X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przy tylu jajach,to nie ma się co dziwic,że ból jest większy.

Czekam na wieści od Ciebie!

Ja chciałabym iśc jutro,ale zobaczę rano,czy nadaję się już na przegląd.

inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamelduje sie oczywiscie i zdam relacje i dopytam o ten progesteron bo widze ze co lekarz to inna teoria....

inessa, caffe, Andzia33, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia spytaj najlepiej lekarza o ten estradiol bo nie zawsze trzeba go stymulować ponieważ on jeszcze bardziej sie zmienia niż progesteron podczas dnia. DLatego nie sugerujcie sie jednym wynikiem porgesteron czy etradiolu bo rano jest taki a popołudniu mógł byc już wyzszy.

caffe, Bursztyn, Andzia33, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka jak beta ????????? i jak sie czujesz??????????

caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza. Beta 130,5. Czyli jest dobrze jak na początek. W środę lecę sprawdzić przyrost. Mam lekkie plamienia, lekarz zapisał mi Duphaston. Ogólnie to nie czuję, że jestem w ciąży. Może tylko brzuch przeszkadza mi siedzieć. Co to będzie za 9 miesięcy.
    Wspieram Was wszystkie, kochane jesteście.

inessa, caffe, Bursztyn, Skuterek, Andzia33, grosza, promyk, Mango, bliska77, gosia7122, malgos741, Iwone, samira, angela, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko super to teraz dużo odpoczywaj :)
    A jak maż ?????????????

caffe, Andzia33, Mango, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż bardzo ostrożny. Wiem , że się cieszy, ale boi się, że może się stać coś złego. Ja inaczej, nie potrafię powstrzymać emocji. W nocy nie moge spać. Ale się na to nie skarżę.

inessa, Lucky, Andzia33, Bursztyn, Bozia3, grosza, bliska77, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zostawił telefon w domu, do tego się rozładował i dlatego nie moglam się dodzwonić.

U mnie ok. Maluszek ma 4,1 mm, serce bije, ale było tylko widać na usg i na wykresie, bo jeszcze nie było słychać bo malutkie. Pęcherzyk od zeszłej niedzieli urósł z 6,22 mm na 23mm.

Nie wiadomo czemu było to krwawienie, bo nic nie było widać, żadnych śladów czy symptomów.

Ufff....

Bursztyn, Skuterek, Olena, inessa, Lucky, Andzia33, sjoanka, polarmiś, Bozia3, grosza, promyk, Mango, bliska77, gosia7122, MoniaT, Nati74, malgos741, Iwone, samira, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, bardzo bardzo sie ciesze!!!! :)
    a co mowil? masz lezec? mozesz chodzic do pracy? jakies zalecenia specjalne?

caffe, Olena, inessa, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza. Beta 130,5. Czyli jest dobrze jak na początek. W środę lecę sprawdzić przyrost. Mam lekkie plamienia, lekarz zapisał mi Duphaston. Ogólnie to nie czuję, że jestem w ciąży. Może tylko brzuch przeszkadza mi siedzieć. Co to będzie za 9 miesięcy.
    Wspieram Was wszystkie, kochane jesteście.

Gratuluję :)

Olena, inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Olena życzę Ci aby fasolka zdrowo rosła ;)

Coffe cieszę sie ze u Ciebie wszystko w porządku dzidzia wie ze u mamy w środku jest najlepiej tobie tez życzę aby dzidzia zdrowo rosła ;)

Olena, caffe, inessa, Lucky, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Caffe, że wyjaśniła się u Ciebie sprawa krwawień. Wszystko z pewnością jest ok.
    Ja dostałam wydruk USG, z zaznaczoną kropką. Maleństwo niby schowało się w jakimś zaułku, ale to dobrze. Wielkości nie znam, pewnie za małe by to stwierdzić. Za to cieszę się z tej kropki :-)

inessa, Lucky, Andzia33, sjoanka, bliska77, Iwone, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Caffe, bardzo bardzo sie ciesze!!!! :)
    a co mowil? masz lezec? mozesz chodzic do pracy? jakies zalecenia specjalne?
    Nie kazał mi leżeć. Wiadomo, mam się oszczędzać i tyle. Za tydzień mam nie przychodzić, tylko za 2 tygodnie, wtedy zleci mi badania. Powiedziałam dyrektorowi w pracy i koleżance i poprosiłam o dyskrecję do pewnego czasu. Powiedziałam, bo uznałam, że tak muszę i powinnam żeby mieli jasność.

W ogóle tym sercem byłam zaskoczona. Bo tydzień temu miałam podane 4t 3d ciąży, a dzisiaj byl skok na 6t 1 d. Wynika to z tego, że to wszystko jest maleńkie i pomyłka o 1mm dodaje lub odejmuje tydzień. Pomiary są miarodajne dopiero potem.

Skuterek, inessa, Lucky, Andzia33, promyk, Mango, bliska77, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, super wieści. Olena, cieszę się razem z sobą.

Myślę, że przejdę się jutro na ten monitoring. Tak jak piszecie, dobrze poznać swój cykl, a ja tyle podróżuję, że często trudno mi trafić, żeby być w odpowiednie dni w klinice.

Tylko nie ma ginekolożki, którą lubię. Nie chcę iść do lekarza, który ostatnio mnie badał i poinformował o dziwnym położeniu jajowodów. Idę do jakiegoś innego i się boję, co on powie. Od razu skorzystam z okazji, żeby przegadać badanie drożności... Mam takie obrzydzenie do tej jutrzejszej wizyty, ale jak nie pójdę, będę potem żałować, że przepuściłam okazję.

inessa, Olena, Skuterek, Lucky, caffe, Andzia33, polarmiś, Mango, bliska77, malgos741, samira, megan8 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe to super wieści ufufuff oszczedzaj sie teraz :)

Alis bedzie dobrze napewno :)

Skuterek, Lucky, caffe, Andzia33, Mango, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis to powodzenia na jutrzejszych badaniach ;) bedzie dobrze ;)

inessa, Lucky, caffe, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe jak ja czekałam na wieści od Ciebie! widzisz że wszystko dobrze?! u mnie też lekarz nie umiał znaleźć przyczyna plamienia. Ale masz szczęście kobieto. Tak bardzo się cieszę i zazdroszczę jednocześnie.

Olenko, beta wspaniała! dbaj o siebie i spokojnie czekaj. Oh i Tobie zazdroszczę :( taka zazdrośnica jestem :( aż mi wstyd

Niech Wam te brzuszki sobie spokojnie rosną

caffe, Olena, Skuterek, Andzia33, inessa, Mango, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, fantastycznie! :)
    Alis,idz, bedziesz to miala z glowy a moze i ta wizyta cie uspokoi lub utwierdzi w przekonaniu zeby robic droznosc.

Olena, Andzia33, Lucky, inessa, Alis, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była taka smieszna sytuacja. Mój mąż patrząc na monitor na widoczny zarodek w jakims tam kontekście powiedział "on". A lekarz mówi: jaki on, to jest ona :) Mój spojrzał na gina, a lekarz mówi, że żartował, bo teraz nie da się stwierdzić. A ja mówię: tak, będzie "ona", bo tak ma być :)

Olena, Skuterek, Andzia33, Lucky, Bursztyn, inessa, polarmiś, promyk, Mango, bliska77, malgos741, samira, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdrośćcie i łapcie wirusy. Znam to uczucie. I u Was będzie dobrze.

Skuterek, Andzia33, Lucky, caffe, Bursztyn, inessa, polarmiś, bliska77, gosia7122, malgos741, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ