X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem wiem masz w sumie rację, bo jakby nie było człowiek zżywa się z dziewczynami i poprostu się martwi
    no nic kasuj jak któraś nie odzywa się np 2 cykle i już
    potem jak coś to się uzupełni :-)
    samira wrote:
    ale wchodzi taka laska ,oj i mówi jak tu u nas super ,jaka atmosfera i za parę dni znika...to niegrzeczne...a lista jest dla wspierających się tutaj dziewczyn...

samira, Lucky, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie udało się na moje urodziny to może na męża urodziny ;-) 6.12 ;-) przy okazji mikołajki 47b20s0.gif
    agafbh wrote:
    trzymam kciuki ;-)

polarmiś, Lucky, bliska77, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepapigg - Twoje badania są bardzo dobre, jeśli stosunek lh do fsh jest ciut zachwiany , naprawdę nie ma się czym przejmować bo nigdy nie jest idealnie. Zresztą to są hormony, które można "podrasować". Lekarz na pewno będzie z nich zadowolony.
    Stosunek LH do FSH ( plus estradiol )- może powiedzieć nam o rezerwie jajnikowej oraz może wskazywać na chorobę PCOS. Jak jest stosunek lh do FSH powyżej jeden może świadczyć o PCOS. O niedomodze ciałka żółtego może świadczyć: plamienia śród-cykliczne, szczególnie przed okresem, krótka faza lutealna, niski progesteron ale powyżej 3 (poniżej świadczy o braku owulacji w danym cyklu).

bliska77, Lucky, Bursztyn, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a ja bardzo się cieszę z takich wyników i cieszę się, że Twoja córcia będzie miała rodzeństwo. Oszczędzaj się w pracy.

bliska77, Lucky, Iwone, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Ja znowu o sobie....czy to ozn niedomoge ciałka żółtego?
    rezerwa jajnikowa stosunek lh:fsh czyli u ciebie 3,75:6,06= 0,61 najlepiej jak wyjdzie 1

taki wynik może świadczyć o obniżonej rezerwie jajnikowej ...

Lucky lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny może pomożecie mi co zrobić z moim synkiem.

Trzeci rok chodzi do przedszkola (od 3 r.ż)
    W 3-latkach przygotowywali się do występów na dzień górnika połączony z dniem ojca. Wszystko było ok do dnia w którym ten występ miał się odbyć. Rano jak zwykle zaprowadziłam go do przedszkola, cieszył się że tatuś przyjdzie i coś się nagle zmieniło, bo zaczął płakać i nie chciał ustawić się z dziećmi w szeregu. Później się okazało że pani coś mu powiedziała, ale do dziś dnia sie nie dowiedziałam.
    W styczniu sytuacja się znowu powtórzyła na dniu babci. Wszystko ok do czasu aż babcie i dziadkowie przyszli do sali. Znowu płacz i brak chęci ustawienia się z innymi dziećmi.
    Inne imprezy w tym samy roku były takie same.
    W zeszłym roku sytuacja sie nie zmieniła i kiedy w przedszkolu odbywały się tego typu imprezy, zostawał w domu.
    Myślałam że w tym roku to minie, ale na dniach otwartych zachowanie mojego dziecka było takie same. Nie uczestniczył w zabawach tylko stał smutny i widziałam że chce mu się płakać.

Nie wiem co robić. Mój syn jest śmiałym dzieckiem. Ze wszystkimi rozmawia, zaczepia w sklepie obcych ludzi. Jest gadułą, wszędzie go pełno.

Jak mu pomóc?

" pani coś mu powiedziała" i załatwiła dziecko. Skoro tak się zachowuje to najprawdopodobniej ta pani skrytykowała Twojego synka a to zaburzyło jego poczucie własnej wartości i teraz bardzo by chciał ale boi się że skoro taki ktoś duży i dorosły jak pani mówi mu że nie da rady to on sobie na pewno nie poradzi... To są tylko moje przypuszczenia ale poparte własnymi doświadczeniami ze starszą córką z którą teraz spędzam czas na terapiach i psychiatrach bo szkoła tak ją załatwiła że ma liczne lęki i depresję. Nie czekaj bo nie rozwiązane problemy narastają, polecam kontakt z psychologiem bo od pani z przedszkola raczej prawdy i pomocy się nie doczekasz. Pozdrawiam.

samira, Iwone, Lucky, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash się udziela na innym forum, Kasia303 również. Może Samirko zróbmy tak, niech będzie na razie ta długa lista a zróbmy drugą aktualną z dziewczynami aktywnymi? Co Wy na to?

samira, Lucky, megan8, Reni, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie udało się na moje urodziny to może na męża urodziny ;-) 6.12 ;-) przy okazji mikołajki 47b20s0.gif
    no właśnie, podwójna okazja zobowiązuje :-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Slash się udziela na innym forum, Kasia303 również. Może Samirko zróbmy tak, niech będzie na razie ta długa lista a zróbmy drugą aktualną z dziewczynami aktywnymi? Co Wy na to?
    miśku ale teraz w sumie to tam zostały prawie same udzielające się a kasik jeszcze nie wykasowałam ;)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Aga, a ja bardzo się cieszę z takich wyników i cieszę się, że Twoja córcia będzie miała rodzeństwo. Oszczędzaj się w pracy.
    <3

polarmiś lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, to ja nie załapałam
    przepraszam za zamieszanie
    szkoda że Slash tu nie wpada :(

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, dla mnie ok. Tak pomyślałam by dziewczynom nie było smutno. Ale jak porządki to porządki.

bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kolejne niepokalane.. Caffe Aga hahaha teraz ja teraz ja 1237383b4n152aslp.gif

Będzie mały Reni, spokojnie.
    A jak mieszkanie? Święta na nowym M3?

bliska77, Skuterek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    " pani coś mu powiedziała" i załatwiła dziecko. Skoro tak się zachowuje to najprawdopodobniej ta pani skrytykowała Twojego synka a to zaburzyło jego poczucie własnej wartości i teraz bardzo by chciał ale boi się że skoro taki ktoś duży i dorosły jak pani mówi mu że nie da rady to on sobie na pewno nie poradzi... To są tylko moje przypuszczenia ale poparte własnymi doświadczeniami ze starszą córką z którą teraz spędzam czas na terapiach i psychiatrach bo szkoła tak ją załatwiła że ma liczne lęki i depresję. Nie czekaj bo nie rozwiązane problemy narastają, polecam kontakt z psychologiem bo od pani z przedszkola raczej prawdy i pomocy się nie doczekasz. Pozdrawiam.

Na szczęście ta pani była z nim tylko pierwsze półrocze 3-latków, bo kto wie jakie mogła jeszcze spowodować skutki.
    Starsza nauczycielka, wydawałoby się że powinna wiedzieć jak do dzieci podchodzić.
    Z tego co zauważyłam, zresztą nie tylko ja, to ona lubi jak wszystko jest po jej myśli i bardzo by chciała żeby wszystko wypadło tak, jak ona sobie tego życzy.
    Nie zapomnę jak po trzech tyg od pójścia mojego syna do przedszkola wezwała mnie ta pani i miała straszne pretensje, że mój syn nie potrafi rysować, wycinać itd. W pierwszym momencie płakać mi się chciało, że moje dziecko jest takie "do tyłu" w porównaniu do rówieśników, ale kiedy wróciłam do domu, to uświadomiłam sobie że on ma jeszcze na to czas. Na drugi dzień w przedszkolu inna pani która ich prowadziła powiedziała mi że mam nie zwracać uwagi na to co ta pierwsza mi mówi, bo ona dotąd miała cały czas 6-latki i nie pamięta jak pracuje się z dziećmi młodszymi i że nie można oczekiwać od 3 latka, tego samego co od 6 latka.
    Mój syn jako jedyny w grupie pięknie się wysławiał i kiedy inne dzieci dopiero się uczyły on miał czas opanować inne rzeczy, właśnie manualne.
    Teraz dopiero nadrobił "straty" zaczyna rysować z chęcią, pisać literki, ale robi to bo sam chce, a nie że go ktoś zmusza. Jako jedyny w grupie czyta i sam się tego nauczył.

samira, Skuterek, megan8, Reni, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:31

bliska77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonę moja starsza córa była cicha myszka i jej pani nie była zadowolona a i tak uczyła sie super zawsze na 6 i nikt ja do tego nie zmuszał poprostu taka jest moim zdaniem powinnaś sie cieszyć bo maz zdolnego syna a każde dziecko jest inne a nauczycielki lubią wkładać je do jednego worka aby wszystkie były takie same a sie nieda tak ;)

Iwone, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuterek wrote:
    Iwonę moja starsza córa była cicha myszka i jej pani nie była zadowolona a i tak uczyła sie super zawsze na 6 i nikt ja do tego nie zmuszał poprostu taka jest moim zdaniem powinnaś sie cieszyć bo maz zdolnego syna a każde dziecko jest inne a nauczycielki lubią wkładać je do jednego worka aby wszystkie były takie same a sie nieda tak ;)
    Cieszę się z tego bardzo, bo z młodszym ciągle miałam jakieś problemy. Mam z nim tylko problem, że przed występami tak się stresuje, że przez kilka dni nie potrafi normalnie funkcjonować, źle sypia, jest bardziej płaczliwy.
    Próbuje mu pomóc, ale nie wiem jak żeby się tak nie stresował.

samira, bliska77, Skuterek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki napisała do mnie kasik ,mamy się spotkać na kawkę dziś lub jutro ,mówiła ze wszystko opowie jak się spotkamy ,jest po punkcji zarodki się dzielą w czwartek ma transfer :D

Iwone, bliska77, megan8, Reni, Bursztyn, malgos741, Parka, anek42, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dziewczynki napisała do mnie kasik ,mamy się spotkać na kawkę dziś lub jutro ,mówiła ze wszystko opowie jak się spotkamy ,jest po punkcji zarodki się dzielą w czwartek ma transfer :D
    Samirka pozdrów Ja od nas i przekaż ze wszystkie mocno wspieramy, będzie dobrze ;-)

Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:32

Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ