X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza - jesli mozesz to powiedz jaki problem ma Twoje dziecko, moj ma jakis straszny wstre do czytania mimo ze od niemowlaka byl otoczony ksiazkami, czytalismy i czytamy mu kazdego dnia. Od miesiaca uczy sie czytac po polsku i wiem ze nie musi robic tego plynnie nie mniej chcialabym, jesli zauwazylabym problem.

Lucky lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Caffe

Nasza dzielna przyszła mamo,
    Trochę czasu Ci zostało,
    Ale finał jest już bliski
    I zaraz będzie po wszystkim.
    I na świecie, po tej stronie
    Przywitamy szczęście Twoje,
    Co jak promyk słońca mały
    Rozpromieni dom Twój cały,
    Stając się sensem istnienia
    Źródłem ciepła i spełnienia.
    Bądź więc dzielna i cierpliwa,
    Niech uśmiechu nie ubywa.
    Dla nas jesteś wciąż ta sama,
    Choć z nowym imieniem MAMA

pepapig, Skuterek, caffe, Bursztyn, Lucky, promyk, sjoanka, samira, megan8, Mega lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - mój ucieka przed każdą książką - a do 4 roku życia co wieczór czytałam mu do snu...Ludzie mi radzili, żeby go zaciekawić nie lekturami - ale nic nie działa, ani komiksy, Harry Potery - no nic...Na dodatek fatalnie przez to pisze - dyktanda z bykami.... i nie ma na to sposobu...

Lucky, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dla Caffe

Trochę czasu Ci zostało,
    ojc az się mi łezka zakręciła..

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

pepapig, Lucky, gosia7122 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dla Caffe

Trochę czasu Ci zostało,

Baaaardzo dziękuję, jest mi strasznie miło <3

A to dla Ciebie

652973xbmvo3zbey.gif

Lucky, Andzia33, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bo to chyba dzisiaj

170596lvelgpnzyj.gif

pepapig, Bursztyn, Lucky, anek42, Andzia33, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, jak tam brat?

Dziewczyny, ja robiłam hormony na czczo. Betę można robić o każdej porze dnia.
    Chociaż jak ostatnio byłam na badaniach to pytałam czy powinnam do progesterony być na czczo, to mi facet powiedział, że hormony nie muszą być badane na czczo. No i bądź tu człowieku mądry.

Ja po prostu robię badania rano i wczesniej nic nie jem, ot taki złoty środek.

Bursztyn, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz coś mi się przypomniało - że jak kiedyś chciałam zrobić natychmiast progesteron to dzwoniłam do pracowni i kobieta wtedy mi powiedziała, że muszę 3 godziny przed badaniem nie pic i nie jeść - mam nadzieję,że dobrze pamiętam...:)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Teraz coś mi się przypomniało - że jak kiedyś chciałam zrobić natychmiast progesteron to dzwoniłam do pracowni i kobieta wtedy mi powiedziała, że muszę 3 godziny przed badaniem nie pic i nie jeść - mam nadzieję,że dobrze pamiętam...:)
    Pamiętam też, ze prolaktynę robi się rano i najlepiej przed badaniem "ochłonąć" jeśli jest się po szybkim marszu. Ma być na spokojnie :)

Moim zdaniem błędem jest nie robienie badań prolaktyny po obciążeniu. Bo normalna wychodzi przeważnie w granicach norm, natomiast ta po obciążeniu pokazuje gdzie jest pies pogrzebany. Ja tak miałam.

Lucky, Andzia33, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Dziekuje za dobre slowo, , wczoraj rozmawialam z bratem, wszystko ok, caly i zdrowy i to jest najwazniejsze. Za to moj pies po kastracji zaczal sikac potwornie nawet w mieszkaniu i strasznie duzo pije. Szukaja przyczyny, cukrzycy podobno nie ma, teraz dostaje leki na pecherz i nerki, a jesli i to nie pomoze od poniedzialku hormon, nie wiadomo co mu jest biedakowi, i bardzo mnie to martwi. Matka jest na mnie zla ze go wykastrowalam, ale mial zmiany w jadrach ktore byc moze mogly by dac przerzuty. Leon ma juz 12 lat , wiec to dziadek. Zrobilam to w dobrej wierze, bo myslalam, ze mu to zycie przedluzy, nie wiedzialam ze tak zle zniesie narkoze- o malo sie nie przekrecil. Gdybym wiedziala, ze tak to bedzie wygladalo to dalabym spokoj :(
    A tutaj jeszcze dodatkowo pada.
    Milego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 11:37

Lucky, gosia7122, grosza, bliska77, samira, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pamiętam też, ze prolaktynę robi się rano i najlepiej przed badaniem "ochłonąć" jeśli jest się po szybkim marszu. Ma być na spokojnie :)

Moim zdaniem błędem jest nie robienie badań prolaktyny po obciążeniu. Bo normalna wychodzi przeważnie w granicach norm, natomiast ta po obciążeniu pokazuje gdzie jest pies pogrzebany. Ja tak miałam.
    Widzisz caffe - bo teraz są nowe tendencje i też nie mam przekonania, czy dobre...Odchodzi się od badań prolaktyny po obciążeniu, jak również odchodzi się od duposława, zakładając, że jeśli organizm wyhoduje dobre, zdrowe jajo - to sam też wytworzy dobrą ilość progesteronu, a jeśli marne jajo - to na siłę nie ma co podtrzymywać czegoś takiego.....a jeszcze kilka lat temu mówiono co innego. Ja nie wiem sama gdzie jest prawda, wiem tylko, że ja po 3 latach bezskutecznych starań, po dupku zaszłam po 3-4 cyklach - ale może to przypadek - nie wiem. Na zachodzie dupek chyba został już zupełnie wycofany....

Lucky, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Inessa, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bo to chyba dzisiaj

170596lvelgpnzyj.gif

Dolaczam sie do zyczen, bo tez cos kojarze ze to dzis.

Bozia dzieki jeszcze raz za podpowiedz. Nigdy w zyciu nie robilam prolaktyny,pomimo tego ze ostatnio rodzilam juz jako 40ka. Nikt mi tego nie zalecil. No coz tak to sie robi w Irlandii.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim po raz drugi
    pochmurno mamy, ale ma byc pieknie, najwazniejsze ze jest cieplo

Peppo za szybko testowalas

Cafe jak sie czujesz, eh nieustannie zazdroszcze ze masz to juz za soba, to czekanie, liczenie, lykanie lekow.....

Andzia co u Ciebie? jutro testujesz?

Bursztynie dobrze, że brat caly. Ja to zawsze sie boje ze trafima ja jakiegos szalenca na drodze, albo tirowca nacpanego prochami... i mimo iz sami spokojnie jezdzimy, to licho nie spi :(

Bursztyn, pepapig, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA !!!!

A więc jest dziewczynka, która 27 października kończy 6 lat, niestety jest chora na raka, a jej największym marzeniem jest dostać jak największą ilość kartek urodzinowych, więc jeśli moglibyście to sprawcie małej radość i wyślijcie kartkę urodzinową, poproście rodzinę, przyjaciół, czym więcej tym większa radość dziecka.

Oliwia Gandecka
    Ul. M.C Skłodowskiej 11/26
    65-001 Zielona Góra

promyk, pepapig, caffe, KaRa, polarmiś, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • promyk Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. Witam nowe kolezanki. Caffe jutro potwierdzenie wiellllkiej sprawy!!!!!!!!!!!!!!!. Bursztynku wszystkiego naj naj- dobrze ze bratu nic sie nie stalo.
    Jesli chodzi o psiaka to moze byc przejsciowe....ja moja sunie takze sterylizowalam i w podeszlym wieku 14 lat popuszczala. Moze zrobic mu usg pecherza,zreszta w tym wieku zwieracze przestaja trzymac a zabieg mogl to przyspieszyc.
    Kasik powiedziec swojej glowce ze to jest wasze dziecko, zapoczatkowane troszke inaczej ale jest czastka was obojga a nie wytworem laboratoryjnym. To ty bedziesz je nosic pod sercem a nie laboratorantka."Kiedy Bog drzwi zamyka - to otwiera okno"- Jan Twardowski. Pasuje jak ulal - dziewczyno nie zastanawiaj sie tylko korzystaj z szansy&&&&&&&&&&&&

Bursztyn, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł Lucky :) no jeszcze jakaś iskierka się tli na dzidzie, jak nie teraz to za miesiąc... mówiłam że odpuszcze ale chyba nie odpuszcze, nie ma tego złego żyje zdrowiej odzywiam sie lepiej, wspomagam witaminami, na basen postanowione rodzinnie raz w tygodniu i jak wyluzuje to może bo mój mąż to zupełny luzak ja chodząca nerwica... to mi zawsze przeszkadzło w zyciu...żeby się wyluzować to chyba musze drina wypic albo zjeśc paczke nerwomixu heh :D
    dzisiaj ładnie jutro jedziemy na wycieczkę w Pieniny tam jest cudnie niezyt daleko a moje dzieciochy zobaczą cos innego niż komputer ;)

Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku, milo Cie widziec! Nie ma Twojego wykresu...a chcialam zerknac :) Mam nadzieje, ze u mojego Leona to minie, bo jesli nie bede musiala jednak po niego jechac- bo matka odmowi dalszej opieki nad nim...
    A co do zamknietych drzwi i otwartego okna - zgadzam sie w 100%

promyk, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • promyk Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    UWAGA !!!!

A więc jest dziewczynka, która 27 października kończy 6 lat, niestety jest chora na raka, a jej największym marzeniem jest dostać jak największą ilość kartek urodzinowych, więc jeśli moglibyście to sprawcie małej radość i wyślijcie kartkę urodzinową, poproście rodzinę, przyjaciół, czym więcej tym większa radość dziecka.

Oliwia Gandecka
    Ul. M.C Skłodowskiej 11/26
    65-001 Zielona Góra
    Wysle na 100% i jeszcze namowie znajomych. Kurcze to niesprawiedliwe..........

pepapig, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INESSA!!!! HALO HALO!!! Czy Ty masz dzis urodziny? Jesli tak to wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen. Ale odezwij sie zeby te zyczenia odebrac :)

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ