35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pepapigg wrote:caffe wiem,że nie żarty ale endokrynolog powiedział, że nie mam brać leków nic mi nie jest(jakby wiedział co czuje!?) ja nie czuje sie zadobrze (zwalałam to troche na nadwagę) ale ja sie upierałam,że może jednak coś powinnam zażywać? to kazał zrobić biopsję. chciałabym skonsultowac to z kims innym, szukam ale w pobliżu nie ma endokrynologa. Zostaje jechać do miasta.
bo ja na zadupiu mieszkam
A za siebie sie wzięłam odkąd tu jestem z Wami... każda do lekarza lata, badania robi ja w sumie nigdy nie chodziłam do lakarza, jedynie przy grypie jakiejsno i w ciąży ale to dawno temu było hehe
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inaessa zakochałam się od teraz w siemieniu lnianym. Rzeczywiście masz rację, na tarczyce i Hashi radzą olej lniany, a przecież to to samo. Nie wiedziałam za to, że ma taki wpływ na hormony i regulację płodności. Dzięki kochana. Od dzisiaj postaram się pić codziennie.
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem, ale wieści będą jutro bo okazało się ze dziś (w poniedziałki) nie robi USG (robią we wtorki,środy piątki i to też nie zawsze) i przepisała mnie położna na jutro na 11:45
,zapisywałam się przez neta wiec stąd ta moja pomyłka
ALE KCIUKI TRZYMAJCIE NADAL
TO BĘDZIE 12DC MOŻE I LEPIEJ więcej urosną
(mam nadzieję ) CLO brałam od 4dc ,po prostu wzięłam dzień wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 15:52
inessa, bliska77, Parka, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo jutro nas troche idzie do ginków Samirko
powodzonka
A tu coś na rozweselenie
Matka przyprowadziła córkę do ginekologa, a ten stwierdził ciążę.
Matka- Ależ panie doktorze, córka nigdy nie zadawała się z mężczyzną, jest dziewicą, to niemożliwe.
Doktor stanął przy oknie i zaczął w milczeniu wpatrywać się w horyzont. Matka pyta co się stało, a
lekarz: Nic, po prostu w takich wypadkach na niebie pojawia się ogromna gwiazda a ze wschodu nadciąga trzech króli i za cholerę nie chciałbym tego przeoczyć.
Młode małżeństwo poszło po raz pierwszy do przychodni ze swoim maleństwem. Po godzinie wracają do domu i ona krzyczy:
- Rany boskie, to nie nasze dziecko!
- Cicho, zobacz jaki fajny wózek.
Pod latarnią stoi prostytutka odpowiednio ubrana podchodzi do niej 80 letnia babcia i pyta:
- Dziecko dlaczego tutaj stoisz? Jeszcze się przeziębisz?
- Czekam...
- A na co - pyta zaciekawiona staruszka
- Na landrynki - odpowiada grzecznie dziewczyna żeby starszej pani nie zrobić przykrości.
- To i ja poczekam - stwierdza staruszka
Po chwili podchodzi do nich facet i mówi do babci;
- Że ta młoda dama tu stoi to się nie dziwię, ale pani!?
Na to poirytowana babcia odpowiada:
- Zgryźć nie zgryzę, ale polizać mogę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 16:03
Skuterek, Mango, Olena, Alis, polarmiś, caffe, samira, bliska77, Parka, Niuta, megan8, beates, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
macie i ode mnie dżołka
nie wiem dlaczego ale jakoś Bursztyn mi się przypomina
i zmykam do domu
Pani w szkole pyta dzieci:
- Dzieci, kim chcecie być w przyszłości?
Mariola się zgłasza i mówi:
-No ja to bym chciała być lekarzem..
- A ty Jasiu? - pyta pani.
- Pani profesor - odpowiada Jaś - ja będę badał obsesje seksualne.
- Jasiu, co ty mówisz, obsesje seksualne, przecież ty nawet nie wiesz, o czym mówisz....
Czy ty w ogóle wiesz co to są obsesje seksualne?
- Proszę pani - odpowiada Jasiu - niech pani sobie wyobrazi taką sytuację.. Idą trzy kobiety i każda z nich trzyma loda.
Jedna go liże, druga go ssie, a trzecia gryzie. I jak pani się zdaje, która z nich jest mężatką?
Pani zrobiła się pąsowa, kazała przyjść Jasiowi na drugi dzień z ojcem, z matką, z dziadkiem do szkoły.
Na co Jasiu spokojnie tłumaczy:
- Niech pani się tak nie unosi, ja pani zaraz wszystko wytłumaczę.
Oczywiście mężatką jest ta, która nosi obrączkę, a to, o czym właśnie pani myśli, to są właśnie te obsesje seksualne, które będę badał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 16:06
Skuterek, Olena, inessa, polarmiś, caffe, samira, bliska77, Parka, Bursztyn, Niuta, megan8, beates, anek42, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:No ale jak ma Ci lekarz pomóc i coś przepisać skoro podstawą diagnozy w Twoim przypadku jest wynik biopsji, bo nie wiadomo jaki to jest guz i co powoduje?
w domu mam badania z zeszłego miesiaca to wrzucę zaraz po pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 16:18
inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
pepapigg wrote:ooo no fakt... ale dupa jestem, heh...
w domu mam badania z zeszłego miesiaca to wrzucę zaraz po pracy...przynajmniej powinien. jesli to nic groźnego, to pewnie będą obserwować, ale jesli coś z nim nie tak, to trzeba będzie leczyć.
Ja miałam 3 guzki, w tym jeden rozmiarów 24mmx12mm jesli dobrze pamiętam i uciskaly mi krtań i mnie dusiło.
Miałam je ostrzykiwane etanolem, którego celem było zmienienie struktury guza i jego zmniejszenie i tak się stało. Teraz ten guz ma chyba 4mm, ale jest, ze tak powiem martwy
Ja guzki miałam na tarczycy, ale samej tarczycy chorej nie miałam nigdy, zawsze wszystkie parametry w normie.inessa, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, pewnie o tym już gdzieś pisałyście ale czy możecie mnie oświecić w którym dniu cyklu podgląda się jaja. Mam wizytę 27 listopada to będzie 10dc i zastanawiam się czy coś będzie widać.
samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Przy monitoringu pierwsza wizyta między 9-12 dc, potem w okolicach spodziewanej owulki (13-16) i trzeci raz na sprawdzenie, czy jajo pękło (17-19dc). Ja miałam w takim systemie monitoring, ale dziewczyny mają różnie. Polarmis chyba zaczynała jakoś wcześniej nawet niż 9 dc...
inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Jestem podniecona! I to bez udziału żadnego faceta!
Zadzwoniłam przed chwilą do tej babki z TVN po szczegóły programu o in vitro. Ma być podobny do tego na TLC ale oczywiście lepszy. Chcą zacząć już w grudniu. Troche mnie to zmartwiło bo ten mój M wraca dopiero w kwietniu-maju. Ale Pani pocieszyła mnie że może jeszcze się uda.
Co do kliniki to Invimed więc do wyboru jest kilka duzych miast. Pokrywają koszt wszystkich wizyt, badań, zabiegów. Leki na początku trzeba samemu wykupić ale trwają rozmowy nad refundacją ze strony kliniki części kosztów.
Jedyny minus to trzeba się pozwolic nagraćUmówiłam się na jutro na konkretna rozmowę. Zostawią moje dane. Może cos z tego bedzie!
A może któraś z Was się skusi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 17:31
inessa, samira, bliska77, polarmiś, grosza, megan8, pepapig, szczęśliwa 2, malgos741, beates, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiuta wrote:Jestem podniecona! I to bez udziału żadnego faceta!
Zadzwoniłam przed chwilą do tej babki z TVN po szczegóły programu o in vitro. Ma być podobny do tego na TLC ale oczywiście lepszy. Chcą zacząć już w grudniu. Troche mnie to zmartwiło bo ten mój M wraca dopiero w kwietniu-maju. Ale Pani pocieszyła mnie że może jeszcze się uda.
Co do kliniki to Invimed więc do wyboru jest kilka duzych miast. Pokrywają koszt wszystkich wizyt, badań, zabiegów. Leki na początku trzeba samemu wykupić ale trwają rozmowy nad refundacją ze strony kliniki części kosztów.
Jedyny minus to trzeba się pozwolic nagraćUmówiłam się na jutro na konkretna rozmowę. Zostawią moje dane. Może cos z tego bedzie!
A może któraś z Was się skusi?
a szukałam wtedy zupełnie czegoś innego
nieskromnie powiem ze jeśli wam się uda dostać do tego programu będę się czuła chociaż troszkę współwinna ze tam jesteścieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 17:38
inessa, Niuta, bliska77, grosza, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość