X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wiem, ale sama nie wiem czego oczekiwac...w dodatku doluje mnie ta moja ginka....sama musze sie podnosic na duchu, ze owulke jeszcze bedzie, chociaz nigdy w zyciu nie mialam tak pozno...
    Moim skromnym zdaniem powinnas dostać pregnyl, skoro stosujesz clo.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to jest obowiazkowe przy Clo? wszyscy biora pregnyl na pekniecie?
    caffe wrote:
    Moim skromnym zdaniem powinnas dostać pregnyl, skoro stosujesz clo.[/QUOT

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog: 'W większości niepłodnych par, to mężczyzna jest chory'

http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14818535,Ginekolog___W_wiekszosci_nieplodnych_par__to_mezczyzna.html#BoxLSTxt

Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola...sorki, ale stwierdzenie, że przy clo mają pęknąć jaja w 10 dc - to już nawet ESKK wymięknie...

Ja po clo nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych - no może tylko mniej śluzu.
    Ginka mi mówiła, że w większości wypadków clo nie wydłuża, ani nie skraca cykli. Po prostu jaja rosną lepszej jakości - czasem ich rośnie więcej. Obserwuje się USG przy clo - po to tylko, żeby sprawdzić czy jaja pękają - jeśli pękają same przy wielkości około 22 mlm - to nic się nie podaje, żadnego pregnylu. Jeśli nie pękają - wtedy zastrzyk. I to wszystko jeśli chodzi o clo....
    Według mnie owulkę będziesz mieć jutro lub dziś - zaserduszkujcie porządnie w tym czasie...jaja są po 20 mlm, więc jutro pękną pewnie....I koniecznie sprawdz w pon. jaki jest stan... jeśli pękłyby by np. 2 - powinne być 2 ciałka żółte i płyn w zatoce - tyle chyba powinna sprawdzić. Reszta się wchłonie....Skąd u niej taki pomysł, że jajka już nie pękną???? Jaja jak berety z tą Twoją ginką...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 21:36

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje kochane staraczki
    mam wrażenie że takie uważne śledzenie, podpatrywanie natury daje wręcz odwrotny skutek....

Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu, nie wszyscy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy byłam u 4 różnych ginekologów (a co sobie będę żałować), wszyscy z bardzo dobrymi opiniami na różnych forach. No i 3 z nich proponowało mi clo i wszyscy bez pregnylu. To miałoby być moje pierwsze podejście do clo, żeby wyprodukować więcej jajeczek, gdybym się zdecydowała na inseminację. Za to wszyscy mówili o monitoringu i jeden mówił, że ilość clo miałaby zależeć od tego, czy obydwa jajowody są drożne, gdyby tylko jeden, wtedy miałoby być więcej clo.
    Pewnie ten pregnyl tylko wtedy, gdy jajeczka same z siebie nie pękają w odpowiednim czasie. Zgaduję, bo o to akurat nie pytałam.

Andzia33 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl czy inne tego typu hormony podaje sie glownie w cyklach stymolowanych do iui, invitro po to by dokladnie przewidziec owulacje lub w innych przypadkach gdy stwierdza sie nie-pekanie pecherzykow. Violu mointoruj juz do konca te pecherzyki tzn. Az do pekniecia bo pewnie tak sie stanie chyba ze cos przyblokowalo wyrzut LH.

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz dopiero udalo mi sie wejsc z powrotem na Ovu, wyrzucilo mnie i ponad godzine chyba nie bylo szansy wejsc. Czy to tylko u mnie?

wiesz Bozia mi sie wydaje ze nawet po ESKK wiedzialaby wiecej!....po prostu babka jest do niczego i zastanawiam sie tylko skad ma taka dobra opinie u nas? pomyslalam tez ze ok moze tak byc ze nie bede miala owulki, ale po co gada glupoty ze ja uczyli ze po Clo owulacja powinna byc juz w 10 dc?! no szok normalnie! a w poniedzialek ide na pewno, jedyna zaleta chodzenia do niej to to ze kasuje mnie teraz duzo mniej, bo czesto przychodze, wiec za "podglad" bierze juz tylko 40 zl, a na poczatku bylo duuuzo wiecej...a tak naprawde to jest mi teraz tylko do tego potrzebna.

Bozia3 wrote:
    Wiola...sorki, ale stwierdzenie, że przy clo mają pęknąć jaja w 10 dc - to już nawet ESKK wymięknie...

Ja po clo nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych - no może tylko mniej śluzu.
    Ginka mi mówiła, że w większości wypadków clo nie wydłuża, ani nie skraca cykli. Po prostu jaja rosną lepszej jakości - czasem ich rośnie więcej. Obserwuje się USG przy clo - po to tylko, żeby sprawdzić czy jaja pękają - jeśli pękają same przy wielkości około 22 mlm - to nic się nie podaje, żadnego pregnylu. Jeśli nie pękają - wtedy zastrzyk. I to wszystko jeśli chodzi o clo....
    Według mnie owulkę będziesz mieć jutro lub dziś - zaserduszkujcie porządnie w tym czasie...jaja są po 20 mlm, więc jutro pękną pewnie....I koniecznie sprawdz w pon. jaki jest stan... jeśli pękłyby by np. 2 - powinne być 2 ciałka żółte i płyn w zatoce - tyle chyba powinna sprawdzić. Reszta się wchłonie....Skąd u niej taki pomysł, że jajka już nie pękną???? Jaja jak berety z tą Twoją ginką...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 22:58

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Polarmisiu ze nie bede jej sluchala, tylko ide w poniedzialek i sprawdzam co sie dzieje, jak mozna nie kontrolowac jaj biorac Clo...brak slow...a co do pekajacych jaj to mi zawsze pekaly i nie mialam z tym problemu, coraz bardziej sie zastanwaiam czy czasami nie zdziwiam i za bardzo nie pomagam naturze. Najpierw Dupek rozregulowal mi cykle, teraz Clo, ktore nie wiadomo jak na mnie zadziala. W naturalnych cyklach miala jajo co miesiac i to duze i pekalo, a teraz po Clo mam duzo mniejsze i jeszcze nie ma zamiaru peknac....chyba EwaT ma racje-trzeba zostawaic naturze pewne rzeczy jesli sie da...

polarmiś wrote:
    Pregnyl czy inne tego typu hormony podaje sie glownie w cyklach stymolowanych do iui, invitro po to by dokladnie przewidziec owulacje lub w innych przypadkach gdy stwierdza sie nie-pekanie pecherzykow. Violu mointoruj juz do konca te pecherzyki tzn. Az do pekniecia bo pewnie tak sie stanie chyba ze cos przyblokowalo wyrzut LH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 22:58

Mango, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo ..od razu mi lepiej

polarmiś, Olena, bliska77, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anfela skarbie czekamy na wielki sobotni dzień :)

Olena, bliska77, angela, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda fajnie że wróciłaś :)

Panda lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska jestem z tobą :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko pamiętam :)

Olena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Olena, jak Twoje samopoczucie?, jak będziesz miała chwilę i ochotę to odezwij sie do nas ;-)

Viola, ta Twoja gin ma naprawdę b. dziwne teorie, serduszkuj ile wlezie ;-)

Miłego dnia babeczki

Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane kumpelki.
    Aga dzięki, moje samopoczucie dużo lepsze. Plamienia się zwiększają więc raczej idzie w dół. Jakoś już to przetrawiłam. Akurat tydzień mija jak robiłam testy. Wychodziła blada kreska. Pogodziłam się i trzeba iść dalej. Czekam na mocniejsze krwawienie, oby tylko obyło się bez zabiegu, bo nie chce mi się przechodzić tego wszystkiego. W lipcu miałam łyżeczkowanie z innego powodu.
    Pozdrawiam Wszystkie i życzę miłego dnia.
    Andzia dziękuję za to co napisałaś, pocieszyło mnie to mocno.
    Dzięki za wsparcie i za to że jesteście.

bliska77, malgos741, Panda, Bursztyn, Andzia33, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, trzymaj się, bądź dzielna, oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy :-) <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane,Olenko a moze masz tak jak Caffe, moze jeszcze wszystko jest dobrze, bo patrzylam na Twoj wykres i temperatura jest ciagle w gorze....powtarzalas bete?

malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko wspieram <3

Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena lacze sie z Toba. Ciagle mam nadzieje ze Ci sie uda.

bliska77, malgos741, caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ