X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela serdeczne gratulacje. Dbaj teraz o siebie i maluchy :)

inessa, B.Crow, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.Crow wrote:
    Witam ciepło dziewczyny :)

Zawsze wracając z pracy zaglądam na forum i cieszę się lub smucę razem z Wami,kto lepiej nas zrozumie jeśli nie my starające lub te które się doczekały?
    Nie myślałam że za moim pragnieniem dziecka będzie stało tyle emocji,co miesiąc zataczam koło - dostaję okres tracę nadzieję a w połowie cyklu ją odzyskuję bo zaczynam wierzyć że może tym razem się uda,na kilka dni przed okresem wsłuchuję się w siebie i doszukuje się symptomów ciąży a potem dostaję okres i znów tracę nadzieję...
    Wczoraj byłam u mojego gin na monitoringu cyklu,stwierdził że owulacja się odbyła,pęcherzyk pękł i jest ciałko żółte.Pytałam o duphaston i odstawienie go w 25 dc - czy po spadku progesteronu nie poronię ewentualnej ciąży,gin powiedział że jeśli jest ciąża to jajniki zaczynają inaczej pracować a poza tym zaleca odstawienie bo rozreguluję sobie cykl.
    W następnym miesiącu mam brać podobnie.Zaproponował że jeśli chcę możemy dalej monitorować moje cykle choć nie widzi tak naprawdę potrzeby bo kilka monitoringów z rzędu pokazało że mam owulacje i pęcherzyk pęka,więc jego zdaniem z mojej strony jest wszystko o.k.
    A jednak jak na razie nie udało mi się zajść w ciąże...niedawno żaliłam się znajomej która zresztą teraz jest w ciąży - spojrzała na mnie zaskoczona i powiedziała może nie dosłownie ale sens jej słów był taki - czemu się dziwisz masz już 38 lat.
    Pewnie to prawda ale otuchy nie dodaje...

Przepraszam że dziś uderzyłam w pesymistyczną nutę...

Kochana własnie po to tu jesteśmy. Z tego podobnego powodu strasznie boję się testować jutro, bo znowu będę miała ciężkiego doła. A ja miałam te badania ale nie w tym roku i nie u nowego lekarza boje się własnie,że spada mi II fazie progesteron i dzieciatko nie może się zagnieździć co byo objawem plamienia, no i ja ma też 38 lat a staram się o pierwsze dziecko. Lecz są tu na OVU SUPER DZIEWCZYNY które pomagaja to wszystko przetrwać i wzniecają na nowo nadzieję. Trzymam kciuki za Ciebie :)

samira, B.Crow, KaRa, megan8, Bursztyn, angela, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie załamujcie się wierzcie całym sercem że sie uda. Ja nie traciłam a mam 42 lata i wczoraj ujżałam upragnione dwie kreski, wiem że za wcześnie by się cieszyć bo jeszcze może się wiele wydażyć. Teraz boję się o to czy uda się utrzymać ciążę ale nie tracę nadzieji.
    Więc i Wy wierzcie i myślcie pozytywnie ... Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 21:06

samira, B.Crow, inessa, Bursztyn, polarmiś, angela, Losiczka72, bliska77, Olena, Nati74, grosza lubią tę wiadomość

• B.Crow Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa doskonale Cię rozumiem,wiem ile emocji wiąże się właśnie z tym ciężkim dołem,też boję się co będzie się ze mną działo gdy znów dostanę w tym miesiącu okres.Z każdym miesiącem jest gorzej bo pojawiła się obawa że może się nie udać a wcześniej jej nie miałam.
    Myślę Kochana że jutro będzie wszystko dobrze,wierzę w to mocno -napełnisz mnie nadzieją moja rówieśniczko.Nie bój się,trzymam mocno kciuki za Ciebie by zaświeciło dla Ciebie słońce :)!!!

inessa, Bursztyn, polarmiś, angela, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej i spokojnej nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa to jutro czekamy na nowiny z rańca ,dobre nowiny :D

inessa, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:38

inessa, ewajoanna, polarmiś, angela, bliska77, Olena, samira lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:39

inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, Bursztyn, angela, bliska77, samira, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leże i umieram ze stresu tak,że dostałam biegunke a mdli mnie maaaaasakrycznieeee. A serduszka to napewno się czerwienią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 22:24

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że tyle pozytywów na naszych pogaduchach. Dwie ciąże i na trzecią dzisiaj czekamy.
    U mnie niestety się nie udało. Okres pojawił się 3 dni przed terminem i to z intensywnością jakiej nigdy nie miałam pierwszego dnia. Mówi się trudno. Jest mi źle ale nadzieję na następny raz mam.

bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test o czyłości 25 nic nie wykazał @ nadal nie ma i nie zanosi się na nią :( :( :(

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi co jest ze mną ni tak ? ? ? :( :( :(

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test o czułości 25 za słaby. Kup test o czułości 10 lub zrób Bhcg z krwi.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa -na kiedy masz plan @? bo popatrz tempka Ci nie spadła więc może....

megan8 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.Crow wrote:
    Dziękuję Angela za słowa otuchy,progesteronu nie badałam - szkoda że gin nawet o tym nie wspomniał.Dziękuję za informacje!:)
    Czy jeśli będę chciała go zbadać prywatnie potrzebuję skierowania?
    Pozdrawiam ciepło i szczere gratulacje,cieszę się razem z Tobą z cudownej nowiny :)

Nie potrzebujesz skierowania - pamiętaj tylko żeby go badać w granicy 21 lub 22dc
    Ja też niestety w większości przypadków sugerowałam, które badania można by było zrobić - a gin potwierdzał , więc czasem trzeba wziąć wszystko w swoje ręce
    życzę powodzenia

bliska77, Bursztyn, samira, inessa, megan8, B.Crow lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Cieszę się, że tyle pozytywów na naszych pogaduchach. Dwie ciąże i na trzecią dzisiaj czekamy.
    U mnie niestety się nie udało. Okres pojawił się 3 dni przed terminem i to z intensywnością jakiej nigdy nie miałam pierwszego dnia. Mówi się trudno. Jest mi źle ale nadzieję na następny raz mam.

trzymam kciuki za kolejny cykl - najważniejsze nie poddawać się i do przodu - musi być dobrze i tego się trzymajmy!

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    powiedzcie mi co jest ze mną ni tak ? ? ? :( :( :(

Inessa - spokojne , z Tobą wszystko dobrze! być może jest jeszcze za małe stężenie hcg w moczu- cierpliwości - nerwy nam nie pomagają!

bliska77, samira, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Dziewczyny nie załamujcie się wierzcie całym sercem że sie uda. Ja nie traciłam a mam 42 lata i wczoraj ujżałam upragnione dwie kreski, wiem że za wcześnie by się cieszyć bo jeszcze może się wiele wydażyć. Teraz boję się o to czy uda się utrzymać ciążę ale nie tracę nadzieji.
    Więc i Wy wierzcie i myślcie pozytywnie ... Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was!!!

Gratulacje, trzymaj się, dbaj o siebie i rozwijającą się Kruszynkę ;-)

angela, Olena, Nati74, samira, Bursztyn, ewajoanna lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ