X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    fajnie masz mnie zabroniła :-) ale i tak musze isć na trochę :-)
    tyle że w sumie lepej się czuje jak duzo leże zwłaszcza brzuch nie boli i nie twrdnieje :-)
    uwazaj na siebie :-)
    Uważam :) i nie będę przedkładała pracy ponad dobro moje i malucha :)
    Jakoś trzeba się organizować :)

szczęśliwa 2, inessa, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa kilka przepisów dałam na części o przepisach a my na obiad wykorzystaliśmy ziemniaki z piątku zamrożone zrobiliśmy kopytka ja schabowe w ziołach i czerwona kapusta lub ogórki w musztardzie :)

Caffe ale prosze oszczedzaj sie prosze :) acha i który to tydzień ciazy :D

szczęśliwa 2, caffe, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Szczęsliwa kilka przepisów dałam na części o przepisach a my na obiad wykorzystaliśmy ziemniaki z piątku zamrożone zrobiliśmy kopytka ja schabowe w ziołach i czerwona kapusta lub ogórki w musztardzie :)

dzieki :-)
    ale kopytka to roboty duzo :-)

inessa lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Uważam :) i nie będę przedkładała pracy ponad dobro moje i malucha :)
    Jakoś trzeba się organizować :)
    tak ja tez sie jakos organizuje :-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

wg usg 7t5d, ale to się zmienia jak zaobserwowałam

inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe super :D :D :D

A ja zasypiem u nas fatalna pogoda brbrbrbrbr, ja czekam tylko na koniec tego cyklu a dalej nie wiem co bedzie, jutro mam iśc na badanie progesteronu zobaczymy potem dzwonie do ginekologa czy jest wogóle dalszy sens starań.JEstem już bardzo zmeczona psychicznie tym wszystkim,chciałabym ujrzeć jakieś światełko w tunelu.
    DOstaliśmy wiadomosć z ośrodka adopcyjnego,ze mam dzwonić pod koniec grudnia albo na początku stycznia ponieważ mamy ponoć uczestniczyć w szkoleniu na przełomie lutego/marca a ze wzgledu na daleką odległość od ośrodka adopcyjnego niby mamy wiekszą szanse na to,ze dostaniemy szybciej dziecko, tylko ja już im niestety w nic nie wierze :(
    A jutro mam zgłosić sie do Urzedu Pracy ponieważ starm sie o szkolenie i dotacje na założenie własnej firmy i proszono o przyjscie do nich na godzine 14 na rozmowe,zobaczymy.

caffe, malgos741, megan8, samira, Bursztyn, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

A ja zasypiem u nas fatalna pogoda brbrbrbrbr, ja czekam tylko na koniec tego cyklu a dalej nie wiem co bedzie, jutro mam iśc na badanie progesteronu zobaczymy potem dzwonie do ginekologa czy jest wogóle dalszy sens starań.JEstem już bardzo zmeczona psychicznie tym wszystkim,chciałabym ujrzeć jakieś światełko w tunelu.
    DOstaliśmy wiadomosć z ośrodka adopcyjnego,ze mam dzwonić pod koniec grudnia albo na początku stycznia ponieważ mamy ponoć uczestniczyć w szkoleniu na przełomie lutego/marca a ze wzgledu na daleką odległość od ośrodka adopcyjnego niby mamy wiekszą szanse na to,ze dostaniemy szybciej dziecko, tylko ja już im niestety w nic nie wierze :(
    A jutro mam zgłosić sie do Urzedu Pracy ponieważ starm sie o szkolenie i dotacje na założenie własnej firmy i proszono o przyjscie do nich na godzine 14 na rozmowe,zobaczymy.
    Inessa, jak na moje oko to wszystko choć powoli zaczyna sie klarować. I fakt, lepiej byłoby wiedziec na czym się stoi zeby sie jakoś do tego przyzwyczaić, ale to niestety życie, które ciągle płata jakieś niespodzianki.
    Wierzę, że będziesz miała 2 dzieci, swoje i to adoptowane ;) i to pewnie w jednym czasie :) Ciekawe kto wtedy będzie pisał na forum ;)

inessa, malgos741, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dzieki kochana <3
    Myśle,ze na forum bedzie juz wtedy cała nowa ekipa :) bo reszta bedzie na ciażowym albo "matkowym" :)

caffe, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe dzieki kochana <3
    Myśle,ze na forum bedzie juz wtedy cała nowa ekipa :) bo reszta bedzie na ciażowym albo "matkowym" :)
    Ja się nie przenoszę na ciążowy :) Bo działy z poradami dla ciężarnych są ok, czyli jak zorganizować wyprawkę itp. Ale porównywanie siebie w poszczególnych dniach ciąży, szczególnie na początku gdy na każdej wizycie podawany jest inny wiek płodu, to już jest ponad moje siły i nerwy ;) Bo jeszcze porównywanie jajców :P rozumiem, ale rozwoju ciąży tak szczegółowo już nie.

Po prostu to jest ponad moje siły, może ktoś ma więcej, ja nie. Postanowiłam sobie, ze będę czytała tylko to co mi będzie potrzebne. No chyba, że mnie stąd wywalicie :P

Ovu wprowadziło nowy kalendarz dla ciężarnych nazywa się Belly Best Friend i tam bardzo fajnie, bez nadęcia i tworzenia u ciężarnej uczucia niepewności i strachu, opisywane są tygodnie ciąży. To wygląda jak nasze wykresy, ale ma więcej zakładek. Można wpisywać różne parametry, notatki, badania, odczucia itd. Fajnie to wymyślili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 16:55

inessa, malgos741, megan8, samira, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest nasza lista testowań? Jutro ostatni dzień mojego cyklu i oczywiście głośno mówię, że na nic nie liczę, bo jajeczka i plemniki się mocno nam rozminęły czasowo, ale po cichu ....

inessa, caffe, malgos741, polarmiś, marynka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A gdzie jest nasza lista testowań? Jutro ostatni dzień mojego cyklu i oczywiście głośno mówię, że na nic nie liczę, bo jajeczka i plemniki się mocno nam rozminęły czasowo, ale po cichu ....
    No i z termometrem też się jakoś rozmijałaś :P

malgos741 lubi tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Inesska znajoma znajomej długo się starała o dzidziusia i podeszli nawet 2 razy do invitro i nic, wkoncu adoptowali córeczke i po roku zaszla w ciąze naturalnie i maja teraz 2 dzieci, więc może jeszcze nic straconego :-)

inessa, caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jesteś niemożliwa :P no już jesteś wyrzucona z forum :P :P :P
    Alis widzisz różne cuda sie tu dzieją :) właśnie dziś jedna z koleżanek nie wie na 100% kiedy była owulka a wtym czasie było jedno serduszko i dziś wyszedł po roku starań pozytwny test ciażowy zobacz sobie na wykres maxi :)

caffe, malgos741, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Alis widzisz różne cuda sie tu dzieją :) właśnie dziś jedna z koleżanek nie wie na 100% kiedy była owulka a wtym czasie było jedno serduszko i dziś wyszedł po roku starań pozytwny test ciażowy zobacz sobie na wykres maxi :)
    Ja widziałam. Wykres niepozorny, podobnie jak temperatury na nim, a jaki efekt :)

malgos741, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko jest możliwe ;-)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Alis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Właśnie przeczytałam sobie fragment jej pamiętnika i bardzo spodobało mi się zdanie - cytuję z pamięci - "czy od przesiadywania na ovu zachodzi się w ciążę? bo ja się zachowuję, jakby tak było" :D hm, nie tylko ono.

I jeszcze gdzieś pisała, że z tyle dziewczyn ma problem z zajściem, że spełniają się scenariusze sf i ludzkość wyginie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 17:39

inessa, polarmiś, caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    A ja dzisiaj skonczylam 40 lat!
    40 lat minelo! ;)

100 lat !!!
    i zielonej kropeczki!!!

inessa, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan kochana jak sie czujesz? :)

caffe, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ogólnie dobrze ,ale ciężko mi wstać z łóżka ,przekręcać się z boku na bok ,brzuch mi przeszkadza przy myciu naczyń itp...
    wizyta u lekarza w czwartek wypadła ok ,łożysko jest już do góry i super , dzidzia jest już główką w dół i mam nadzieję ,że się znów nie obróci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:15

inessa, caffe, samira, Bursztyn, bliska77, malgos741, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan kochana to dobrze, to znaczy,ze zbliża sie czas wejścia w życie "na zewnątrz" Waszego maleństwa :) :) :)

A co do mnie to ja uzalezniłąm sie od czytania Was i bycia tu z Wami a co do starań to teraz ostatni cykl z badaniami i kończe już bo jestem zbyt tym wszystkim zmeczona psychicznie ale zostane tu z Wami :)

megan8, caffe, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ