Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używała maseczki majonezowej na biust......???????????

Ja miałam okazję spróbowac.
    Byliśmy w sobotę u koleżanki na imieninach,a moja mała ma konkurs w przedszkolu,na jajbardziej kolorową potrawę z warzyw[trzeba przynieśc zdjęcie],więc leniwa matka,pomyślała,wykożystam okazję i fota gotowa.Były 3 sałatki,wybrałam najbardziej kolorową i mówię do małej trzymaj w rączkach i mieszaj,a m miał robic foto,ale ,że miska była cięzka ,to mówię poczekaj pomogę jej trzymac ,ja się nachyliłam,wszystko gotowe,a mała jak pomieszała,to .... miałam całą bluzkęi za nią i dekolt w sałatce ze zwisającym selerem.A mała przepraszała,że nie umie jeszcze dobrze mieszac,a wszyscy goście pękali ze śmiechu i ja też ,a wyglądałam komicznie a m z wrażenia nie zrobił żadnej foty

nick nieaktualny, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ha mówię może być i lekarz i sanitariusz
    no prosze to jeden nie wystarczy????? no tak apetyt rośnie w miarę jedzenia, może być całkiem ciekawie

nick nieaktualny, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale macie marzenia :D
    Andzia musiał być ciekawy widok :P

nick nieaktualny, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wiesz Reni, ci lekarze-chirurdzy to kojarza mi sie z takimi delikatnymi raczkami, a taki zolnierz po ilus misjach to ma konkretna lape...jak złapie to nie pusci;-)
    nie zgadzam sie, bylam kiedys z dwoma lekarzami (nie jednoczesnie :) ) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze nia jako pacjentka, ani w jednym ani w drugim przypadku, to byly zwiazki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:34

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, wiadomo ze wszedzie sa odstepstwa od reguly, ale mi sie tak wlasnie kojarza lekarze, ale moze faktycznie z chirurgami jest inaczej, w koncu lupia te czaszki, lamia kosci;-) no i chirurg kojarzy mi sie w wielkim chlopem, moze dlatego ze takich do tej pory znalam:-) ale i tak wole zolnierza:-)
    Bursztyn wrote:
    nie zgadzam sie, bylam kiedys z dwoma lekarzami (nie jednoczesnie :) ) jeden byl psychiatra a drugi chirurgiem i ani jeden ani drugi nie mial rachitycznych paluszkow, wrecz przeciwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:45

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINE BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?
    Andzia33 wrote:
    Wiesz progesteron miałam 14,dlatego biorę luteinę i mam 22,ale na ten estradiol nic nie dostałam i to mnie zastanawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:24

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola bo to zależy od norm progesteronu ja miałam 10 na początku ciazy i lekarz powiedziała,ze strasznie mało. A do owulki wystarczy 10 nawet mniej ale do utrzymania ciazy to już niestety za mało. Lekarze polecają tak już około 20 i wzwyz.

Caffe kochana co u Ciebie?????????????????????????????????????????????

nick nieaktualny, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15ng to jest super owulacja? ja mam zawsze od 26-36ng to co to wtedy jest?
    ja słyszałam że poniżej 15 to trzeba suplementować, a wcześniej sprawdzić czy w ogole dochodzi do owulacji

nick nieaktualny, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powyżej 20 jest dobra dla ciąży, ale owulka może byc przy dużo niższym....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....
    Bozia3 wrote:
    powyżej 20 jest dobra dla ciąży, ale owulka może byc przy dużo niższym....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja przestałam się tym przejmować, czy rośnie czy spada ;-)

nick nieaktualny, monjaa78, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Andzia, czy progesteron 14 to jest niski progesteron???? ZEBY BYLA OWULKA WYSTARCZY PODOBNO 10 NG, A TY PISZESZ ZE PRZY 14 BIERZESZ LUTEINA BO JEST NISKI, zglupialam szczerze mowiac. Ja mialam 15 ng ostatnio i to podobno swiadczy o super owulacji. Jak to jest dziewczyny?

Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide dzisiaj na USG to sie znowu dopytam. Ja nie pisalam o ciazy powyzej tylko o owulce, wiadomo ze w ciazy potrzebny jest wyzszy progesteron, ale dla samej owulacji 10 ng ma wystarczy. Zreszta jak kiedys szukalam o tym w necie to znalazlam laski ktore pisaly ze mialy w ciazy ponizej 10 i fakt ze mialy problemy ale przy wspomaganiu donosily ciaze.
    Andzia33 wrote:
    Moja ginka twierdz,że aby się ciąza utrzymała musi byc 18,jak jest mniej to trzeba brac luteinę!

Andzia33, nick nieaktualny, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no wiec o to mi chodzilo, przeciez 7 dpo nie ma ciazy, wiec 15 ng powinno byc ok, a jesli jest ciaza to progesteron bedzie rosl....

no nie dokońca się z tym zgodzę ,bo jeżeli w 7 dpo jest niski,to może byc problem z zagnieżdżeniem.
    Znam kilka osób ,które do niej chodzą ,jest specjalistą od npr i naprotechnologii i każdemu mówi,że minimum 18

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola o której idziesz ,sprawdzic co tam u Twoich pięcioraczków?

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z tym estradiolem?
    Ma któraś jakiś pomysł?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Andzia33
  • monjaa78 Znajoma

Wysłany: 21 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiecie co, ja przestałam się tym przejmować, czy rośnie czy spada ;-)
    co bedzie to bedzie , to taki troche stres hihi

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

monjaa78
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.

Andzia33, nick nieaktualny, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ide Andziu zaraz po pracy bo nie wytrzymam dluzej, zazwyczaj chodze kolo 19 zeby nie siedziec w poczekalni kilka godzin, ale dzisiaj wole tam posiedziec i wejsc jak najszybciej, bo niepokoi mnie ten mocny bol podbrzusza.
    zamelduj sie tutaj zaraz po wizycie.

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ ‹ 1489 1490 1491 1492 1493 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ