X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Nie poszłam na badania dzisiaj posiewu z pochwy...bo się trochę zapomnieliśmy i serduszkowaliśmy w nocy...to stwierdziłam, że nie wiadomo co by mi dziś zbadano...;). Może się wybiorę jutro :)

Bursztynku każdy się boi porodu, ale tak naprawdę w amoku bólu to już się nie boisz, a po prostu cierpisz...;) Też się bałam, że mnie sparaliżuje po znieczuleniu, ale to mija....i jest dużo łatwiej tak rodzić - kiedy ból jest przyćmiony, a Ty świadomie wiesz, co się dzieje....:)

Lucky czuje się normalnie..:) Nie szaleję w żadną stronę...;) Marzeniem by było ominięcie laparo....no ale co ma być to musi być...:)

malgos741, grosza, caffe, Bursztyn, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia będą jaja jak przed laparo zrobisz test i będzie + haa
    tak laska jedna miała przed drożnością ;-)

malgos741, caffe, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką, dziewczyny siędzę i oglądam tvn Dominika Figurska rozmawia o lekarzach gin o dramatycznych chwilach w ciąży warto oglądać. Ginek podejrzewał że urodzi dziecko z daunem (chcieli aby usunęła)ale poczekała zrobiła jeszcze inne badanie u innego ginka i urodziła zdrowe dziecko. Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 09:13

caffe, Lucky, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia będą jaja jak przed laparo zrobisz test i będzie + haa
    tak laska jedna miała przed drożnością ;-)
    Reni to zbyt piękne, żeby było prawdziwe...:)

Reni, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U mnie jak widac na ponizszym wykresie cud sie nie zdazyl. W dodatku mialam wczoraj hormonalnego dola, ktory sie jeszcze nie skonczyl i jestem wytracona z rownowagi. Fakt, ze maz musial pracowac w niedziele i wrocil pozno tez nie pomogl, a dzis znow caly dzien sama. Niestety pracuje w domu i nie dziala to najlepiej na psychike.

Bozia, czy badanie posiewu robi sie normalnie u gina? Moj ginekolog, ktory wysyla mnie na badania dorznosci twierdzi, ze nie ma potrzeby robic wczesniej posiewu, ale mysle, ze i tak sobie zrobie, bo lepiej wiedziec niz pozniej miec problemy.

caffe, dojrzała, Lucky, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przeanalizowalam swoje cykle i te z lewego jajnika maja 26-27 dnia, a z prawego jakies 28-30. Poza tym przy owulacji na lewym czuje jakies uklucia. Lekarz mowil, ze lewy jajnik jest dziwnie polozony... Teraz sie zaczelam wkrecac, czy wszystko z nim ok.

caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ja z prawego prawie nigdy nie mam owulki, zawsze mam z lewego i jest on też dziwnie położony...nie widać go normalnie, zawsze muszę podkładać pięści pod tyłek....ale mnie to jakoś nie przeraża..lekarka mówi, że taka uroda..

Posiew nie jest potrzebny do samej drożności, ale jest już potrzebny do laparoskopii - to normalny zabieg szpitalny, więc muszę mieć komplet badań łącznie z rentgenem płuc. Posiew robię w diagnostyce - czyli normalnie w laboratorium, które zajmuje się wszelkimi badaniami...gin tego u mnie nie robi..

caffe, Lucky, Andzia33, megan8, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bozia :)

Lucky lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lewy też zawsze zanika przed badaniem ;-)

Lucky, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewuszki
    Test negatywny, temp.spadla troche, @ nadal nie ma, wiec zaraz ide do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 09:40

caffe, Lucky, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo wiadomość z ostatniej chwili ;-) z GW
    trwają prace nad wciągnięciem leków, które podaje się kobietom przed zabiegiem in vitro na listy refundacyjne

wiele osób nie ma szans na zabieg, bo leki kupę kosztuję a im kobieta starsza tym więcej kasy potrzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 09:45

Lucky, bliska77, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ooo wiadomość z ostatniej chwili ;-) z GW
    trwają prace nad wciągnięciem leków, które podaje się kobietom przed zabiegiem in vitro na listy refundacyjne

wiele osób nie ma szans na zabieg, bo leki kupę kosztuję a im kobieta starsza tym więcej kasy potrzeba
    Bo największy koszt to własnie leki, a nie sam zabieg. Przynajmniej ja skądś mam takie informacje.

bliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u młodej od 2tys a u kobiety powyżej 40 nawet 7 tys bo trzeba więcej ją stymulować
    masakra jakaś
    caffe wrote:
    Bo największy koszt to własnie leki, a nie sam zabieg. Przynajmniej ja skądś mam takie informacje.

caffe, bliska77, Lucky, Andzia33, megan8, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po 40 nie ma refundacji in vitro, właśnie ją przekroczyłam...Nie mam też kasy , więc tylko liczyć na naturę mi pozostało.

caffe, anek42, Reni, Lucky, Andzia33, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojrzała wrote:
    Witam, po 40 nie ma refundacji in vitro, właśnie ją przekroczyłam...Nie mam też kasy , więc tylko liczyć na naturę mi pozostało.
    Refundacji nie ma, ale można samemu oplacić.

bliska77, Lucky, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    u młodej od 2tys a u kobiety powyżej 40 nawet 7 tys bo trzeba więcej ją stymulować
    masakra jakaś
    No własnie Reni, od 2 tys. :) Z tego co wiem, to koszt przeprowadzenia samego zabiegu to 2,5 tys. zł

Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z kilkudniowego pobytunu rodzicow i rodziny.bylo pysznie.

Caffe - mocno wspieram i ciesze sie ze same pozytywy,
    Sjoanna - jesli nie zdazylam zlozyc Ci zyczen to sto lat i pieknych dzieci!!! Tort jest fino!!!!!
    Pozdrawiam wszystkie.

U mnie bez zmian. Czekam na okres. Zapytalam meza czy moze nie sprobujemy in vitro? Powiedzial, ze musimy to przemyslec. Sama nie wiem. Ale jak dwie osoby choc troche pozytywniej o tym mysla to juz krok do przodu.

Posiew zawsze sie robi jesli jest ingerencja w nasze podwozie . Do droznosci rowniez.

Bursztyn - mialam nadzieje, ze bedziesz kolejnym forumowym cudem:-)

Reni, caffe, bliska77, Lucky, Andzia33, megan8, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    refundacji in vitro owszem nie ma ale jakby się udało, że wejdą leki refundowane to zawsze jakiś tam grosz do przodu :-)
    bo przecież leki są najdroższe
    dojrzała wrote:

bliska77, Lucky, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :)

Caffe super ze u ciebie wszystko ok.
    Bursztynku mam nadziej ze sytuacja po wizycie u lekarza sie wyjasni.

A co poza tym? ktore dziewuszki sie szykuja do testowania kolejne?

Reni, caffe, Lucky, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik myślałam o Tobie dzisiaj...i tu proszę - objawiłaś się..:) Po Angeli będziesz kolejną podpowiedzią o in vitro...na gorąco lepiej wiedzieć...

Ja o in vitro myślę w przyszłości - nie wykluczam tej opcji...choć wolałabym normalnie - jakoś spontanicznie to dziecko począć - no ale jak mus to mus...:) Mój A jest otwarty na in vitro i nie ma z tym problemu, albo przynajmniej nie okazuje..
    Mnie oprócz względów finansowych i ewentualnych pozostałych zamrożonych zarodków nic nie przeszkadza. Gdyby mi się zapłodniło więcej jajek i musiałyby być zamrożone - miałabym wielki dylemat co z tym robić. Przez rok są przechowywane - potem niszczone lub trzeba opłacać dalej lub oddać innym ludziom,lub kolejne własne podejście. Kobiety mają z tym ogromny problem moralny i trzeba się jakoś z tym ewentualnym faktem uporać...
    Refundacja leków to połowa sukcesu...całość in vitro to chyba koszt teraz 12-15 tys. połowa z tego refundowana na leki, to już byłaby ogromna pomoc....

caffe, bliska77, Lucky, grosza, Andzia33, megan8, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ