X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Bozia co myślisz o tej mojej owulce,była,czy będzie?
    Andzia zmierz tempkę pod pachą - jeśli masz stan podgorączkowy czy gorączkę- to tam Ci to wyjdzie i wtedy bym obstawiała na przeziębienie. Ja raz tak miałam, że mi jajo pękło bardzo wcześnie - ale to był niewypał i cykl bezowulacyjny...może będzie inaczej u Ciebie...

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Wiosna wejdź na mój wykres i cofnij się do maj 15 tam - to jest wykres ciążowy, na samym dole są notatki z dokładnymi info o przebiegu. Gdy zaszłam w ciążę progesteron miałam 8 - to informacja dla tych które twierdza, że owulka jest przy wyższych normach ;-)

pepapig lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Wiosna - witaj.
    Kiedy ja poronilam to kazali mi zrobic bete w odstepie 2 dni zeby zobaczyc czy spada. Jak spada to po ciazy.
    No ale ja po 2 dniach plamien bardzo krwawilam wiec wiadomo bylo ze to juz po wszystkim.

Dziewczyny - jak ze zmiana czasu?
    Mierzyc temperature wedlug starego czasu czy nowego?
    To w sumie jest az godzina roznicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Witaj Wiosno, trzymam kciuki oby wszystko poszlo po Twojej mysli :-)
    Caffe, caly czas pamietam :-)
    Angela chyba jest juz Mamusia :-)
    A dzis do mojej corki przychodza na noc dwie siostry, takze smieje sie, ze choc przez chwile bedemamu trojki dzieciaczkow :-)
    Trzymajcie sie babeczki :-)

megan8, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misku, jak tam Twoje samopoczucie i sensacje zwiazane z metformina? :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka ja się przestawię chyba na razie o pół godziny i po kilku dnia na godzinę - żeby za mocno nie mieszać...

właśnie...Angela chyba już spotkała się z Leną..:)

bliska77, angela lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• PANI-WIOSNA Znajoma

Wysłany: 26 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka,wiem ze was męcze ale ja tez plamilam nie przeszlo po duphastonie tylko sie zwiększylo.Nie jest to obfite ale jest caly czas od 3 dni a musze czekac do poniedzialku a to bedzie i tak za wczesnie.Zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze jednak dziecko zyje???z tego co zrozumialam duphaston tylko powstrzymuje poronienie kiedy przerww bedzie koniec?jesli caly czas krwawie to chyba "dobrze" w tym wszystkim bo moze jeszcze nie wszystko stracone? sama nie wiem

caffe lubi tę wiadomość

PANI-WIOSNA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Misku, jak tam Twoje samopoczucie i sensacje zwiazane z metformina? :-)

Wczoraj było drastycznie, teraz mniej drastycznie - oczyszczam się :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo plamienie występuje często, są kobiety które krwawią w czasie ciąży w okresie wypadającej miesiączki. Leż i odpoczywaj. Może zwiększ dawkę progesteronu. Angela, która dzisiaj rodzi miała długie krwawienie w początkowym okresie ciąży.

bliska77, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANI-WIOSNA wrote:
    sjoanka,wiem ze was męcze ale ja tez plamilam nie przeszlo po duphastonie tylko sie zwiększylo.Nie jest to obfite ale jest caly czas od 3 dni a musze czekac do poniedzialku a to bedzie i tak za wczesnie.Zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze jednak dziecko zyje???z tego co zrozumialam duphaston tylko powstrzymuje poronienie kiedy przerww bedzie koniec?jesli caly czas krwawie to chyba "dobrze" w tym wszystkim bo moze jeszcze nie wszystko stracone? sama nie wiem
    Krwawienie skrzepami to nie jest dobrze. Mi lekarz powiedział, że jak tylko zaczną lecieć skrzepy, to czy to dzień czy noc mam przyjechac do szpitala.

Mnie zastanawia u Ciebie ten brak pęcherzyka i zarodka. Brak zarodka jestem sobie w stanie wytłumaczyć ale braku nawet maleńkiego pęcherzyka skoro usg było robione nie tak dawno.

Jeśli jesteś pewna, ze to są skrzepy i brzuch boli, to ja bym pojechała do szpitala.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko pojechania do szpitala jest takie, ze jeśli to poronienie to dadzą na stół i łyżeczkowanie i potem pół roku czekania. Przy wczesnych poronieniach lepiej by organizm sam się oczyścił ale pod kontrolą lekarza oczywiście.

Ja będąc w ciąży z synem miałam silne krwawienia w 9 tygodniu. To nie były plamienia tylko żywa krew. w szpitalu poleżałam tydzień, dostawałam luteinę, którą też brałam od początku więc tak naprawdę nic specjalnego nie zrobili.

Olena, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe, pamiętasz, że ostatnio na usg nie miałam jajników mimo, że wcześniej na tym samym znalazła gin i jajniki i pęcherzyk 6 mm. Więc może PaniWiosna też trafiła do takiego specjalisty?

bliska77, caffe, pepapig lubią tę wiadomość

• PANI-WIOSNA Znajoma

Wysłany: 26 października 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego nie chce jechac do szpitala wiem jak to sie konczy! a nie jest tragicznie w moim odczuciu.
    Pecherzyk byl ale z tego co zrozumialam na jajniku,az tak sie nie przejmowalam bo 2 ciaze obyly sie bezproblemow a tu taki zonk

Olena lubi tę wiadomość

PANI-WIOSNA
  • PANI-WIOSNA Znajoma

Wysłany: 26 października 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie moze jak bylo z Angela???ile krwawila i jak dlugo??

PANI-WIOSNA
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki,
    to nie jest tak ze jak pojedziesz do szpitala to beda cie "skrobac". Ja jak poronilam w kwietniu i wyladowalam w szpitalu to tez chcieli mnie czyscic ale ja sie nie zgodzilam. Przyszlo stado lekarzy na obchod i zarzadzilo czyszczenie, wiec ja sie spytalam czy moge sie nie zgodzic, glownodowadzacy powiedzial ze oczywiscie ze tak, dostalam antybiotyki i wypuscili mnie do domu. Wiedzialam ze jak sie zgodze na czyszczenie to bede musiala odczekac w staraniach, a poza tym po czyszczeniu jest duze prawdopodobienstwo zrostow ktore pozniej przeszkadzaja w implantacji zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 17:04

bliska77, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    hej Babeczki,
    to nie jest tak ze jak pojedziesz do szpitala to beda cie "skrobac". Ja jak poronilam w kwietniu i wyladowalam w szpitalu to tez chcieli mnie czyscic ale ja sie nie zgodzilam. Przyszlo stado lekarzy na obchod i zarzadzilo czyszczenie, wiec ja sie spytalam czy moge sie nie zgodzic, glownodowadzacy powiedzial ze oczywiscie ze tak, dostalam antybiotyki i wypuscili mnie do domu. Wiedzialam ze jak sie zgodze na czyszczenie to bede musiala odczekac w staraniach, a poza tym po czyszczeniu jest duze prawdopodobienstwo zrostow ktore pozniej przeszkadzaja w implantacji zarodka.
    Dobrze, ze wiedzialas ze mozesz odmowic bo ja za pierwszym razem bedac w 8 tygodniu ciazy wyladowalam w szpitalu i nikt mnie nie pytal czy chce i jaki sa konsekwecje. Dlatego warto o tym mowic .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela krwawila przez kilka dni. Musialabys poszukac jej relacji na poczatku watku.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItaj Pani-WIosna :)
    Angela chyba mozemy gratulować córeczki juz poza brzuszkiem :)

Pani - Wiosna nie chce straszyć ale ja bym jednak szybciej zrobiła bete a potem szybko USG ( o ile masz możliwość). Po jakim czasie od testu pozytywnego poszłaś na USG ale tak naprawde jajeczko powinno już być w macicy a nie w jajowodzie dlatego dziwie sie troche lekarzowi który sam nie był pewien co sie dzieje,ze nie wysłał CIe na bete jeszcze czy przyrasta. Jak masz możliwość zrób w poniedziałek bete.
    wiesz my mozemy poradzić ale najlepiej jak zobaczy to lekarz i wiesz moze idź do innego lekarza.

polarmiś, bliska77, Olena, caffe, Andzia33, angela lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenko, ja tez uwazam ze powinnas pojsc na bete i sprawdzic czy przyrasta,to jest jedyny sposob stwierdzenia w tej chwili czy jest ciaza w dalszym ciagu czy nie. Ja w ogole jestem straszny raptus, co w glowie to na jezyku i juz bym chyba z 10 razy zrobila bete...nienawidze niepewnosci, tym bardziej kiedy sie krwawi.

polarmiś, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • PANI-WIOSNA Znajoma

Wysłany: 26 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie mam plany w poniedzialek!

PANI-WIOSNA
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ