35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:wierzę
tylko, że latami wierzyłam polskim forom, że ft3 i ft4 mają być w górnej granicy, a to nieprawda. I że jodu przy hashi nie wolno. A nic mi takiego kopa nie dało jak jod i odpowiednio dawkowane T3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 12:41
-
kapturnica wrote:Powiem tak . Jak stać cię na to badanie to je zrób. Fsh masz ładne wiec ono juz pośrednio mówi o rezerwie jaka masz. Zawsze będziesz spokojniejsza widząc na papierze ,ze jajec jeszcze trochę jest Ja osobiście nie robiłam badania ponieważ stwierdziłam, ze skoro mam pcos to amh wyjdzie ok , nawet za wysokie .
Chociaż teraz jak sie zastanowić to po resekcji klinowej jajnikow sprzed lat[(odeszlo sie juz od tego zabiegu ,gdyż resekcja jajnikow ma na celu min ich czesc usunięcie by wspomóc owulacje, pekanie samoistne pęcherzyków) przy pcos jajniki maja bardzo pogrubiona otoczke co bardzo czesto prowadzi do tworzenia sie licznych torbieli, z przetrwalych pęcherzyków ]oraz kauteryzacji w 2015roku to amh poleciało drastycznie w dół .
Druga strona medalu jest taka, ze nawet z niskim amh można spokojnie zajść w ciążę bo amh mówi o rezerwie ale nie o jakości jajec. Na wątku były dziewczyny z bardzo niskim amh a zaszły w ciążę nnaturalnie i ja donosilyStaramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7. -
moremi wrote:Dobra, któraś z invitrowek coś o tym wie?
http://www.artemida-online.pl/Nieodplatna_procedura_zaplodnia_pozaustrojowego,7300,5452,0,pl.html
To dla mlodych. Stare dupy sie nie lapio.ola_bike38, Luna76 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ola_bike38 wrote:@Kapturnica a powiedzialabys mi jakie badanie powinno się zrobić by okreslić jakoś jajeczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:57
MisiaABC, ola_bike38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:To się nie opiera wiedzy na forach tylko na rozmowach z endokrynologami a ft3 i ft4 powinno być w okolicy środka i każdy szanujacy się lekarz informuje o tym pacjenta i tak ustala leczenie .
To się uśmiałam, dzięki za poprawienie nastroju
Mało który endokrynolog w ogóle bierze pod uwagę ft3 i ft4, a o takim, który wie na jakim poziomie ma być ft3 i ft4 jak żyję nie słyszałam (w Polsce).
Ja pojechałam aż do Niemiec. I całe szczęście.
Nie masz racji z tym ft3 i ft4.
Poczytaj choćby stop that thyroid madness.
Gdyby lekarze mieli choć część tej wiedzy (gdyby chcieli mieć!) wielu z nas nie musiało by pytać po forach i samemu się kształcić. -
Sung wrote:To się uśmiałam, dzięki za poprawienie nastroju
Mało który endokrynolog w ogóle bierze pod uwagę ft3 i ft4, a o takim, który wie na jakim poziomie ma być ft3 i ft4 jak żyję nie słyszałam (w Polsce).
Ja pojechałam aż do Niemiec. I całe szczęście.
Nie masz racji z tym ft3 i ft4.
Poczytaj choćby stop that thyroid madness.
Gdyby lekarze mieli choć część tej wiedzy (gdyby chcieli mieć!) wielu z nas nie musiało by pytać po forach i samemu się kształcić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:15
-
Sung, nie znam cię, więc nie wiem o co chodzi, ale cokolwiek dziwi mnie twoje podejście do tematu. Mój ginekolog endokrynolog bierze pod uwagę całą trójcę. Poprzedni endokrynolog również brał pod uwagę ft3 i ft4. Tyle że tamten chciał mnie leczyć właśnie jodem i może bym się zgodziła, gdyby nie fakt, że zakazał mi starań na minimum pół roku. Po trzech poronieniach i w wieku 37 lat, bo... jego koleżanka zaszła w ciążę mając 42 lata i ja mam jeszcze czas. Od razu zmieniłam lekarza na ginekologa ze specjalizacją z endokrynologii i miesiąc później po ustawieniu hormonów farmakologicznie miałam cykl ciążowy.
Sung, a w ogóle spotkalas jakiegoś normalnego lekarza? Bo mam wrażenie, że nie i jednak lekarz Google ma u ciebie większe poważanie niż realny człowiek.kapturnica lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sung wrote:o matko... :0 ale cewnik taki cewnik do pęcherza?? się zakłada przy sprawdzaniu drożności?? zgłupiałam...
moje amh 2,9 chyba i mam iść na usg w kierunku pcos.
Wprowadza sie wziernik ginekologiczny. Po przemyciu szyjki macicy roztworem odkażającym wprowadza się jednorazowy, sterylny, miękki cewnik, na którego końcu znajduje się (na razie pusty) balonik.
Za pomocą strzykawki i specjalnego miękkiego cewnika podaje się do jamy macicy płyn, który stopniowo wypełnia jamę macicy, potem jajowody i następnie dostaje się do jamy otrzewnej.
stara metod: do wykonania stosuje się tradycyjne, metalowe aparaty Schulzego wymagające umocowania na szyjce za pomocą tzw. kulociągów , czyli metalowych szczypiecWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 14:41
Sung, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Wprowadza sie wziernik ginekologiczny. Po przemyciu szyjki macicy roztworem odkażającym wprowadza się jednorazowy, sterylny, miękki cewnik, na którego końcu znajduje się (na razie pusty) balonik.
Za pomocą strzykawki i specjalnego miękkiego cewnika podaje się do jamy macicy płyn, który stopniowo wypełnia jamę macicy, potem jajowody i następnie dostaje się do jamy otrzewnej.
stara metod: do wykonania stosuje się tradycyjne, metalowe aparaty Schulzego wymagające umocowania na szyjce za pomocą tzw. kulociągów , czyli metalowych szczypiecReni lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Moremi opowiadaj ,byłaś u gina? Jak maluch ?
Ciałko żółte prawidłowej budowy i wielkości, echo zarodka i serduszko kolejną wizyta za trzy tygodnie, a teraz clexane. I boję się, i cieszęMagdala, BISCA, Dziobak, kapturnica, beates, Sung, *aga*, Reni, sandzu, gosia7122, anna maria, Luna76, Sabina, slash lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Krakowianka wrote:Hej co u Ciebie? Jak tam nasz doktorek? ja sie widzieli z him w przyszly czar tea a Nutri dowiemy sie, ile zarodeczkow od kd mrozimy-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Byłam
Ciałko żółte prawidłowej budowy i wielkości, echo zarodka i serduszko kolejną wizyta za trzy tygodnie, a teraz clexane. I boję się, i cieszę
Cudowne wiesci. Ty szczesciaro.BISCA, moremi lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Krakowianka wrote:Hej co u Ciebie? Jak tam nasz doktorek? ja sie widzieli z him w przyszly czar tea a Nutri dowiemy sie, ile zarodeczkow od kd mrozimy
Widzialam sie niestety z jego ojcem w weekend, bo oni pracuja u nas na zmiane. Nie jestem zadowolona, poniewaz dr Artur ma wg mnie wieksza wiedze. Zrobilam wiec tylko usg, wzielam recepte i poszlam.
Trzymam kciuki z mrozenie.
Ja jestem w trakcie stumulacji.Dziobak, beates lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.