X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jeszcze dziś postanowiłam,ze sie upije :P :P :P zobaczymy co z tego mi wyjdzie :P
    A co do porgesteronu to mi lekarz mówi,ze im wyższy tym lepszy jak byłam w ostatniej ciazy to miałam go 10 ( pamietajcie,ze sa rózne normy !!!)
    i lekarz powiedziała,ze jak na ciaże to strasznie go mało i suplementacja powinna być już wcześniej a nie jak sie już zajdzie wciaże bo potem jest ją strasznie trudno utrzymać. Ja teraz nie brałam od poczatku bo badania a teraz wiem,zę już po owulce mam brać od trzeciegi wyzszego skoku tempki chociaż to trudne do stwierdzenia,ze jest po owulce.
    A co do badań hormonalnych mi zawsze mówiono w róznych laboratoriach,ze nie trzeba być na czczo ale ja chodze zwykle rano po wstaniu bez śniadania. Prolaktyne lekarz prosił abym zrobiła w 3 dc ponieważ wtedy najlepiej ze wzgledu na to,zę w drugiej fazie zwykle ona jest wyższa ze wzgledu na przygotowywanie sie organizmu do ewentualnej ciaży.

KaRa, caffe, bliska77, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane a jeszcze dziś postanowiłam,ze sie upije :P :P :P zobaczymy co z tego mi wyjdzie :P
    upij sie, wyjdzie Ci na zdrowie :)

KaRa, inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewczynki
    Dziekuje za dobre slowo, , wczoraj rozmawialam z bratem, wszystko ok, caly i zdrowy i to jest najwazniejsze. Za to moj pies po kastracji zaczal sikac potwornie nawet w mieszkaniu i strasznie duzo pije. Szukaja przyczyny, cukrzycy podobno nie ma, teraz dostaje leki na pecherz i nerki, a jesli i to nie pomoze od poniedzialku hormon, nie wiadomo co mu jest biedakowi, i bardzo mnie to martwi. Matka jest na mnie zla ze go wykastrowalam, ale mial zmiany w jadrach ktore byc moze mogly by dac przerzuty. Leon ma juz 12 lat , wiec to dziadek. Zrobilam to w dobrej wierze, bo myslalam, ze mu to zycie przedluzy, nie wiedzialam ze tak zle zniesie narkoze- o malo sie nie przekrecil. Gdybym wiedziala, ze tak to bedzie wygladalo to dalabym spokoj :(
    A tutaj jeszcze dodatkowo pada.
    Milego dnia.
    Bursztyn mój pies dużo pił i sikał przy mocznicy miał 14 lat i niestety ta choroba go zabrała u zwierzą w tak póżnym wieku nie ma leczenia.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Inesska sto lat!!!!!
    przyłączam się do życzeń ,dużo zdrowia .

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Bursztyn mój pies dużo pił i sikał przy mocznicy miał 14 lat i niestety ta choroba go zabrała u zwierzą w tak póżnym wieku nie ma leczenia.
    ale to wyszloby w badaniach moczu albo krwi? u niego nic nie wyszlo narazie

gosia7122 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    Nie żeby nie zablokowało owulki, bo 3dpo to już po owulce. Raczej chodzi o wspomożenie
    ciałka żółtego, zeby wspomóc zagnieżdżenie.
    Dobrze napisała :) CHodziło jej o to, że w 3 dpo (a nie wcześniej - bo wcześniejsze przyjmowanie progesteronu blokuje owulkę) :)

inessa, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale to wyszloby w badaniach moczu albo krwi? u niego nic nie wyszlo narazie
    tak wyszło by w krwi ,czasem skutkiem ubocznym kastracji jest nie trzymanie moczu szczegolnie u starszych zwierzą .Moje sunie sterylizowałam w młodości i kłopotu nie było.Może to przejdzie wiem że można też podać leki na zagęszczenie moczu.

Bursztyn, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    tak wyszło by w krwi ,czasem skutkiem ubocznym kastracji jest nie trzymanie moczu szczegolnie u starszych zwierzą .Moje sunie sterylizowałam w młodości i kłopotu nie było.Może to przejdzie wiem że można też podać leki na zagęszczenie moczu.
    a pytalam weterynarza czy to moe byc skutek uboczny to powiedzial ze nie... o.O byc moze w tym przypadku nie jest, pies leje bo wypija przeogromne ilosci wody i to jest zastanawiajace...dlaczego on tak strasznie duzo pije? Zobaczymy, musimy poczekac do wtorku

bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a pytalam weterynarza czy to moe byc skutek uboczny to powiedzial ze nie... o.O byc moze w tym przypadku nie jest, pies leje bo wypija przeogromne ilosci wody i to jest zastanawiajace...dlaczego on tak strasznie duzo pije? Zobaczymy, musimy poczekac do wtorku

na 99% stawiam na cukrzyce :(,bez leków pewnie mu nie przejdzie,jeśli się to potwierdzi.Stawiajcie mu miske z małą ilością wody,poprostu wydzielajcie mu ją.A od czasu do czasu dawajcie zamrożone kostki lody,nie będzie taki spragniony,no i lizanie uspokaja też.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    na 99% stawiam na cukrzyce :(,bez leków pewnie mu nie przejdzie,jeśli się to potwierdzi.Stawiajcie mu miske z małą ilością wody,poprostu wydzielajcie mu ją.A od czasu do czasu dawajcie zamrożone kostki lody,nie będzie taki spragniony,no i lizanie uspokaja też.
    ale mial robione badania krwi i moczu i nie wykazaly cukrzycy..

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale mial robione badania krwi i moczu i nie wykazaly cukrzycy..
    no to dziwne troche,jesli wcześniej tyle nie pił i nagle zaczął,a cukrzycy nie ma.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być jeszcze chora wątroba lub nerki i macica,ale to nie w przypadku psa.

• grosza Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesa wczoraj nie miałam okazji złożyć ci życzonka więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARA no pewnie że pamiętamy o tobie. Wspaniale, że tak dobrze się czujecie !! Dawaj znać co u Was :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie mój młody jest nad ruchliwy ( nie ma adhd ale posiada elementy add ) wiecie jest w ciągłym ruchu i przez to nie może się skupić na lekcjach w szkole, byle co może go rozproszyć , ma obniżoną koordynację ręka-oko ciężej mu idzie pisanie ma też zajęcia w szkole z pedagogiem i z logopedą bo sz, dż cz, głosek nie mówi ; może to zaowocować dysleksją w przyszłości i ogólnie dużo musimy ćwiczyć w domu aby dalej było mu lepiej :)
    polarmiś wrote:
    Grosza - jesli mozesz to powiedz jaki problem ma Twoje dziecko, moj ma jakis straszny wstre do czytania mimo ze od niemowlaka byl otoczony ksiazkami, czytalismy i czytamy mu kazdego dnia. Od miesiaca uczy sie czytac po polsku i wiem ze nie musi robic tego plynnie nie mniej chcialabym, jesli zauwazylabym problem.

Bursztyn, bliska77, polarmiś, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki

U nas pada- czyli bez zmian, jedziemy dzis z mezem na tor wyscigowy do Silverstone- tam gdzie F1, wykupilam mu jazde bolidem na jego 40 urodziny, ale nie wiem czy nie odwolaja z powodu pogody :/

Grosza, swietnie ze mlody ma zajecia z pedagog.i z logopeda, bedzie dobrze tylko musi cwiczyc.

Anna39, wiem ze to moga byc nerki i dlatego dostaje leki ale nie dzialaja, jesli dzis nie przejdzie to dostanie hormon.

Zycze Wam udanego, bezdeszczowego dnia.

bliska77, inessa, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Inessa, wszystkiego naj, spełnienia tego najważniejszego marzenia ;-)
    (będziemy na bieżąco, bo ja usg tarczycy mam raz na kwartał - z powodu guzków- teraz idę 22 października)

Bursztynku trzymam kciuki za psa, wiem jakie to wszystko trudne, miałam kundelka który żył 17 lat a pierwszą operację pod narkozą miał w wieku 14 lat właśnie z powodu zmian nowotworowych tylko przy odbycie, pożył jeszcze 3 lata a gdy już zaczął się bardzo męczyć, uznałyśmy z lekarką ze skoro przez tyle lat dawał nam tyle ciepła i miłości to należy pozwolić mu w spokoju i bez męczarni odejść........

miłego dnia dziewczyny

Bursztyn, inessa, samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobiitki o poranku.

Inessa - spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe,
    Bursztyn - kciuk za zdrowie brata i pieska.
    Co chcialam napisac ale tego posta zaczelam pisac o 7 rano i przerwalam a teraz jest 10.24.

Pozdrawiam.

A propos hormonow: mi lekarz mowil ze nie ma to znaczenia, dobre laboratoria z tym sobie doskonale radza. Tak wiec nigdy nie robila na czczo.

Bursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ogólnie mój młody jest nad ruchliwy ( nie ma adhd ale posiada elementy add ) wiecie jest w ciągłym ruchu i przez to nie może się skupić na lekcjach w szkole, byle co może go rozproszyć , ma obniżoną koordynację ręka-oko ciężej mu idzie pisanie ma też zajęcia w szkole z pedagogiem i z logopedą bo sz, dż cz, głosek nie mówi ; może to zaowocować dysleksją w przyszłości i ogólnie dużo musimy ćwiczyć w domu aby dalej było mu lepiej :)
    Dzieki za info. Moj potrafi godzinami bawic sie budujac miasta, ustawiajac zolnierzyki, prowadzac dzialania wojenne. Moga byc to wszelkie przedmioty male i duze. Czasami takie plansze lepi godzinami z plasteliny czyli stwierdzam, ze moze sie skoncentrowac ale jak ma odrobic jakies naprawde niesprawiajace mu klopotu zadanie potrafi dziesiec razy pojsc do kuchni bo a to pic, a to jesc, a to siusiu - dostaje szalu!!!! Godzinami musze go prosic o to by w ogole usiadl do lekcji, staram sie to robic lagodnie i rozluzniajac atmosfere by nie traktowal tego strasznie powaznie tylko by podchodzil z przyjemnoscia. Ale jest bardzo ciezko.

gosia7122, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa - pamietam, Ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze, ze mala rosnie i niedlugo ja powitasz na swiecie.

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ