X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dawaj na gorąco nie ma na co czekać!
    Kasik3033 wrote:
    tak Reni,jestem po wizycie w Provicie, no i juz bedzie sie wszystko zaczynac, tzn ja zdecyduje czy od tego cyklu ktory sie zacznie czy nastepnego....mam juz wykupione zastrzyki, ale nie wiem czy zaczniemy w tym cyklu, mam metlik w glowie..

bliska77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    tak Reni,jestem po wizycie w Provicie, no i juz bedzie sie wszystko zaczynac, tzn ja zdecyduje czy od tego cyklu ktory sie zacznie czy nastepnego....mam juz wykupione zastrzyki, ale nie wiem czy zaczniemy w tym cyklu, mam metlik w glowie..
    Kasik, nie ma sie czego obawiać, będzie dobrze, zobaczysz :-)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde reni cykor sie zrobilam po tej wizycie, myslalam ze to bedzie dlugi proces, a okazalo sie ze ja mam komplet juz badan porobionych i krotkim protokolem moge przystapic do invitro...

Reni, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    ja mam zrabana sytuacje wiec musialam :)

No to was troszke powypytuje.

Bo we Wloszech te wszystkie wizyty i badania niezle kosztuja.

Macie swojego lekarza w Polsce prywatnie czy na NFZ?
    Uzywacie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego?

Myslalam zeby zrobic inseminacje w Polsce.
    Da sie tak pojechac do kraju na 2, 3 tygodnie a maz zeby dojechal kiedy bedzie potrzebny?

Moze powinnam na poczatek opisac swoja sytuacje, co i jak robilam?
    Chcecie? ;)

polarmiś, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zryczalam sie wczoraj...bo wlasnie kur...wa do wczoraj myslalam ze Bog mnie oszczedzi i bedzie mi dane miec dziecko naturalnie....
    Bo u mnie hormony i reszta w miare ok i tak dziwnie sie z tym czuje
    A moj M zaczyla czas sie obwinia, ze to przez niego bede musiala tyle przejsc, bo to on ma beznadziejne plemniory

agafbh wrote:
    Kasik, nie ma sie czego obawiać, będzie dobrze, zobaczysz :-)

sjoanka, Reni, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiecie co poraz pierwszy to mam ze nie wiem czy chce miec tak dziecko, jeszcze wczoraj kupilam te zasrane zastrzki na 1500zl a teraz cos mi leb odbija

Reni, polarmiś, caffe, bliska77, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super sprawa działaj
    czyli jednak opłaca się porobić badania przed wizytą i gina a dzięki ovu wiemy jakie :-)
    Kasik3033 wrote:
    kurde reni cykor sie zrobilam po tej wizycie, myslalam ze to bedzie dlugi proces, a okazalo sie ze ja mam komplet juz badan porobionych i krotkim protokolem moge przystapic do invitro...

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj
    zawsze łatwiej cokolwiek doradzić znając sytuację :-)
    sjoanka wrote:
    Moze powinnam na poczatek opisac swoja sytuacje, co i jak robilam? Chcecie? ;)

Kasik3033, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ chcesz
    przeciez to bedzie Wasze dziecko a to, że zamiast Cię bzyknąć zaaplikują Ci już na gotowe to nic strasznego
    Kasik no nie poddawaj się tyle już przeszłaś :-)
    Kasik3033 wrote:
    i wiecie co poraz pierwszy to mam ze nie wiem czy chce miec tak dziecko, jeszcze wczoraj kupilam te zasrane zastrzki na 1500zl a teraz cos mi leb odbija

bliska77, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Aga zryczalam sie wczoraj...bo wlasnie kur...wa do wczoraj myslalam ze Bog mnie oszczedzi i bedzie mi dane miec dziecko naturalnie....
    Bo u mnie hormony i reszta w miare ok i tak dziwnie sie z tym czuje
    A moj M zaczyla czas sie obwinia, ze to przez niego bede musiala tyle przejsc, bo to on ma beznadziejne plemniory

Co do plemnikow - mial robione badania?
    Moze to zylaki?
    U mojego wykryto jakies niewielkie ale i tak zrobi zabieg ich usuniecia.

A twoje dziecko bedzie naturalne - bo to co sie dzieje w czasie in vitro to tylko pomoc w tym pierwszym momencie.
    Przynajmniej ja tak to widze.
    Nie robia przeciez dziecka w laboratorium z niczego!

Reni, polarmiś lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kumasz czacze ze w poniedzialek mam dostac ciote i niby od wtorku przez tydzien stymulacja, potem punkcja a ok 14-15 dnia podanie zarodkow. Czyli niby za 2 tygodnie mam byc w ciazy????? jakos tak dziko, kuzwa jakis kolo mi bedzie wkladal dziecko, szok, musze to przetrawic...

Reni wrote:
    ależ chcesz
    przeciez to bedzie Wasze dziecko a to, że zamiast Cię bzyknąć zaaplikują Ci już na gotowe to nic strasznego
    Kasik no nie poddawaj się tyle już przeszłaś :-)

caffe, bliska77, Andzia33, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana wszystkie mial badania, i nie ma zylakow...nie wiadomo skad takie slabe wyniki, ale za slabe nawet na inseminacje

sjoanka wrote:
    Co do plemnikow - mial robione badania?
    Moze to zylaki?
    U mojego wykryto jakies niewielkie ale i tak zrobi zabieg ich usuniecia.

A twoje dziecko bedzie naturalne - bo to co sie dzieje w czasie in vitro to tylko pomoc w tym pierwszym momencie.

Przynajmniej ja tak to widze.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyśl tak stymulacja ok.. potem punkcja czytaj owulacja ;-) 14-15 podanie zarodków czytaj zapłodnienie ;-) i za 2 tyg ciąża czyli tyle co FL
    nie dziecko tylko zarodek małą kuleczkę
    nie panikuj
    Kasik3033 wrote:
    Reni kumasz czacze ze w poniedzialek mam dostac ciote i niby od wtorku przez tydzien stymulacja, potem punkcja a ok 14-15 dnia podanie zarodkow. Czyli niby za 2 tygodnie mam byc w ciazy????? jakos tak dziko, kuzwa jakis kolo mi bedzie wkladal dziecko, szok, musze to przetrawic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 11:11

pepapig, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to właśnie
    sjoanka wrote:

Kasik3033, polarmiś lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze masz racje panikuje...dzisiaj bedzie w domu debata czy od tego cyklu czy nastepnego
    Aha no i po 35 roku podaja 2 zarodki, co bym miala wiecej szczescia

Dzisiaj tez trzeba sie napic :) na trzezwo tego sie nie da!!

Reni wrote:
    pomyśl tak stymulacja ok.. potem punkcja czytaj owulacja ;-) 14-15 podanie zarodków czytaj zapłodnienie ;-) i za 2 tyg ciąża czyli tyle co FL
    nie dziecko tylko zarodek małą kuleczkę
    nie panikuj

Reni, polarmiś, caffe, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrzegam - bedzie dlugo. ;)

Mam juz prawie 40 lat - co widac na zdjeciu (ale to nie ja).
    Czuje sie znacznie mlodziej.
    Mieszkam we Wloszech wiec moj wiek nie jest przeszkoda. Wrecz uwaza sie ze mam jeszcze czas.

Od 2 lat staramy sie z mezem o dziecko.
    Po 4 miesiacach udalo nam sie ale niestety w 7 tygodniu poronilam.
    Ciezko nam bylo bo cieszylismy sie oboje.
    Maz juz gadal do brzuszka nawet.

Potem 3 miesiecy przerwy i zaczelismy starac sie od nowa.

I tak juz tyle czasu przelecialo i nic z tego nam nie wychodzi.
    Chodzimy do dobrej ginekolog i mialam juz dokladne badanie po podejrzeniu polipa - ale okazalo sie ze wszystko czyste.
    Cytologie robilam w Polsce - bardzo dobry wynik.

Potem zrobilam (na moja usilna prosbe- bo przeciez mamy czas) badanie hormonow z pierwszej fazy cyklu i tarczycowe FT3 i FT4 - wyniki w normie.
    Poza TSH ktora byla za wysoka - 3,04 gdzie w tym laboratorium norma do 3,60.
    Poszlismy wiec do endokrynolog a ta zlecila USG i spowrotem badanie TSH plus antyciala TG i TPO. Mialam je zrobic w innym laboratorium - dla pewnosci.

TSH spadlo samo w ciagu niecalych 3 miesiecy do 1,2!
    antyTG 291 gdy napisano ze norma to mniej niz 200!
    anty TPO 47,70 wedlug normy od 0 do 70 - wynik negatywny.

Nie wiem co spowodowalo taka zmiane w TSH i martwie sie ze juz myslalam ze mam winowajce moich niepowodzen w zajsciu w ciaze a tu sie okazuje ze moze to nie to.
    Co najciekawsze pani endokrynolog tez nie wie.
    Na USG wyszly mi male guzki. Ale stwierdzila ze to sa sprawy do obserwacji i dala mi znowu skierowanie na badania krwi.
    TSH, FT4, FT3 i kalcytonina.
    Mam zrobic za jakis czas w jeszcze innym laboratorium.

Miala ktoras z was problemy z tarczyca?

Mysle ze jak nastepnym razem bede w Polsce to wybiore sie do jakiegos endokrynologa albo ginekologa-endokrynologa najlepiej.
    Tylko ze ja musze prywatnie bo ubezpieczenia nie mam juz w Polsce.
    To znaczy mam z meza ubezpieczenie we Wloszech i ostatnio zaczelam czytac o tej Karcie ubezpieczenia.

O mezu pisalam - ale u niego wyniki sa tylko lekko obnizone.

Czasami mam dosyc juz.
    I mowie ze czas na kupno psa, kota i sportowego dwumiejscowego samochodu - tylko dla nas dwojga bo nic z tego juz nie bedzie.

Reni, Lucky, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Ja juz tez tak mam. Moze to przejsciowe a moze nie. Kasiu sprobuj, daleko juz z tym zaszlas. Nie odpuszczaj przy koncowce.

Sjo - koniecznie pisz o swojej historii!!!!

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjo dużo dziewczyn ma problemy z tarczycą więc pewnie za chwile któraś coś powie mądrego

dobrze trafiłaś
    czyli mniej więcej wiesz już czym to się je

sjoanka, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki tarczycy mam ok choc tsh 2,3 a przy staraniach powinno byc ponizej 2 . Mam rowniez guzki na tarczycy - tak wyszlo na usg, lekarz rowniez kazał kontrolowac.

Dobry komplet badan troche bedzie cie kosztowal ale jest to do przelkniecia z tym ze warto bys byla w Polsce od poczatku cyklu i wtedy zaczac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 11:29

sjoanka lubi tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ach Polarowymisiu jak tak sama wczoraj stalam w tej klinice to kurde taka bezsilnosc mnie ogarnela i zobaczylam co ja wyprawiam... tzn kiedys zawsze mowilismy ze wszystko zrobimy w staraniach o dziecko ale invitro zostawimy innym parom

polarmiś wrote:
    Ja juz tez tak mam. Moze to przejsciowe a moze nie. Kasiu sprobuj, daleko juz z tym zaszlas. Nie odpuszczaj przy koncowce.

Sjo - koniecznie pisz o swojej historii!!!!

Andzia33 lubi tę wiadomość

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ