynamy drugi cykl starań o dzidzie (pierwszą) - w zeszłym miesiącu skończyłam 37 lat.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mysza ile mala teraz wazy wg.usg?

W czwartek (32+0 tc) wazyla 1330g.

• ola_bike38 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy znacie @mama ginekolog świetna dziewczynę ginekolozke.Napisała niedawno super post on hipotrofia.mamaginekolog. może Wam coś pomoze:https://mamaginekolog.pl/hipotrofia-plodu/
    Jeśli nie znacie jeszcze jej strony albo profilu na Facebooku to na pewno się zakochacie:)robi kawał dobrej roboty.

Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7.
  • ola_bike38 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadźkaLena wrote:

Dzisiaj pierwszy dzień na ovu. Chciałam się bardzo serdecznie przywitać i tylko wspomnieć nieśmiało, że zaczynamy drugi cykl starań o dzidzie (pierwszą) - w zeszłym miesiącu skończyłam 37 lat.
    Cześć!ja też jestem nowa od kilku dni tutaj na forum.Rok starsza od Ciebie.Pol roku starań o 2 dziecko i cisza....

Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doooobry:)
    Biszka-gotowa? Dzis jest TEN dzien :)
    Mysza, nie przejmuj sie, jesteś pod kontrola lekarza, wiec będzie bieżący monitoring sytuacji. Pamiętasz, rok temu moja siostra miała podobnie, pociągnęli ciążę ile się da i przyspieszyli cesarkę. Mała zdrowa i śliczna, choć urodzona ma esiac przed terminem.

Witam nowe koleżanki i miłego dnia wszystkim

moremi lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Mysza, mi się wydaje, że na 32 tydzień to nie jest zła waga i faktycznie ta Twoja lekarka jakoś cały czas Cię straszy. Wierzę, że to tak sporo na wyrost.

Cześć nowe :-)
    A reszta starych to gdzie? Gdzie lista? Gdzie Pani? ;-)
    I gdzie się Czarny kot kryje? Jak przygotowania do wesela?

Dzisiaj moje dziecko po prawie dwumiesięcznej przerwie wróciło do żłobka i mm nadzieję, że będzie dobrze. W każdym razie nie płakał i poszedł się bawić.

Reni, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie znalazłam swojego starego suwaczka :-( a taki ładny był

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Vikram Nowa

Wysłany: 20 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona staraczek 35+. Mamy już jedno dziecko. Próbujemy od 6 mc drugie i jakoś straciłam nadzieję. Dziś jest mi wyjątkowo źle, bo przypuszczam, że się znowu nie udało. To będzie 7 cykl starań. A zegar tyka.

karolinams, Lunaris lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tu nowa ale witam serdecznie :)
    Vikram wrote:
    Dołączam do grona staraczek 35+. Mamy już jedno dziecko. Próbujemy od 6 mc drugie i jakoś straciłam nadzieję. Dziś jest mi wyjątkowo źle, bo przypuszczam, że się znowu nie udało. To będzie 7 cykl starań. A zegar tyka.
    Witam, nie łam się, mamy podobne historie, jesteśmy tu by się wspierać będzie dobrze zobaczysz.
    ola_bike38 wrote:
    Cześć!ja też jestem nowa od kilku dni tutaj na forum.Rok starsza od Ciebie.Pol roku starań o 2 dziecko i cisza....
    Witam, u mnie podobnie tylko że walka o trzecie po prawie roku , pierwszy cykl ze stymulacją :)
    MadźkaLena wrote:

Witam, dopeiro drugi cykl i może już będzie owocny i tego ci życzę :)
    mmdw wrote:
    Witam Was serdecznie,

Na tym wątku jestem nowa: czy mogę dołączyć?:)

Witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:13

mmdw lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki karolinams:)

W przyszłym miesiącu kończę 37 lat, staram się o dzieciątko (wymarzonego synka) od bardzo dawna z przerwami (laparo, HSG, usunięcie torbieli czekoladowej na jajniku, 5 inseminacji: tylko pierwsza się udała ale niestety w 6 tygodniu poronienie, usunięcie guza w piersi) ale ostatnio po ustąpieniu endometriozy zwiększyliśmy z mężem nasze starania:)

Mam już dwie, cudowne adoptowane córeczki ale marzę o ciąży naturalnej i biologicznym maleństwie :) dziewczynki też zresztą ciągle proszą o braciszka:)

mmdw
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw wrote:
    Dzięki karolinams:)

W przyszłym miesiącu kończę 37 lat, staram się o dzieciątko (wymarzonego synka) od bardzo dawna z przerwami (laparo, HSG, usunięcie torbieli czekoladowej na jajniku, 5 inseminacji: tylko pierwsza się udała ale niestety w 6 tygodniu poronienie, usunięcie guza w piersi) ale ostatnio po ustąpieniu endometriozy zwiększyliśmy z mężem nasze starania:)

Mam już dwie, cudowne adoptowane córeczki ale marzę o ciąży naturalnej i biologicznym maleństwie :) dziewczynki też zresztą ciągle proszą o braciszka:)
    Rany to macie już dużo już przeżyte, współczuję i trzymam kciuki tym bardziej mocno.
    Cudne, że adoptowaliście córeczki :) to musi być cudowne, że one nawet proszą o braciszka .

mmdw lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinams a jak Twoje samopoczucie ?

Z tego co widzę, starasz się o trzecie maleństwo ? Również Cię podziwiam...i gratuluję odwagi:) Będzie dobrze, zobaczysz...

A w jakim wieku masz już dzieciaczki ?

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolinams, już niedługo testujesz :) będę trzymała kciuki:)

Ja zaczynam mój 2cs na Ovu, włączyłam tym razem do diety siemię lniane...bo w zeszłym cyklu miałam skąpy płodny śluz, może siemię mi go choć troszkę poprawi...:)

mmdw
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw mam już podrośnięte dzieci więc bardzo tęsknie za maluszkiem w domu.
    Mam dwóch synów 11 lat i 7 lat :)
    Tak z niecierpliwością czekam na testowanie, od wczoraj bardzo ciążowo się czuję, ale to podobno za sprawą pregnylu (biegam do wc ciągle, mega zmęczona i śpiąca, piersi nabrzmiałe)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Mysza, mi się wydaje, że na 32 tydzień to nie jest zła waga i faktycznie ta Twoja lekarka jakoś cały czas Cię straszy. Wierzę, że to tak sporo na wyrost.

Cześć nowe :-)
    A reszta starych to gdzie? Gdzie lista? Gdzie Pani? ;-)
    I gdzie się Czarny kot kryje? Jak przygotowania do wesela?

Dzisiaj moje dziecko po prawie dwumiesięcznej przerwie wróciło do żłobka i mm nadzieję, że będzie dobrze. W każdym razie nie płakał i poszedł się bawić.

dostałam okres w 27 dc - tak więc 56 cs zaczęłam i mnie wszystko wkur**a
    mam syndrom pacmana, cały czas coś żre, ja nie wiem jak te diety działają! Jem 10 posiłków dziennie i nie chudnę chytryke.gif
    zrobiłam testa chciałam zobaczyć czy jakieś emocje będą, ale ta zabawa to już nie dla mnie. Zapomniałam o nim i odczytałam go 3 dni później. Tak że ten..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:44

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Jagodka2017 Nowa

Wysłany: 20 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dołączyłam i ja. Mam 38 lat i 3 letniego synka. Hashimoto i leczoną niedoczynnosc tarczycy. Jestem tuz po poscie Dr Dabrowskiej (uspokoilam nia tarczyce, oczyscilam organizm i troche podleczylam hashimoto) - polecam!!!

W pierwszą ciążę zaszłam własnie jakims cudem (dieta oczyszczajaca glownie), bo wyniki byly do bani - jak to powiedzial moj ginekolog: z medycznego punktu widzenia ciaza byla niemozliwa. Urodzilam zdrowego synka - 10p 61 cm i 4280g :)

Od tego miesiaca rozpoczynam starania o 2 dzidzię. W tym miesiacu kiepsko z przytulaniem bedzie, bo maż "na wygnaniu zawodowym" ale mam nadzieję, że jeszcze będę mamą. Pozdrawiam Was wszystkie!!!

villemo_gbm, Lunaris lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki wysyp nowych :-)

Jagódka 38 lat i dzidzia? no weź sie chytryke.gif za dzidzię można tu palec w oko dostać ;-) my się staramy o dziecko :-)

witajcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:04

Aasiula, anna maria, moremi, gosia7122, kapturnica, ana167, malgos741, Sung, Luna76 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    O jaki wysyp nowych :-)

Jagódka 38 lat i dzidzia? no weź sie chytryke.gif za dzidzię można tu palec w oko dostać ;-) my się staramy o dziecko :-)

witajcie
    Dobrze mowisz Renek :) I zeby miec dziecko trzeba uprawiac sex a nie przytulac sie;)
    Czy moze cos sie zmienillo hyhy ;)

anna maria, moremi, kapturnica, malgos741, Sung, Luna76 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kolezanki starajace sie o dziecko :)
    :)

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 13808 13809 13810 13811 13812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ