X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze moj brat mial wypadek w Niemczech, wpadl w poslizg, droga byla czyms polana na szczescie jemu nic sie nie stalo, tylko skasowal nowy samochod- ale to akurat niewazne. Cholera, jak to nie wiadomo co sie za chwile wydarzy. Mam na mysli zarowno zle jak i dobre rzeczy. Ale naprawde niewiadomo co za rogiem czeka...
    właśnie ale najważniejsze że nic się nie stało. Uśmiałam się dzisiaj czytając forum dziewczyny jesteście lekiem na całe zło.
    U mnie za 10 dni @ i już ją czuję ,cycki mnie bolą i już nie wiem co robię źle może problemem są torbiele,21 mam wizytę ale nie wiem czy mi @ nie wypadnie i nie będę mogła iść.

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwiłam, że okres skąpy, że pewno już menopauza się zbliża (a mam niespełna 36 lat). Kolega przyszedł, wino przyniósł, zalała mnie @ jak nigdy. I po kłopocie. Ech to wino.... czerwone...

Mango, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:59

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jak zwykle o nieprzyzwoitej porze. Mam pytanie czy progesteron bada sie tylko w 7dpo czy mozna tez w 8. Mam na wtorek termin do lekarza na pobranie krwi w zwiazku z tarczyca a to bedzie 8dpo. Tak sobie pomyslalam ze skoro badanie bedzie mnie kosztowalo 40€ to zbadam sobie tez progesteron.

Reni moje tsh wynosi 3,6 i pani doktor powiedziala ze jest ok, chociaz ja sie z nia nie zgadzam.

Dziewczyny wesolo tu u Was ostatnio.

Caffe masz super wyniki. Ciesze sie. Przesylaj wiruska wszystkim.

Witam nowe kolezanki.

Pozdrawiam Was i zycze milego weekendu.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam o nienormalnej porze ale zbieramy się w Bieszczady, skrócili nam urlop, to sobie chcemy sami trochę odzyskać, a pogoda ma być piękna

Anek progesteron można spokojnie w 21-23dc, lub 6-9 dpo (tak czytałam)

Ale wczoraj poszalałyście, zerknęłam tylko na jedną stronę, ale może w samochodzie doczyta, bo M prowadzi

zrywam się i życzę zielonych krop!
    czy jak ja na pewno miałam owulację w tym cyklu, to mam już na nic nie liczyć Cafe? ;)

miłego weekendu dziewczynki

grosza, pepapig, bliska77, Bursztyn, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku najważniejsze że nic się nie stało bratu.

Ja dziś prowadzę młodego na pierwszą prywatną lekcję do pani psycholog poprawiającą zaburzenia koncentracji uwagi poprawa pamięci i koordynacji wzrokowo–ruchowej +elementy logopedii.Ciekawe jak młody wytrzyma tę godzinę.
    potem śmigamy na judo a potem wizytka u znajomych i dzień przemknie :)

Miłego dnia Wszystkim :) !

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky dzieki za odpowiedz. Milego wypoczynku, baw sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 08:08

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki - otóż już nie muszę zupełnie się bać mamusi - bo - nie uwierzycie - wczoraj wieczorem....targana wielkim niepokojem - ujrzałam cień cienia @. Miałam wątpliwości, ale dzisiejszy poranek rozstrzygnął wszystko..:) Nie wpadłam...;)

Bursztynku - ważne, że nic się nie stało bratu...

Lucky korzystaj z pogody - ma być ładna pogoda - ja jutro do lasu na grzyby, bo dziś niestety praca..:)

Anek42 - pewnie, że spokojnie możesz sprawdzić dzień później - to tylko chodzi o to, że w 7dc on jest najwyższy...ale przecież nie spada z minuty na minutę

gosia7122 za 10 dni to się jeszcze wszystko może wydarzyć...;)

bliska77, Bursztyn, Lucky, Andzia33, gosia7122, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- grzeczna dziewczynka! Ale rozga zwana pejczykiem czeka jakbys do domu z brzuchem wrocila!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 09:49

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bozia a co jeszcze moge sobie zbadac z krwi w 8dpo. Ma progesteron trzeba isc na czczo?

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł kochane tyle wpisków i jak miło życze wszystkim miłego łikendu :)
    U mnie test negatywny i nadzieja opadła i cycki jak tu któraś z dziewczyn pisała i wszystko... no i jak sobie pomóc? doktorka twierdzi ze wszystkie badania są dobre, to dobra pani doktor ma mnóstwo zadowolonych kobit.. sama ma piątke dzieci i jest w okolicy czterdziestki :) lekko starsza odemnie ;) mówię jej że chcę mieć dziecko a ona zeby sie starać :D rewelacja :D a co ja robię? ...
    ściskam <3

bliska77, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Dzieki Bozia a co jeszcze moge sobie zbadac z krwi w 8dpo. Ma progesteron trzeba isc na czczo?
    tylko progesteron. Mogłabyś też sobie zbadać prolaktynę - jeśli nie badałaś, ponieważ w przypadku prolaktyny dzień cyklu nie ma większego znaczenia...Niektóre dziewczyny robią też prolaktynę po obciążeniu - ale podobno odchodzi się już od tego ( mnie np. nie zalecano tego badać).
    Progesteron na czczo

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek - Tak naprawde jesli owulacji nie mialas potwierdzonej monitoringiem ( wyjatkiem jest Caffe, ktora z potwierdzonym brakiem owulki zaszla w ciaze) to trudno tak naprawde stwierdzic ktory to jest 7 dpo. Sugerujac sie wylacznie wykresem mozna sie pomylic wiec tak naprawde jest to umowne 7 czy 8 dni. Spokojnie możesz zrobic. Jesli mie robilas do tej pory prolaktyny to b.polecam.

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare :)...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...:)

pepapig, bliska77, Bursztyn, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tylko progesteron. Mogłabyś też sobie zbadać prolaktynę - jeśli nie badałaś, ponieważ w przypadku prolaktyny dzień cyklu nie ma większego znaczenia...Niektóre dziewczyny robią też prolaktynę po obciążeniu - ale podobno odchodzi się już od tego ( mnie np. nie zalecano tego badać).
    Progesteron na czczo

ożesz ja zrobiłam progesteron po śniadaniu.....
    będe powtarzac w nowym cyklu to sie okaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proegesteron na czczo? Predzej prolaktyna :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórz w przyszłym - bo być może taki masz właśnie poziom zawsze i taka Twoja uroda - i jak pisała Polarmis - to wystarczy do ciąży. A jeśli się okaże, że będziesz mieć dużo wyższy, to wtedy można podejrzewać, że ten cykl był bezowualcyjny......

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    proegesteron na czczo? Predzej prolaktyna :-)
    Kiedy wykonujemy?
    Progesteron:
    1. Różnicowanie hipogonadyzmu u kobiet.
    2. Podejrzenie obecności guzów wydzielających progesteron bądź gonadotropinę łożyskową u kobiet i mężczyzn.
    3. Potwierdzenie owulacji.
    4. Monitorowanie przebiegu ciąży.

Materiał do badania: surowica.

Przygotowanie do badania: na czczo (co najmniej 8 godzin).

Przebieg badania:
    - u mężczyzn – jednorazowe pobranie krwi z żyły łokciowej,
    - u kobiet – kilkukrotne pobranie krwi w różnych fazach cyklu miesięcznego.

bliska77, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam też caffe - ona miała zalecenie, że na czczo....więc ja chodziłam rano zawsze...może niepotrzebnie?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare :)...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...:)

tak Bozia... teraz to ja dopiero dorosłam i chce to moje dziecko tak na lajcie ..eh..
    będę szukać coś ziołowego na wspomaganie...dziewczyny podawały co i kiedy ...
    magnez i wiesiołek może poczytam coś więcej się dowiem, ;)

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ