X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wiem, ale sama nie wiem czego oczekiwac...w dodatku doluje mnie ta moja ginka....sama musze sie podnosic na duchu, ze owulke jeszcze bedzie, chociaz nigdy w zyciu nie mialam tak pozno...
    Moim skromnym zdaniem powinnas dostać pregnyl, skoro stosujesz clo.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to jest obowiazkowe przy Clo? wszyscy biora pregnyl na pekniecie?
    caffe wrote:
    Moim skromnym zdaniem powinnas dostać pregnyl, skoro stosujesz clo.[/QUOT

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog: 'W większości niepłodnych par, to mężczyzna jest chory'

http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14818535,Ginekolog___W_wiekszosci_nieplodnych_par__to_mezczyzna.html#BoxLSTxt

Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola...sorki, ale stwierdzenie, że przy clo mają pęknąć jaja w 10 dc - to już nawet ESKK wymięknie...

Ja po clo nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych - no może tylko mniej śluzu.
    Ginka mi mówiła, że w większości wypadków clo nie wydłuża, ani nie skraca cykli. Po prostu jaja rosną lepszej jakości - czasem ich rośnie więcej. Obserwuje się USG przy clo - po to tylko, żeby sprawdzić czy jaja pękają - jeśli pękają same przy wielkości około 22 mlm - to nic się nie podaje, żadnego pregnylu. Jeśli nie pękają - wtedy zastrzyk. I to wszystko jeśli chodzi o clo....
    Według mnie owulkę będziesz mieć jutro lub dziś - zaserduszkujcie porządnie w tym czasie...jaja są po 20 mlm, więc jutro pękną pewnie....I koniecznie sprawdz w pon. jaki jest stan... jeśli pękłyby by np. 2 - powinne być 2 ciałka żółte i płyn w zatoce - tyle chyba powinna sprawdzić. Reszta się wchłonie....Skąd u niej taki pomysł, że jajka już nie pękną???? Jaja jak berety z tą Twoją ginką...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 21:36

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje kochane staraczki
    mam wrażenie że takie uważne śledzenie, podpatrywanie natury daje wręcz odwrotny skutek....

Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu, nie wszyscy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy byłam u 4 różnych ginekologów (a co sobie będę żałować), wszyscy z bardzo dobrymi opiniami na różnych forach. No i 3 z nich proponowało mi clo i wszyscy bez pregnylu. To miałoby być moje pierwsze podejście do clo, żeby wyprodukować więcej jajeczek, gdybym się zdecydowała na inseminację. Za to wszyscy mówili o monitoringu i jeden mówił, że ilość clo miałaby zależeć od tego, czy obydwa jajowody są drożne, gdyby tylko jeden, wtedy miałoby być więcej clo.
    Pewnie ten pregnyl tylko wtedy, gdy jajeczka same z siebie nie pękają w odpowiednim czasie. Zgaduję, bo o to akurat nie pytałam.

Andzia33 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl czy inne tego typu hormony podaje sie glownie w cyklach stymolowanych do iui, invitro po to by dokladnie przewidziec owulacje lub w innych przypadkach gdy stwierdza sie nie-pekanie pecherzykow. Violu mointoruj juz do konca te pecherzyki tzn. Az do pekniecia bo pewnie tak sie stanie chyba ze cos przyblokowalo wyrzut LH.

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz dopiero udalo mi sie wejsc z powrotem na Ovu, wyrzucilo mnie i ponad godzine chyba nie bylo szansy wejsc. Czy to tylko u mnie?

wiesz Bozia mi sie wydaje ze nawet po ESKK wiedzialaby wiecej!....po prostu babka jest do niczego i zastanawiam sie tylko skad ma taka dobra opinie u nas? pomyslalam tez ze ok moze tak byc ze nie bede miala owulki, ale po co gada glupoty ze ja uczyli ze po Clo owulacja powinna byc juz w 10 dc?! no szok normalnie! a w poniedzialek ide na pewno, jedyna zaleta chodzenia do niej to to ze kasuje mnie teraz duzo mniej, bo czesto przychodze, wiec za "podglad" bierze juz tylko 40 zl, a na poczatku bylo duuuzo wiecej...a tak naprawde to jest mi teraz tylko do tego potrzebna.

Bozia3 wrote:
    Wiola...sorki, ale stwierdzenie, że przy clo mają pęknąć jaja w 10 dc - to już nawet ESKK wymięknie...

Ja po clo nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych - no może tylko mniej śluzu.
    Ginka mi mówiła, że w większości wypadków clo nie wydłuża, ani nie skraca cykli. Po prostu jaja rosną lepszej jakości - czasem ich rośnie więcej. Obserwuje się USG przy clo - po to tylko, żeby sprawdzić czy jaja pękają - jeśli pękają same przy wielkości około 22 mlm - to nic się nie podaje, żadnego pregnylu. Jeśli nie pękają - wtedy zastrzyk. I to wszystko jeśli chodzi o clo....
    Według mnie owulkę będziesz mieć jutro lub dziś - zaserduszkujcie porządnie w tym czasie...jaja są po 20 mlm, więc jutro pękną pewnie....I koniecznie sprawdz w pon. jaki jest stan... jeśli pękłyby by np. 2 - powinne być 2 ciałka żółte i płyn w zatoce - tyle chyba powinna sprawdzić. Reszta się wchłonie....Skąd u niej taki pomysł, że jajka już nie pękną???? Jaja jak berety z tą Twoją ginką...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 22:58

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Polarmisiu ze nie bede jej sluchala, tylko ide w poniedzialek i sprawdzam co sie dzieje, jak mozna nie kontrolowac jaj biorac Clo...brak slow...a co do pekajacych jaj to mi zawsze pekaly i nie mialam z tym problemu, coraz bardziej sie zastanwaiam czy czasami nie zdziwiam i za bardzo nie pomagam naturze. Najpierw Dupek rozregulowal mi cykle, teraz Clo, ktore nie wiadomo jak na mnie zadziala. W naturalnych cyklach miala jajo co miesiac i to duze i pekalo, a teraz po Clo mam duzo mniejsze i jeszcze nie ma zamiaru peknac....chyba EwaT ma racje-trzeba zostawaic naturze pewne rzeczy jesli sie da...

polarmiś wrote:
    Pregnyl czy inne tego typu hormony podaje sie glownie w cyklach stymolowanych do iui, invitro po to by dokladnie przewidziec owulacje lub w innych przypadkach gdy stwierdza sie nie-pekanie pecherzykow. Violu mointoruj juz do konca te pecherzyki tzn. Az do pekniecia bo pewnie tak sie stanie chyba ze cos przyblokowalo wyrzut LH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 22:58

Mango, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo ..od razu mi lepiej

polarmiś, Olena, bliska77, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anfela skarbie czekamy na wielki sobotni dzień :)

Olena, bliska77, angela, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda fajnie że wróciłaś :)

Panda lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska jestem z tobą :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko pamiętam :)

Olena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Olena, jak Twoje samopoczucie?, jak będziesz miała chwilę i ochotę to odezwij sie do nas ;-)

Viola, ta Twoja gin ma naprawdę b. dziwne teorie, serduszkuj ile wlezie ;-)

Miłego dnia babeczki

Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane kumpelki.
    Aga dzięki, moje samopoczucie dużo lepsze. Plamienia się zwiększają więc raczej idzie w dół. Jakoś już to przetrawiłam. Akurat tydzień mija jak robiłam testy. Wychodziła blada kreska. Pogodziłam się i trzeba iść dalej. Czekam na mocniejsze krwawienie, oby tylko obyło się bez zabiegu, bo nie chce mi się przechodzić tego wszystkiego. W lipcu miałam łyżeczkowanie z innego powodu.
    Pozdrawiam Wszystkie i życzę miłego dnia.
    Andzia dziękuję za to co napisałaś, pocieszyło mnie to mocno.
    Dzięki za wsparcie i za to że jesteście.

bliska77, malgos741, Panda, Bursztyn, Andzia33, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, trzymaj się, bądź dzielna, oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy :-) <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane,Olenko a moze masz tak jak Caffe, moze jeszcze wszystko jest dobrze, bo patrzylam na Twoj wykres i temperatura jest ciagle w gorze....powtarzalas bete?

malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko wspieram <3

Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena lacze sie z Toba. Ciagle mam nadzieje ze Ci sie uda.

bliska77, malgos741, caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ