35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mango wrote:OK dziewczyny - to ja Wasza maruda. Decyzja zapadła zrobię w poniedziałek (mój 3dc) podstawowe badania - LH, FSH, estradiol, prolaktynę i progesteron. Mam nadzieję,że niczego nie pomyliłam. Nie pamiętam tylko czy to się robi koniecznie na czczo???????
No, a we wtorek ginWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 17:58
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Cafe jak tam?
Andzia33 ty mi się teraz nie rozchoruj bo co mi obiecałaś że obie będziemy miały zielone
Mango a miałaś badania na toxo, cytomegalię itp?
Ja dziś wysłałam swojego m po żel Conceive plus no i mam dziś go użyję bo ginek kazał ćwiczyć od dzisiaj he hepepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualnymalgos741 wrote:Cafe jak tam?
Andzia33 ty mi się teraz nie rozchoruj bo co mi obiecałaś że obie będziemy miały zielone
Mango a miałaś badania na toxo, cytomegalię itp?
Ja dziś wysłałam swojego m po żel Conceive plus no i mam dziś go użyję bo ginek kazał ćwiczyć od dzisiaj he hemalgos741 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Andzia gdzie mozna kupic ten zel i za ile?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 19:41
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Co do lyzeczkowania przy poronieniu - to nie wiem - moze w Polsce zaraz sie do tego rwia. Ale jak poronilam tutaj, we Wloszech to z krwawieniem pojechalismy z mezem na pogotowie (mieszczace sie w szpitalu) i wyslali mnie na oddzial polozniczy a tam zrobili USG i badania krwi.
Kazali przyjsc po 2 dniach na powtorke a jak sie okazalo ze beta spada i ze nic na USG nie widac to kazali skontrolowac u swojego ginekologa po miesiacu, dali zastrzyk na konflikt serologiczny i tabletki na zmniejszenie krwawienia i na tym koniec.
A ginekolog kazal zbadac bete i ze wynik mialam niski - 19 - to kazal poczekac bo miesiaczka najlepiej wszystko oczysci.
Tyle.Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Też jestem w trakcie poronienia. Pani - Wiosna jesteśmy w podobnej sytuacji. Lekko plamiłam od początku ciąży. Z tym, że ja zbadałam betę i spadła po dwóch dniach. Teraz czekam na rozwój wydarzeń. Jestem w zawieszeniu, żeby chociaż krwawienie się zaczęło. Boję się łyżeczkowania i przechodzenia tego wszystkiego. Przytulam Pani - Wiosna, a tak wogóle to witam.
malgos741, pepapig, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:WItaj Pani-WIosna
Angela chyba mozemy gratulować córeczki juz poza brzuszkiem
Pani - Wiosna nie chce straszyć ale ja bym jednak szybciej zrobiła bete a potem szybko USG ( o ile masz możliwość). Po jakim czasie od testu pozytywnego poszłaś na USG ale tak naprawde jajeczko powinno już być w macicy a nie w jajowodzie dlatego dziwie sie troche lekarzowi który sam nie był pewien co sie dzieje,ze nie wysłał CIe na bete jeszcze czy przyrasta. Jak masz możliwość zrób w poniedziałek bete.
wiesz my mozemy poradzić ale najlepiej jak zobaczy to lekarz i wiesz moze idź do innego lekarza.bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Wiosenko, ja tez uwazam ze powinnas pojsc na bete i sprawdzic czy przyrasta,to jest jedyny sposob stwierdzenia w tej chwili czy jest ciaza w dalszym ciagu czy nie. Ja w ogole jestem straszny raptus, co w glowie to na jezyku i juz bym chyba z 10 razy zrobila bete...nienawidze niepewnosci, tym bardziej kiedy sie krwawi.
bliska77 lubi tę wiadomość
-
oczywiscie Caffe, ale ja bym robila bete teraz i za dwa dni, nie mowie o jednorazowym badaniu
caffe wrote:teraz uważam, że pojedyncza beta nic nie da i nawet gdy będzie wyższa od pierwszej to nie będzie to badanie miarodajne, bo to trzeba obserwować przyrost w określonym czasie.polarmiś, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja byłam w szpitalu bo poleciało ze mnie tak konkretnie.
Mojego gina nie było, badał mnie jakiś inny. Okazało się, że z dzieckiem jest ok. W poniedziałek miało 4mm, a dzisiaj CRL 1,14 cm. Słyszałam bicie serca.
Nadal nie wiadomo czemu krwawię i plamię. Mozliwe, ze to niedomoga lutealna. Ten stwierdził, ze ten mój progesteron był niski
Kazał mi brac luteinę i no-spę.
Z leżeniem powiedział żeby nie przegiąć w drugą stronę
malgos741, bliska77, Nati74, sjoanka, gosia7122, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
olena przykro mi bardzo, ale co mozna poradzic
mnie to sie caly czas kreci w glowie i to chyba jedyny objaw nietypowy ,
czy mozna golym okiem zauwazyc ze to nie skrzep krwi tylko zarodek??bo ja sie caly czas gapie w toalecie Jezu wiem ze to glupie...caffe, bliska77, Olena lubią tę wiadomość
PANI-WIOSNA -
nick nieaktualny
-
PANI-WIOSNA wrote:caffe ktory to tydzien? ja mialam okres 4 wrzesnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 20:50
bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość