X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z poczty i pani w okienku mówiła,że faktycznie dzisiaj był wysyp.Mam nadzieję,że zdąża dojśc!
    Dzięki tylko tyle możemy dla tych małych dzieciątek zrobic.

Wracaj do zdrowia i do nas.

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja płaciłam 22 złote, a skutków nie znam bo zaczynam brać od niedzieli ale pietra mam bo czytałam ulotkę...

Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia7122- ja juz tych hormonow sie nabralam, w tym cyklu Clo - nic nie odczuwalam. Jedynie czuje progesterony. Wiec nie boj sie . Jak ma pomoc to pomoze.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki aby szybko poszło <3

Inesska zdrówka <3

Reni gratuluję mieszkanka :D

Panda super że wróciłaś,poprosimy jakieś fotki z podróży

i pandusiu moje parę postów dla ciebie bo pytałaś co u mnie :* :

6.10---
    a ja jestem tu rzadko bo nie mam co pisać ,poza tym @ nie przylazła jeszcze po plamieniach 9.07 ,miałam tez sporo sprzatania bo impra w domu i mamy z G spitolony system w naszym kompie i piszę z syna lapka ...

A DZIŚ MÓJ SYN DAWID SKOŃCZYŁ 18 LAT !!!!!!!!!!

P.S. jestem bezrobotna,zlikwidowałam firmę i muszę się stawić do PUP ;)

14.10---
    ako tako,tabsy na jelita dobrze toleruje ,jest nawet trochę już z nimi lepiej żołądek i refluks trochę dokucza ale to wina tego co jem ;) ale gorsze że od plamienia 2dniowego 9.08 , nie mam jeszcze @ :(,zaczęłam brać costagnus niestety nie mogę brać nadal bo żołądek mnie bardzo boli ,chyba pójdę do ginki ehhh..no i stawy dokuczają czasami ,barki bolą i myślę czy to coś z nerami nie jest bo takie gorąco czuje w tych miejscach i pieczenie...

urodziny syna udane ,miał tort w kształcie laptopa ze swoim zdjęciem na ekranie -super był tort ,a syna zdziwienie bezcenne na jego widok :)

w sobotę byłam na grzybach z rodzicami ,sama dwa wiadra nazbierałam,większość do słoików poszła a troszkę do suszenia i na gęsto do obiadu - pychota :) ale powietrze i widok kolorów drzew w lesie cudo :D

pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie kobitki testujące i bzykające :D <3

23.10---do bozi było
    Bozia jeśli chodzi o jelita jest trochę lepiej ,żołądek szwankuje ale to wina tego co jem,a 6.11 ide do laryngologa bo zatoki mimo antybiotyku bolą i to nawet szczękowe rwą a i katar jakiś dziwny i spływa do gardła ,bola mnie bardzo barki łopatki szyja a ortopeda po rtg mówi to co wcześniej że tylko rehabilitacja bo jest zniesienie lordozy ,tyko skąd te pieczenia i gorąco się robi w miejscach bólu ehhh pełen zestaw + brak @ juz mi po łbie chodzi meno*****

23.10---do caffe było

niby miałam lutkę dop. mogłam brac ale czekałam że sama przylezie a u ginki byłam jakoś ok.14 sierpnia i powiedziała że endo małe 8,3 a wcześniej prawie normalną @ miałam 5.07...a i ze tak mogę mic po clo i luteinie ?!?!...czyli te plamienia 9.08...mam tez receptę na bromka i metaformax ale jeszcze nie brałam bon wtedy zaczęłam brać tabsy na jelita ,teraz muszę odświeżyć recepty ...i zobaczę co mi powie w poniedziałek i czy zrobi USG ...robiłam test jakiś ze tydzień temu i nic ...

23.10---do violi

w sierpniu brałam lutkę przez 10 dni ale zaczęłam dość późno brać, wcześniej clo od 5dc po tym czasie po lutce właśnie 9.08 tylko plamienia 1,5 dnia po tem gin 14.08 i właśnie tak powiedziała jak napisałam wyżej ;)

także brzydko powiem pierdoli się na maxa !!!

mam nadzieje Panduś przeczytasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 18:34

caffe, bliska77, gosia7122, angela, Reni, Panda, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Cafe widzę że humor dopisuje, wspaniale, czyli że dobrze się czujesz, cieszę się bardzo, teraz już tylko tak będzie!
    Nie jest źle, ciągle płakać nie mogę ;)

Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki Kochane, dziekuje ze o mnie pamietacie:-)witaj Panda na pokladzie!

dzisiaj mialam młyn w pracy, wiec tylko raz zerknelam i nie mialam czasu pisac. A poza tym musialam sobie przetrawic moje jaja;-)otoz u gina bylam wczoraj bo strasznie mnie juz TAM na dole pieklo i stwierdzilam ze musze isc bo bylam przekonana ze mam infekcje, ale zaczelam tez czesto chodzic siku i bolal mnie pecheRZ. Okazalo sie ze to nie infekcja tylko zapalenie pecherza...ale mniejsza o pecherz, wyobrazcie sobie ze moje jaja wczoraj jeszcze nie pekly.Nie przyrosly tez juz bardzo,no i z 5 zostaly 3 ale mniej wiecej tej samej wielkosci. 2 na prawym jajniku sa identyczne. Nie wiem co mam myslec bo obserwujac wasze wykresy owulacje mialyscie do 10 dni po ostatniej tabletce Clo, a ta moje nieudana ginka twierdzi juz po raz drugi na wizycie ze chyba nic nie bedzie w tym miesiacu bo ja uczyli ze owulka po Clo powinnam juz byc w 10 dc! i wkurza mnie to jej gadanie: "bo nas uczyli"...coraz bardziej mi sie wydaje ze ona nie ma pojecia o rozmnazaniu. Nawet na ulotce Clo jest napisane ze owulacja powinna wystapic 4-7 dni po ostatniej tabletce. Ja mam ciagle nadzieje ze jednak owulka bedzie....aha no i zostawila mnie z tymi jajami i powiedziala ze w tym cyklu nie ma sensu juz przychodzic!!! dopiero w nastepnym, a ja chce wiedziec czy mi to w koncu peknie.....no i tez dlatego nie pisalam bo jestem zla i same widzicie jak sie rozpisalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 08:18

Lucky, bliska77, caffe, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie jest źle, ciągle płakać nie mogę ;)

no ja też ;)

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu zadziwiające postępowanie tej gin :(
    a nie zasugerowała pregnylu czy czegoś innego na pęknięcie?
    jaja po Clo nie powinny przerastać, ważne jest pęknięcie w odpowiednim momencie żeby nie było torbieli
    zostały 3 ale jakiej wielkości?
    współczuję denerwowania się tymi wizytami
    mnie mój gin raczej uspokaja, ufam mu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, tak jak Ci pisałam ja CLO brałam od 2 do 6dc a potwierdzone owulacje miałam między 18 a 20dc, no cóż, nie denerwuj się trzeba wyluzować żeby nie zwariować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 19:06

Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelo to fajnie ze masz ustalone cesarskie :-) :-) Trzymam mocno za Was kciuki :-) :-)
    Inesko ktore pluco bedzie mial operowane,i w jakim jest tesc wieku -jesli mozna spytac?
    Kurcze ale sie ze mnie leje , czuje sie zmietoszona fizycznie.....

Lucky, caffe, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wspaniałą wiadomość, już za dwa ni przywitamy pierwszą forumową mamusię ;-)

Lucky, caffe, Mango, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky ja mojej w ogole nie ufam... dlatego mimo ze chodze do niej duzo rzeczy olewam co ona mowi, bo porownuje z tym co mowia wasi ginekolodzy.Nie jest to dobre ale nie mam sily zaczynac chodzenia do nowego gina. Ja dzisiaj mam 15 dc i 7 dzien od ost tabletki Clo, wiec szansa na owulke jest, tak sie pocieszam. A i tak do niej pojde w poniedzialek, bo chce wiedziec skoro juz żre to swinstwo jak ono na mnie dziala. A jaja maja ok.20 mm, najwieksze ma 20,5mm.
    Cafe wydaje mi sie ze miala owulke 9 dni po ost tabletce, wiec nie wiem czemu ta moja ginka twierdzi ze owulka ma byc natychmiast po odstawieniu tabsow.

Lucky wrote:
    Violu zadziwiające postępowanie tej gin :(
    a nie zasugerowała pregnylu czy czegoś innego na pęknięcie?
    jaja po Clo nie powinny przerastać, ważne jest pęknięcie w odpowiednim momencie żeby nie było torbieli
    zostały 3 ale jakiej wielkości?
    współczuję denerwowania się tymi wizytami
    mnie mój gin raczej uspokaja, ufam mu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 19:15

caffe, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czyli mialas owulke ok.14 dni po tabletkach.....mowie caly czas ze moja ginekolozka skonczyla ESKK;-)
    agafbh wrote:
    Viola, tak jak Ci pisałam ja CLO brałam od 2 do 6dc a potwierdzone owulacje miałam między 18 a 20dc, no cóż, nie denerwuj się trzeba wyluzować żeby nie zwariować ;-)

caffe, Lucky, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Lucky ja mojej w ogole nie ufam... dlatego mimo ze chodze do niej duzo rzeczy olewam co ona mowi, bo porownuje z tym co mowia wasi ginekolodzy.Nie jest to dobre ale nie mam sily zaczynac chodzenia do nowego gina. Ja dzisiaj mam 15 dc i 7 dzien od ost tabletki Clo, wiec szansa na owulke jest, tak sie pocieszam. A i tak do niej pojde w poniedzialek, bo chce wiedziec skoro juz żre to swinstwo jak ono na mnie dziala. A jaja maja ok.20 mm, najwieksze ma 20,5mm.
    Cafe wydaje mi sie ze miala owulke 9 dni po ost tabletce, wiec nie wiem czemu ta moja ginka twierdzi ze owulka ma byc natychmiast po odstawieniu tabsow.
    U mnie z wykresu wyszło, że owu była w 11 dniu po ostatniej tabletce clo. A w usg to owu nie było ;)

Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chce juz byc na takim etapie jak jest Angela!! Boze jak ja ci Angela zazdroszcze! Ja bym chyba na Twoim miejscu nie spala z emocji...wiedziec ze w sobote po poludniu bedziesz juz trzymala swoje malenstwo w ramionach....no po prostu marzenie...
    angela wrote:
    Kobietki - w sobotę do południa mam cesarskie cięcie - więc na weekend będę już miała córeczkę - trzymajcie kciuki za nas baaardzoo proszę!

Lucky, caffe, Mango, pepapig, angela, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez juz sobie zerknelam w miedzyczasie Cafe i faktycznie mialas 11 dni, wiec na dobra sprawe mam kilka dni do owulki jakby cos..... tak sobie pomyslalam ze jak juz bede w ciazy to na pewno nie bede chodzila do tej pozal sie Boze lekarki....
    caffe wrote:
    U mnie z wykresu wyszło, że owu była w 11 dniu po ostatniej tabletce clo. A w usg to owu nie było ;)

Lucky, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, no coz, musisz serduszkowac, nie masz wyjscia :)

Lucky, caffe, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz mi sie kuzwa nie chce normalnie...ile mozna;-)
    Bursztyn wrote:
    Viola, no coz, musisz serduszkowac, nie masz wyjscia :)

Mango, polarmiś, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    juz mi sie kuzwa nie chce normalnie...ile mozna;-)
    nie odpuszczaj, nie mozesz teraz pozwolic zeby sie nabial zmarnowal ;)

caffe, Mango, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ale sama nie wiem czego oczekiwac...w dodatku doluje mnie ta moja ginka....sama musze sie podnosic na duchu, ze owulke jeszcze bedzie, chociaz nigdy w zyciu nie mialam tak pozno...

Bursztyn wrote:
    nie odpuszczaj, nie mozesz teraz pozwolic zeby sie nabial zmarnowal ;)

caffe, Alis, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ