X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dzisiaj w koncu byl skok tempki wiec ze mysle owulka byla wczoraj lub w nocy:-)...mam nadzieje ze byla, ale to sie okaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 13:02

Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Andzia dzisiaj w koncu byl skok tempki wiec mysle owulka byla wczoraj lub w nocy:-)...mam nadzieje ze byla, ale to sie okaze.

To super ! szybko Ci skacze,a może dzisiaj idż do tej ginki?

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, u mnie to nie jest szybko, bo ja mam dzisiaj 16 dc a zazwyczaj skok mialam w 11 dc. Przez to CLO mi sie przesunelo, o ile w ogole ta owulka byla, a nie tylko taka zmyła;-)
    tez rozwazam pojscie dzisiaj do ginki, tylko juz mi glupio chodzic tak czesto.
    Andzia33 wrote:
    To super ! szybko Ci skacze,a może dzisiaj idż do tej ginki?

Andzia33, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, co to znaczy ze "owulacja". Zamiast wyniku napisali Ci "owulacja"? Czy Twoj wynik pasuje do okresu okoloowulacyjnego?
    misia00 wrote:
    Witam kolezanki,milego dzionka zycze :)
    Bylam dzis w przychodni odebrac wynik z progesteronu a tu niespodzianka,na wyniku napisane -owulacja,zalamalam sie i szczerze mowiac zglupialam.Robilam testy owulacyjne i jak byk byl dodatni w 13 dc,sluz rowniez wrecz idealny byl w dniach plodnych,test na progesteron robilam w 21dc czyli tydzien po owulce,a wtedy sluz mialam jak woda z kranu i tak mam do teraz.Przytulalismy sie caly tydzien przed owulacja wiec niestety ten cykl stracony bo biedne plemniki nie maja szans przezyc tygodnia.Szkoda,ale coz takie zycie,dzis powinien byc pierwszy dzien nowego cyklu,@ jeszcze nie przyszla ale z pewnoscia sie pojawi :(
    Macie jakies teorie dziewczyny na ta sytuacje ?

Andzia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moim zdaniem miałaś owulkę w 10 dniu i wtedy też były serca więc trzeba czekac na efekty zielone.Nie rozumiem jak Ci napisali ,że owulka,a jaki miałaś ten progesteron?
    Może tam było ,że owulacja potwierdzona?

misia00 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Przejazdem?
    Nie ma co tu ogladac.
    Ja uwielbiam stare miasta, zabytkowe waskie uliczki, moglabym mieszkac w takim otoczonym murami obronnymi a wyladowalam w calkiem nowym miescie bez zabytkow.

Co was sklonilo do wyjazdu? Kryzys?
    tak, dawno temu, zaplatalismy sie tam przypadkiem jadac do Neapolu. Maja dobre sery.
    Nie kryzys, moj maz mial bardzo dobra prace, ja- roznie, ale chcielismy sprobowac czegos nowego. UK daje ogromne mozliwosci, pracy, rozwoju, system maja rowniez sprzyjajacy- nie to samo co w Italii, jedynym mankamentem jest tylko pogoda. Nie wykluczamy powrotu do Wloch, ale mysle ze ciezko byloby sie na nowo przyzwyczaic do koszmarnej biurokracji, korupcji i wszechpanujacego nepotyzmu. Kocham Wlochy, ale nie da sie nie zauwazyc jak ten kraj sie pograza. Natomiast wakacje prawie zawsze spedzamy we Wloszech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 13:10

Andzia33, sjoanka, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Andzia, u mnie to nie jest szybko, bo ja mam dzisiaj 16 dc a zazwyczaj skok mialam w 11 dc. Przez to CLO mi sie przesunelo, o ile w ogole ta owulka byla, a nie tylko taka zmyła;-)
    tez rozwazam pojscie dzisiaj do ginki, tylko juz mi glupio chodzic tak czesto.

Nie chodziło mi o dzień cyklu,tylko o to ,że jeżeli miałaś ją w nocy ,to już tempka wzrosła,mi czasami rośnie dopiero po 2-3 dniach.Moim zdaniem warto iśc dzisiaj,bo jeżeli by nie pękły a tempka rośnie,czyli rośnie poziom progesteronu to zachamuje pęknięcie samoistne i wtedy może da Ci pregnyl.

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli przyjmij ,że to znaczy ,że już jesteś po owulce i czekaj cierpliwie na wizytę u gina i na zielone efekty!

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 wrote:
    Witam kolezanki,milego dzionka zycze :)
    Bylam dzis w przychodni odebrac wynik z progesteronu a tu niespodzianka,na wyniku napisane -owulacja,zalamalam sie i szczerze mowiac zglupialam.Robilam testy owulacyjne i jak byk byl dodatni w 13 dc,sluz rowniez wrecz idealny byl w dniach plodnych,test na progesteron robilam w 21dc czyli tydzien po owulce,a wtedy sluz mialam jak woda z kranu i tak mam do teraz.Przytulalismy sie caly tydzien przed owulacja wiec niestety ten cykl stracony bo biedne plemniki nie maja szans przezyc tygodnia.Szkoda,ale coz takie zycie,dzis powinien byc pierwszy dzien nowego cyklu,@ jeszcze nie przyszla ale z pewnoscia sie pojawi :(
    Macie jakies teorie dziewczyny na ta sytuacje ?
    misia - co Ty gadasz? Nigdy na wyniku nikt Ci nie napisze, że masz owulację właśnie - wynik raczej wskazuje na to -ze owulacja była....czyli opisali Ci wynik progesteronu jako owulacyjny, a nie, że jesteś podczas owulacji.... Po owulacji progesteron utrzymuje się wysoko aż do kolejnej @. I jeszcze jedno - nie powinnaś mierzyć i zapisywać tempki wieczorem - bo program tego nie weźmie pod uwagę. Mierzymy ją rano przed wstaniem o tej samej porze codziennie i tylko taką zapisujesz.....
    Jaki masz wynik progesteronu?

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała dzisiaj ma wycieczkę AUTOKAREM,bo to dla przedszkolaków jest najważniejsze.Jadą na Polagrę i będą oglądali kompozycję z warzyw,a wczoraj robiliśmy sałatkę,która tym razem nie wylądowała na mojej bluzce.

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - mówiłaś o badaniu - a nie o teście....jaki masz wynik badania? Chyba, że tam u Was nie podają w jednostkach wynik, tylko informację - czy cykl jest owulacyjny....ciekawy system...

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze Misia, ze cos kombinuja w tej Irlandii. Jak na podstawie poziomu progesteronu mozna powiedziec kiedy dokladnie, w jakim dniu byla owulka?! Owszem odpowiedni poziom progesteronu moze jedynie potwierdzic ze owulka kiedys tam byla ale nie powie nigdy w ktorym dniu, dziwne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 13:51

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia
    Przeczytaj co Ci napisałam wyżej i uszy do góry a cycki do przodu!
    Myśl pozytywnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 13:51

misia00, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 wrote:
    No i o to chodzi dziewczyny,troche czytalam na ten temat i dlatego zbaranialam jak ona mi zaserwowala taka odpowiedz,tym bardziej ze sluz mialam plodny w czasie plodnym tak jak powinien byc,a w momencie robienia badania czyli tydz temu dokladnie byl jak wodnisty jak woda z kranu,zalamia czlowieka i tyle,cale szczescie ze wy tu jestescie dziewczynki,bardzo dziekuje za slowa otuchy <3
    ale wodnisty sluz tez jest uznawany jako plodny, przynajmniej przez system Ovufriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:02

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 wrote:
    No niby tak,masz racje,sama nie wiem co o tym sadzic bo ten wodnisty sluz utrzymuje mi sie caly czas az do teraz,a dzis powinnam dostac @ i jak tu cos przewidziec,jedyne to czekac czy przyjdzie czy nie
    albo zatestowac :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuj Misia.

Andzia33, misia00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, ;-)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 wrote:
    Bursztynku po tym wszystkim to mi odwaga na test gdzie zwiala :)
    zatestuj, przynajmniej nie bedziesz sie denerwowac, naprawde szkoda nerwow. Trzeba je zachowac na lepsze okazje ;)

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 wrote:
    Ok namowilyscie mnie dziewczyny :) Za godzine smiagam po zakupy i po testy :)
    no to czekamy niecierpliwie :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Lubię czasami jest to męczące ale tylko w sezon weselny jak co tydzień jest wesele a jak raz na dwa tygodnie to jest ok.

No to mamy wspólnego wroga!

Andzia33
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ