35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:tez sie nad tym zastanawialam
bo jesli to niepokalane poczecie bylo w cyklu bezowulacyjnym, to moga byc trojaczki nawet, na upamietnienie Trojcy Swietej
Caffe, boj sie Boga!Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polarmisiu- pisałaś, że ma sens leczenie hormonami od początku cyklu, i że przyjmowanie dupka w drugiej fazie na ciałko żółte jest troche bezcelowe, jeśli wcześniej rośnie niedorobione jajo.. Doczytałam to, bo mnie to zaintrygowała - znalazłam odpowiedź. Dlatego właśnie dupka dobrze jest przyjmować przez kilka cykli z rzędu - bo - cytuje:
"Długie cykle zazwyczaj sa spowodowane długą faza folikularną. Jak jest niski progesteron to występują plamienia często brązowego koloru, faza lutealna moze się skrócić ale folikularna się wydłuża.
Poza tym wysoki progesteron i jego spadek podczas miesiączki powoduje lepszy wyrzut estrogenu (w ten sposób leczy się luteiną) co pozwala na lepsze dojrzewanie pęcherzyka i skrócenie fazy folikularnej"
czyli zażywając dupka (czy luteinę) w fazie lutealnej prowokujemy lepszy progesteron, który na koniec cyklu powoduje lepsze warunki do rozwoju kolejnego jaja....
Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:dziewczyny do "pracowniczych trików" dodajcie jeszcze kamuflaż ruchów pozornych, nauczyli mnie tego koledzy inspektorzy, biurko zawalone papierami a my nad nim "siedzimy i dumamy"
Mango, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
"...Co innego długie cykle a co innego nieregularne. Jeśli są tylko długie i występują brązowe plamienia to może to świadczyć o niedomaganiu ciałka żółtego (inaczej niedomoga lutealna). Od dziewczyn stosujących NPR się dowiedziałam że najlepiej jest to podregulować przyjmując magnez przez kilka miesięcy, bo najczęściej problemy hormonalne biora się z braku tego pierwiastka. To najmniej inwazyjna metoda i leczy przyczynę a nie objaw. U ginekologa pewnie byś dostała luteinę albo duphaston które leczą objaw więc pewnie podregulowałoby to sytuację na jakis czas ale nie wyleczyłoby. Pomocny przy podniesieniu progesteronu jest też olej z wiesiołka przyjmowany w fazie folikularnej. Wspomaga on rozwijanie pęcherzyka Graffa, lepiej rozwinięty pęcherzyk to lepsze ciałko żółte, a lepsze ciałko żółte to lepszy progesteron, a leszy progesteron to lepszy rozwój komórek jajowych w kolejnym cyklu...."
Bursztyn, Mango, pepapig, bliska77, Andzia33, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia przez 6 miesiecy przyjmowalam progesteron a teraz 3 kolejne miesiace . Na 14 cykli 2 cykle byly takie, ze przyjmujac progesteron od 16 dnia cyklu ( w cyklach z iui bylo troche wczesniej) dwa razy udalo mi sie przyjac dawke 10 tabletek i w momencie odstawienia od razu @, w pozostalych cyklach to sie nie udawalo. Faze pierwsza mam zawsze podobna 13-15 dni a druga juz nie. Nie udalo sie tego zmienic progesteronem. Zreszta najwazniejsze by byl efekt ale cala reszta sie nie liczy. Opisalam to co mialam w badaniach zarowno tych z przed 8 lat polskiego lekarza i obecnie tego do ktorego chodzilam za granica. Trudno mi to oceniac. I nie twierdze ze ja mam racje, sugeruje sie tym co ja przeszlam i tym co lekarz mi mowil. Pzez wiele miesiecy ciazy badal mi etradiol, progesteron, prolaktyne (wtedy mialam z nia problemy rowniez).
bliska77 lubi tę wiadomość
-
patent na "coś mi upadło"
siedzę przy biurku i krzesło odsunięte.. czoło oparte o biurko (mam pod nadgarstek taką fajną podkładkę więc jako mini podusia się sprawdza
drzwi zasłania monitor więc jak ktoś wchodzi to się podnoszę albo coś tam gmeram pod biurkiem
polarmiś, Bursztyn, grosza, bliska77, Andzia33, samira, megan8 lubią tę wiadomość
-
Wiem wiem Polarmisiu - chodziło mi nie o wydłużanie, czy skracanie cykli, tylko bardziej o to, że nawet jeśli w danym cyklu jajo było do dupy, to i tak w drugiej fazie warto zażywać dupka, bo to podkręca jajo z kolejnego cyklu - tylko to chciałam przekazać...
polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
i patent "układam papiery w segregatorze"
mam szafy na tej ścianie co drzwi wejściowe.. siadam sobie w rogu pokoku otwieram drzwi szafy te które otwierają się na drzwi wejściowe.. na kolana biorę segregator ..otwarty.. na stoliku jakieś tam papiery
jak ktoś wchodzi to mnie nie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 18:24
polarmiś, Mango, grosza, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
czyli dobrze szamać dupka tak na przyszłość?
dobrze wiedziećBozia3 wrote:Wiem wiem Polarmisiu - chodziło mi nie o wydłużanie, czy skracanie cykli, tylko bardziej o to, że nawet jeśli w danym cyklu jajo było do dupy, to i tak w drugiej fazie warto zażywać dupka, bo to podkręca jajo z kolejnego cyklu - tylko to chciałam przekazać...polarmiś, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo dupku to mi najlepiej dupa urosla, ale jeszcze do konca tego cyklu bede przyjmowala ten progesteron. Potem sie odchudzam bo wracam do ludzi i maz by sie ucieszyl jakby mnie bylo mniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 18:47
pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo zacznę ćwiczyć. Zobaczę co proponuje ta Chodakowskapolarmiś wrote:Po dupku to mi najlepiej dupa urosla, ale jeszcze do konca tego cyklu bede przyjmowala ten progesteron. Potem sie odchudzam bo wracam do ludzi i maz by sie ucieszyl jakby mnie bylo mniej.
-
uffffffff, ale miałam zaległości w czytaniu
Mam koleżankę Polkę, której mąż jest murzynem - mają w sumie 4 dziewczyny z których druga jest biała!!!!!!!!!! Nawet śladu tatusia nie maA tatuś podobno ten
Ciekawe jak ona mu to wytłumaczyła
caffe, pepapig, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyMango wrote:uffffffff, ale miałam zaległości w czytaniu
Mam koleżankę Polkę, której mąż jest murzynem - mają w sumie 4 dziewczyny z których druga jest biała!!!!!!!!!! Nawet śladu tatusia nie maA tatuś podobno ten
Mango, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mango wrote:uffffffff, ale miałam zaległości w czytaniu
Mango lubi tę wiadomość
-
Mango wrote:uffffffff, ale miałam zaległości w czytaniu
Mango, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie sie dowiedzialam, ze moj brat mial wypadek w Niemczech, wpadl w poslizg, droga byla czyms polana na szczescie jemu nic sie nie stalo, tylko skasowal nowy samochod- ale to akurat niewazne. Cholera, jak to nie wiadomo co sie za chwile wydarzy. Mam na mysli zarowno zle jak i dobre rzeczy. Ale naprawde niewiadomo co za rogiem czeka...
megan8, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość