35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z Was używała maseczki majonezowej na biust......???????????
Ja miałam okazję spróbowac.
Byliśmy w sobotę u koleżanki na imieninach,a moja mała ma konkurs w przedszkolu,na jajbardziej kolorową potrawę z warzyw[trzeba przynieśc zdjęcie],więc leniwa matka,pomyślała,wykożystam okazję i fota gotowa.Były 3 sałatki,wybrałam najbardziej kolorową i mówię do małej trzymaj w rączkach i mieszaj,a m miał robic foto,ale ,że miska była cięzka ,to mówię poczekaj pomogę jej trzymac ,ja się nachyliłam,wszystko gotowe,a mała jak pomieszała,to .... miałam całą bluzkęi za nią i dekolt w sałatce ze zwisającym selerem.A mała przepraszała,że nie umie jeszcze dobrze mieszac,a wszyscy goście pękali ze śmiechu i ja też ,a wyglądałam komicznie a m z wrażenia nie zrobił żadnej fotyinessa, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viola wrote:wiesz Reni, ci lekarze-chirurdzy to kojarza mi sie z takimi delikatnymi raczkami, a taki zolnierz po ilus misjach to ma konkretna lape...jak złapie to nie pusci;-)
) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.
inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bursztynku, wiadomo ze wszedzie sa odstepstwa od reguly, ale mi sie tak wlasnie kojarza lekarze, ale moze faktycznie z chirurgami jest inaczej, w koncu lupia te czaszki, lamia kosci;-) no i chirurg kojarzy mi sie w wielkim chlopem, moze dlatego ze takich do tej pory znalam:-) ale i tak wole zolnierza:-)
Bursztyn wrote:nie zgadzam sie, bylam kiedys z dwoma lekarzami (nie jednoczesnie) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:45
bliska77, inessa, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINE BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?
Andzia33 wrote:Wiesz progesteron miałam 14,dlatego biorę luteinę i mam 22,ale na ten estradiol nic nie dostałam i to mnie zastanawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:24
inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola bo to zależy od norm progesteronu ja miałam 10 na początku ciazy i lekarz powiedziała,ze strasznie mało. A do owulki wystarczy 10 nawet mniej ale do utrzymania ciazy to już niestety za mało. Lekarze polecają tak już około 20 i wzwyz.
Caffe kochana co u Ciebie?????????????????????????????????????????????bliska77, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....
Bozia3 wrote:powyżej 20 jest dobra dla ciąży, ale owulka może byc przy dużo niższym....bliska77, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viola wrote:Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINA BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?
Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!inessa, caffe lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Ide dzisiaj na USG to sie znowu dopytam. Ja nie pisalam o ciazy powyzej tylko o owulce, wiadomo ze w ciazy potrzebny jest wyzszy progesteron, ale dla samej owulacji 10 ng ma wystarczy. Zreszta jak kiedys szukalam o tym w necie to znalazlam laski ktore pisaly ze mialy w ciazy ponizej 10 i fakt ze mialy problemy ale przy wspomaganiu donosily ciaze.
Andzia33 wrote:Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!Andzia33, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....
no nie dokońca się z tym zgodzę ,bo jeżeli w 7 dpo jest niski,to może byc problem z zagnieżdżeniem.
Znam kilka osób ,które do niej chodzą ,jest specjalistą od npr i naprotechnologii i każdemu mówi,że minimum 18inessa, caffe lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.
Andzia33, inessa, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.
Andzia33, inessa lubią tę wiadomość