X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Niuta..czy Tobie to laparo coś w ogóle wykazało i pomogło? I powiedz mi - jak szybko wróciłąś do pracy..ja mam w środę, mam nadzieję po 4 dniach normalnie wrócić do pracy...

Laparo miałam robione w czerwcu w konkretnym celu - udrożnić jajowody. No i niby udrożnili. Przy okazji, jak już leżałam nieprzytomna z rozłożonymi nogami, zrobili jeszcze elektrokoagulację i kauteryzację punktową jajnika lewego - cokolwiek to jest i usunęli małą torbiel jajnika prawego.
    W szpitalu byłam 3 dni a później 14 dni L4. Z czystego lenistwa po tych 14 dniach wzięłam jeszcze kolejne 14 ;-)
    W każdym razie już następnego dnia po zabiegu czułam się świetnie.
    Szkoda tylko że efektów brak....
    Ale może teraz po tych 6 miesiącach przerwy wrócimy do działań z nowymi siłami ;-)

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn ...a tu taka łagodna i wyrozumiała na tym forum dla wszystkich jesteś....dobrze, że tu nie ma czym rzucać....np. termometrem, albo testami.....;)
    hahahaha! :) bo chlop wlasny wkurwia chyba najbardziej ;) dla rodzaju meskiego nie mam litosci ;)

A propos testow: czy w Polsce sa zazwyczaj po 2 w opakowaniu? Tutaj przewaznie tak. Chociaz pojedyncze rowniez mozna kupic ale sie nie oplaca. Bo np.2 kosztuja 10 £, a jeden 8£. Wiec rachunek jest prosty.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wiesz moja wyobraźnia bardzo działa :P :P :P
    Bozia niektóre dziewczyny po laparoskopi czuje sie dobrze i mają zwolnienie tylko kilka dni no i własnie od Twojego samopoczucia bedzie zależało no i d lekarza ile dostaniesz zwolnienia :)

Niuta ja też wole kawe doustnie :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztyn wiesz moja wyobraźnia bardzo działa :P :P :P
    Bozia niektóre dziewczyny po laparoskopi czuje sie dobrze i mają zwolnienie tylko kilka dni no i własnie od Twojego samopoczucia bedzie zależało no i d lekarza ile dostaniesz zwolnienia :)

Niuta ja też wole kawe doustnie :P
    Inesska, przyznaj sie, chcialabys zeby Cie ktos dzemem wysmarowal, co? ;) :P

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    Miłego dnia

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku :P :P :P chociąż ostatnio maz mnie smarował czekoladą :P :P :P

A u nas rogale w połowie zjedzone nawet mój maż sie zajada ( on nie przepada za słodkosciami )

Reni co słychać u Ciebie kochana?

Bursztyn, Reni, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku :P :P :P chociąż ostatnio maz mnie smarował czekoladą :P :P :P

A u nas rogale w połowie zjedzone nawet mój maż sie zajada ( on nie przepada za słodkosciami )

Reni co słychać u Ciebie kochana?
    no tak wlasnie myslalam....ze niezle sobie poczynacie ;) Ty tylko tak niewinnie wygladasz, a wiadomo jak to moze zmyslic... ;) wyobrazam sobie Ciebie w skorzanym, nacwiekowanym wdzianku z pejczykiem ;) :P

inessa, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D :P :P :P :P Bursztynku niezła wyobraźnia :) ale ta czekolada super, naprawde warto spróbować a jak skóra po tym :)
    mąż jednak woli coś ala futeko świetomikołajkowe :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 13:30

Reni, Niuta, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nic. Dziekuje, ze pytasz. Dzisiaj czuję się fatalnie. Od wczoraj mam duże zawroty głowy a dzisiaj normalnie sie czasami zataczam. Na kursie ledwo wysiedziałam a jeszcze impreza przede mna. Czytam Was na bieżąco ale nie piszę nic, bo co tu pisać jak lipa w temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 13:28

inessa, grosza, megan8, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Reni a moze coś z cisnieniem????????
    Ja miałam tak wczoraj ale kochana moze jakaś kawa albo winko :)
    Zdrówka życze <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    :D :D :D :P :P :P :P Bursztynku niezła wyobraźnia :) ale ta czekolada super, naprawde warto spróbować a jak skóra po tym :)
    mąż jednak woli coś ala futeko świetomikołajkowe :P :P :P
    a co tam maz! wazniejsze co Ty wolisz ;) stawiam jednak na pejczyk i szpilki ;) :P

grosza, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi apetytu narobiłyście tym smarowaniem czekoladą!
    Zaraz pójdę i się sama wysmaruję!
    Tylko kto mi to później zliże??? ;-)

inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ale mi apetytu narobiłyście tym smarowaniem czekoladą!
    Zaraz pójdę i się sama wysmaruję!
    Tylko kto mi to później zliże??? ;-)
    maz? sasiad? ;)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jakieś 6000 km ode mnie. Samochodem to jechała bym 72 godziny więc sobie daruję. A samoloty rejsowe raczej tam nie latają ;-)
    Można by sąsiada poszukać ale wszyscy jacyś tacy średnia wieku 60 lat ;-)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineeska z pejczykami i szpilkami....Bursztyn - Ciebie chyba Bóg opuścił...;)

Najbardziej mi pasuje właśnie jako mikołajka przepbrana, ewentualnie piguła w miniówe i rozpiętej bluzce...;) Inesska jest za delikatna na pejcze...

Bursztyn to Ty byś się nadawała na Greya...więc nie przenośna innych własnych fantazji....;) Jak to tam się u Was nazywa? Projekcja, przeniesienie? ;)

U nas są testy pakowane po jednym - można kupić od 5 - 17 zł...

Bursztyn, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a nie masz tak przypadkiem po bromergonie?

inessa, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Mąż jakieś 6000 km ode mnie. Samochodem to jechała bym 72 godziny więc sobie daruję. A samoloty rejsowe raczej tam nie latają ;-)
    Niuta to się może jednak po prostu kawy napij dzisiaj.. :)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    to moze syn sasiada, ewentualnie wnuk, jesli pelnoletni? ;)

Niuta, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! I to jest myśl!
    najpierw kawa później syn!
    Wnuka zostawię na czarną godzinę ;-)

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ineeska z pejczykami i szpilkami....Bursztyn - Ciebie chyba Bóg opuścił...;)

Najbardziej mi pasuje właśnie jako mikołajka przepbrana, ewentualnie piguła w miniówe i rozpiętej bluzce...;) Inesska jest za delikatna na pejcze...

Bursztyn to Ty byś się nadawała na Greya...więc nie przenośna innych własnych fantazji....;) Jak to tam się u Was nazywa? Projekcja, przeniesienie? ;)

U nas są testy pakowane po jednym - można kupić od 5 - 17 zł...
    i tu sie wlasnie Boziu mylisz, bo opierasz sie na pozorach ;) analizujac wypowiedzi Inesski naszej ujawnia sie jej druga, mroczna natura ;) zauwaz, ze swietomikolajkowe to sa fanazje jej meza, ale Inesska moim zdaniem preferowalaby mocniejsze doznania. Pewnie juz kupila kajdanki zastanawia sie kiedy przykuc meza do lozka ;)
    Tak, projekcja sie to nazywa :) tylko, ze ja mam troche inne fantazje ;)
    A Bog, coz...rzeczywiscie, chyba dawno juz odpuscil w moje sprawie... ;)

grosza, inessa, megan8, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ