35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Hej kochane moje witajcie
Endokrynolog potwierdziła chorobe Haschimoto ale nie tylko te chorobe mam mam jeszcze jedną chorobe tarczycy niestety nie umiem Wam jej powtórzyć bo składa sie z 6 słów a chodzi o to,ze mam stan zapalny, powiekszoną tarczyce i guzkotorbiele trzy na niej narazie nie są do usuniecia ale muszą być pod stała kontrolą. Lekarz zapisał mi Eutyrox i powiedział,że niestety przy chorobie haschimoto niestety częśto są problemy z niepłodnosćią i zporonieniami zwłaszcza jak jest nieprawidłowo ustawione leczenie. Trzeba monitorować TSH, ja mam je dobre ale musze sprawdzić za miesiąc czy nie spadło za bardzo albo nie poszło w góre. SPytałąm też o jod wiem,ze wiele z dziewczyn go zażywa,a wiec przy tej chorobie tyle jodu co jest w witaminach prenatalnych nie szkodzi ale jak już sie zajdzie wciąże to KAZDA KOBIETA POWINNA BRAĆ GO ZE WZGLEDU NA DZIECKO OKOŁO 200-250 MG, NAWET CHORA NA HASCHIMOTO bo wązne jest teraz dziecko.
W moim przypadku neistety problem z poronieniami jest skomplikowany przez inne choroby autoimmunologiczne ale mam nadzieje,ze przy lekach jednak kiedyś sie uda
Buziaki dla każdej z Waspolarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny
Ceffe co tam słychać?
Olenko mocno przytulam do serca
Pani-Wiosna przytulam również bardzo mocno do serca
Tyle napisałyście,ze nie jestem wstanie sie odniesć do wszystkich ale przeczytałąm i staram sie pamietaćmegan8, caffe, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Andzia33 wrote:Dzień dobry
Dziękuję promyczku,właśnie tak sprawa u mnie wygląda.
Caffe on by mnie chyba zabił ,gdyby zauważył dziórkę ,a zresztą zawsze po sprawdza czy nie pękła.
Dziś jest już lepiej,m zachowuje sie tak jakby bawił się w kotka i myszkę jak ja chcę ,to on nie ,jak ja nie to on chce i bądż tu mądry.Wczoraj nie miał gumy a i tak nalegał ,bo przecież i tak już wcześniej było bez to jeszcze może.caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
Witajcie ja już po
Moje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans
Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży
Wyć się chce ....
caffe, malgos741, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!
Mango wrote:Witajcie ja już poMoje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans
Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży
Wyć się chce ....
caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zgadzam sie z Polarmisiem, nie mozesz po jednej wizycie u gina zalamywac sie, pamietaj ze kazda diagnoze nalezy skonslutowac z przynajmniej jeszcze jednym lekarzem! a najlepiej dwoma.....ja poszlam do dwoch i kazda miala zupelnie inna teorie w moim temacie...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzecież MAngo ja miałam usuwany mieśniak i polip histeroskopowo dało sie dało i teraz jest lepiej z okresem i zobacz (gdyby nie inne moje choroby) udało sie nam miesiać po zabiegu zaciazyć. Tylko znajdź lekarza który by CI to zrobił.
caffe, malgos741, Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiekawostka:
„Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju" - powiedział Joseph Conrad. Są takie, które świadczą o trosce, sympatii albo szacunku (np. pocałunek w rękę) osoby całującej. Są też takie, które wyrażają miłość i pożądanie. Tymczasem seksuolodzy donoszą, że całujemy się dwa razy rzadziej niż 10 lat temu, a na usprawiedliwienie serwujemy marną wymówkę – brak czasu i wieczny pośpiech. Może jednak warto znaleźć chwilę na pocałunek? Bo całowanie jest nie tylko przyjemne, ale i zdrowe. Poprawia krążenie krwi, organizm zostaje dotleniony, serce działa sprawniej, przemiana materii staje się lepsza. To świetna metoda na schudnięcie – na jeden pocałunek potrzeba od 12 do 50 kalorii - zależnie od tego, jak jest intensywny. Całowanie to również rewelacyjna gimnastyka dla mięśni głowy i szyi. Działa też antystresowo - podczas pocałunku uwalnia się dużo serotoniny i endorfin, hormonów polepszających nastrój.
Może więc długi, namiętny pocałunek to dobry sposób na małe i duże smuteczki?
Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
widzisz co napisala Ineska? a ja dodam ze EwaT ktora ostatnio pochwalila sie ciaza tez rok sie starala bez skutku a usuniecie polipow (nie pamietam gdzie je miala) spowodowalo ze zaszla w ciaze zaraz po zabiegu, chyba w pierwszym cyklu po...
caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Zawsze miałam dobre zdanie o mojej gin, ale do tej pory nie miałam problemów
Sama nie wiem co myśleć. Jeszcze rok temu kazała próbować, a teraz to właściwie zmieniła zdanie o 180 stopni. Poleciła mi innych, a sama oferowała tylko przyspieszenie sprawy, gdy np. tamci polecą usunięcie. Odniosłam wrażenie, że bez tych cudów techniki nie mam szans
Viola wrote:Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Mango BABO!! opamietaj sie...jestes z duzego miasta (sprawdzilam), bierz sie za szukanie dobrego gina i lec skonsultowac swoje wyniki i miesniaki...i to jest wyjscie ktorego nie widzisz, ale mam nadzieje ze jutro badz pojutrze zobaczysz.
caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ok, masz prawo, bo my nie wiemy co ta baba ci dokladnie nagadala, ale uwierz ze powinnas to skonsultowac z innym lekarzem....i musisz ochlonac...
Mango wrote:Dziś to ja widzę wszystko w najgłębszym odcieniu czerniAndzia33 lubi tę wiadomość