X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane moje witajcie :D
    Endokrynolog potwierdziła chorobe Haschimoto ale nie tylko te chorobe mam mam jeszcze jedną chorobe tarczycy niestety nie umiem Wam jej powtórzyć bo składa sie z 6 słów a chodzi o to,ze mam stan zapalny, powiekszoną tarczyce i guzkotorbiele trzy na niej narazie nie są do usuniecia ale muszą być pod stała kontrolą. Lekarz zapisał mi Eutyrox i powiedział,że niestety przy chorobie haschimoto niestety częśto są problemy z niepłodnosćią i zporonieniami zwłaszcza jak jest nieprawidłowo ustawione leczenie. Trzeba monitorować TSH, ja mam je dobre ale musze sprawdzić za miesiąc czy nie spadło za bardzo albo nie poszło w góre. SPytałąm też o jod wiem,ze wiele z dziewczyn go zażywa,a wiec przy tej chorobie tyle jodu co jest w witaminach prenatalnych nie szkodzi ale jak już sie zajdzie wciąże to KAZDA KOBIETA POWINNA BRAĆ GO ZE WZGLEDU NA DZIECKO OKOŁO 200-250 MG, NAWET CHORA NA HASCHIMOTO bo wązne jest teraz dziecko.
    W moim przypadku neistety problem z poronieniami jest skomplikowany przez inne choroby autoimmunologiczne ale mam nadzieje,ze przy lekach jednak kiedyś sie uda :)
    Buziaki dla każdej z Was <3
    Ja wierzę, że się uda. Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość. Ale zaczynasz wszystko z dobrej strony, czyli od prawidłowej diagnozy i leczenia, a potem to już prosta droga do sukcesu ;) <3

polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, przynajmniej wiesz z czym walczysz. Mocno wierze ze dobrze ustawione leczenie sprawi ze Ci sie uda.

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny <3
    Ceffe co tam słychać?
    Olenko mocno przytulam do serca <3
    Pani-Wiosna przytulam również bardzo mocno do serca <3
    Tyle napisałyście,ze nie jestem wstanie sie odniesć do wszystkich ale przeczytałąm i staram sie pamietać :)

megan8, caffe, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dobrze ze sie zabralas za te badania!!!! Bedzie dobrze.

malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dzień dobry
    Dziękuję promyczku,właśnie tak sprawa u mnie wygląda.

Caffe on by mnie chyba zabił ,gdyby zauważył dziórkę ,a zresztą zawsze po sprawdza czy nie pękła.

Dziś jest już lepiej,m zachowuje sie tak jakby bawił się w kotka i myszkę jak ja chcę ,to on nie ,jak ja nie to on chce i bądż tu mądry.Wczoraj nie miał gumy a i tak nalegał ,bo przecież i tak już wcześniej było bez to jeszcze może.
    Jesli cos z ego bedzie to sie two m moze powiesic na nie uzytej gumce hi hi hi

caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja już po :( Moje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans :( Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży :( Wyć się chce ....

caffe, malgos741, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!
    Mango wrote:
    Witajcie ja już po :( Moje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans :( Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży :( Wyć się chce ....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na podstawie czego wnioskujesz ze sa marne szanse? Mango, musisz ochlonac i przegryzc realnie to co powiedziala ginka...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango czy ta pani gin jest dobra? Usuniecie miesniakow nie wyklucza ciazy. Masz dobre hormony, zapas jajeczek na wiele cykli , nie zalamuj sie i nie poddawaj!!!!!

caffe, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Polarmisiem, nie mozesz po jednej wizycie u gina zalamywac sie, pamietaj ze kazda diagnoze nalezy skonslutowac z przynajmniej jeszcze jednym lekarzem! a najlepiej dwoma.....ja poszlam do dwoch i kazda miala zupelnie inna teorie w moim temacie...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież MAngo ja miałam usuwany mieśniak i polip histeroskopowo dało sie dało i teraz jest lepiej z okresem i zobacz (gdyby nie inne moje choroby) udało sie nam miesiać po zabiegu zaciazyć. Tylko znajdź lekarza który by CI to zrobił.

caffe, malgos741, Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka:
    „Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju" - powiedział Joseph Conrad. Są takie, które świadczą o trosce, sympatii albo szacunku (np. pocałunek w rękę) osoby całującej. Są też takie, które wyrażają miłość i pożądanie. Tymczasem seksuolodzy donoszą, że całujemy się dwa razy rzadziej niż 10 lat temu, a na usprawiedliwienie serwujemy marną wymówkę – brak czasu i wieczny pośpiech. Może jednak warto znaleźć chwilę na pocałunek? Bo całowanie jest nie tylko przyjemne, ale i zdrowe. Poprawia krążenie krwi, organizm zostaje dotleniony, serce działa sprawniej, przemiana materii staje się lepsza. To świetna metoda na schudnięcie – na jeden pocałunek potrzeba od 12 do 50 kalorii - zależnie od tego, jak jest intensywny. Całowanie to również rewelacyjna gimnastyka dla mięśni głowy i szyi. Działa też antystresowo - podczas pocałunku uwalnia się dużo serotoniny i endorfin, hormonów polepszających nastrój.

Może więc długi, namiętny pocałunek to dobry sposób na małe i duże smuteczki?

Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz co napisala Ineska? a ja dodam ze EwaT ktora ostatnio pochwalila sie ciaza tez rok sie starala bez skutku a usuniecie polipow (nie pamietam gdzie je miala) spowodowalo ze zaszla w ciaze zaraz po zabiegu, chyba w pierwszym cyklu po...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam dobre zdanie o mojej gin, ale do tej pory nie miałam problemów :( Sama nie wiem co myśleć. Jeszcze rok temu kazała próbować, a teraz to właściwie zmieniła zdanie o 180 stopni. Poleciła mi innych, a sama oferowała tylko przyspieszenie sprawy, gdy np. tamci polecą usunięcie. Odniosłam wrażenie, że bez tych cudów techniki nie mam szans :(
    Viola wrote:
    Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego wszystkiego sama nie była zachwycona pomysłem usuwania, bo sama mówiła o zrostach i ewentualnym pęknięciu i zagrożeniu życia! - tak więc nie widzę wyjścia :(

caffe lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango BABO!! opamietaj sie...jestes z duzego miasta (sprawdzilam), bierz sie za szukanie dobrego gina i lec skonsultowac swoje wyniki i miesniaki...i to jest wyjscie ktorego nie widzisz, ale mam nadzieje ze jutro badz pojutrze zobaczysz.

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś to ja widzę wszystko w najgłębszym odcieniu czerni :(

caffe lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    u mnie 9 listopad

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja testuje 9 listopad

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, masz prawo, bo my nie wiemy co ta baba ci dokladnie nagadala, ale uwierz ze powinnas to skonsultowac z innym lekarzem....i musisz ochlonac...
    Mango wrote:
    Dziś to ja widzę wszystko w najgłębszym odcieniu czerni :(

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ