35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia ale przecież te leki nie są brane non stop a z przerwami.. i nie mają wpływu na dalszy cykl
więc co za różnica czy wezmę teraz czy za miesiąc
przecież stymulowanie jajec to dotyczy danego cyklu
co innego jak sie bierze tak jak bromka non stop to tu się zgodzę
ale czy dupek czy clo nie wiem jakoś to na logikę biorę
a nastraszyłyście mnie, że bez monitoringu clo nie bardzo
czeka mnie pakowanie przeprowadzka dźwiganie nie będę ryzykowaćbliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nic Ci nie będzie od przeprowadzki...ale to moje tylko zdanie...
clo nie brałabym na własną rękę - ale dupka trzeba brać kilka cykli...wszystko ma wpływ na organizm po 3-4 cyklach. Zwróćuwagę ile kobiet zachodzi w ciążę po odstawieniu stymulacji, ale nie po miesiącu. Podobnie jak koguta trzeba stymulować 3 miesiące - to tak też jest z nami - te jajca jakoś dojrzewają długo...Poza tym ja się upieram, że masz coś nie tak do końca z drugą fazą - dupek CIę wspomoże, czy tam luteina...
Nie pamiętam Reni - jaki Ty masz progesteron w 2 fazie?bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Caffe a jak sie czujesz ?
i jak sie czuje "kropka"
Mnie jak zwykle nic nie boli. Gdy leżę to mam małe te plamienia, jednak cały czas gdzieś coś jest na rzeczy.
Co z kropkiem, nie wiem. Mogłabym w sumie pojechac na usg, ale dałam sobie na wstrzymanie, bo przecież nie będę co drugi dzień jeździła. Już co ma być to będzie, nic więcej niż teraz jest robione, zrobić się nie da. Czekam. Kolejne usg za niecałe 2 tygodnie, wcześniej nie planuję jechać, no chyba, że będzie konieczność tfu tfu.
Nie wiem jak pracę ogarnę, bo leżenie przez dłuższy czas jakoś wykracza poza ramy mojej wyobraźni w tej sytuacji.bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:taaak a jak będe miała leżeć jak Caffe?
Reni zbadaj progesteron w drugiej fazie( 7 dni po owulce) to kosztuje 20 zł i będziesz wiedzieć co i jak....caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:nic Ci nie będzie od przeprowadzki...ale to moje tylko zdanie...
clo nie brałabym na własną rękę - ale dupka trzeba brać kilka cykli...wszystko ma wpływ na organizm po 3-4 cyklach. Zwróćuwagę ile kobiet zachodzi w ciążę po odstawieniu stymulacji, ale nie po miesiącu. Podobnie jak koguta trzeba stymulować 3 miesiące - to tak też jest z nami - te jajca jakoś dojrzewają długo...Poza tym ja się upieram, że masz coś nie tak do końca z drugą fazą - dupek CIę wspomoże, czy tam luteina...
Nie pamiętam Reni - jaki Ty masz progesteron w 2 fazie? -
on chce zrobić zamach na moje rzeczy i część wyrzucić! a ja nie dam sama muszę spakować.
kurcze będzie awantura hahaha
bo tu się wprowadził do mnie więc nie miał nic do gadania ..ale tam to już nie będzie za bardzo gdzie trzymać hahaha
Bozia3 wrote:to sie położysz..a mąż z kolegami przeniesie wszystko..
Reni zbadaj progesteron w drugiej fazie( 7 dni po owulce) to kosztuje 20 zł i będziesz wiedzieć co i jak....caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:to sie położysz..a mąż z kolegami przeniesie wszystko..
Reni zbadaj progesteron w drugiej fazie( 7 dni po owulce) to kosztuje 20 zł i będziesz wiedzieć co i jak....szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni, jesli chodzi o Clo to nie mam zielonego pojecia jak dziala, dlatego tak was meczylam w tym temacie, ale Dupek na pewno wplywa na nastepny cykl, bo moja ginka mi caly czas powtarzala ze Dupek dziala na jaja i przygotowuje je na nastepny cykl. Na ile to jest prawda nie wiem, ale chyba sie zgadza bo po odstawieniu Dupka kolejny cykl mialam jeszcze dupiaty, a potem juz normalny jak cale zycie.
Reni wrote:Bozia ale przecież te leki nie są brane non stop a z przerwami.. i nie mają wpływu na dalszy cykl
więc co za różnica czy wezmę teraz czy za miesiąc
przecież stymulowanie jajec to dotyczy danego cyklu
co innego jak sie bierze tak jak bromka non stop to tu się zgodzę
ale czy dupek czy clo nie wiem jakoś to na logikę biorę
a nastraszyłyście mnie, że bez monitoringu clo nie bardzo
czeka mnie pakowanie przeprowadzka dźwiganie nie będę ryzykowaćbliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
o własnie ja mu mówię, że nie chcę monitoringu a on mi każe przyjechać
już postanowiłam, że zmieniam go bo ..
nie zlecił badań krwi po owu
nie zainteresował się tsh na poziomie 3,2
jest za daleko
Bozia3 wrote:Reni swoją drogą to ciekawe, że gin CI wypisuje dupka na 2 fazę bez badań progesteronu...taśmowo to robią - to masakra jakaś....bliska77, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:on chce zrobić zamach na moje rzeczy i część wyrzucić! a ja nie dam sama muszę spakować.
kurcze będzie awantura hahaha
bo tu się wprowadził do mnie więc nie miał nic do gadania ..ale tam to już nie będzie za bardzo gdzie trzymać hahahaszczęśliwa 2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:o własnie ja mu mówię, że nie chcę monitoringu a on mi każe przyjechać
jest za dalekocaffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni - postraszysz go prolaktyną i że dzidzię zdenerwuje - jeśli coś CI wyrzuci.....więc na pewno dla Was to zrobi i nic z Twoich rzeczy nie wyrzuci...
Z drugiej strony to z Ciebie musi być niezła manelara...
bliska77, szczęśliwa 2, Bursztyn, pepapig, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:o własnie ja mu mówię, że nie chcę monitoringu a on mi każe przyjechać
jest za dalekobliska77, Reni, szczęśliwa 2, pepapig, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bozia, przeciez moja ginka faszerowala mnie Dupkiem zupelnie bez badan!! i jestem pewna ze jak sie go bierze niepotrzebnie przy dobrym progesteronie to nie pozostaje obojetny dla organizmu.... i powiem wam dziewczyny tak, nie czekajcie az wam lekarz cos zleci, tylko badajcie sie same. Co to jest 20 zl przy kilkumiesiecznych wizytach u lekarza. Ja juz od jakiegos czasu sama sobie robie wszystkie badania i nawet nie mowie gince....progesteron, prolaktyna itd. Nie ma co czekac bo same widzicie jak lekarze dzialaja....Reni widze ze Twoj jest podobny do mojej, byleby nafaszerowac czlowieka.
Bozia3 wrote:Reni swoją drogą to ciekawe, że gin CI wypisuje dupka na 2 fazę bez badań progesteronu...taśmowo to robią - to masakra jakaś....bliska77, caffe, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
hahah mam w łóżku tam gdzie powinna być pościel
albumy ze zdjęciami, wszystkie dokumenty, papiery, jakieś książki, klasery ze znaczkami ja książek nie dam wyrzucić
aaaa i mam 2 kartony kaset magnetofonowych nie słucham ich od lat 90 ale nie dam wyrzucić hahah no chomik ale skoro winyle wracają do łask to i na kasety przyjdzie pora
Bozia3 wrote:Reni - postraszysz go prolaktyną i że dzidzię zdenerwuje - jeśli coś CI wyrzuci.....więc na pewno dla Was to zrobi i nic z Twoich rzeczy nie wyrzuci...Z drugiej strony to z Ciebie musi być niezła manelara...
bliska77, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość
-
to nie jest jakieś wielkie zagracenie..
Mój A ma setki książek - a musimy jakoś pomieścić je w nowym mieszkaniu, na dodatek ja mam też swoje....
On ma też winyle, kasety i inne cuda wianki...ale jakoś może się to poupycha w kartonach....Reni- może część uda CI się poukładać w piwnicy - jeśli ona jest sucha?
bliska77, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość