X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale przecież te leki nie są brane non stop a z przerwami.. i nie mają wpływu na dalszy cykl
    więc co za różnica czy wezmę teraz czy za miesiąc
    przecież stymulowanie jajec to dotyczy danego cyklu
    co innego jak sie bierze tak jak bromka non stop to tu się zgodzę
    ale czy dupek czy clo nie wiem jakoś to na logikę biorę ;-)
    a nastraszyłyście mnie, że bez monitoringu clo nie bardzo
    czeka mnie pakowanie przeprowadzka dźwiganie nie będę ryzykować

bliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic Ci nie będzie od przeprowadzki...ale to moje tylko zdanie...:)
    clo nie brałabym na własną rękę - ale dupka trzeba brać kilka cykli...wszystko ma wpływ na organizm po 3-4 cyklach. Zwróćuwagę ile kobiet zachodzi w ciążę po odstawieniu stymulacji, ale nie po miesiącu. Podobnie jak koguta trzeba stymulować 3 miesiące - to tak też jest z nami - te jajca jakoś dojrzewają długo...Poza tym ja się upieram, że masz coś nie tak do końca z drugą fazą - dupek CIę wspomoże, czy tam luteina...
    Nie pamiętam Reni - jaki Ty masz progesteron w 2 fazie?

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie badałam ..lekarz nigdy tego nie zlecił

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaak a jak będe miała leżeć jak Caffe?
    Bozia3 wrote:

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Caffe a jak sie czujesz ?
    i jak sie czuje "kropka" :-)
    Leżę, leżę, leżę...

Mnie jak zwykle nic nie boli. Gdy leżę to mam małe te plamienia, jednak cały czas gdzieś coś jest na rzeczy.

Co z kropkiem, nie wiem. Mogłabym w sumie pojechac na usg, ale dałam sobie na wstrzymanie, bo przecież nie będę co drugi dzień jeździła. Już co ma być to będzie, nic więcej niż teraz jest robione, zrobić się nie da. Czekam. Kolejne usg za niecałe 2 tygodnie, wcześniej nie planuję jechać, no chyba, że będzie konieczność tfu tfu.

Nie wiem jak pracę ogarnę, bo leżenie przez dłuższy czas jakoś wykracza poza ramy mojej wyobraźni w tej sytuacji.

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to sie położysz..a mąż z kolegami przeniesie wszystko..:)

Reni zbadaj progesteron w drugiej fazie( 7 dni po owulce) to kosztuje 20 zł i będziesz wiedzieć co i jak....

caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jak będziesz miała leżeć to i tak będziesz leżec. Ja przeprowadzki nie miałam i leżę.

Reni, bliska77, szczęśliwa 2, Bursztyn, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    clo nie brałabym na własną rękę - ale dupka trzeba brać kilka cykli...wszystko ma wpływ na organizm po 3-4 cyklach. Zwróćuwagę ile kobiet zachodzi w ciążę po odstawieniu stymulacji, ale nie po miesiącu. Podobnie jak koguta trzeba stymulować 3 miesiące - to tak też jest z nami - te jajca jakoś dojrzewają długo...Poza tym ja się upieram, że masz coś nie tak do końca z drugą fazą - dupek CIę wspomoże, czy tam luteina...
    Nie pamiętam Reni - jaki Ty masz progesteron w 2 fazie?
    w 100% się zgadzam.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni swoją drogą to ciekawe, że gin CI wypisuje dupka na 2 fazę bez badań progesteronu...taśmowo to robią - to masakra jakaś....

caffe, Reni, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on chce zrobić zamach na moje rzeczy i część wyrzucić! a ja nie dam sama muszę spakować. ;-)
    kurcze będzie awantura hahaha
    bo tu się wprowadził do mnie więc nie miał nic do gadania ..ale tam to już nie będzie za bardzo gdzie trzymać hahaha
    Bozia3 wrote:

Reni zbadaj progesteron w drugiej fazie( 7 dni po owulce) to kosztuje 20 zł i będziesz wiedzieć co i jak....

caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Dokładnie, bo ja miałam kiepski i np. dupek mi nie pomagał. Dopiero luteina zadziałała.

szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jesli chodzi o Clo to nie mam zielonego pojecia jak dziala, dlatego tak was meczylam w tym temacie, ale Dupek na pewno wplywa na nastepny cykl, bo moja ginka mi caly czas powtarzala ze Dupek dziala na jaja i przygotowuje je na nastepny cykl. Na ile to jest prawda nie wiem, ale chyba sie zgadza bo po odstawieniu Dupka kolejny cykl mialam jeszcze dupiaty, a potem juz normalny jak cale zycie.
    Reni wrote:
    Bozia ale przecież te leki nie są brane non stop a z przerwami.. i nie mają wpływu na dalszy cykl
    więc co za różnica czy wezmę teraz czy za miesiąc
    przecież stymulowanie jajec to dotyczy danego cyklu
    co innego jak sie bierze tak jak bromka non stop to tu się zgodzę
    ale czy dupek czy clo nie wiem jakoś to na logikę biorę ;-)
    a nastraszyłyście mnie, że bez monitoringu clo nie bardzo
    czeka mnie pakowanie przeprowadzka dźwiganie nie będę ryzykować

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o własnie ja mu mówię, że nie chcę monitoringu a on mi każe przyjechać
    już postanowiłam, że zmieniam go bo ..
    nie zlecił badań krwi po owu
    nie zainteresował się tsh na poziomie 3,2
    jest za daleko
    Bozia3 wrote:
    Reni swoją drogą to ciekawe, że gin CI wypisuje dupka na 2 fazę bez badań progesteronu...taśmowo to robią - to masakra jakaś....

bliska77, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    on chce zrobić zamach na moje rzeczy i część wyrzucić! a ja nie dam sama muszę spakować. ;-)
    kurcze będzie awantura hahaha
    bo tu się wprowadził do mnie więc nie miał nic do gadania ..ale tam to już nie będzie za bardzo gdzie trzymać hahaha
    Reni, albo jeśli odpuszczasz ten cykl, to tak jak Bozia radzi zbadaj ten progesteron. Szkoda, że nie miałaś wcześniej tych badań, bo miałabyś porównanie jaki dupek ma wpływ na jego poziom.

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jest za daleko
    to faktycznie dobre powody do zmiany lekarza, mnie najbardziej zastanawia brak reakcji na tsh ;-)

caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - postraszysz go prolaktyną i że dzidzię zdenerwuje - jeśli coś CI wyrzuci.....więc na pewno dla Was to zrobi i nic z Twoich rzeczy nie wyrzuci...:) Z drugiej strony to z Ciebie musi być niezła manelara...;)

bliska77, szczęśliwa 2, Bursztyn, pepapig, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jest za daleko
    Są to argumenty przemawiające za zamianą.

bliska77, Reni, szczęśliwa 2, pepapig, malgos741 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, przeciez moja ginka faszerowala mnie Dupkiem zupelnie bez badan!! i jestem pewna ze jak sie go bierze niepotrzebnie przy dobrym progesteronie to nie pozostaje obojetny dla organizmu.... i powiem wam dziewczyny tak, nie czekajcie az wam lekarz cos zleci, tylko badajcie sie same. Co to jest 20 zl przy kilkumiesiecznych wizytach u lekarza. Ja juz od jakiegos czasu sama sobie robie wszystkie badania i nawet nie mowie gince....progesteron, prolaktyna itd. Nie ma co czekac bo same widzicie jak lekarze dzialaja....Reni widze ze Twoj jest podobny do mojej, byleby nafaszerowac czlowieka.
    Bozia3 wrote:

bliska77, caffe, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah mam w łóżku tam gdzie powinna być pościel ;-) albumy ze zdjęciami, wszystkie dokumenty, papiery, jakieś książki, klasery ze znaczkami ja książek nie dam wyrzucić ;-) aaaa i mam 2 kartony kaset magnetofonowych nie słucham ich od lat 90 ale nie dam wyrzucić hahah no chomik ale skoro winyle wracają do łask to i na kasety przyjdzie pora
    Bozia3 wrote:
    Reni - postraszysz go prolaktyną i że dzidzię zdenerwuje - jeśli coś CI wyrzuci.....więc na pewno dla Was to zrobi i nic z Twoich rzeczy nie wyrzuci...:) Z drugiej strony to z Ciebie musi być niezła manelara...;)

bliska77, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest jakieś wielkie zagracenie..:) Mój A ma setki książek - a musimy jakoś pomieścić je w nowym mieszkaniu, na dodatek ja mam też swoje....
    On ma też winyle, kasety i inne cuda wianki...ale jakoś może się to poupycha w kartonach....:) Reni- może część uda CI się poukładać w piwnicy - jeśli ona jest sucha?

bliska77, szczęśliwa 2, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ