35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Tez się zjadlo
Paszcza, no wiem, że już wiedzą. Czas najwyższy
Trzymam kciuki za Julkę i za Ciebie.
Ola, na razie wygląda to dobrze i chyba masz wczesną owulację. Amh zrobiłam we wrześniu, żeby zobaczyć jak stoję z czasem i mnie to uspokoiło. Gdyby było źle, to już wtedy bym działała i to pewnie z pomocą medyczną.
Odnośnie badania drożności, to mamy tutaj hardcora Reni. Ona na żywca chyba wszystko robiła.kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Bardzo cczęsto by zwiększyć szanse na ciążę stosuję się Stymulacje by wywołać owulacje
Stymulacje owulacji za pomocą hormonów tj za pomocą np clostibegytu popularnie zwanego clo lub gonadotropin.Przy clo ryzyko CIAzy mnogiej jest znacznie większe gdyż wywołuje mnogie owulacje. Najczęściej tez po monitoringu takiego cyklu stosuje się zastrzyk na wywołanie końcowej fazy dojrzewania pęcherzyka i jego pęknięcie ,przykładowo za pomocą pregnylu.
Przy niedomodze lutealnej a wiec 2 fazy najczęściej stosuje się leki zawierające protesteron i ich tez jest mnóstwo od zwykłego progesteronu pod język czy dopochwowego po prolutex i inne dużo droższe i lepiej wchlanialne .
Najlepiej w dwóch ,trzech cyklach zbadać progesteron w około 7,8 dniu po owulacji a wiec nie zawsze będzie to 21 dzień cyklu bo nie każda kobieta ma owulacje 14,15 dzien
To tak w dużym skrócie
Skąd Ty to wszystko wiesz?
i taki długi post napisałaś
tak bardzo dojrzałaś, wyrosłaś na mądrą Kapturnicę zuch!Sabina, kapturnica, anna maria lubią tę wiadomość
-
ola_bike38 wrote:Czy któraś z Was miała robione badanie drożności jajowodów? A co dalej jeśłi stwierdzą iż któryś jest niedrożny to laparoskopia czy można go udrożnić w trakcie badania?
jesteśmy po rozmowie z profesorami nt starań i z tego co mówili odchodzą od udrażniania jajowodów
jeśli się odetka samo to ok a jak nie to różaniec -
ola_bike38 wrote:Sabina a to badanie boli? Musiałaś być uspana? Co się dzieje na wypadek jak sie okaże, że któryś jajowód jest niedrożny? Przepychaja go? przepraszam za takie pytania. Jak to było u Ciebie?
Będę w kwietniu u mojej Pani ginekolog to pewnie wszystko mi objaśni.
Ola jak Ci się chce poczytaj w moim pamiętniku opisałam badanie na stronie 5Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:45
kapturnica, ola_bike38 lubią tę wiadomość
-
co do drożności
najlepiej zapytać się jaką metodę mają
jeśli nowoczesną z balonikiem i cewnikiem to jedziesz na żywca
jeśli średniowieczną z kulociągiem, który Ci wciskają w wedżajnę, żeby złapać szyjkę to ja bym szybko oddaliła się z tego miejsca
chociaż..jestem dziwna, bo dałam sobie ku@#$#E$% zrobić histero na żywcaSabina, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Skąd Ty to wszystko wiesz?
i taki długi post napisałaś
tak bardzo dojrzałaś, wyrosłaś na mądrą Kapturnicę zuch!
Ps. Boszzz jak mi tęskno do czasów kiedy wszystkie tu na wątku zaginalysmy wiedzę niektórych lekarzyReni, Sabina, anna maria lubią tę wiadomość
-
ola_bike38 wrote:aaaaa i jeszcze mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby napisac czy badała AMH (wyznaczający poziom rezerw jajnikowych)? Strasznie drogie to badanie, coś około 200 zł i zastanawiam się czy robić. Co byście poradziły?
Chociaż teraz jak sie zastanowić to po resekcji klinowej jajnikow sprzed lat[(odeszlo sie juz od tego zabiegu ,gdyż resekcja jajnikow ma na celu min ich czesc usunięcie by wspomóc owulacje, pekanie samoistne pęcherzyków) przy pcos jajniki maja bardzo pogrubiona otoczke co bardzo czesto prowadzi do tworzenia sie licznych torbieli, z przetrwalych pęcherzyków ]oraz kauteryzacji w 2015roku to amh poleciało drastycznie w dół .
Druga strona medalu jest taka, ze nawet z niskim amh można spokojnie zajść w ciążę bo amh mówi o rezerwie ale nie o jakości jajec. Na wątku były dziewczyny z bardzo niskim amh a zaszły w ciążę nnaturalnie i ja donosilyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:co do drożności
najlepiej zapytać się jaką metodę mają
jeśli nowoczesną z balonikiem i cewnikiem to jedziesz na żywca
jeśli średniowieczną z kulociągiem, który Ci wciskają w wedżajnę, żeby złapać szyjkę to ja bym szybko oddaliła się z tego miejsca
chociaż..jestem dziwna, bo dałam sobie ku@#$#E$% zrobić histero na żywca
jak to cewnikiem? piszesz o sprawdzaniu drożności czy udrażnianiu?
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:A ja, kurza dupa, przy kolacji czytam.
moim zdaniem za późno jesz kolację
będziesz gruba, zobaczysz jak będziesz na plaży ludzie z greenpeace będą Cię spychać do morzamoremi, kapturnica, Magdala, Luna76, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:moim zdaniem za późno jesz kolację
będziesz gruba, zobaczysz jak będziesz na plaży ludzie z greenpeace będą Cię spychać do morzakapturnica, Magdala, Reni, Luna76, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dobra, któraś z invitrowek coś o tym wie?
http://www.artemida-online.pl/Nieodplatna_procedura_zaplodnia_pozaustrojowego,7300,5452,0,pl.html-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny