35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:Wlasnie sie dowiedzialam, ze moj brat mial wypadek w Niemczech, wpadl w poslizg, droga byla czyms polana na szczescie jemu nic sie nie stalo, tylko skasowal nowy samochod- ale to akurat niewazne. Cholera, jak to nie wiadomo co sie za chwile wydarzy. Mam na mysli zarowno zle jak i dobre rzeczy. Ale naprawde niewiadomo co za rogiem czeka...
U mnie za 10 dni @ i już ją czuję ,cycki mnie bolą i już nie wiem co robię źle może problemem są torbiele,21 mam wizytę ale nie wiem czy mi @ nie wypadnie i nie będę mogła iść.Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się martwiłam, że okres skąpy, że pewno już menopauza się zbliża (a mam niespełna 36 lat). Kolega przyszedł, wino przyniósł, zalała mnie @ jak nigdy. I po kłopocie. Ech to wino.... czerwone...
Mango, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Ja jak zwykle o nieprzyzwoitej porze. Mam pytanie czy progesteron bada sie tylko w 7dpo czy mozna tez w 8. Mam na wtorek termin do lekarza na pobranie krwi w zwiazku z tarczyca a to bedzie 8dpo. Tak sobie pomyslalam ze skoro badanie bedzie mnie kosztowalo 40€ to zbadam sobie tez progesteron.
Reni moje tsh wynosi 3,6 i pani doktor powiedziala ze jest ok, chociaz ja sie z nia nie zgadzam.
Dziewczyny wesolo tu u Was ostatnio.
Caffe masz super wyniki. Ciesze sie. Przesylaj wiruska wszystkim.
Witam nowe kolezanki.
Pozdrawiam Was i zycze milego weekendu.
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
witam o nienormalnej porze ale zbieramy się w Bieszczady, skrócili nam urlop, to sobie chcemy sami trochę odzyskać, a pogoda ma być piękna
Anek progesteron można spokojnie w 21-23dc, lub 6-9 dpo (tak czytałam)
Ale wczoraj poszalałyście, zerknęłam tylko na jedną stronę, ale może w samochodzie doczyta, bo M prowadzi
zrywam się i życzę zielonych krop!
czy jak ja na pewno miałam owulację w tym cyklu, to mam już na nic nie liczyć Cafe?
miłego weekendu dziewczynkigrosza, pepapig, bliska77, Bursztyn, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
Bursztynku najważniejsze że nic się nie stało bratu.
Ja dziś prowadzę młodego na pierwszą prywatną lekcję do pani psycholog poprawiającą zaburzenia koncentracji uwagi poprawa pamięci i koordynacji wzrokowo–ruchowej +elementy logopedii.Ciekawe jak młody wytrzyma tę godzinę.
potem śmigamy na judo a potem wizytka u znajomych i dzień przemknie
Miłego dnia Wszystkim!
bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam koleżanki - otóż już nie muszę zupełnie się bać mamusi - bo - nie uwierzycie - wczoraj wieczorem....targana wielkim niepokojem - ujrzałam cień cienia @. Miałam wątpliwości, ale dzisiejszy poranek rozstrzygnął wszystko..
Nie wpadłam...
Bursztynku - ważne, że nic się nie stało bratu...
Lucky korzystaj z pogody - ma być ładna pogoda - ja jutro do lasu na grzyby, bo dziś niestety praca..
Anek42 - pewnie, że spokojnie możesz sprawdzić dzień później - to tylko chodzi o to, że w 7dc on jest najwyższy...ale przecież nie spada z minuty na minutę
gosia7122 za 10 dni to się jeszcze wszystko może wydarzyć...bliska77, Bursztyn, Lucky, Andzia33, gosia7122, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyheloł kochane tyle wpisków i jak miło życze wszystkim miłego łikendu
U mnie test negatywny i nadzieja opadła i cycki jak tu któraś z dziewczyn pisała i wszystko... no i jak sobie pomóc? doktorka twierdzi ze wszystkie badania są dobre, to dobra pani doktor ma mnóstwo zadowolonych kobit.. sama ma piątke dzieci i jest w okolicy czterdziestkilekko starsza odemnie
mówię jej że chcę mieć dziecko a ona zeby sie starać
rewelacja
a co ja robię? ...
ściskambliska77, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122, Mango, megan8 lubią tę wiadomość
-
anek42 wrote:Dzieki Bozia a co jeszcze moge sobie zbadac z krwi w 8dpo. Ma progesteron trzeba isc na czczo?
Progesteron na czczobliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnek - Tak naprawde jesli owulacji nie mialas potwierdzonej monitoringiem ( wyjatkiem jest Caffe, ktora z potwierdzonym brakiem owulki zaszla w ciaze) to trudno tak naprawde stwierdzic ktory to jest 7 dpo. Sugerujac sie wylacznie wykresem mozna sie pomylic wiec tak naprawde jest to umowne 7 czy 8 dni. Spokojnie możesz zrobic. Jesli mie robilas do tej pory prolaktyny to b.polecam.
bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare
...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...
pepapig, bliska77, Bursztyn, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:tylko progesteron. Mogłabyś też sobie zbadać prolaktynę - jeśli nie badałaś, ponieważ w przypadku prolaktyny dzień cyklu nie ma większego znaczenia...Niektóre dziewczyny robią też prolaktynę po obciążeniu - ale podobno odchodzi się już od tego ( mnie np. nie zalecano tego badać).
Progesteron na czczo
ożesz ja zrobiłam progesteron po śniadaniu.....
będe powtarzac w nowym cyklu to sie okaże -
nick nieaktualny
-
powtórz w przyszłym - bo być może taki masz właśnie poziom zawsze i taka Twoja uroda - i jak pisała Polarmis - to wystarczy do ciąży. A jeśli się okaże, że będziesz mieć dużo wyższy, to wtedy można podejrzewać, że ten cykl był bezowualcyjny......
bliska77 lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:proegesteron na czczo? Predzej prolaktyna
Progesteron:
1. Różnicowanie hipogonadyzmu u kobiet.
2. Podejrzenie obecności guzów wydzielających progesteron bądź gonadotropinę łożyskową u kobiet i mężczyzn.
3. Potwierdzenie owulacji.
4. Monitorowanie przebiegu ciąży.
Materiał do badania: surowica.
Przygotowanie do badania: na czczo (co najmniej 8 godzin).
Przebieg badania:
- u mężczyzn – jednorazowe pobranie krwi z żyły łokciowej,
- u kobiet – kilkukrotne pobranie krwi w różnych fazach cyklu miesięcznego.
bliska77, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare
...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...
tak Bozia... teraz to ja dopiero dorosłam i chce to moje dziecko tak na lajcie ..eh..
będę szukać coś ziołowego na wspomaganie...dziewczyny podawały co i kiedy ...
magnez i wiesiołek może poczytam coś więcej się dowiem,