X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewuszki
    Test negatywny, temp.spadla troche, @ nadal nie ma, wiec zaraz ide do lekarza.
    Bursztynku ja bym na Twoim miejscu nie biegła do lekarza...ale to moje zdanie. Masz jednak widocznie cykl bezowulacyjny, nie jesteś na hormonach, a takie cykle zwykle są dużo dłuższe - lekarz i tak CI nic nie powie...a najprawdopodobniej za kilka dni przyjdzie @

caffe, Lucky, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wiesz ze szczezrze moze to glupio zabrzmi ale jakos wogole nie mysle nie mysle o zarodkach dla mnie to caly czas jakas ku...wa jakas abstrakcja...zaczyne robic sobie zastrzyki od niedzieli bo @ mam przyjsc w sobote.

Koszt zalezy ile kobieta potrzebuje stymulacji...jak dlugo wiec to rowniez okarze sie w przyszlym tygodniu. Niby pod koniec miesiaca tego ma to sie zakonczyc, tzn razem z transferem ale jakos dziko mi tak..

Bozia3 wrote:
    Kasik myślałam o Tobie dzisiaj...i tu proszę - objawiłaś się..:) Po Angeli będziesz kolejną podpowiedzią o in vitro...na gorąco lepiej wiedzieć...

Ja o in vitro myślę w przyszłości - nie wykluczam tej opcji...choć wolałabym normalnie - jakoś spontanicznie to dziecko począć - no ale jak mus to mus...:) Mój A jest otwarty na in vitro i nie ma z tym problemu, albo przynajmniej nie okazuje..
    Mnie oprócz względów finansowych i ewentualnych pozostałych zamrożonych zarodków nic nie przeszkadza. Gdyby mi się zapłodniło więcej jajek i musiałyby być zamrożone - miałabym wielki dylemat co z tym robić. Przez rok są przechowywane - potem niszczone lub trzeba opłacać dalej lub oddać innym ludziom,lub kolejne własne podejście. Kobiety mają z tym ogromny problem moralny i trzeba się jakoś z tym ewentualnym faktem uporać...
    Refundacja leków to połowa sukcesu...całość in vitro to chyba koszt teraz 12-15 tys. połowa z tego refundowana na leki, to już byłaby ogromna pomoc....

bliska77, Reni, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 musisz się oswoisz, bo to zupełnie nowa i nienaturalna trochę sytuacja, ale jednak daje olbrzymie możliwości...
    Myślę, że jak to przejdziesz...to będzie to zupełnie normalne dla CIebie...

Wiesz...ja wiem, że to idiotyczne porównanie, ale dla mnie 2 lata temu to nawet ovu było abstrakcją...mierzenie tempki i inne dyrdymały...a teraz to norma...

Kasik może pomoże CI ksiązka kobiety, która to przeszła "Dziecko ze szkła. In vitro – moja droga do szczęścia". jest też taka pozycja "Od wiesiołka do in vitro" ale coś nie mogę jej namierzyć - może pomyliłam ten drugi tytuł...

Reni, Lucky, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bozia, poszperam w internecine moze bedzie do sciagniecia.

Przyda sie na samotne wieczory w hotelu :)

Bozia3 wrote:
    Kasik3033 musisz się oswoisz, bo to zupełnie nowa i nienaturalna trochę sytuacja, ale jednak daje olbrzymie możliwości...
    Myślę, że jak to przejdziesz...to będzie to zupełnie normalne dla CIebie...

Wiesz...ja wiem, że to idiotyczne porównanie, ale dla mnie 2 lata temu to nawet ovu było abstrakcją...mierzenie tempki i inne dyrdymały...a teraz to norma...

Kasik może pomoże CI ksiązka kobiety, która to przeszła "Dziecko ze szkła. In vitro – moja droga do szczęścia". jest też taka pozycja "Od wiesiołka do in vitro" ale coś nie mogę jej namierzyć - może pomyliłam ten drugi tytuł...

Reni, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku ja bym na Twoim miejscu nie biegła do lekarza...ale to moje zdanie. Masz jednak widocznie cykl bezowulacyjny, nie jesteś na hormonach, a takie cykle zwykle są dużo dłuższe - lekarz i tak CI nic nie powie...a najprawdopodobniej za kilka dni przyjdzie @
    tez myslalam caly czas, ze bezowulacyjny. Zaczelam miec watpliwosci kiedy temp.sie podniosla i ta cieniutka blada kreska pojawila sie na tescie. Jedyne co chcialabym teraz ustalic, to to czy to byla ciaza jakims cudem czy jej nie bylo. Nigdy w zyciu nie bylam w takiej sytuacji, ze spoznil mi sie okres tydzien i nigdy tez nie mialam bladej kreski na tescie. Chce po prostu wiedziec co jest grane. I tyle.

Acha, bylam w przychodni, powiedzialam jaka sprawa i zabookowali mi wizyte na 14.00, wczesniej sie nie dalo.

bliska77, Lucky, caffe, grosza, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja w takim razie czekam na wciągniecie leków na listę refundowanych ;-), bo w tym momencie ich koszt w moim przypadku to około 4500 do 5000 tyś (konsultowane już z lekarzami)
    Bursztynku, czekamy w takim razie na wieści

Reni, Bursztyn, Lucky, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik działaj a będzie Ci dane ;-)
    musi Ci się udać inaczej nie widzę ;-)

Bursztyn, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku no to w takim razie trzymam kciuki, żeby się okazało jakieś najspokojniejsze rozwiązanie u gina..:)

Bursztyn, Lucky, bliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku no to w takim razie trzymam kciuki, żeby się okazało jakieś najspokojniejsze rozwiązanie u gina..:)
    dzieki :)

Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a opróćz tych 5 tys na leki - to za co się jeszcze płaci?

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma leczyła się w Lublinie, wcześniej przeszła piekło (5lat)z różnymi szarlatanami, którzy rozregulowali ją totalnie, profesor rzetelnie przebadał parę, dał lekarstwa, monitorował. Oni już chcieli in vitro, bo mieli dość (psychicznie, finansowo)i kiedy papiery już skompletowali, okazało się, że Aga zaciążyła! Zapomniałam nazwiska profesora, wcześniej inna para została rodzicami dzięki jego opiece medycznej. Owszem to dużo kosztuje kilka -kilkanaście tysięcy złotych. Jeszcze liczę na inne działania, ale wiem, że w pewnym momencie znajdziemy się u tego pana, bo do pani Leszczyńskiej wołami mnie nie zaciągną...Jeśli ktoś jest z Lubelszczyzny, wie o jakiej pani pisze.

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojrzała tak niestety jest .. zarabiają na Nas na monitoringach.. jak to mówią kobieta niepłodna to kura znosząca złote jaja..
    w WWie też ciężko trafić dobrego gina ja w swojego też już zwątpiłam

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez myslalam caly czas, ze bezowulacyjny. Zaczelam miec watpliwosci kiedy temp.sie podniosla i ta cieniutka blada kreska pojawila sie na tescie. Jedyne co chcialabym teraz ustalic, to to czy to byla ciaza jakims cudem czy jej nie bylo. Nigdy w zyciu nie bylam w takiej sytuacji, ze spoznil mi sie okres tydzien i nigdy tez nie mialam bladej kreski na tescie. Chce po prostu wiedziec co jest grane. I tyle.

Acha, bylam w przychodni, powiedzialam jaka sprawa i zabookowali mi wizyte na 14.00, wczesniej sie nie dalo.
    Bursztyn, ja uważam, że niemożliwe będzie określenie czy byłas w ciąży czy nie, bo na obrazie usg żeby coś zobaczyć było za wczesnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 11:32

Andzia33, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bursztyn, ja uważam, że niemożliwe będzie określenie czy byłas w ciąży czy nie, bo na obrazie usg żeby coś zobaczyć jest za wczesnie.
    o tym to ja wiem :) chcialam tylko zeby lekarz dal mi skierowanie na bete, moglabym ewentualnie na tej podstawie wywnioskowac czy cos bylo czy nie.

bliska77, Andzia33, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie wszystkie kobiety wydadza 5000zl na leki, kazda jest inna I kazda inaczej bedzie reagowac
    in vitro
    IMSI (laboratorium) – 4 800 zł
    Punkcja jajników wraz z monitorowaniem cyklu – 1 000 zł
    Punkcja jajników do procedury mrożenia oocytów – 800 zł- to pozostaje do uzgodnienia?
    Transfer zarodków (embriotransfer) – 800 zł
    Assisted Hatching (nacięcie osłonki zarodka) – 500 zł

Reni, bliska77, Andzia33, Lucky, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeeeeesa.....

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no..czyli tak jak słyszałam.. z lekami z 12 tys jak nic....czad :)

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bozia taka wlasnie nam cene podano, licze na to ze moje jajka beda sie dobrze stymulowaly I nie bedzie potrzeba duzo zastrzykow robic

Szansa na powodzenie lekarz nam dal 40%

Bozia3 wrote:
    no..czyli tak jak słyszałam.. z lekami z 12 tys jak nic....czad :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga a opróćz tych 5 tys na leki - to za co się jeszcze płaci?
    Bozia, my się kwalifikujemy do refundacji, pokryć musimy "tylko" koszty leków ;-), wiem, że koszty oprócz refundowanych spraw, zależą już od danego przypadku ile i jakie i w jakich ilościach leki, jakieś dodatkowe badania itp, kwalifikowaliśmy sie w październiku ale nie wiem jak będzie w lutym/marcu bo ogólnie to juz odpuściliśmy i może jeszcze tylko raz podejdziemy do IUI po powrocie mojej gin do pracy czyli właśnie luty/marzec ale obawiam się ze juz wtedy nie będziemy sie kwalifikować bo będzie przerwa w leczeniu. Tak naprawdę to nie ma o czym mówić bo czy teraz czy za te kilka miesięcy, nie będziemy miec na zbyciu 5000 zł :-), no chyba ze w totka wygramy ale wtedy to juz wszystko zrobimy na nasz koszt a moje miejsce "odstąpię" innej oczekującej na refundację ;-)

Andzia33, Lucky, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Witam nowe dziewczyny!
    Insomnia -100 lat i spełnienia marzeń!
    Caffe super,że dzidziulek zdrowo rośnie!
    Bursztyn trzymam kciuki!

megan8, Lucky, samira lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ