X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używała maseczki majonezowej na biust......???????????

Ja miałam okazję spróbowac.
    Byliśmy w sobotę u koleżanki na imieninach,a moja mała ma konkurs w przedszkolu,na jajbardziej kolorową potrawę z warzyw[trzeba przynieśc zdjęcie],więc leniwa matka,pomyślała,wykożystam okazję i fota gotowa.Były 3 sałatki,wybrałam najbardziej kolorową i mówię do małej trzymaj w rączkach i mieszaj,a m miał robic foto,ale ,że miska była cięzka ,to mówię poczekaj pomogę jej trzymac ,ja się nachyliłam,wszystko gotowe,a mała jak pomieszała,to .... miałam całą bluzkęi za nią i dekolt w sałatce ze zwisającym selerem.A mała przepraszała,że nie umie jeszcze dobrze mieszac,a wszyscy goście pękali ze śmiechu i ja też ,a wyglądałam komicznie a m z wrażenia nie zrobił żadnej foty

inessa, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ha mówię może być i lekarz i sanitariusz
    no prosze to jeden nie wystarczy????? no tak apetyt rośnie w miarę jedzenia, może być całkiem ciekawie

inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale macie marzenia :D
    Andzia musiał być ciekawy widok :P

bliska77, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wiesz Reni, ci lekarze-chirurdzy to kojarza mi sie z takimi delikatnymi raczkami, a taki zolnierz po ilus misjach to ma konkretna lape...jak złapie to nie pusci;-)
    nie zgadzam sie, bylam kiedys z dwoma lekarzami (nie jednoczesnie :) ) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze nia jako pacjentka, ani w jednym ani w drugim przypadku, to byly zwiazki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:34

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, wiadomo ze wszedzie sa odstepstwa od reguly, ale mi sie tak wlasnie kojarza lekarze, ale moze faktycznie z chirurgami jest inaczej, w koncu lupia te czaszki, lamia kosci;-) no i chirurg kojarzy mi sie w wielkim chlopem, moze dlatego ze takich do tej pory znalam:-) ale i tak wole zolnierza:-)
    Bursztyn wrote:
    nie zgadzam sie, bylam kiedys z dwoma lekarzami (nie jednoczesnie :) ) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:45

bliska77, inessa, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINE BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?
    Andzia33 wrote:
    Wiesz progesteron miałam 14,dlatego biorę luteinę i mam 22,ale na ten estradiol nic nie dostałam i to mnie zastanawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:24

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola bo to zależy od norm progesteronu ja miałam 10 na początku ciazy i lekarz powiedziała,ze strasznie mało. A do owulki wystarczy 10 nawet mniej ale do utrzymania ciazy to już niestety za mało. Lekarze polecają tak już około 20 i wzwyz.

Caffe kochana co u Ciebie?????????????????????????????????????????????

bliska77, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15ng to jest super owulacja? ja mam zawsze od 26-36ng to co to wtedy jest?
    ja słyszałam że poniżej 15 to trzeba suplementować, a wcześniej sprawdzić czy w ogole dochodzi do owulacji

inessa, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powyżej 20 jest dobra dla ciąży, ale owulka może byc przy dużo niższym....

bliska77, inessa, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....
    Bozia3 wrote:
    powyżej 20 jest dobra dla ciąży, ale owulka może byc przy dużo niższym....

bliska77, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja przestałam się tym przejmować, czy rośnie czy spada ;-)

inessa, monjaa78, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINA BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?

Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!

inessa, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide dzisiaj na USG to sie znowu dopytam. Ja nie pisalam o ciazy powyzej tylko o owulce, wiadomo ze w ciazy potrzebny jest wyzszy progesteron, ale dla samej owulacji 10 ng ma wystarczy. Zreszta jak kiedys szukalam o tym w necie to znalazlam laski ktore pisaly ze mialy w ciazy ponizej 10 i fakt ze mialy problemy ale przy wspomaganiu donosily ciaze.
    Andzia33 wrote:
    Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!

Andzia33, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....

no nie dokońca się z tym zgodzę ,bo jeżeli w 7 dpo jest niski,to może byc problem z zagnieżdżeniem.
    Znam kilka osób ,które do niej chodzą ,jest specjalistą od npr i naprotechnologii i każdemu mówi,że minimum 18

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola o której idziesz ,sprawdzic co tam u Twoich pięcioraczków?

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z tym estradiolem?
    Ma któraś jakiś pomysł?

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • monjaa78 Znajoma

Wysłany: 21 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiecie co, ja przestałam się tym przejmować, czy rośnie czy spada ;-)
    co bedzie to bedzie , to taki troche stres hihi

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

monjaa78
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.

Andzia33, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.
    zamelduj sie tutaj zaraz po wizycie.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ