SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze moj brat mial wypadek w Niemczech, wpadl w poslizg, droga byla czyms polana na szczescie jemu nic sie nie stalo, tylko skasowal nowy samochod- ale to akurat niewazne. Cholera, jak to nie wiadomo co sie za chwile wydarzy. Mam na mysli zarowno zle jak i dobre rzeczy. Ale naprawde niewiadomo co za rogiem czeka...
    właśnie ale najważniejsze że nic się nie stało. Uśmiałam się dzisiaj czytając forum dziewczyny jesteście lekiem na całe zło.
    U mnie za 10 dni @ i już ją czuję ,cycki mnie bolą i już nie wiem co robię źle może problemem są torbiele,21 mam wizytę ale nie wiem czy mi @ nie wypadnie i nie będę mogła iść.

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwiłam, że okres skąpy, że pewno już menopauza się zbliża (a mam niespełna 36 lat). Kolega przyszedł, wino przyniósł, zalała mnie @ jak nigdy. I po kłopocie. Ech to wino.... czerwone...

Mango, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:59

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jak zwykle o nieprzyzwoitej porze. Mam pytanie czy progesteron bada sie tylko w 7dpo czy mozna tez w 8. Mam na wtorek termin do lekarza na pobranie krwi w zwiazku z tarczyca a to bedzie 8dpo. Tak sobie pomyslalam ze skoro badanie bedzie mnie kosztowalo 40€ to zbadam sobie tez progesteron.

Reni moje tsh wynosi 3,6 i pani doktor powiedziala ze jest ok, chociaz ja sie z nia nie zgadzam.

Dziewczyny wesolo tu u Was ostatnio.

Caffe masz super wyniki. Ciesze sie. Przesylaj wiruska wszystkim.

Witam nowe kolezanki.

Pozdrawiam Was i zycze milego weekendu.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam o nienormalnej porze ale zbieramy się w Bieszczady, skrócili nam urlop, to sobie chcemy sami trochę odzyskać, a pogoda ma być piękna

Anek progesteron można spokojnie w 21-23dc, lub 6-9 dpo (tak czytałam)

Ale wczoraj poszalałyście, zerknęłam tylko na jedną stronę, ale może w samochodzie doczyta, bo M prowadzi

zrywam się i życzę zielonych krop!
    czy jak ja na pewno miałam owulację w tym cyklu, to mam już na nic nie liczyć Cafe? ;)

miłego weekendu dziewczynki

grosza, pepapig, bliska77, Bursztyn, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku najważniejsze że nic się nie stało bratu.

Ja dziś prowadzę młodego na pierwszą prywatną lekcję do pani psycholog poprawiającą zaburzenia koncentracji uwagi poprawa pamięci i koordynacji wzrokowo–ruchowej +elementy logopedii.Ciekawe jak młody wytrzyma tę godzinę.
    potem śmigamy na judo a potem wizytka u znajomych i dzień przemknie :)

Miłego dnia Wszystkim :) !

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky dzieki za odpowiedz. Milego wypoczynku, baw sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 08:08

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki - otóż już nie muszę zupełnie się bać mamusi - bo - nie uwierzycie - wczoraj wieczorem....targana wielkim niepokojem - ujrzałam cień cienia @. Miałam wątpliwości, ale dzisiejszy poranek rozstrzygnął wszystko..:) Nie wpadłam...;)

Bursztynku - ważne, że nic się nie stało bratu...

Lucky korzystaj z pogody - ma być ładna pogoda - ja jutro do lasu na grzyby, bo dziś niestety praca..:)

Anek42 - pewnie, że spokojnie możesz sprawdzić dzień później - to tylko chodzi o to, że w 7dc on jest najwyższy...ale przecież nie spada z minuty na minutę

gosia7122 za 10 dni to się jeszcze wszystko może wydarzyć...;)

bliska77, Bursztyn, Lucky, Andzia33, gosia7122, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- grzeczna dziewczynka! Ale rozga zwana pejczykiem czeka jakbys do domu z brzuchem wrocila!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 09:49

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bozia a co jeszcze moge sobie zbadac z krwi w 8dpo. Ma progesteron trzeba isc na czczo?

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł kochane tyle wpisków i jak miło życze wszystkim miłego łikendu :)
    U mnie test negatywny i nadzieja opadła i cycki jak tu któraś z dziewczyn pisała i wszystko... no i jak sobie pomóc? doktorka twierdzi ze wszystkie badania są dobre, to dobra pani doktor ma mnóstwo zadowolonych kobit.. sama ma piątke dzieci i jest w okolicy czterdziestki :) lekko starsza odemnie ;) mówię jej że chcę mieć dziecko a ona zeby sie starać :D rewelacja :D a co ja robię? ...
    ściskam <3

bliska77, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Dzieki Bozia a co jeszcze moge sobie zbadac z krwi w 8dpo. Ma progesteron trzeba isc na czczo?
    tylko progesteron. Mogłabyś też sobie zbadać prolaktynę - jeśli nie badałaś, ponieważ w przypadku prolaktyny dzień cyklu nie ma większego znaczenia...Niektóre dziewczyny robią też prolaktynę po obciążeniu - ale podobno odchodzi się już od tego ( mnie np. nie zalecano tego badać).
    Progesteron na czczo

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek - Tak naprawde jesli owulacji nie mialas potwierdzonej monitoringiem ( wyjatkiem jest Caffe, ktora z potwierdzonym brakiem owulki zaszla w ciaze) to trudno tak naprawde stwierdzic ktory to jest 7 dpo. Sugerujac sie wylacznie wykresem mozna sie pomylic wiec tak naprawde jest to umowne 7 czy 8 dni. Spokojnie możesz zrobic. Jesli mie robilas do tej pory prolaktyny to b.polecam.

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare :)...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...:)

pepapig, bliska77, Bursztyn, Lucky, sjoanka, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tylko progesteron. Mogłabyś też sobie zbadać prolaktynę - jeśli nie badałaś, ponieważ w przypadku prolaktyny dzień cyklu nie ma większego znaczenia...Niektóre dziewczyny robią też prolaktynę po obciążeniu - ale podobno odchodzi się już od tego ( mnie np. nie zalecano tego badać).
    Progesteron na czczo

ożesz ja zrobiłam progesteron po śniadaniu.....
    będe powtarzac w nowym cyklu to sie okaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proegesteron na czczo? Predzej prolaktyna :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórz w przyszłym - bo być może taki masz właśnie poziom zawsze i taka Twoja uroda - i jak pisała Polarmis - to wystarczy do ciąży. A jeśli się okaże, że będziesz mieć dużo wyższy, to wtedy można podejrzewać, że ten cykl był bezowualcyjny......

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    proegesteron na czczo? Predzej prolaktyna :-)
    Kiedy wykonujemy?
    Progesteron:
    1. Różnicowanie hipogonadyzmu u kobiet.
    2. Podejrzenie obecności guzów wydzielających progesteron bądź gonadotropinę łożyskową u kobiet i mężczyzn.
    3. Potwierdzenie owulacji.
    4. Monitorowanie przebiegu ciąży.

Materiał do badania: surowica.

Przygotowanie do badania: na czczo (co najmniej 8 godzin).

Przebieg badania:
    - u mężczyzn – jednorazowe pobranie krwi z żyły łokciowej,
    - u kobiet – kilkukrotne pobranie krwi w różnych fazach cyklu miesięcznego.

bliska77, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam też caffe - ona miała zalecenie, że na czczo....więc ja chodziłam rano zawsze...może niepotrzebnie?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pepapigg - żadna z nas do końca nie wie, czemu się nie udaje - pewnie wiek robi swoje - nasze i kogucie organizmy są już troszkę stare :)...i w ogóle presja czasu potęguje stres..Jakbym miała teraz 25 lat to bym na lajcie czekała na dzidzię jeszcze długo...a tak to spirala się nakręca...:)

tak Bozia... teraz to ja dopiero dorosłam i chce to moje dziecko tak na lajcie ..eh..
    będę szukać coś ziołowego na wspomaganie...dziewczyny podawały co i kiedy ...
    magnez i wiesiołek może poczytam coś więcej się dowiem, ;)

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ