X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam czasami
    przechodzi samo
    jak mocniej to smarowałam maścią clotrimazolum i przechodziło ;-) chociaz ona na inne sprawy ale pomagała
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny od kilku dni szczypie, piecze mnie (ale delikatnie, bez bólu) przy ujściu cewki moczowej. Ponieważ nigdy nie miałam zapalenia pęcherza itp. nie wiem o co chodzi. To może być zapalenie?

polarmiś lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik <3
    do Dziewczyn obserwujących swoje jajca - oby były dorodne ;-) czekamy na relację

Skuterek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zastanawia czy możliwe jest żebym miała teraz owulację i dlatego wyszła mi dziś wyższa temperatura?!

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewuszki.....

Dzięki za pamięć i wsparcie :). Torba już spakowana - wszystko gotowe.

Iwone - musiała mu dokuczyć ta baba - np. powiedzieć, żeby się starał na występie - bo go dorośli będą oglądać i oceniać - tak sobie wyobrażam, że mogło to być coś takiego...a jemu to zostało jako lęk przed oceną dorosłych - lub coś w ten deseń. Nie masz już z tą kobietą kontaktu - ale ja wypytywałabym delikatnie swojego syna - tak, żeby na niego nie napadać, ale jednak drążyłabym....czy np. lubi, kiedy dorośli oglądają jego występy - a jeśli nie to dlaczego - czego się boi itp....jednocześnie nie wysyłałabym go na żadne występy w obecności dorosłych - przynajmniej na razie- żeby wiedział, że bezpiecznie może mi wszystko powiedzieć, aja go nie zmuszę do występów, ani nie wyśmieję. Gdybyś go otworzyła i wyrzuciłby z siebie - to wtedy mogłabyś to z nim przepracować i rozładować. Bo samo unikanie występów, bez rozwiązania z nim tego zaszłego problemu nic nie da- musiałby ich unikać zawsze lub umierać ze strachu przed nimi...Ale to tylko moje zdanie - ja bym tak zrobiła,....\

Inesska - kawał z trzema królami super :)

Iwone, bliska77, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu miałam tak kilka razy - furagina w tabletkach i maść clotrimazolum - po kilku dniach mija...:)

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Tak mnie zastanawia czy możliwe jest żebym miała teraz owulację i dlatego wyszła mi dziś wyższa temperatura?!
    Ja bym zrobiła test nawet teraz - jeśli jesteś w ciąży to z popołudniowego moczu na tym etapie też już wyjdzie

bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik trzymam kciuki :) I żeby się skończyło pozytywnie :)

bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu miałam tak kilka razy - furagina w tabletkach i maść clotrimazolum - po kilku dniach mija...:)
    Muszę mieć na to receptę?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - zrobiłam piernik - odstawiłam go teraz na 4 tygodnie...dodałam połówki orzechów włoskich, rodzynki i suszoną żurawinę....mam nadzieję, że wyjdzi eok :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - clotrimazolum nie, ale furagina kiedyś była bez recepty, potem wprowadzili na recepty, a teraz nie wiem - nie kupowałam dawno...

polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witam Dziewuszki.....

Dzięki za pamięć i wsparcie :). Torba już spakowana - wszystko gotowe.

Iwone - musiała mu dokuczyć ta baba - np. powiedzieć, żeby się starał na występie - bo go dorośli będą oglądać i oceniać - tak sobie wyobrażam, że mogło to być coś takiego...a jemu to zostało jako lęk przed oceną dorosłych - lub coś w ten deseń. Nie masz już z tą kobietą kontaktu - ale ja wypytywałabym delikatnie swojego syna - tak, żeby na niego nie napadać, ale jednak drążyłabym....czy np. lubi, kiedy dorośli oglądają jego występy - a jeśli nie to dlaczego - czego się boi itp....jednocześnie nie wysyłałabym go na żadne występy w obecności dorosłych - przynajmniej na razie- żeby wiedział, że bezpiecznie może mi wszystko powiedzieć, aja go nie zmuszę do występów, ani nie wyśmieję. Gdybyś go otworzyła i wyrzuciłby z siebie - to wtedy mogłabyś to z nim przepracować i rozładować. Bo samo unikanie występów, bez rozwiązania z nim tego zaszłego problemu nic nie da- musiałby ich unikać zawsze lub umierać ze strachu przed nimi...Ale to tylko moje zdanie - ja bym tak zrobiła,....\
    Boziu powodzenia i czekamy na dobre wieści :)

Jeśli chodzi o mojego syna to ciężko z niego coś wydobyć. Muszę czekać aż sam coś powie, bo u niego odpowiedz to "nie pamiętam"

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, piernik będzie na pewno pyszny. Może i ja się zabiorę za zrobienie piernika - w końcu to po makowcu moje ulubione ciasto, inne mogą nie istnieć.

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - zrobiłam piernik - odstawiłam go teraz na 4 tygodnie...dodałam połówki orzechów włoskich, rodzynki i suszoną żurawinę....mam nadzieję, że wyjdzi eok :)
    hej :)

Ale już teraz dodałas te składniki? Nie znam na pamięc przepisu :) Ja nic nie dodawałam, bo robię masę do przelożenia z orzechów :)

Ile dodałas w końcu tej przyprawy do piernika? Bo mialas obawy ;)
    mam nadzieję, ze juz zapachnialo w domu trochę świętami :)

Kasik, Samira samych dobrych wieści od lekarza życzę. Nie wiem kto też inny się wybiera do gina, ale tez trzymam kciuki. Niestety nie jestem na bieżąco bo roboty mam tyle, że nie mam kiedy zajrzeć na forum, a jak już mam kiedy to nie mam siły pisać :P

Myślę o Was dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 13:19

polarmiś, Bursztyn, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrozumiałam, że trzeba dodać teraz te dodatki - bo pisałaś w przepisie, żeby dodać dodatki i odstawić na 4 tygodnie..:) Mam nadzieję, że to nie zgnije wszystko...:) Dodałam dwa duże opakowania - choć dla mnie to wydawało się dużo - ale zaszalałam....:)

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe my też myślimy o Tobie.

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Sciagneli mi krew, mdli mnie ciagle. W autobusie myslalam ze zaczne "wyszywac".
    Wyniki po 16...tak wiec czekam na to co wyjdzie.

polarmiś, Iwone, caffe, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc. Sciagneli mi krew, mdli mnie ciagle. W autobusie myslalam ze zaczne "wyszywac".
    Wyniki po 16...tak wiec czekam na to co wyjdzie.

Trzymamy mocno, by wyszło to co najlepsze.

promyk, caffe lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:47

Iwone, bliska77, caffe, Bursztyn, promyk, grosza, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie , juz wszystko wiem mojego malego czekoladowego chlopca bede juz przytulac 11 grunia nie tak jak myslalm okolo 16 lub 23 grudnia Lekarz ustalil mi wczesniej cesarke , bo powiedzial ze mlody jest zdrowy i nie potrzebuje dluzej sie wygrzewac i wykanczac mamusi i wreszcie tez tatus przestanie mnie wypytywac kiedy a dlaczego tak dlugo musi czekac , jak male dziecko sie zachowuje hihihihih . Ale jak powiedzialam mu ze to bedzie wczesniej jak sie spodziewalismy to az podskoczyl i obiecal ze juz nie bedzie mnie wkurzal hihiihihih W domku juz wszystko przygotowane na malego mieszkanca , ale pomimo tego nie moge sie powstrzymac od kupowania kaftanikow bodów i innych slicznych rzeczy , chociaz wszyscy mi mowia ze nie potrzebuje az tyle hihih ale to jest silniejsze ode mnie Dziewczyny zyczę wam abyscie jak najszybciej przezywaly to samo co ja . Po mimo zmeczenia te przezycia sa wspaniale

Olena, szczęśliwa 2, polarmiś, promyk, bliska77, caffe, grosza, Mango, megan8, anna maria, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:47

bliska77, caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ