X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e te 15minut da się przeżyć u mojego zawsze 30 min a raz godzinę czekałam.;-)
    To ja się dowiem dopiero wieczorem bo będę w robocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 09:55

bliska77, samira, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    u mnie też tak bywa a jeszcze jak w międzyczasie przyjmuje poród to np dwie godzinki w plecy ale warto ;-)
    jeśli beta bedzie prawidłowo wzrastac to piszę do mojej gin smsa jutro, tydzien temu urodziła ale musi zrozumiec, bez niej błądze jak dziecko we mgle

Lucky, Andzia33, polarmiś, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginek przyjmuje prywatnie ale każdą z nas traktuje indywidualnie i nie raz dłużej wizyta trwa bo minitoring to ok 10-15 min.

bliska77, Lucky, Andzia33, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    to tak delikatnie te 15 czasem jest i godzina ;)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wpadam na chwilę by się przywitać.Nie mam co pisać. Mam lekkiego doła, związanego z takim samym lekkim spadkiem temperatury i jesienną pogodą i wiekiem... Godzinę czytałam co napłodziłyście przez dwa dni.
    Witam nowe koleżanki.
    Wieczorem idę na gimnastykę. Zaczynam znów ćwiczyć po 3 miesięcznej przerwie (zero sportu).
    Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

pepapig, Parka, bliska77, Lucky, Andzia33, Bursztyn, polarmiś, samira, inessa, megan8, gosia7122, szczęśliwa 2, malgos741, anek42 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Andzia ja testuję teraz na mikołajki czyli 6.12 ;-)

Nie mogę skopiowac listy z zieleninkami,może ktoś skopiuje i dopisze.

bliska77, Lucky, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Pepapingg a tran i wit d to na co?

małgoś te wit d3 z tranem i jeszcze komplex wit b i folik dziewczyny na forum endokrynologicznym radziły brać w związku z moimi słabymi wynikami tarczycowymi. Mam niby w normie tsh ale ft3 i ft4 juz nie za dobrze... w normie wg mojej ginki ale ja jakos marnie sie czuję... słabo, w głowie sie kręci czasami a zimno i spiąco to na porządku dziennym, mogłabym zasnąć na siedząco juz po 16...
    :) jakoś na dobrego endo nie moge trafić... mam też guzka na tarczycy 6mm no i na jajaniku ta torbiel choc mam nadzieje że jej juz tam nie ma.po okresie .. wizyta przesunięta na ok 12 dzień cyklu więc i ja pierwszy raz w życiu swoje jaja pooglądam heh nigdy nie miałam monitoringu :D

bliska77, Parka, Lucky, Andzia33, samira, inessa, malgos741, anek42 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, miejmy nadzieję, ze ćwiczenia pomogą Ci zwalczyć jesienne przygnębienie, na mnie zawsze dobrze wpływają ;-)

Andzia33, Lucky, Olena, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    małgoś te wit d3 z tranem i jeszcze komplex wit b i folik dziewczyny na forum endokrynologicznym radziły brać w związku z moimi słabymi wynikami tarczycowymi. Mam niby w normie tsh ale ft3 i ft4 juz nie za dobrze... w normie wg mojej ginki ale ja jakos marnie sie czuję... słabo, w głowie sie kręci czasami a zimno i spiąco to na porządku dziennym, mogłabym zasnąć na siedząco juz po 16...
    :) jakoś na dobrego endo nie moge trafić... mam też guzka na tarczycy 6mm no i na jajaniku ta torbiel choc mam nadzieje że jej juz tam nie ma.po okresie .. wizyta przesunięta na ok 12 dzień cyklu więc i ja pierwszy raz w życiu swoje jaja pooglądam heh nigdy nie miałam monitoringu :D

dobry endo przy staraniach jest bardzo ważny, ja mam niedoczynność i hashimoto, akurat na jutro mam wyznaczone usg tarczycy, mam co kwartał z uwagi na 5 guzków jakie pojawiły sie w czasie poprzedniej ciąży ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 11:45

pepapig, Andzia33, Lucky, Olena, Bursztyn, inessa, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie stałe i nowe staraczki!
    Samira dużych jaj!
    Ineska trzymam kciuki za jutro!
    Ja jutro jadę na rozmowę w sprawie pracy,zobaczymy ,czy warto zmieniac.
    pozdrawiam wszystkie!

bliska77, pepapig, Lucky, polarmiś, Bursztyn, samira, inessa, megan8, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ja mam objawy na niedoczynność sama bym sobie taką diagnoze dała;) moja ginekolog twierdzi że niezłe wyniki w granicach sie mieszczą o endo na NFz nie wspomnę... wizyta trwała 2 minuty a czekałam na nia 3-4 miesiace... Próbowałam coś wymusić kazał przyjść na biopsję... nie zdecydowałam się. Poszukam lepszego wole zapłacic i co mi powie ale jakoś w mojej miejscowości maleńkiej nikogo nie ma poza nim jednym.. Najbliżej mam do Krakowa, może ktoś zna poleci endo w małopolsce?

Lucky, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia trzymam kciuki :)
    Parka dzięki mam stresa hehe

Lucky, inessa, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    niedzielny test ujemny, dzisiaj się nie odważyłam, nie mam żadnych objawów poza lekkim kłuciem jajników, ale to mam co miesiąc
    jutro spróbuję znowu chociaż się boję utraty złudzeń

my też używamy żelu conceive, ja mam mało śluzu, liczę że pomaga, cieszę się że nie wypływa sam :)

pozdrawiam wszystkie mamy aktualne i oczekujące na mamowanie
    może Mikołaj coś nam przyniesie, byłam taaaaaaka grzeczna! :D

pepapig, polarmiś, Bursztyn, bliska77, samira, inessa, Mango, Andzia33, Parka, szczęśliwa 2, malgos741, anek42 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepapigg prawdopodobnie masz za małą dawkę Euthyroxu ( jeśli ten bierzesz), mimo tego że tsh w normie. Jak najszybiciej zmień endo, albo sama domagaj się zwiększenia dawki. No i radzę zbadać przeciwciała, co by ewentualnie selenem zwalczać. Dobrze, że bierzesz witaminę d i b. Ja na uzupełnienie kwasów omega staram się w miarę możliwości robić sobie siemię lniane. (siemię zawiera też cynk i witaminy z grupy b, no i oczywiście jest ok na powiększenie śluzu).
    No i co do wyników ft3 i ft4. Jeśli masz za niski poziom ft3 do ft4 to koniecznie bierz selen. Ten właśnie pomaga zamienić ft4 w ft3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 12:04

Bursztyn, bliska77, inessa, Andzia33, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Pepapigg prawdopodobnie masz za małą dawkę Euthyroxu ( jeśli ten bierzesz), mimo tego że tsh w normie. Jak najszybiciej zmień endo, albo sama domagaj się zwiększenia dawki. No i radzę zbadać przeciwciała, co by ewentualnie selenem zwalczać. Dobrze, że bierzesz witaminę d i b. Ja na uzupełnienie kwasów omega staram się w miarę możliwości robić sobie siemię lniane. (siemię zawiera też cynk i witaminy z grupy b, no i oczywiście jest ok na powiększenie śluzu).
    No i co do wyników ft3 i ft4. Jeśli masz za niski poziom ft3 do ft4 to koniecznie bierz selen. Ten właśnie pomaga zamienić ft4 w ft3.

<3 Olena :) nic mi endo nie przepisał...nie biore nic może zerkniesz na moje hormony?
    kiedys dawno temu brałam eltroxin przed pierwsza ciąża( 14 lat temu) i potem przestałam...czułam sie dobrze zapomniałam o endo..potem zaczęłam sie dziwnie czuc zimno jak pisałam zmęczenie troche przytyłam no i zaczęłam jeszcze myśleć o dzidzi i tak doszłam do hormonów wszystkie badania robiłam sama prywatnie i je powtórzę chyba o ile nie zaciążę w tym cyklu...

bliska77, inessa, Andzia33, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej dziewczyny
    niedzielny test ujemny, dzisiaj się nie odważyłam, nie mam żadnych objawów poza lekkim kłuciem jajników, ale to mam co miesiąc
    jutro spróbuję znowu chociaż się boję utraty złudzeń

my też używamy żelu conceive, ja mam mało śluzu, liczę że pomaga, cieszę się że nie wypływa sam :)

pozdrawiam wszystkie mamy aktualne i oczekujące na mamowanie
    może Mikołaj coś nam przyniesie, byłam taaaaaaka grzeczna! :D
    Lucky ściskam kochana <3

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, wciąż trzymam kciuki :-)
    pepapigg, zmień tego lekarza faktycznie, bo tarczyca w staraniach odgrywa ogromną rolę i szkoda tracić czas na niekompetentnych ludzi
    Samirka :-) ;-)

samira, Lucky, inessa, pepapig, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    w ten ponury, zimny i mokry poranek...chociaz u Was to pewnie juz pora prawie obiadowa. Jedyna przyjemna rzecz jaka mnie dzis spotkala, to wypicie aromatycznej kawy ktora sama sobie zrobilam :) Pozniej ide na zakrapianie oczu i badanie wiec nie jestem pewna czy bede mogla pisac, bo pewnie nie bede dobrze widziec.
    Lucky, co do testu- to moglo byc za wczesnie
    Olena, ja u Ciebie zadnego spadku nie widze
    Pepa, zycze Ci znalezienie dobrego endo
    Samira, kciuki trzymam za wizyte

samira, Olena, Lucky, inessa, bliska77, megan8, Andzia33, Parka, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    aga ja mam objawy na niedoczynność sama bym sobie taką diagnoze dała;) moja ginekolog twierdzi że niezłe wyniki w granicach sie mieszczą o endo na NFz nie wspomnę... wizyta trwała 2 minuty a czekałam na nia 3-4 miesiace... Próbowałam coś wymusić kazał przyjść na biopsję... nie zdecydowałam się. Poszukam lepszego wole zapłacic i co mi powie ale jakoś w mojej miejscowości maleńkiej nikogo nie ma poza nim jednym.. Najbliżej mam do Krakowa, może ktoś zna poleci endo w małopolsce?
    Moim zdaniem źle robisz, że nie poszłaś na biopsję. Też miałam guzy na tarczycy, więc znam temat. To nie sa żarty.

Bursztyn, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki ;-)
    Dostałam odpowiedź z TVN-u że faktycznie będzie taki program o in vitro.
    Nie pozostaje mi nic innego jak zadzwonić i wypytać o szczegóły.
    Chociaż jak znam życie to pewnie klinika w Warszawie.....

samira, pepapig, Lucky, inessa, bliska77, megan8, polarmiś, Andzia33, Parka, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ