Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • trodde Autorytet
    Postów: 772 1128

    Wysłany: 9 października 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka bety jako takiej nie zleciła. Robiłam badania w pakiecie, bo tak mi taniej wychodziło i tam robią betę z automatu z wszystkimi innymi badaniami. Teraz muszę czekać, mam duphaston i luteine, progesteron bardzo ładny i więcej nie mogę zrobić. Za tydzień mam usg. Wtedy zdecydujemy co robić dalej, chyba że wcześniej zacznie się coś dziać.
    Sama nie wiem co myśleć, ale nie wygląda to dobrze...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:08

    dqpre6ydhc06l4n1.png

    Starania od 07.2018, 37 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

    09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

    19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

    Lublin

    "kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 9 października 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde nadal trzymam kciuki :-* Osjanka ja mam wyniki tego badania w srode lub czwartek. Ja od razu zakladalam ze je zrobie by wiedziec na czym stoje i pomoze mi ono w podjeciu decyzji czy robic aminopunkcje czy nie robic jesli zajdzie taka potrzeba. Wolalabym nie robic oczywiscie. Moim marzeniem jest sie dowiedziec po tym badaniu ze wszystko ok i isc we wzglednym spokoju dalej ;) dzis jednak nie wiem czy jakis lekki rotawirus mnie nie meczyl kurde i to mnie martwi na ta chwile, bylam dwa razy w kibelku ale czuje sie jak przy rotawirusie oby to nie byla jakas niepozorna forma cytomegalii.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 9 października 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniewaz ja mialam bete za wysoka nawet jakbym miala owulacje dwa dni wczesniej to mysle ze pappa wyjdzie mi zle. Choc nie wiem jak beta hcg ma sie do wolnej podjednostki bety hcg ale ta i ta jest opisywana jako dajaca podobne rezultaty, jesli ma cokolwiek zlego oznaczac.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Reni Autorytet
    Postów: 18654 92001

    Wysłany: 9 października 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osjanka wrote:
    Kurczę, Trodde, przykro mi :-( A dlaczego zleciła betę do badania?

    Kiedy idziesz do gin z tymi wynikami? I jak się czujesz?

    Misiabella, kiedy wynik tego testu? Moja lekarka mi powiedziała, żebym spokojnie zrobiła genetyczne+pappa i jeśli wyjdzie OK, to żebym nie zawracała sobie głowy innymi badaniami... Przyznam, że cena też trochę mnie hamuje. Waham się, czy robić dodatkowo.

    U mnie ósmy tydzień i mam okropne mdłości, wymiotuję prawie codziennie, chociaż co dziwne - wieczorem.

    ja wiem czy dziwne ;-) większość na belly, w tym i ja pawiuje wieczorem

    ja też olałam NIFTY po prawidłowym usg i pappie

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet
    Postów: 18654 92001

    Wysłany: 9 października 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Trodde nadal trzymam kciuki :-* Osjanka ja mam wyniki tego badania w srode lub czwartek. Ja od razu zakladalam ze je zrobie by wiedziec na czym stoje i pomoze mi ono w podjeciu decyzji czy robic aminopunkcje czy nie robic jesli zajdzie taka potrzeba. Wolalabym nie robic oczywiscie. Moim marzeniem jest sie dowiedziec po tym badaniu ze wszystko ok i isc we wzglednym spokoju dalej ;) dzis jednak nie wiem czy jakis lekki rotawirus mnie nie meczyl kurde i to mnie martwi na ta chwile, bylam dwa razy w kibelku ale czuje sie jak przy rotawirusie oby to nie byla jakas niepozorna forma cytomegalii.

    ale idziesz na to usg prenatalne?

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 9 października 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ide na pappe tez. Ale juz bede miala oglad sytuacji.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 9 października 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w ktorym ide na pappe i usg bede miala tez wyniki z tego testu. Ja chcialam to badanie zrobic bez wzgledu na wynik papy i usg, nawet jakby wyszly dobrze, bo nawet jak wyjda dobrze i tak nie ma pewnosci czy dziecko jest zdrowe czy nie. Ja chcialabym wiedziec jak jest i wole wiedziec to wczesniej niz dowiedziec sie przy porodzie. Ja nie planuje aborcji, chyba zeby chodzilo o straszne deformacje i brak szans na dluzsze przezycie chodz i wtedy mialabym watpliwosci i nie wiem czy moglabymwydac taki wyrok, ale w przypadku mojej osoby to wole taka wiedze uzyskac wczesniej niz przy porodzie i tak bardzo sie rozczarowac no i zyc tak kilka miesiecy w swiecie lekow i obaw.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 10 października 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalam suwaczek. Z usg jestem w 12 tc z om w 11tc, po usg prenatalnym sobie zmodyfikuje jak wyjdzie mi znow 12 tc i zmienie ten okropny avatar ;)

    adriette lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Osjanka Koleżanka
    Postów: 40 61

    Wysłany: 10 października 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, rozmyślam i rozmyślam i chyba też się zdecyduje jednak na to badanie.

    Misiabella, Czytam w opisie badania w babka Medica że trzeba mieć zdjęcie z usg lub opis biometryczny. Ale wystarczy takie z 7 tygodnia? Zadzwonię tam oczywiście ale może Ty mi powiesz

  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 10 października 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam to badanie w Fertinie, ktorej jestem co prawda pacjentka ale nic nie mowili ze beda zalaczac usg. Po prostu pobrali krew.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 11 października 2018, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym usg to prwnie chodzi zeby udowodnic ze robi sie to badanie nie wczesniej niz w 10 tc, bo jak ono nie wyjdzie to oni musza pobrac krew jeszcze raz i ja badac. Ja chodze do mojej ginekolog do Fertiny wiec oni maja moje dane w ktorym jestem tyg itd. Zreszta usg w 10 tc tez robilam u nich, to znaczy u mojej ginki. A swoja droga to Fertina znajduje sie niedaleko babka medica bo jak wracam to mijam :)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 11 października 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na monitoringu. Pęcherzyk 22 cm. Lekarz stwierdził, że sytuacja wygląda wyśmienicie i żeby działać dziś i jutro, a w sobotę sprawdzimy czy pękł. Zalecił też zbadać estradiol i amh.Byloby super gdyby się udało.

    kapturnica, Misiabella, Madzia02, beates lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 11 października 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Dziś byłam na monitoringu. Pęcherzyk 22 cm. Lekarz stwierdził, że sytuacja wygląda wyśmienicie i żeby działać dziś i jutro, a w sobotę sprawdzimy czy pękł. Zalecił też zbadać estradiol i amh.Byloby super gdyby się udało.
    Adriette jakbys miała 22 cm pęcherzyk to pewnie by Ci jajnik wybuchł ;) ;)

    adriette, beates lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 11 października 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluszny rozmiar ;) No to do roboty moja droga. Ja tam wyznaje teorie ze lepiej robic to codziennie przez kilka dni- jesli wiadomo co gdzie kiedy :) I zdaje sie to potwierdzac kanal animal planet, mysle ze zwierzaki wiedza co robia jak sie bzykaja co 5 min przez kilka dni ;) a ja mam jakies dziwne doznania wechowe w sensie ze od niczego mnie nie odrzuca, typu kawa a dzis to zadziwilam sama siebie bo mi papierosy zapachnialy niczym fiolki a nie pale co najmniej od 5 czy nawet 6 lat i u innych mnie to obrzydzalo nawet jak sama palilam. Mam tez bole brzucha nieznanej mi etiologii choc nie jakies silne.

    adriette lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 11 października 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica, a Ty sie jeszcze bedziesz starala/ starasz ;) bo Ty jeszcze 40 nawet nie masz na liczniku o ile sie nie myle i ciagle jestes mlodsza od wiekszosci staraczek na tym forum ;) Kurde co ja bym dala zeby sie wyrobic przed 40stka, 38-39 to piekny wiek na ciąże :) oczywiscie rozpatruje to w swoim przypadku co mi odpowiadaloby najbardziej ;)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Reni Autorytet
    Postów: 18654 92001

    Wysłany: 12 października 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam 41 to też piękny wiek.
    Człowiek czuje, że żyje. Tu go zaboli, tu go za kłuje. Tam poczuje, że wątroba na swoim miejscu. ;-)

    Madzia02, Misiabella, Mega, beates, Krystyna123 lubią tę wiadomość

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Madzia02 Przyjaciółka
    Postów: 99 62

    Wysłany: 12 października 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Reni ja mam 38.5 a też czuję że żyję i to ostatnio boleśnie.W dodatku 2 tyg.temu zrobiłam TSH bo serce kołatało nerwowość okropna itp. A tu wynik 0.056 zmniejszył mi dawkę euthyroxu do 88 i przez 2 dni 100.za miesiąc mam powtórzyć badania.

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 12 października 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Adriette jakbys miała 22 cm pęcherzyk to pewnie by Ci jajnik wybuchł ;) ;)
    Kapturnica, he he. Troszkę przedobrzylam. Oczywiście miałam na myśli mm.

    kapturnica lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 12 października 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Sluszny rozmiar ;) No to do roboty moja droga. Ja tam wyznaje teorie ze lepiej robic to codziennie przez kilka dni- jesli wiadomo co gdzie kiedy :) I zdaje sie to potwierdzac kanal animal planet, mysle ze zwierzaki wiedza co robia jak sie bzykaja co 5 min przez kilka dni ;) a ja mam jakies dziwne doznania wechowe w sensie ze od niczego mnie nie odrzuca, typu kawa a dzis to zadziwilam sama siebie bo mi papierosy zapachnialy niczym fiolki a nie pale co najmniej od 5 czy nawet 6 lat i u innych mnie to obrzydzalo nawet jak sama palilam. Mam tez bole brzucha nieznanej mi etiologii choc nie jakies silne.
    No i było działanie, zresztą już od kilku dni, choć wczoraj wyjątkowo nie było "chcenia", ale jak mus to mus.
    Z tymi zapachami to dobre. Ja w pierwszej ciąży żadnych objawów nie miałam. Za to teraz, nie będąc w ciazy, co chwilę coś, a to jakieś mdlosci , a to znów coś innego, co by można przypisać ciąży. Chyba jakaś nerwica "staraniowa" mnie dopadła.

    Misiabella lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2544 1536

    Wysłany: 12 października 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez wydaje sie ze jeszcze jestem mlódka ;) czlowiek patrzy w lustro ale sam na siebie obiektywnie nie jest w stanie spojrzec. Czasem nie podoba mi sie jak nie w lustrze a szybie odbije moja twarz i objawy przyszlego pomarszczenia zostaja jeszcze podrasowane :) Majac 36 lat i bedac w ciazy stalam kiedys w kolejce w szpitalu do rejestracji po wizycie by sie zapisac na kolejna a wtedy jeszcze naprawde czlowiek dobrze wygladal zanim przeszlam maly oswiecim niespaniowy jaki zgotowal mi syn. Byly dwie kolejki jedna dla tych w ciazy i jedna dla reszty no i stoje dla tych w ciazy i to jeszcze sama bedac w zaawansowanej i przychodzi taka na moje oko 17-18 latka i do mnie wypalila : to kolejka dla ciezarnych. Ja co prawda stalam w kurtce i moze sie wydawalo ze jestem wielorybem na cienkich nozkach i jeszcze troche zamaskowanym duza torba i dokumentacja medyczna w teczce no ale w piewrwszym momencie mialam ochote ja rozgniesc jak robaka. Powiedzialam jej cos w rodzaju ze potrafie czytac czy cos, ale tez potem mi przeszlo bo przypomnialam sobie jak sama mialam 17 lat to dla mnie 25 latka to byla stara dupa a 36 latka to juz w ogole dinozaur :) w szpitalu wszyscy sie dziwili ze mam juz 36 lat i dawali mi 30 sci ale teraz to by tak bylo watpie ;) I pamietam jak pytalam lekarza czy osoba w moim wieku da rade urodzic silami natury a lekarz sie smial i mowil : pani to jest szczypior i malolata, u nas 41 latki to norma a ja myslalam wtedy ze mnie tak podbudowuje. Teraz juz mu wierzę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:10

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 13881 13882 13883 13884 13885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego