35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Trodde nadal trzymam kciuki :-* Osjanka ja mam wyniki tego badania w srode lub czwartek. Ja od razu zakladalam ze je zrobie by wiedziec na czym stoje i pomoze mi ono w podjeciu decyzji czy robic aminopunkcje czy nie robic jesli zajdzie taka potrzeba. Wolalabym nie robic oczywiscie. Moim marzeniem jest sie dowiedziec po tym badaniu ze wszystko ok i isc we wzglednym spokoju dalej dzis jednak nie wiem czy jakis lekki rotawirus mnie nie meczyl kurde i to mnie martwi na ta chwile, bylam dwa razy w kibelku ale czuje sie jak przy rotawirusie oby to nie byla jakas niepozorna forma cytomegalii.
-
Poniewaz ja mialam bete za wysoka nawet jakbym miala owulacje dwa dni wczesniej to mysle ze pappa wyjdzie mi zle. Choc nie wiem jak beta hcg ma sie do wolnej podjednostki bety hcg ale ta i ta jest opisywana jako dajaca podobne rezultaty, jesli ma cokolwiek zlego oznaczac.
-
Osjanka wrote:Kurczę, Trodde, przykro mi A dlaczego zleciła betę do badania?
Kiedy idziesz do gin z tymi wynikami? I jak się czujesz?
Misiabella, kiedy wynik tego testu? Moja lekarka mi powiedziała, żebym spokojnie zrobiła genetyczne+pappa i jeśli wyjdzie OK, to żebym nie zawracała sobie głowy innymi badaniami... Przyznam, że cena też trochę mnie hamuje. Waham się, czy robić dodatkowo.
U mnie ósmy tydzień i mam okropne mdłości, wymiotuję prawie codziennie, chociaż co dziwne - wieczorem.
ja wiem czy dziwne większość na belly, w tym i ja pawiuje wieczorem
ja też olałam NIFTY po prawidłowym usg i pappie -
Misiabella wrote:Trodde nadal trzymam kciuki :-* Osjanka ja mam wyniki tego badania w srode lub czwartek. Ja od razu zakladalam ze je zrobie by wiedziec na czym stoje i pomoze mi ono w podjeciu decyzji czy robic aminopunkcje czy nie robic jesli zajdzie taka potrzeba. Wolalabym nie robic oczywiscie. Moim marzeniem jest sie dowiedziec po tym badaniu ze wszystko ok i isc we wzglednym spokoju dalej dzis jednak nie wiem czy jakis lekki rotawirus mnie nie meczyl kurde i to mnie martwi na ta chwile, bylam dwa razy w kibelku ale czuje sie jak przy rotawirusie oby to nie byla jakas niepozorna forma cytomegalii.
ale idziesz na to usg prenatalne? -
W dniu w ktorym ide na pappe i usg bede miala tez wyniki z tego testu. Ja chcialam to badanie zrobic bez wzgledu na wynik papy i usg, nawet jakby wyszly dobrze, bo nawet jak wyjda dobrze i tak nie ma pewnosci czy dziecko jest zdrowe czy nie. Ja chcialabym wiedziec jak jest i wole wiedziec to wczesniej niz dowiedziec sie przy porodzie. Ja nie planuje aborcji, chyba zeby chodzilo o straszne deformacje i brak szans na dluzsze przezycie chodz i wtedy mialabym watpliwosci i nie wiem czy moglabymwydac taki wyrok, ale w przypadku mojej osoby to wole taka wiedze uzyskac wczesniej niz przy porodzie i tak bardzo sie rozczarowac no i zyc tak kilka miesiecy w swiecie lekow i obaw.
-
Kurczę, rozmyślam i rozmyślam i chyba też się zdecyduje jednak na to badanie.
Misiabella, Czytam w opisie badania w babka Medica że trzeba mieć zdjęcie z usg lub opis biometryczny. Ale wystarczy takie z 7 tygodnia? Zadzwonię tam oczywiście ale może Ty mi powiesz -
Z tym usg to prwnie chodzi zeby udowodnic ze robi sie to badanie nie wczesniej niz w 10 tc, bo jak ono nie wyjdzie to oni musza pobrac krew jeszcze raz i ja badac. Ja chodze do mojej ginekolog do Fertiny wiec oni maja moje dane w ktorym jestem tyg itd. Zreszta usg w 10 tc tez robilam u nich, to znaczy u mojej ginki. A swoja droga to Fertina znajduje sie niedaleko babka medica bo jak wracam to mijam
-
Dziś byłam na monitoringu. Pęcherzyk 22 cm. Lekarz stwierdził, że sytuacja wygląda wyśmienicie i żeby działać dziś i jutro, a w sobotę sprawdzimy czy pękł. Zalecił też zbadać estradiol i amh.Byloby super gdyby się udało.
kapturnica, Misiabella, Madzia02, beates lubią tę wiadomość
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
antykoagulant toczniowy +
ANA1 +
V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
XI 2019 lametta+pregnyl -
adriette wrote:Dziś byłam na monitoringu. Pęcherzyk 22 cm. Lekarz stwierdził, że sytuacja wygląda wyśmienicie i żeby działać dziś i jutro, a w sobotę sprawdzimy czy pękł. Zalecił też zbadać estradiol i amh.Byloby super gdyby się udało.
adriette, beates lubią tę wiadomość
-
Sluszny rozmiar No to do roboty moja droga. Ja tam wyznaje teorie ze lepiej robic to codziennie przez kilka dni- jesli wiadomo co gdzie kiedy I zdaje sie to potwierdzac kanal animal planet, mysle ze zwierzaki wiedza co robia jak sie bzykaja co 5 min przez kilka dni a ja mam jakies dziwne doznania wechowe w sensie ze od niczego mnie nie odrzuca, typu kawa a dzis to zadziwilam sama siebie bo mi papierosy zapachnialy niczym fiolki a nie pale co najmniej od 5 czy nawet 6 lat i u innych mnie to obrzydzalo nawet jak sama palilam. Mam tez bole brzucha nieznanej mi etiologii choc nie jakies silne.
adriette lubi tę wiadomość
-
Kapturnica, a Ty sie jeszcze bedziesz starala/ starasz bo Ty jeszcze 40 nawet nie masz na liczniku o ile sie nie myle i ciagle jestes mlodsza od wiekszosci staraczek na tym forum Kurde co ja bym dala zeby sie wyrobic przed 40stka, 38-39 to piekny wiek na ciąże oczywiscie rozpatruje to w swoim przypadku co mi odpowiadaloby najbardziej
-
Eee tam 41 to też piękny wiek.
Człowiek czuje, że żyje. Tu go zaboli, tu go za kłuje. Tam poczuje, że wątroba na swoim miejscu.Madzia02, Misiabella, Mega, beates, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Reni ja mam 38.5 a też czuję że żyję i to ostatnio boleśnie.W dodatku 2 tyg.temu zrobiłam TSH bo serce kołatało nerwowość okropna itp. A tu wynik 0.056 zmniejszył mi dawkę euthyroxu do 88 i przez 2 dni 100.za miesiąc mam powtórzyć badania.
-
kapturnica wrote:Adriette jakbys miała 22 cm pęcherzyk to pewnie by Ci jajnik wybuchł
kapturnica lubi tę wiadomość
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
ANA1 +
Misiabella wrote:Sluszny rozmiar No to do roboty moja droga. Ja tam wyznaje teorie ze lepiej robic to codziennie przez kilka dni- jesli wiadomo co gdzie kiedy I zdaje sie to potwierdzac kanal animal planet, mysle ze zwierzaki wiedza co robia jak sie bzykaja co 5 min przez kilka dni a ja mam jakies dziwne doznania wechowe w sensie ze od niczego mnie nie odrzuca, typu kawa a dzis to zadziwilam sama siebie bo mi papierosy zapachnialy niczym fiolki a nie pale co najmniej od 5 czy nawet 6 lat i u innych mnie to obrzydzalo nawet jak sama palilam. Mam tez bole brzucha nieznanej mi etiologii choc nie jakies silne.
Z tymi zapachami to dobre. Ja w pierwszej ciąży żadnych objawów nie miałam. Za to teraz, nie będąc w ciazy, co chwilę coś, a to jakieś mdlosci , a to znów coś innego, co by można przypisać ciąży. Chyba jakaś nerwica "staraniowa" mnie dopadła.Misiabella lubi tę wiadomość
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
ANA1 +
No mi tez wydaje sie ze jeszcze jestem mlódka czlowiek patrzy w lustro ale sam na siebie obiektywnie nie jest w stanie spojrzec. Czasem nie podoba mi sie jak nie w lustrze a szybie odbije moja twarz i objawy przyszlego pomarszczenia zostaja jeszcze podrasowane Majac 36 lat i bedac w ciazy stalam kiedys w kolejce w szpitalu do rejestracji po wizycie by sie zapisac na kolejna a wtedy jeszcze naprawde czlowiek dobrze wygladal zanim przeszlam maly oswiecim niespaniowy jaki zgotowal mi syn. Byly dwie kolejki jedna dla tych w ciazy i jedna dla reszty no i stoje dla tych w ciazy i to jeszcze sama bedac w zaawansowanej i przychodzi taka na moje oko 17-18 latka i do mnie wypalila : to kolejka dla ciezarnych. Ja co prawda stalam w kurtce i moze sie wydawalo ze jestem wielorybem na cienkich nozkach i jeszcze troche zamaskowanym duza torba i dokumentacja medyczna w teczce no ale w piewrwszym momencie mialam ochote ja rozgniesc jak robaka. Powiedzialam jej cos w rodzaju ze potrafie czytac czy cos, ale tez potem mi przeszlo bo przypomnialam sobie jak sama mialam 17 lat to dla mnie 25 latka to byla stara dupa a 36 latka to juz w ogole dinozaur w szpitalu wszyscy sie dziwili ze mam juz 36 lat i dawali mi 30 sci ale teraz to by tak bylo watpie I pamietam jak pytalam lekarza czy osoba w moim wieku da rade urodzic silami natury a lekarz sie smial i mowil : pani to jest szczypior i malolata, u nas 41 latki to norma a ja myslalam wtedy ze mnie tak podbudowuje. Teraz juz mu wierzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:10
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Kapturnica, a Ty sie jeszcze bedziesz starala/ starasz bo Ty jeszcze 40 nawet nie masz na liczniku o ile sie nie myle i ciagle jestes mlodsza od wiekszosci staraczek na tym forum Kurde co ja bym dala zeby sie wyrobic przed 40stka, 38-39 to piekny wiek na ciąże oczywiscie rozpatruje to w swoim przypadku co mi odpowiadaloby najbardziej
Misiabella, Krystyna123 lubią tę wiadomość