X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy, że będziesz się starać bez badań?

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, ja mialam gosci 2 dni wiec za bardzo nie bylo jak sie udzielac. Jestem zla i zbita z tropu, bo pomimo potwierdzonej owulki, potwierdzonego cialka zoltego i porzadnego endo-13,5 mm, progesteron w 7 dpo wyszedl mi 4,1 ng!!! Juz nie wiem co mam myslec. Zawsze mowilo sie ze porzadna owulka oznacza prawidlowy poziom progesteronu. W zeszlym miesiacy miala 15 ng, a teraz tylko 4 !! Co to kuzwa ma byc? Wiem ze sa wahania i wyrzuty progesteronu w ciagu dnia, ale zeby az tak sie roznil pomiedzy cyklami?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALis tak bo nie widze już sensu :(

Viola ovulka mogła być bo już jest 3 ale jest strasznie niski wynik i wiesz może zrób jutro zobaczysz czy jest skok progesteronu!!! miejmy nadzieję,że bedzie piękny :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola niski masz progesteron - powtórz badanie - tak jak radzi Inesska...

Ja jutro też idę robić badania - znów zrobię progesteron, ale też badania do laparo - anty HBS, posiew z pochwy i zaświadczenie o grupie krwi....ciekawe ile beknę za to....

Bursztynku - gdzie Ty się ukrywasz i po co? ;)
    Reni też przepadła...:)

inessa, bliska77, megan8, malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - gratuluję i tak trzymaj - teraz już do przodu i bez komplikacji...:)

inessa, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Inessa ogólnie dobrze ,ale ciężko mi wstać z łóżka ,przekręcać się z boku na bok ,brzuch mi przeszkadza przy myciu naczyń itp...
    wizyta u lekarza w czwartek wypadła ok ,łożysko jest już do góry i super , dzidzia jest już główką w dół i mam nadzieję ,że się znów nie obróci

byłam przejęta Bursztynkiem ,więc nie napisałam o wizycie u gina
    :D

bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, fajnie, że jest wszystko ok, trzymam kciuki za badania ;-)
    Inessa, spójrz tylko, powoli zaczyna się układać, małymi kroczkami do celu, życzę cierpliwości i wytrwałości chociaż wiem, że z tym różnie bywa (ja obecnie jestem wypalona, bądź dobrej myśli ;-)

megan8, malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczeta
    Boziu, nie ukrywam sie, mialam kurs caly dzien dzisiaj, teraz dopiero wrocilam do domu.
    Odpuscilam sobie testowanie dzis.
    Przepraszam Was, ze wczoraj po raz kolejny zmonopolizowalam forum, ale czulam sie po prostu dziwnie, zdestabilizowana po tym teoretycznie pozytywneym tescie a dzien pozniej negatywnym. Nie wiedzialam co mam myslec. Wiadomo ze ktorys klamie, tylko nie wiadomo ktory. Balam sie tez, ze moze cos nie tak z moim zdrowiem- a to dlatego ze rozmawialam ostatnio w pracy z taka dziewczyna ktora myslala ze jest w ciazy a okazalo sie ze...musi brac teraz chemie...no i glowa zaczela mi pracowac rowniez w tym kierunku. Nie chcialam o tym pisac, zeby tez nie obarczac Was takimi sprawami czy obawami. Ogolnie, bylam troche wystraszona. Mysle rowniez, ze ja sie zwyczajnie boje bycia w ciazy. Mam bardzo mieszane uczucia. Chcialam dzis nabrac troche dystansu do sprawy. Mam nadzieje, ze jutro sie dowiem jaka jest sytuacja. No i co ma byc to bedzie.
    Dziekuje Wam bardzo za zainteresowanie.

megan8, malgos741, samira, grosza, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - będzie dobrze :) Trzymam kciuki za dobre rozwiązanie, jakie by nie było :)

Bursztyn, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:15

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, Megan dzieki Dziewczynki :)

megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello jestem.. Przez cały weekend nie chciało mi się lapka włączać a z komory słabo się pisze. Widziałam, że powstało forum dla łódzkiego gdzie pisze się tylko o zachodzeniu w ciążę. Ciekawe jak dlugo dadzą radę. Pisanie tylko o tym jak dla mnie prowadzi do schizy..ale to tylko moje skromne zdanie.

samira, Bursztyn, grosza, bliska77, caffe, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku nie strachaj się,jak będzie ciąża to będziesz najlepszą mamą dla dzidzi a jak jeszcze nie to będzie tak troszkę później <3

Bursztyn, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Hello jestem.. Przez cały weekend nie chciało mi się lapka włączać a z komory słabo się pisze. Widziałam, że powstało forum dla łódzkiego gdzie pisze się tylko o zachodzeniu w ciążę. Ciekawe jak dlugo dadzą radę. Pisanie tylko o tym jak dla mnie prowadzi do schizy..ale to tylko moje skromne zdanie.
    Reni popieram Cie w całej rozciągłości !!! I jeszcze ubodło mnie ze tylko łódzkie ,dziwne to bo jest nasz wątek tyczący się tych spraw (i każda z innej miejscowości jest),i dużo o tym rozmawiamy,to tak jakby ta osoba uważała ,że nie jesteśmy kompetentne w tym temacie bo śmiemy rozmawiać tez na inne bardziej przyziemne tematy ,odebrałam to właśnie w ten sposób ...
    tylko nie kumam po co napisała też u nas jak ma takie zastrzeżenia...a nie podoba mi sie i sam temat i i pierwszy post tam napisany Amen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 21:40

Bursztyn, Reni, grosza, bliska77, caffe, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska, Bozia, tez mysle zeby powtorzyc badanie progesteronu bo nie podoba mi sie to. Fakt, ze robilam je w dniu spadku tempki.....
    Bursztynku, jak najbardziej rozumiem Twoje obawy bycia w ciazy, kazda z nas je ma, tylko moze my majac juz dzieci wiemy ze one nie "gryza";-) tak wiec glowa do gory, bedzie dobrze:-)
    Caffe, wielkie gratulacje, cieszymy sie z Toba i dawaj suwaczka!
    Pozdrawiam wszystkie przyszly mamusie, bo wszystkim w koncu sie uda...mam nadzieje:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 21:40

Bursztyn, samira, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe super ze z dzidzią ok i że lepiej się czujesz <3

Reni, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    teraz dopiero przeczytalam ten post, no i coz....zgadzam sie z Toba Reni.

Reni, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bursztynku nie strachaj się,jak będzie ciąża to będziesz najlepszą mamą dla dzidzi a jak jeszcze nie to będzie tak troszkę później <3
    dzieki Samirko :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Inesska, Bozia, tez mysle zeby powtorzyc badanie progesteronu bo nie podoba mi sie to. Fakt, ze robilam je w dniu spadku tempki.....
    Bursztynku, jak najbardziej rozumiem Twoje obawy bycia w ciazy, kazda z nas je ma, tylko moze my majac juz dzieci wiemy ze one nie "gryza";-) tak wiec glowa do gory, bedzie dobrze:-)
    Caffe, wielkie gratulacje, cieszymy sie z Toba i dawaj suwaczka!
    Pozdrawiam wszystkie przyszly mamusie, bo wszystkim w koncu sie uda...mam nadzieje:-)
    sama ciaza pewnie nie gryzie ale porod juz mnie przeraza o.O

Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, bardzo sie ciesze ze maluszek zdrowo rosnie :)

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ