X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane moje witajcie :D
    Endokrynolog potwierdziła chorobe Haschimoto ale nie tylko te chorobe mam mam jeszcze jedną chorobe tarczycy niestety nie umiem Wam jej powtórzyć bo składa sie z 6 słów a chodzi o to,ze mam stan zapalny, powiekszoną tarczyce i guzkotorbiele trzy na niej narazie nie są do usuniecia ale muszą być pod stała kontrolą. Lekarz zapisał mi Eutyrox i powiedział,że niestety przy chorobie haschimoto niestety częśto są problemy z niepłodnosćią i zporonieniami zwłaszcza jak jest nieprawidłowo ustawione leczenie. Trzeba monitorować TSH, ja mam je dobre ale musze sprawdzić za miesiąc czy nie spadło za bardzo albo nie poszło w góre. SPytałąm też o jod wiem,ze wiele z dziewczyn go zażywa,a wiec przy tej chorobie tyle jodu co jest w witaminach prenatalnych nie szkodzi ale jak już sie zajdzie wciąże to KAZDA KOBIETA POWINNA BRAĆ GO ZE WZGLEDU NA DZIECKO OKOŁO 200-250 MG, NAWET CHORA NA HASCHIMOTO bo wązne jest teraz dziecko.
    W moim przypadku neistety problem z poronieniami jest skomplikowany przez inne choroby autoimmunologiczne ale mam nadzieje,ze przy lekach jednak kiedyś sie uda :)
    Buziaki dla każdej z Was <3
    Ja wierzę, że się uda. Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość. Ale zaczynasz wszystko z dobrej strony, czyli od prawidłowej diagnozy i leczenia, a potem to już prosta droga do sukcesu ;) <3

polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, przynajmniej wiesz z czym walczysz. Mocno wierze ze dobrze ustawione leczenie sprawi ze Ci sie uda.

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny <3
    Ceffe co tam słychać?
    Olenko mocno przytulam do serca <3
    Pani-Wiosna przytulam również bardzo mocno do serca <3
    Tyle napisałyście,ze nie jestem wstanie sie odniesć do wszystkich ale przeczytałąm i staram sie pamietać :)

megan8, caffe, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dobrze ze sie zabralas za te badania!!!! Bedzie dobrze.

malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dzień dobry
    Dziękuję promyczku,właśnie tak sprawa u mnie wygląda.

Caffe on by mnie chyba zabił ,gdyby zauważył dziórkę ,a zresztą zawsze po sprawdza czy nie pękła.

Dziś jest już lepiej,m zachowuje sie tak jakby bawił się w kotka i myszkę jak ja chcę ,to on nie ,jak ja nie to on chce i bądż tu mądry.Wczoraj nie miał gumy a i tak nalegał ,bo przecież i tak już wcześniej było bez to jeszcze może.
    Jesli cos z ego bedzie to sie two m moze powiesic na nie uzytej gumce hi hi hi

caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja już po :( Moje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans :( Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży :( Wyć się chce ....

caffe, malgos741, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!
    Mango wrote:
    Witajcie ja już po :( Moje wyniki i wykresy nie zrobiły na gin większego wrażenia. Niestety nie jest dobrze. Jak to określiła moja macica jest poważnie chora - miała na myśli dwa mięśniaki, które teraz mają po ok. 4-5 cm. Możliwe, że są jeszcze dwa malutkie. Dała mi namiary na specjalistów, którzy zajmują się leczeniem par. Po tym co mówiła ja nie widzę szans :( Chociaż mówiła, że szanse są zawsze, ale ... Może trzeba wyciąć te mięśniaki, ale wtedy zrosty i duże ryzyko pęknięcia w czasie ewentualnej ciąży :( Wyć się chce ....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na podstawie czego wnioskujesz ze sa marne szanse? Mango, musisz ochlonac i przegryzc realnie to co powiedziala ginka...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango czy ta pani gin jest dobra? Usuniecie miesniakow nie wyklucza ciazy. Masz dobre hormony, zapas jajeczek na wiele cykli , nie zalamuj sie i nie poddawaj!!!!!

caffe, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Polarmisiem, nie mozesz po jednej wizycie u gina zalamywac sie, pamietaj ze kazda diagnoze nalezy skonslutowac z przynajmniej jeszcze jednym lekarzem! a najlepiej dwoma.....ja poszlam do dwoch i kazda miala zupelnie inna teorie w moim temacie...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież MAngo ja miałam usuwany mieśniak i polip histeroskopowo dało sie dało i teraz jest lepiej z okresem i zobacz (gdyby nie inne moje choroby) udało sie nam miesiać po zabiegu zaciazyć. Tylko znajdź lekarza który by CI to zrobił.

caffe, malgos741, Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka:
    „Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju" - powiedział Joseph Conrad. Są takie, które świadczą o trosce, sympatii albo szacunku (np. pocałunek w rękę) osoby całującej. Są też takie, które wyrażają miłość i pożądanie. Tymczasem seksuolodzy donoszą, że całujemy się dwa razy rzadziej niż 10 lat temu, a na usprawiedliwienie serwujemy marną wymówkę – brak czasu i wieczny pośpiech. Może jednak warto znaleźć chwilę na pocałunek? Bo całowanie jest nie tylko przyjemne, ale i zdrowe. Poprawia krążenie krwi, organizm zostaje dotleniony, serce działa sprawniej, przemiana materii staje się lepsza. To świetna metoda na schudnięcie – na jeden pocałunek potrzeba od 12 do 50 kalorii - zależnie od tego, jak jest intensywny. Całowanie to również rewelacyjna gimnastyka dla mięśni głowy i szyi. Działa też antystresowo - podczas pocałunku uwalnia się dużo serotoniny i endorfin, hormonów polepszających nastrój.

Może więc długi, namiętny pocałunek to dobry sposób na małe i duże smuteczki?

Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz co napisala Ineska? a ja dodam ze EwaT ktora ostatnio pochwalila sie ciaza tez rok sie starala bez skutku a usuniecie polipow (nie pamietam gdzie je miala) spowodowalo ze zaszla w ciaze zaraz po zabiegu, chyba w pierwszym cyklu po...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam dobre zdanie o mojej gin, ale do tej pory nie miałam problemów :( Sama nie wiem co myśleć. Jeszcze rok temu kazała próbować, a teraz to właściwie zmieniła zdanie o 180 stopni. Poleciła mi innych, a sama oferowała tylko przyspieszenie sprawy, gdy np. tamci polecą usunięcie. Odniosłam wrażenie, że bez tych cudów techniki nie mam szans :(
    Viola wrote:
    Przepraszam Mango ale nie rozumiem tego. Wyniki ok i tylko miesniaki sa powodem ze szanse sa male? przeciez nie raz czytalam o laskach w ciazy z miesniakami!

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego wszystkiego sama nie była zachwycona pomysłem usuwania, bo sama mówiła o zrostach i ewentualnym pęknięciu i zagrożeniu życia! - tak więc nie widzę wyjścia :(

caffe lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango BABO!! opamietaj sie...jestes z duzego miasta (sprawdzilam), bierz sie za szukanie dobrego gina i lec skonsultowac swoje wyniki i miesniaki...i to jest wyjscie ktorego nie widzisz, ale mam nadzieje ze jutro badz pojutrze zobaczysz.

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś to ja widzę wszystko w najgłębszym odcieniu czerni :(

caffe lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    u mnie 9 listopad

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja testuje 9 listopad

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, masz prawo, bo my nie wiemy co ta baba ci dokladnie nagadala, ale uwierz ze powinnas to skonsultowac z innym lekarzem....i musisz ochlonac...
    Mango wrote:
    Dziś to ja widzę wszystko w najgłębszym odcieniu czerni :(

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ