X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Olenka, trzymaj się, bądź dzielna, oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy :-) <3
    jestem z tobą <3

caffe, Olena lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Violu, nie wszyscy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy byłam u 4 różnych ginekologów (a co sobie będę żałować), wszyscy z bardzo dobrymi opiniami na różnych forach. No i 3 z nich proponowało mi clo i wszyscy bez pregnylu. To miałoby być moje pierwsze podejście do clo, żeby wyprodukować więcej jajeczek, gdybym się zdecydowała na inseminację. Za to wszyscy mówili o monitoringu i jeden mówił, że ilość clo miałaby zależeć od tego, czy obydwa jajowody są drożne, gdyby tylko jeden, wtedy miałoby być więcej clo.
    Pewnie ten pregnyl tylko wtedy, gdy jajeczka same z siebie nie pękają w odpowiednim czasie. Zgaduję, bo o to akurat nie pytałam.

Alis to mój drugi cykl z clo i ginek przepisał mi pregnyl i pregnyl. Ja miałam normalne owulacje pęcherzyki też pękały ale ostatnie dwa cykle miałam bezowulacyjne.
    Dziś mam monitoring zobaczymy ile jaj wychodowałam.
    Jutro się odezwę bo dziś nie wiem czy będę miała czas - pracowity mam dzień kończę robotę i lecę do drugiej aż do 4.00 rano (gramy imprezę).

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos, bedziemy czekac na wiesci:-) a jaka to impreza? i co to znaczy ze gracie? macie jakis zespol imprezowy?;-)
    malgos741 wrote:
    Alis to mój drugi cykl z clo i ginek przepisał mi pregnyl i pregnyl. Ja miałam normalne owulacje pęcherzyki też pękały ale ostatnie dwa cykle miałam bezowulacyjne.
    Dziś mam monitoring zobaczymy ile jaj wychodowałam.
    Jutro się odezwę bo dziś nie wiem czy będę miała czas - pracowity mam dzień kończę robotę i lecę do drugiej aż do 4.00 rano (gramy imprezę).

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola impreza firmowa, a gramy bo mam firmę która obsługuje tj. nagłośnienie oświetlenie i prowadzenie imprez rozrywkowych i wesel jako dj i wodzirej.

Andzia33 lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ciekawie, ale pewnie meczaco... po tygodniu pracy grac jeszcze cala noc,ale pewnie lubisz bo nie robilabys tego:-) chociaz jest jeszcze atrybut w postaci kasy;-)
    malgos741 wrote:
    Viola impreza firmowa, a gramy bo mam firmę która obsługuje tj. nagłośnienie oświetlenie i prowadzenie imprez rozrywkowych i wesel jako dj i wodzirej.

Andzia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky no o moich blizniakach co to pod choinke dostaniemy bo w grudniu mam wlasnie zajsc w ciaze :)))) juz doczekac sie nie moge :)

Zdjec mam wiele postaram sie cos wybrac kiedys i moze jakos wam pokazac, nie wiem jak to zrobic i nie bedzie to predko bo znowu uciekam na jakis czas od poniedzialku.

Lucky wrote:
    późno sie witam, ale o ile mała się pozbierała, to mnie całkiem rozłożyło, może dlatego też psychika mi siadała

Angelo, jak cudownie, oczywiście że będę trzymać kciuki, dasz radę, ale mam mieszankę emocji, przypominam sobie od razu swój poród i jak strasznie sie cieszyłam, że już mam to maleństwo w rękach i naocznie mogę się przekonać że wszystko z nią ok. Sciskam mocno

Pando, ale fajnie że wróciłaś! o Jakich bliźniakach piszesz? Pewnie masz masę super fotek. Bądź często

Violu jak jaja? bardzo jestem ciekawa ile pękło

pozdrawiam

bliska77, Bursztyn, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko to sie nazywa prawdziwe podsumowanie hahaha....piatka z plusem...ja bardzo duzo zdrowia Ci zycze i bardzo wspolczuje ze masz takie akcje ze zdrowiem. Mam nadzieje ze masz dobrych lekarzy i w koncu cos sie polepszy bo przeciez zyc trzeba!!! Ja tez bezrobotna jak na razie tak ze mozemy zalozyc klub bezrobotnyh hahah...ty zamknelas business a ja z kolei mysle jak rozkrecic moj wlasny, bo na prawde juz nie chce mi sie dla nikogo pracowac..pozyjemy zobaczymy. Jak to jest miec 18letniego syna o Matko toz to juz mezszyzna i ja pewno sie za takimi czasami obejrze hahaha ;) zartuje ale normalnie jakos nie moge sobie tego wyobrazic hahaha... Trzymaj sie!!!

samira wrote:
    Angela trzymam kciuki aby szybko poszło <3

Inesska zdrówka <3

Reni gratuluję mieszkanka :D

Panda super że wróciłaś,poprosimy jakieś fotki z podróży

i pandusiu moje parę postów dla ciebie bo pytałaś co u mnie :* :

6.10---
    a ja jestem tu rzadko bo nie mam co pisać ,poza tym @ nie przylazła jeszcze po plamieniach 9.07 ,miałam tez sporo sprzatania bo impra w domu i mamy z G spitolony system w naszym kompie i piszę z syna lapka ...

A DZIŚ MÓJ SYN DAWID SKOŃCZYŁ 18 LAT !!!!!!!!!!

P.S. jestem bezrobotna,zlikwidowałam firmę i muszę się stawić do PUP ;)

14.10---
    ako tako,tabsy na jelita dobrze toleruje ,jest nawet trochę już z nimi lepiej żołądek i refluks trochę dokucza ale to wina tego co jem ;) ale gorsze że od plamienia 2dniowego 9.08 , nie mam jeszcze @ :(,zaczęłam brać costagnus niestety nie mogę brać nadal bo żołądek mnie bardzo boli ,chyba pójdę do ginki ehhh..no i stawy dokuczają czasami ,barki bolą i myślę czy to coś z nerami nie jest bo takie gorąco czuje w tych miejscach i pieczenie...

urodziny syna udane ,miał tort w kształcie laptopa ze swoim zdjęciem na ekranie -super był tort ,a syna zdziwienie bezcenne na jego widok :)

w sobotę byłam na grzybach z rodzicami ,sama dwa wiadra nazbierałam,większość do słoików poszła a troszkę do suszenia i na gęsto do obiadu - pychota :) ale powietrze i widok kolorów drzew w lesie cudo :D

pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie kobitki testujące i bzykające :D <3

23.10---do bozi było
    Bozia jeśli chodzi o jelita jest trochę lepiej ,żołądek szwankuje ale to wina tego co jem,a 6.11 ide do laryngologa bo zatoki mimo antybiotyku bolą i to nawet szczękowe rwą a i katar jakiś dziwny i spływa do gardła ,bola mnie bardzo barki łopatki szyja a ortopeda po rtg mówi to co wcześniej że tylko rehabilitacja bo jest zniesienie lordozy ,tyko skąd te pieczenia i gorąco się robi w miejscach bólu ehhh pełen zestaw + brak @ juz mi po łbie chodzi meno*****

23.10---do caffe było

niby miałam lutkę dop. mogłam brac ale czekałam że sama przylezie a u ginki byłam jakoś ok.14 sierpnia i powiedziała że endo małe 8,3 a wcześniej prawie normalną @ miałam 5.07...a i ze tak mogę mic po clo i luteinie ?!?!...czyli te plamienia 9.08...mam tez receptę na bromka i metaformax ale jeszcze nie brałam bon wtedy zaczęłam brać tabsy na jelita ,teraz muszę odświeżyć recepty ...i zobaczę co mi powie w poniedziałek i czy zrobi USG ...robiłam test jakiś ze tydzień temu i nic ...

23.10---do violi

w sierpniu brałam lutkę przez 10 dni ale zaczęłam dość późno brać, wcześniej clo od 5dc po tym czasie po lutce właśnie 9.08 tylko plamienia 1,5 dnia po tem gin 14.08 i właśnie tak powiedziała jak napisałam wyżej ;)

także brzydko powiem pierdoli się na maxa !!!

mam nadzieje Panduś przeczytasz ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czasami jest to męczące ale tylko w sezon weselny jak co tydzień jest wesele a jak raz na dwa tygodnie to jest ok. Ja tam jeszcze jutro do roboty ale na krótko no niestety swój biznes wymaga dużo roboty, ale i satyskwacji bo kocham to co robię. :-) spadam do roboty pa

caffe, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny

Olena - trzymam mocno kciuki - tempka się utrzymuje - nie chcę robić idiotycznych nadziei, ale może...może...

Dziewczyny mam pytanie - rzadko kiedy i bardzo krótko mam śluz szklisty rozciągliwy..zwykle jest z domieszką jakby mleka?
    Teraz tak mam - rozciągliwy, ale nie przeźroczysty.....zaznaczacie taki jako płodny?

caffe, Olena, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Bozia, ja mam zawsze problem ze sluzem, ale wszedzie pisza ze jesli jest chocby jedna cecha sluzu plodnego czyli: rozciagliwosc, przezroczystosc, sliskosc, naoliwienie czy co tam jeszcze to wtedy wpisuje sluz plodny, mimo ze moga byc tez inne cechy ktore z kolei wskazywalyby na sluz nieplodny. Jest taka strona NPR i tam jest to opisane.

Bozia3 wrote:
    cześć Dziewczyny

Olena - trzymam mocno kciuki - tempka się utrzymuje - nie chcę robić idiotycznych nadziei, ale może...może...

Dziewczyny mam pytanie - rzadko kiedy i bardzo krótko mam śluz szklisty rozciągliwy..zwykle jest z domieszką jakby mleka?
    Teraz tak mam - rozciągliwy, ale nie przeźroczysty.....zaznaczacie taki jako płodny?

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chcialam powiedziec ze ja bylam w srode u ginki to myslalam ze juz jest po owulce, bo od rana nie mialam sluzu, w srodku cos tam czulam,ale na zewnatrz posucha, no i jak ona mnie badala czy nie mam infekcji to stwierdzila ze w srodku jest mnostwo sluzu, tzn. w pochwie nic ale w szyjce tak i jest rozciagliwy i to akurat widzialam bo wyciagnela wiec tu jej wierze. Pisze to po to ze moze ty Bozia masz ten sluz plodny ale tylko w szyjce, a na zewnatrz go nie widac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 10:30

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie pomoge, ja odrozniam mokro w majtkach lub sucho :-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

Bozia zaznacz płodny
    mam tak samo

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co znalazlam na stronie NPR odnosnie sluzu i plci:

"Na przykład James zwracał w 1987 roku uwagę na możliwość zależności pomiędzy występującym w drogach rodnych kobiety specyficznym środowiskiem hormonalnym w poprzedzającej owulację fazie cyklu, które miałoby sprzyjać zapłodnieniu komórki jajowej plemnikiem z chromosomem X.

Hipotezę tę zdawała się potwierdzać obserwowana przewaga poczęć dziewczynek w sytuacjach, gdy owulacja była stymulowana poprzez zastosowanie Clomidu lub gonadotropin, i to zarówno w przypadku poczęć naturalnych, jak i przy zastosowaniu sztucznej inseminacji. Jednak przy zapłodnieniu in vitro, mimo iż jajniki również są prowokowane farmakologicznie, to jednak obserwuje się przewagę poczęć chłopców. Rozbieżność ta mogłaby przypuszczalnie wynikać stąd, iż w drugim przypadku plemniki nie są wystawione na oddziaływanie środowiska hormonalnego kobiecych dróg rodnych (wnioski z badań Kambic i Graya, 1989). "

Bursztyn, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez Polarmisiu;-) ale ostatnio powiedzialam mezowi ze to on tak naprawde powinien byc znawca mojego sluzu, bo ja sobie tam akurat nie pcham paluchow, jakos nie odpowiada mi to, ale on!
    polarmiś wrote:
    Bozia nie pomoge, ja odrozniam mokro w majtkach lub sucho :-)

Andzia33, polarmiś lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie dalej:
    "Z kolei prowadzone przez Weinberga oraz Wilcoxa (1995) badania młodych kobiet, które rezygnowały z antykoncepcji hormonalnej w celu poczęcia dziecka, sugerowały iż krótka faza lutealna może łączyć się z przewagą poczęć chłopców, zaś panie obserwujące dłuższą fazę lutealną częściej rodziły dziewczynki; nie zaobserwowano natomiast związku płci dziecka z relacją zbliżenia i momentu owulacji. "

Andzia33, polarmiś, Lucky lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam to takie news zapodaje a tu olewka 06icon_ban.gif

Andzia33, polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrego dnia i weekendu Wam życze :)
    Oleńko jestem z Tobą sercem <3
    Caffe wspieram i wierze,ze bedzie dobrze :)
    Promyku mój teść ma guzka na prawym płacie i ma 64 lata ale jest schorowany o do tego kopci papierosy.
    Samirko zdrówka życze <3
    Reni gratulacje :)
    Angela czekamy na wiadomosci już z domku ale ten czas szybko zleciał :D
    Bozia najważnejsze aby sluz sie rozciagał na około centymetr wtedy wiadomo,ze jest płodny, chociąz do płodnych zalicza sie wodnisty śluz rónież.
    Ja jestem strasznie osłąbiona chorobą i antybiotykiem zwłąszcza i nie licze wogóle na ten cykl, dziś jestem po badaniach progesteronu i morfologii z żelazem nie licze na wysoko progesteron :(
    Pamietam o kązdej z Was i staraczek i zaciażonych <3 <3 <3

Andzia33, Lucky, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, wlasnie przeczytalam, bardzo ciekawe. Natomiast jednak mowi sie ze plemniki z X zyja dluzej ale sa mniej ruchliwe a z Y krocej zyja ale szybciej biegna, dlatego w gdyby sie wstrzelic blisko owulacji jest szansa na chlopca. No chyba ze ten sluz pokrzyzuje plany. Ma to sens wlasciwie...

Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac dokladniej na temat sluzu i wiesz Bursztynku co mi przyszlo do glowy? moja bliska kolezanka ma blizniaki: chlopca i dziewczynke. I jak to u niej bylo ze sluzem, data wspolzycia itd? Mnie sie wydaje ze tak naprawde to wszystko zalezy od szczescia. Miliony plemniczkow gonia do jaja przeciez....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 11:48

Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ