35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane a jeszcze dziś postanowiłam,ze sie upije
zobaczymy co z tego mi wyjdzie
A co do porgesteronu to mi lekarz mówi,ze im wyższy tym lepszy jak byłam w ostatniej ciazy to miałam go 10 ( pamietajcie,ze sa rózne normy !!!)
i lekarz powiedziała,ze jak na ciaże to strasznie go mało i suplementacja powinna być już wcześniej a nie jak sie już zajdzie wciaże bo potem jest ją strasznie trudno utrzymać. Ja teraz nie brałam od poczatku bo badania a teraz wiem,zę już po owulce mam brać od trzeciegi wyzszego skoku tempki chociaż to trudne do stwierdzenia,ze jest po owulce.
A co do badań hormonalnych mi zawsze mówiono w róznych laboratoriach,ze nie trzeba być na czczo ale ja chodze zwykle rano po wstaniu bez śniadania. Prolaktyne lekarz prosił abym zrobiła w 3 dc ponieważ wtedy najlepiej ze wzgledu na to,zę w drugiej fazie zwykle ona jest wyższa ze wzgledu na przygotowywanie sie organizmu do ewentualnej ciaży.KaRa, caffe, bliska77, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Hej Dziewczynki
Dziekuje za dobre slowo, , wczoraj rozmawialam z bratem, wszystko ok, caly i zdrowy i to jest najwazniejsze. Za to moj pies po kastracji zaczal sikac potwornie nawet w mieszkaniu i strasznie duzo pije. Szukaja przyczyny, cukrzycy podobno nie ma, teraz dostaje leki na pecherz i nerki, a jesli i to nie pomoze od poniedzialku hormon, nie wiadomo co mu jest biedakowi, i bardzo mnie to martwi. Matka jest na mnie zla ze go wykastrowalam, ale mial zmiany w jadrach ktore byc moze mogly by dac przerzuty. Leon ma juz 12 lat , wiec to dziadek. Zrobilam to w dobrej wierze, bo myslalam, ze mu to zycie przedluzy, nie wiedzialam ze tak zle zniesie narkoze- o malo sie nie przekrecil. Gdybym wiedziala, ze tak to bedzie wygladalo to dalabym spokoj
A tutaj jeszcze dodatkowo pada.
Milego dnia.caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:Bursztyn mój pies dużo pił i sikał przy mocznicy miał 14 lat i niestety ta choroba go zabrała u zwierzą w tak póżnym wieku nie ma leczenia.
gosia7122 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Witajcie
Nie żeby nie zablokowało owulki, bo 3dpo to już po owulce. Raczej chodzi o wspomożenie
ciałka żółtego, zeby wspomóc zagnieżdżenie.CHodziło jej o to, że w 3 dpo (a nie wcześniej - bo wcześniejsze przyjmowanie progesteronu blokuje owulkę)
inessa, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale to wyszloby w badaniach moczu albo krwi? u niego nic nie wyszlo narazie
Bursztyn, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:tak wyszło by w krwi ,czasem skutkiem ubocznym kastracji jest nie trzymanie moczu szczegolnie u starszych zwierzą .Moje sunie sterylizowałam w młodości i kłopotu nie było.Może to przejdzie wiem że można też podać leki na zagęszczenie moczu.
byc moze w tym przypadku nie jest, pies leje bo wypija przeogromne ilosci wody i to jest zastanawiajace...dlaczego on tak strasznie duzo pije? Zobaczymy, musimy poczekac do wtorku
bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a pytalam weterynarza czy to moe byc skutek uboczny to powiedzial ze nie...
byc moze w tym przypadku nie jest, pies leje bo wypija przeogromne ilosci wody i to jest zastanawiajace...dlaczego on tak strasznie duzo pije? Zobaczymy, musimy poczekac do wtorku
na 99% stawiam na cukrzyce,bez leków pewnie mu nie przejdzie,jeśli się to potwierdzi.Stawiajcie mu miske z małą ilością wody,poprostu wydzielajcie mu ją.A od czasu do czasu dawajcie zamrożone kostki lody,nie będzie taki spragniony,no i lizanie uspokaja też.
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Anna39 wrote:na 99% stawiam na cukrzyce
,bez leków pewnie mu nie przejdzie,jeśli się to potwierdzi.Stawiajcie mu miske z małą ilością wody,poprostu wydzielajcie mu ją.A od czasu do czasu dawajcie zamrożone kostki lody,nie będzie taki spragniony,no i lizanie uspokaja też.
bliska77 lubi tę wiadomość
-
ogólnie mój młody jest nad ruchliwy ( nie ma adhd ale posiada elementy add ) wiecie jest w ciągłym ruchu i przez to nie może się skupić na lekcjach w szkole, byle co może go rozproszyć , ma obniżoną koordynację ręka-oko ciężej mu idzie pisanie ma też zajęcia w szkole z pedagogiem i z logopedą bo sz, dż cz, głosek nie mówi ; może to zaowocować dysleksją w przyszłości i ogólnie dużo musimy ćwiczyć w domu aby dalej było mu lepiej
polarmiś wrote:Grosza - jesli mozesz to powiedz jaki problem ma Twoje dziecko, moj ma jakis straszny wstre do czytania mimo ze od niemowlaka byl otoczony ksiazkami, czytalismy i czytamy mu kazdego dnia. Od miesiaca uczy sie czytac po polsku i wiem ze nie musi robic tego plynnie nie mniej chcialabym, jesli zauwazylabym problem.Bursztyn, bliska77, polarmiś, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki
U nas pada- czyli bez zmian, jedziemy dzis z mezem na tor wyscigowy do Silverstone- tam gdzie F1, wykupilam mu jazde bolidem na jego 40 urodziny, ale nie wiem czy nie odwolaja z powodu pogody
Grosza, swietnie ze mlody ma zajecia z pedagog.i z logopeda, bedzie dobrze tylko musi cwiczyc.
Anna39, wiem ze to moga byc nerki i dlatego dostaje leki ale nie dzialaja, jesli dzis nie przejdzie to dostanie hormon.
Zycze Wam udanego, bezdeszczowego dnia.bliska77, inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Inessa, wszystkiego naj, spełnienia tego najważniejszego marzenia
(będziemy na bieżąco, bo ja usg tarczycy mam raz na kwartał - z powodu guzków- teraz idę 22 października)
Bursztynku trzymam kciuki za psa, wiem jakie to wszystko trudne, miałam kundelka który żył 17 lat a pierwszą operację pod narkozą miał w wieku 14 lat właśnie z powodu zmian nowotworowych tylko przy odbycie, pożył jeszcze 3 lata a gdy już zaczął się bardzo męczyć, uznałyśmy z lekarką ze skoro przez tyle lat dawał nam tyle ciepła i miłości to należy pozwolić mu w spokoju i bez męczarni odejść........
miłego dnia dziewczynyBursztyn, inessa, samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam kobiitki o poranku.
Inessa - spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe,
Bursztyn - kciuk za zdrowie brata i pieska.
Co chcialam napisac ale tego posta zaczelam pisac o 7 rano i przerwalam a teraz jest 10.24.
Pozdrawiam.
A propos hormonow: mi lekarz mowil ze nie ma to znaczenia, dobre laboratoria z tym sobie doskonale radza. Tak wiec nigdy nie robila na czczo.Bursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygrosza wrote:ogólnie mój młody jest nad ruchliwy ( nie ma adhd ale posiada elementy add ) wiecie jest w ciągłym ruchu i przez to nie może się skupić na lekcjach w szkole, byle co może go rozproszyć , ma obniżoną koordynację ręka-oko ciężej mu idzie pisanie ma też zajęcia w szkole z pedagogiem i z logopedą bo sz, dż cz, głosek nie mówi ; może to zaowocować dysleksją w przyszłości i ogólnie dużo musimy ćwiczyć w domu aby dalej było mu lepiej
gosia7122, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny