X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam wszystko od nowa moze grudzień przyniesie mi szczęście i bedzie prezen ;)

pepapig, Olena, Lucky, inessa, bliska77, polarmiś, Andzia33, Parka, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wiem,że nie żarty ale endokrynolog powiedział, że nie mam brać leków nic mi nie jest(jakby wiedział co czuje!?) ja nie czuje sie zadobrze (zwalałam to troche na nadwagę) ale ja sie upierałam,że może jednak coś powinnam zażywać? to kazał zrobić biopsję. chciałabym skonsultowac to z kims innym, szukam ale w pobliżu nie ma endokrynologa. Zostaje jechać do miasta.:D bo ja na zadupiu mieszkam ;)
    A za siebie sie wzięłam odkąd tu jestem z Wami... każda do lekarza lata, badania robi ja w sumie nigdy nie chodziłam do lakarza, jedynie przy grypie jakiejs ;) no i w ciąży ale to dawno temu było hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 12:53

Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepapigg podaj jakie masz wyniki tarczycowe, to zobaczę i Ci powiem jak jest, czy powinnaś do lekarza. Ale już samo odczucie zimna świadczy , że masz niedoczynność.

Lucky, inessa, bliska77, pepapig, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u nas słoneczko ale juz jakieś chmurki nachodzą :D :D :D
    Samirko czekamy na relacje od gina :D
    Tyle popisałyście uf co do butów no cóż: moje najwyższe buty to 8 cm nie moge nosić wyzszych ze wzgledu na kregosłup oraz na meza bo maż tak "wysoki" jak ja :P
    CO do zeli nie wiem nie musimy jak narazie stosować, ale ostatnie cykle stosuje również siemie lniane ponieważ zawiera cynk i wpływa super na hormony kobiece i też na brzuszek ( jelita i żołądek )
    CO do hormonów tarczycy ja mam wszystkoe dobre oprócz jednego : ant TPO.Lekarz na nowo potwierdził haschimoto ale też mam 3 guzki ale one są od wielu lat. Endo powiedział,ze lepiej brac lek na tarczyce przy starankach.
    Mamuski jak tam sie czujecie????
    Wspieram wszystkie starajace sie musimy dostać prezent na świeta prawda??!! :D :D :D
    Ja zaczynam coraz bardziej obawiać sie jutrzejszej wizyty brbrbr dodatkow z mezem jesteśmy zaziebieni.
    Dobrego dnia i tygodnia :D :D :D buziaczki <3

Lucky, bliska77, Olena, megan8, samira, Andzia33, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuterku przytulam! teraz się uda <3

Mango co u Ciebie? nie lubię jak milczysz :( ściskam mocno

Oleno, jak się czujesz? wykres fajnie wygląda, wierzę mocno że nie dasz się dołkom i wygrasz to, czego pragniesz :)

Polarmisiu, fajnie że nie jestem sama na placu boju, oczywiście wolałabym żeby forum było puste a wszystkie dziewczyny na ciążowym, ale jeśli już musimy przejść tę drogę, to super że w tak miłym towarzystwie

Skuterek, inessa, bliska77, Olena, Mango, pepapig, gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Skuterku przytulam! teraz się uda <3

Mango co u Ciebie? nie lubię jak milczysz :( ściskam mocno

Oleno, jak się czujesz? wykres fajnie wygląda, wierzę mocno że nie dasz się dołkom i wygrasz to, czego pragniesz :)

Polarmisiu, fajnie że nie jestem sama na placu boju, oczywiście wolałabym żeby forum było puste a wszystkie dziewczyny na ciążowym, ale jeśli już musimy przejść tę drogę, to super że w tak miłym towarzystwie
    Jednym przychodzi latwiej innym trudniej. Widocznie musimy dluzej popracowac a efekty beda. Tak sobie o tym mysle. Bedzie dobrze. Ja na jutro jestem umowiona do gina bo koncza mi sie tabsy - i od razu zrobie monitooring czy cos wyhodowalam. Wyprobowalam tez zel - mi i mezowi odpowiada ta konsystencja. Moznaby sie wdpomagac wiesiolkiem ale jak patrze na ilosc przyjmowanych pigulek wspomagajacych to mam dosc.

inessa, bliska77, megan8, Skuterek, pepapig, szczęśliwa 2, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Moim zdaniem źle robisz, że nie poszłaś na biopsję. Też miałam guzy na tarczycy, więc znam temat. To nie sa żarty.
    dokładnie tak ;-)

inessa, pepapig lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na guzach tarczycy nie znam, ale dziewczyny mają rację, idź Pepapigg do endokrynologa i zrób biopsję. Im szybciej zajmiesz się sobą i badaniami tym szybciej doczekasz się fasolki.
    Mówię tak, a sama jeszcze nigdy nie zbadałam prolaktyny po obciążeniu. Gin mi nic nie mówił, ze mam badać. Ta podstawowa jest w normie. I się zastanawiam czy warto badać skoro udało się zaciążyć niedawno (niestety wiecie jak się skończyło). Biorę sobie castagnusa profilaktycznie. Wcześniej przez 3 miesiące brałam Mastodynon, homeopatyczny. I tak naprawdę nie wiem, czy brać , czy badać tą prolaktynę?

Inessa czy wiesz coś więcej na temat wpływu siemienia lnianego na hormony przy problemach z tarczycą? Wiem, tylko, że zawiera cynk, a przy hashimoto oprócz żelaza też często brak cynku. No i wspaniale działa na śluz. Czy ma jeszcze inne właściwości?

inessa, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:30

inessa, polarmiś, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:30

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "siemię lniane jest naturalnym źródłem żelaza i kwasu foliowego, wapnia, magnezu, potasu, cynku, witamin z grupy B i łatwo przyswajalnego białka."
    Siemię lniane jest bogate w fitoskładnki włączając w to substancje antyoksydacyjne. Jest jednym z lepszych źródeł lignanów. Lignany w jelicie cienkim ulegają konwersji do związków mających zdolność do utrzymywania równowagi hormonalnej u kobiet. Istnieją dowody, że lignany zwiększają płodność, zmniejszają objawy menopauzy i prawdopodobnie chronią przed nowotworami gruczołu piersiowego. Związki te pełnią także rolę w prewencji cukrzycy typu 2.

Bogate sa w witamina E , cynk , kwas tłuszczowy omega-3 , fitosteryny ,flawonoidy ,fitoestrogeny. Siemię lniane zawiera 700 razy więcej lignanów niż inne gatunki roślin. Reguluje wydzielanie hormonów przysadki mózgowej. Zawiera toestrogeny-substancje regulujące u kobiety stosunek hormonów żeńskich: estrogenu do progesteronu. (zaburzenia między poziomem tych hormonów mają zdecydowany wpływ na odkładanie się podskórnej tkanki tłuszczowej), w organizmie mężczyzny fitoestrogeny zmniejszają poziom estrogenów- tym samym pełnią rolę ochronną dla prostaty przed nowotworami

Poprzez zawartość wielonienasyconych kwasów omega-3 i omega-6 oraz fitoestrogenów (lignany) olej lniany może korzystnie wpływać na cykl miesiączkowy regulując proporcje hormonów w organizmie. Taka regulacja przyczynia się do złagodzenia wielu objawów związanych z miesiączkowaniem: przedmiesiączkowe bóle głowy, depresje, bóle podbrzusza, drażliwość i obrzęki. Łagodzi objawy menopauzy i wspomaga czynności macicy, przez co może być stosowany w leczeniu bezpłodności.
    ""Siemie lniane-olej lniany:
    Bogate sa w witamina E , cynk , kwas tłuszczowy omega-3 , fitosteryny ,flawonoidy ,fitoestrogeny. Siemię lniane zawiera 700 razy więcej lignanów niż inne gatunki roślin. Reguluje wydzielanie hormonów przysadki mózgowej. Zawiera toestrogeny-substancje regulujące u kobiety stosunek hormonów żeńskich: estrogenu do progesteronu. (zaburzenia między poziomem tych hormonów mają zdecydowany wpływ na odkładanie się podskórnej tkanki tłuszczowej), w organizmie mężczyzny fitoestrogeny zmniejszają poziom estrogenów- tym samym pełnią rolę ochronną dla prostaty przed nowotworami."
    JESZCZE JEDNA ALE DŁUŻSZA WIADOMOŚĆ O SIEMIENIU LNIANYM NA WSPOMAGACZACH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 14:17

Olena, pepapig, Parka, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Olena zazdroszczę ,że ćwiczysz ...
    Inessa powodzenia jutro ,pamiętam! myślałam żeby się wyrwać z Tobą na kawkę ,ale nie ryzykuję
    Bursztynek będę myślami z Tobą
    dziś mój syn pojechał do Warszawy zamiast mnie ,więc kobietki z Warszawy -pozdrowionka!

Megan ja rozumiem nie ruszja sie już z domku spotakmy sie na wiosne :D :D :D

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky jestem ;) z Wami cały czas, ale jakoś ciężko mi pisać :( Ciągle liczę na cud i boję się umówić do gina od niepłodności. Nie wiem czy dam radę znieść te wszystkie badania :( No i to ewentualne usuwanie mięśniaków wydaje mi się horrorem.
    Na tym forum kilka cudów już było, więc może jak postoję w kolejce to się doczekam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 14:24

inessa, megan8, pepapig, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłe mamusie mogą sobie dziś kupić Fakt - słyszałam reklamę w radiu, że dziś wszystko na temat becikowych, zasiłków i możliwych przywilejów dla rodzących niedługo.....

megan8, inessa, pepapig, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan ale nie u wszystkich dziewczyn jest zakladka do zaproszenia. Mysle ze tylko do tych co maja udostepnione wykresy dla wszystkich, jesli zaznaczyly ze udostepniaja dla przyjaciolek to nie mozna takiej dziewczyny zaprosic. Tak mi sie wydaje bo do niektorych nie mialam problemow a do innych nie udalo mi sie wyslac zaproszenia.

megan8, inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmisiu to chodzi chyba o coś innego. Jak wejdziesz teraz u siebie na zakłądkę "wiadomości" to masz już podzielone na własne wysłane wiadomości, powiadomienia o lajkach od dziewczyn i osobna zakładka z informacją czy ktoś CIę nie zaprasza do przyjaciółek
    Wreszcie to zrobili....:)

megan8, inessa, samira, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:31

inessa, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak własnie próbowałam usunać stare powiadomienia i nic nie usuneło :(

megan8, polarmiś, Reni lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:31

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak robiłąm już trzy razy i nic wrwrwr

polarmiś, pepapig, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ